Bruschetta

Här kommer ett av mina favoritrecept för snabba och goda snacks när man har gäster, nämligen bruschetta.

Det här behöver man:

1-2 batonger (får gärna vara en dag gamla)
1 kg tomater
1 kruka basilika
4 vitlöksklyftor
3 lökar
Olivolja
Salt
Peppar



Hacka tomaterna och löken. Blanda med tre pressade vitlöksklyftor. Krydda med mycket salt och peppar och låt dra en stund. Fyll på med olivolja.

Skär batongen i skivor, pensla dem med olivolja och gnid in dem med den sista vitlöksklyftan. Lägg batongskivorna (obs! enbart brödet - inte tomatblandningen) i ugnen (200°) för ca 8 minuter tills de fått lite färg. Hacka basilikan och lägg till tomatblandningen. Fördela blandningen på batongskivorna och servera!

Det går bra att förbereda tomatblandningen ett par timmar i förväg och sedan fylla på med basilika samt lägga brödet i ugnen just innan gästerna kommer. Lägg på tomatblandningen först i sista sekunden eftersom brödet annars drar i sig så mycket vätska att det blir mjukt och inte smakar gott längre. Det lönar sig att istället fylla på allt eftersom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!