Turkisk spenat med köttfärs

Den här turkiska maträtten är enkel, snabb och god! 
 
500 g bladpenat (djupfryst)
2 lökar
30 g smör
250 g nötfärs
80 g ris
500 ml köttbuljong
salt, peppar
1 nypa kryddpeppar
1/2 tsk paprikapulver
Naturell joghurt
 
Bilden lånad härifrån
 
Skala och hacka löken. Smält smöret i en stor kastrull. Bryn löken i smöret. Tillägg färsen och stek på hög värme så att all vätska försvinner. 
 
Spola av riset i en sil och blanda med köttfärsen och löken. Rör ner den djupfrysta spenaten och låt tina. Rör ner buljongen och krydda med salt, peppar, paprikapulver och kryddpeppar. Låt koka upp och låt puttra i 30-40 minuter. 
 
Servera med bröd och en klick naturjoghurt. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!