Oscargalans finaste klänningar

Man får väl hoppa på tåget och blogga om det som alla bloggar om idag: Oscargalans finaste klänningar! Visst var de fina! Här är mina favoriter, särskilt Scarlett Johanssons och Natalie Portmans - the queen of the night - klänningar är värda ett stort "like".

Stiliga Anne Hathaway och sockersöta Hailee Steinfeld:


Vackra Halle Berry, Natalie Portman med en söt babymage:


Lady in Red Sandra Bullock, urtjusiga Scarlett Johansson:

Bildkälla: gala.de

Vilken är er favorit?

Träning vecka 8 & triceps extensions

Den här träningsveckan var lite halveffektiv; även om jag inte missat något pass så jobbet tog de flesta av mina krafter.

Måndag: 10 min cykelpass + triceps, biceps, bröst, mage
Tisdag: 10 min cykelpass: rygg, ben, axlar
Onsdag: 10 min cykelpass + triceps, biceps, bröst, mage

Torsdag: Vila
Fredag: Vila

Lördag: agerade flytthjälp - det räknas nog absolut som sport det med :)
Söndag: 15 min löppass + axlar, ben, mage, rygg

För tillfället kämpar jag framför allt med att få snygga armar och magmuskler. Sedan jag bytt träningsplan och börjat äta mer protein ser man nog resultat, vilket är motiverande!

Hittills har jag ju visat vilka bicepsövningar jag kör. Nu blir det dags för tricepsövningen (triceps extensions), även den en isolerad övning som enbart tränar tricepsen och gör det hela till en väldigt effektiv övning:



Ballerinor

Väl medveten om att det fortfarande är lite väl tidigt för tunna vårskor kunde jag inte låta bli att slå till då jag hittade de här söta ballerinorna på Promod, nersatta från 30 euro till 14,95 euro! Lördagens kap!



I cannot wait any longer

Man börjar verkligen längta efter våren nu då vårkollektionerna intar klädbutikerna! Pastellfärger, tunna tyg, klänningar - ja man känner nästan den ljumma vårbrisen då man kommer in i butikerna vid den här tiden på året! Hur underbar är inte denna outfit till exempel, särskilt den underbara toppen?!

 

stylefruits.de

 

Efter tio timmars sömn är jag fortfarande trött, men den långa natten gjord mig gott i vilket fall som helst. På förmiddagen hjälpte vi Tina och Marian som flyttar till en annan stad idag. Det var verkligen jobbigt eftersom de bor i översta (femte) våningen och det inte finns hiss i huset, men nu är det avklarat i alla fall.

 

Köpte förresten ett par ballerinor idag, bild kommer senare!


Lugnare tider i sikte?

Imorse vid sjutiden möttes jag av en underbart vacker morgonhimmel, röd och glödande. Försökte fånga det på bild mitt i morgonstressen.


Det har varit en hel del motgångar på jobbet sedan torsdagmorgon och en hel del stress. Om jag får mina första gråa hår under de kommande dagarna vet jag vad det beror på. Skämt åsido, men efter att fredagen tog slut kl. 21:30 är jag lättad över att vi klarat av de senaste veckorna. Det kommer inte att bli lugnt direkt på måndagen, men jag lever i hoppet att det kommer att bli lugnare under de kommande 2-3 veckorna. Jag ska börja med att pallra mig iväg till en 10-timmars sömn för att återfinna energin.

Bröllop: gult färgtema

Vem har sagt att gult ät fult? Varför inte satsa på ett gult färgtema för bröllopet? En fräsch gul färg som piggar upp det vita och ger en lite fräckare ton till det hela? Solblommor, citroner, gula brudskor, gula accessoarer för brudtärnorna, gult godis i glasburkar, gula inbjudningskort.





stylemepretty.com

Milk and Honey

För alla er som inte hittar de skor ni söker: På Milk and Honey kan man designa sina egna skor men även bli inspirerad av skor som andra kunder redan designat!


