Ökenblomman

Vi hade egentligen planerat att gå på bio men det slutade med att vi åt spaghetti och tittade på filmen "Desert Flower" hemma hos oss - en otroligt bra film som alla borde se! Jag läste boken för några år sedan och gillade den, men jag trodde inte att filmen skulle vara så bra. Men det är den absolut! Nu vet jag inte om den har kommit ut i Sverige redan, men när den släpps där borde ni alla se den! Den kanske inte går på bio, men låna hem den i så fall.

För er som inte har läst boken, sett filmen eller annars hört talas om den: den handlar om den somaliska kvinnan Waris Dirie, idag en världsberömd toppmodell. När hon var 12/13 år flydde hon från Somalien och sin nomadfamilj till London för att slippa bli bortgift. Efter många svåra år upptäcktes hennes talang som fotomodell. Idag jobbar hon som toppmodell och framför allt även som FN ambassadör mot könsstympning av kvinnor. Waris Dirie själv könsstympades när hon var fem år gammal. Siffrorna ger en gåshund: än idag könsstympas 6000 flickor varje dag, fler än man tror även i Europa. En stark kvinna som är värd att beundras. En tankeväckare. Se den.

Söndag

En skön söndag har det varit! Vi har varit i Oldenburg och i Bad Zwischenahn eftersom det var så fint väder att det inte lönade sig att åka längre bort. De andra övertalade mig att jag inte skulle kocka till lunch så att vi skulle få njuta av solen, så vi åkte och äta god fisk till lunch. Efter det blev det en skön promenad i solen (de första krokusarna har kommit fram!) och sedan kaffe och kaka. Och framför allt så blev det CABRIO-PREMIÄR - oh yes!! Vinden är ännu lite kall, men solen värmer och med fönstrena uppe var det otroligt skönt!! Körde min kära bil som cabriolet senast i september, så jag hade ju nästan hunnit glömma hur skönt det är! Mot kvällen tog vi en sväng till botaniska trädgården och dess tropiska hus (heter det så?) och sen blev det kvällsmat det som vi ursprungligen hade tänkt äta till lunch. En skön dag indeed.


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!