Poacas

Här kommer receptet på poacas, ett slags turkiskt bakverk fyllt med fetaost och persilja, som jag bland annat gjorde på julafton (receptet är för ca 20 st "piroger"):

150 ml naturjoghurt
150 ml olja (olivolja går också bra)
150 ml mjölk
vetemjöl
1 påse torrjäst
250 g fetaost
ca 30 g slätbladig persilja
1 äggvita
1-2 äggulor
sesam, svart kummin



Blanda mjölet med torrjästen. Mät först upp ca 4-5 dl mjöl och blanda med jästen. Värm joghurten och mjölken till ca 42 grader och häll över mjölblandningen. Blanda i oljan. Tillägg mjöl och knåda degen. Som min svärmor säger så ska degen kännas som en örsnibb, då har man tagit tillräckligt mjöl. Ni får prova er fram. Låt degen stå och jäsa 1 timme.

Sätt ugnen på 170 grader. Hacka persiljan (observera att det faktiskt måste vara slätbladig persilja, med den vanliga blir det inte gott!) och blanda med fetosten så att det blir en slät "kräm".

Ta en bit av degen och tryck ut den så att du har en liten "plätt" som är ett par millimeter tjock och ungefär lika stor som handflatan. Lägg ca 1 tsk av fetaostkrämen på ena halvan av degen och vik över den andra halvan så att det blir till en slags fullmåne. Pensla med äggula och strö på sesam och svart kummin. Grädda i 170 grader ca 40 minuter.

Voilà!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!