Pilateströja

Den här bekväma träningströjan kommer från H&M och kostar 14,95 euro. Perfekt för pilates-passet, eller hur?

hm.com


Tack för idag slut för idag

Nu tycker jag att det börjar räcka till med stressen på jobbet. Hallå, jag har fattat det nu liksom. It's enough. Jag bara undrar sa flundran när det tänker bli ens liiite lite lugnare? Tur att vi har Istanbulresan i april att se fram emot i alla fall. Tills dess består dagens lyx i att studsa ner till caféet mellan kl. 15 och 16 och köpa en caffe latte med karamellsmak. Amen.

En några veckor gammal blombild för att pigga upp inlägget!


Träning och näring

Jag har tränat på gym regelbundet i ungefär tre år nu, inklusive kurser av olika slag (pilates, aerobic osv.). Sedan ungefär ett halvt år är jag mer motiverad än tidigare, peppad till tusen! Jag blir otålig om jag av någon orsak inte kan träna på flera dagar; ja jag behöver träningen som avkoppling till jobb och vardag.

Med beach 2011 och vårt bröllop i augusti som morot, satsar jag nu mera medvetet än tidigare genom att:
1) Variera träningen oftare. Var fjärde till sjätte vecka ändrar jag till exempel
antalet upprepningar på övningarna. Om jag har gjort en övning i 3*7 upprepningar de senaste veckorna, så ökar jag till 3*15 upprepningar med lite mindre vikt. Om några veckor ökar jag vikten och gör 3*7 upprepningar igen. Och så vidare.
2) Försöka äta någorlunda hälsosamt Även om jag samtidigt unnar mig någon godbit nu och då.


google

Särskilt viktigt för en effektiv träning är att man får i sig tillräckligt mycket protein, för att så att säga tanka musklerna. Om man vill bygga upp muskler rekommenderar man 2 gram protein per kilogramm kroppsvikt per dag. Väger du alltså 50 kg behöver du ca 100 g protein per dag, vilket är rätt så mycket. Hur får man då i sig tillräckligt protein? Följande livsmedel har rätt höga proteinvärden:

Tonfisk: 27 % protein
Ost (lätt): 30 % protein
Bönor: 22 % protein
Kyckling, fisk, magert nötkött: 21 % protein


google

Mozzarella: 19 % protein
Tofu: 13 % protein
Kesella: 13 % protein
Ägg: 13 % protein
Bulgur: 9 % protein

google

Dessutom försöker jag att dricka en proteinshake efter varje träningspass, en shake har nämligen ca 30 gramm protein! De godaste sorterna kommer från AllStars.

egen bild

Jeans & jewellery

Idag sade en kollega till mig att om han skulle vara tvungen att beskriva mig utgående från min klädstil skulle han beskriva mig som "jeans och smycken". Det passar nog ganska bra. Naturligtvis går jag i svarta byxor, kavaj och högklackade skor då jag har viktigare möten på jobbet eller då jag bara känner för det, men ofta blir det ett par snyggare mörkblå jeans kombinerat med topp, tröja, örhängen och/eller någon av mina längre halskedjor.



Bland annat mitt ugglehalsband trollade ett leende på mina kollegers läppar under måndagens lopp:


Träning vecka 7

Måndag: 15 minuter stepper + triceps, biceps, bröst, undre magmusklerna, plankan i 3 * 1 minut

Älskar de nya biceps- och tricepsövningarna! För bicepsen kör jag scottcurls i maskin, som i den här videon


Tisdag: Vila

Onsdag: 15 minuter löpband + rygg, ben, axlar.

Torsdag: Bowling med jobbet

Fredag: Vila

Lördag: Vila

Söndag: 45 minuters löppass + rygg, mage, ben och axlar

Krokus!

Vi har fortfarande soligt i kombination med ca -2 grader och en alldeles iskall vind. Kom just hem från ett långt, välbehövligt gympass.

Vet ni vad vi såg i eftermiddags då vi körde omkring lite och tittade på hus och andra grejer? Krokus!! Där stod de vid vägkanten och lyste i lila och gult och utstrålade ett väldigt konkret hopp om att våren kommer så småningom! Härligt!


google

Menbur Clutch

Den här läckerbiten kommer från Menbur och kostar 83 $! Vad tycks?





