Aprikos-kvarg-kaka

Igår kväll bakade jag en födelsedagskaka för mina kolleger; en aprikos-kvarg-kaka på plåt blev det. Får se om den får godkänt av kollegerna... UPDATE: DEN FICK HELT KLART GODKÄNT:)

2 burkar aprikoser (2 * 820 g)
500 g mjöl
15 g bakpulver
1000 g kvarg
150 ml mjölk
10 msk olja
350 g socker
5 ägg
24 g vaniljsocker
1 nypa salt
20 g kakaopulver
100 g smör/margarin
 
 
Låt aprikoserna droppa av i en sil.
 
Blanda 250 g mjöl med bakpulvret. Blanda ner 175 g kvarg, 80 ml mjölk, oljan, 100 g socker, 1 ägg, 8 g vaniljsocker och en nypa salt. Knåda till en jämn deg. Låt degen vila ca 30 minuter.
 
Blanda resten av kvargen med 150 g socker, resten av mjölken, äggen, 16 g vaniljsocker och en nypa salt.
 
Blanda 150 g mjöl med kakaopulvret och resten av sockret. Tillägg det mjuka smöret/margarinet och gör en smulblandning av det hela.
 
Smörj en plåt med höga kanter med flytande margarin. Tryck ut degen på plåten och även en bit uppför kanterna. Lägg på hälften av kvargblandningen. Fortsätt med aprikoshalvorna. Bred sedan ut resten av kvargblandningen ovanpå aprikoserna och avsluta med smulblandningen.
 
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 35 minuter

Gestern habe ich einen Aprikosen-Quark-Geburtstagskuchen für meine Kollegen/innen gebacken. Das Rezept findet ihr hier.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!