Rulltårta med hallongrädde

Så här i efterhand känns det som om man jag bara stod i köket hela helgen: chili con carne till lunch på lördag, havreflarn, rulltårta och bruschetta till lördagkväll, hönsfrikassé till söndagslunch.

Receptet på rulltårtan med hallongrädde provade jag för första gången och det blev faktiskt - om man får säga det själv - riktigt bra. Därför tänkte jag vara så snäll och dela med mig av receptet:

3 ägg
1,5dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

2 dl vispgrädde
4 dl hallon



Sätt ugnen på 250 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen och vattnet i smeten. Bred ut smeten jämnt över pappret.

Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Låt kakan kallna under bakplåten.

Vispa grädden till ett mjukt skum. Tillsätt de tinade hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden.

Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.

Kommentarer
Postat av: LINA K - SKRIVER SKRÄCKROMAN!

Ser jättegott ut det där! =)

2011-02-08 @ 20:19:45
URL: http://eimk.blogg.se/
Postat av: Miss Amanda

Det ser riktigt gott ut!

Vad händer i helgen?

2011-02-11 @ 13:20:08
URL: http://amandabernstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!