Bildkälla: amazon

I Oldenburg njuter vi idag av sol samtidigt som vi fryser öronen av oss i den kalla vinden. Vi har i och för sig inte lika isiga temperaturer som ni verkar ha i Skandinavien för tillfället, men det räcker till; I'm telling you.

Pashminasjalar

Något jag absolut tänker shoppa i Istanbul är pashminasjalar på Grand Bazaar vid de härliga färgsprakande små marknadsstånden. Medan jag väljer färg tänker jag njuta av te i de små turkiska teglasen, endera äppelte eller vanligt turkiskt te, med kameran i högsta hugg!



google

Vårvindar?

På stylefruits.de går denna outfit under namnet I'm waiting for the spring. Jag kan bara hålla med och tycka jag gjort mig förtjänt av en sådan mysigt snygg outfit mitt i jobbkaoset. Eller?

stylefruits


Puh!

Presentation är avklarad - med tanke på att jag inte hade särskilt många timmar tid på mig att förbereda den är jag rätt så nöjd. Jag överlevde i alla fall. Nu bär det snart av på jobb-bowling - work never stops! Och imorgon fortsätter kaoset. Var är ljuset i tunneln? Om vi inte skulle ha en bröllopsplanerare skulle bröllopet antagligen inte bli av - det enda jag gör är jobbar, sover och äter.


google

Drowning

Jag drunknar i jobb.

Knappt hann jag tänka att det inte kan bli stressigare än så här så damp ett lurigt litet mail ner i inboxen imorse. Det var min chef. Hon är sjukskriven till fredag. Jag måste ta över presentation hon ska hålla imorgon. På en föreställning jag hörde om för första gången igår. Om ett tema jag är allt annat än hundra på.

Wish me luck - jag behöver alla era tummar!

Jag återkommer då det lugnat ner sig och färre papper flyger över mitt skrivbord.

Over and out.

Brudskor

För tillfället är jag på jakt efter brudskor. Som sagt så ska de inte vara vita, utan i en färg som passar till resten av vårt färgschema; vilken tänker jag inte berätta här! Det är svårare än jag trodde att hitta snygga brudskor i just den färgen; på en del amerikanska sidor finns det väldigt snygga exemplar men tyvärr leverar de inte till Europa. Damn it! Här är i alla fall några av mina favoriter jag hittat under de senaste dagarna; oavsett färgen!

Vilken är er favorit?










6pm.com, weddingfeet.com, zappos.com

Victorias Secret

När vi åker till Istanbul i april ska jag fylla på mitt icke existerande förråd med hudkrämer från Victoria's Secret.

Love Spell är min absoluta favorit; den har en underbar söt men ändå fräsch doft av körsbärsblommor, persika och vit jasmin.

Strawberries & Champagner Refreshing Body Mist är inte helt fel den heller!


Dessutom blir det väl att prova någon ny doft, kanske Ravishing Love med granatäppel, svartvinbär och syrenblommor?

victoriassecret.com

Svart festblåsa

På jakt efter en svart festklänning hittade jag den här söta grejen på nelly.com, ursprungligen kommer den från Vila och kostar 39,90 euro. Söt som en karamell!


Träning vecka 6

Har en ny träningsplan nu - ja två nya närmare bestämt. Delade upp den gamla på två planer eftersom den gamla blev för lång. Samtidigt har jag tagit in 3-4 nya och nygamla övningar. Veckan kändes väldigt effektiv just på grund av de nya övningarna! Har haft rejäl muskelvärk varje dag, vilket ju i och för sig är ett bra tecken!

Måndag: 10 min löpband + axlar, triceps, bröst, mage, rygg, rumpa. Körde en nygammal övning, benlyft. Puh vad ansträngande när man inte gjort det på en tid! Men det känns som om det var effektivt i alla fall!


google

Tisdag: 20 minuter cykelpass + rygg, undre magen samt nya biceps- och tricepsövningar

Onsdag: Vila

Torsdag: 20 min cykelpass + biceps, triceps, bröst, undre magmuskler

Fredag: Vila

Lördag: 20 min löppass + rygg, axlar, mage, ben.

Söndag: Vila

Done looking for the critics, cause they're everywhere

Efter att vi har haft ungefär 8-10 grader varmt de senaste dagarna har vintern nu hittat tillbaka: imorse sken en vacker sol på oss men sedan blev det kallare och gråare för varje timme som gick. På eftermiddagen började det sedan snöa...! Med tanke på att vi inte har haft snö sedan december känns det lite väl överdrivet.

Hade tänkt köpa en ny väska idag, men jag valde den varma soffan och en kopp te. På nätet hittade jag den här fina väskan från Promod för 23 euro - inte helt fel!

promod.de

Perfection

he’s not perfect. you aren’t either, and the two of you will never be perfect. but if he can make you laugh at least once, causes you to think twice, and if he admits to being human and making mistakes, hold on to him and give him the most you can. he isn’t going to quote poetry, he’s not thinking about you every moment, but he will give you a part of him that he knows you could break. don’t hurt him, don’t change him, and don’t expect more than he can give. don’t analyze. smile when he makes you happy, yell when he makes you mad, and miss him when he’s not there. love hard when there is love to be had. because perfect guys don’t exist, but there’s always one guy that is perfect for you.
- Bob Marley


weheartit

Front page!

Jippi - mitt inlägg gällande hemmakontoret är på första sidan på blogg.se! Höll nästan på att få en chock då jag såg alla kommentarer och statistiken som skjutit i höjden...!

Tackar och bockar för alla kommentarer - svar kommer asap!


Getting ready

Jag älskar bröllopsbilder som tas timmarna före vigseln medan bruden och brudgummen gör sig färdiga, bruden sminkar sig, får håret upplagt, klär på sig klänningen tillsammans med sina tärnor osv. Bilderna blir alltid så stämningsfulla! Våra fotografer ska också fotografera förberedelserna, det ser jag fram emot!





stylemepretty, weheartit

Tyskland

Är det något som ni gärna skulle vilja veta om Tyskland? Något ni gärna skulle vilja läsa om?

Stylefruits

Lite ny shoppingnspiration från stylefruits.de. Har inte shoppat på flera veckor nu, ja senast på mellandagsrean. Men om våren börjar komma snart så behöver vårgarderoben förstås förnyas! Funderar på att åka till Primark under de kommade veckorna och fynda några garderobsnyggingar och färgklickar.

 


Marimekko + Converse = sant

Det är faktiskt sant: Marimekko har ingått ett designsamarbete med Converse! Kollektionen kommer att lanseras nu i februari!

google

Fullt ös!

Helsike vad det är stressigt på jobbet just nu! Jag är i och för sig mest effektiv och trivs bäst då jag har mycket att göra, men jag har nog två järn för mycket i elden! Tacka gud för tidsinställda inlägg, annars skulle det nog vara dött på bloggen these days!

Nu har vi just varit och handlar och jag passade på att fylla på lakritsförrådet. Man måste ju belöna sig mitt i stressen.

Så här såg jag ut igår - och jo, mitt hår har vuxit ganska mycket sedan den senaste outfitbilden. Lite längd måste jag ju få till så att man kan göra en snygg frisyr till bröllopet!


Byxor: Promod, långärmad topp & grå topp: H&M, kofta: Zara, smycken: I am

day 29 - a movie

Det finns så otroligt många bra filmer, men jag tänkte ta upp den tyska filmen "Keinohrhasen" från år 2007. Filmen var väldigt populär och Til Schweiger, som är en av de mest populära och - enligt mig - bästa tyska skådespelarna, spelade ena huvudrollen.

Keinohrhasen är en romantisk komedi om kändisreportern Ludo som blir dömd till samhällstjänst på ett daghem efter att ha lyckats ställa till med det ena och det andra. På daghemmet jobbar Ludos barndomsvän och mobbningsoffer Anna. Anna hämnas genom att ge Ludo otrevliga, tråkiga uppgifter på daghemmet. Småningom blir de vänner och det hela utvecklas till en halv - inte alldeles enkel - kärlekshistoria.

En väldigt varm och glad film som jag rekommenderar för alla som vill se en tysk romantisk komedi! Uppföljaren Zweiohrküken släpptes år 2009, även den helt klart sevärd!


Nuts 'n berries

Det här är min bästa byråvän idag: nuts 'n berries à la Fit for fun. Påsen innehåller i och för sig rätt mycket kalorier på grund av nötterna, men är mycket hälsosammare än sötsaker av diverse slag. Dessutom har blandningen bra proteinvärde (11 %), vilket är viktigt för att kroppen ska kunna bygga upp muskler, och rätt mycket magnesium, vilket även det är viktigt för personer som tränar mycket. Magnesiumbrist kan bland annat resultera i muskelkramper.


google.de

Rulltårta med hallongrädde

Så här i efterhand känns det som om man jag bara stod i köket hela helgen: chili con carne till lunch på lördag, havreflarn, rulltårta och bruschetta till lördagkväll, hönsfrikassé till söndagslunch.

Receptet på rulltårtan med hallongrädde provade jag för första gången och det blev faktiskt - om man får säga det själv - riktigt bra. Därför tänkte jag vara så snäll och dela med mig av receptet:

3 ägg
1,5dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

2 dl vispgrädde
4 dl hallon



Sätt ugnen på 250 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen och vattnet i smeten. Bred ut smeten jämnt över pappret.

Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Låt kakan kallna under bakplåten.

Vispa grädden till ett mjukt skum. Tillsätt de tinade hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden.

Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.

Träning vecka 5

Ny vecka, nya tag, nya krafter! Efter förrförra veckans förkylning och nästan ingen som helst träning bar det äntligen av till gymmet på måndagkväll. Jag är nog lite beroende av träningen och att få svetta av mig stress med jämna mellanrum, blev helt pirrig i kroppen av att bara sitta hemma i en vecka.

Måndag: 10 min cykel + kraftträning mage, biceps, triceps, axlar, bröst, rygg
Tisdag: 20 min löpband + kraftträning mage, rygg, biceps, axlar, ben, rumpa
Onsdag: 20 min löpband + långt magpass, axlar, bröst
Torsdag: Vila
Fredag: Armhävningar hemma
Lördag: Vila
Söndag: 12 minuters cykelpass + 20 minuters löppass + axlar, bröst, mage

Colorful







weheartit

Daughtry - September

Den här låten hörde jag för första gången för några dagar sedan då jag lyssnade på Sky FM på nätet. Riktigt bra! Lite 3 Doors Down över det hela!

Stormig lördag

Puh vad stormigt det har varit sedan igår, det bara piper i alla fönster och om man vågar sig utanför dörren känns det som om man skulle flyga iväg när som helst.

Steg upp halv tio imorse (väcktes av de pipande fönstren...) och har redan hunnit med att städa v
årt nyrenoverade badrum och fundera på recept för ikväll. Vi får nämligen gäster eftersom Besim har födelsedag imorgon. Besim har fortbildning i Bremen tills i eftermiddag så jag ska försöka vara flitig tills dess. Sedan blir det kanske kaffe och lite shopping, får se.

P
å tal om kaffe - nu får det bli en Nespresso-espresso!

You think I'm pretty without any make-up on


Ljusa idéer för bröllopet

Ljus, lyktor och lampor i alla de slag kan vara väldigt stämningsfulla för bröllopsfesten: för att lysa upp ett mysigt vinterbröllop; som små ljuskällor i en ljummen sommarnatt; som ljus- och färgspridare i en vacker ljus sal. Här kommer några idéer:






Bildkällor: Google, stylemepretty

En första gnutta vår?

För ett par dagar sedan gick solen upp då jag körde till jobbet. Det har inte hänt på länge, I'm telling you! I backspegeln såg jag det stora fina orangefärgade klotet klättra upp bakom horisonten. Den liksom låg där och såg finurlig ut, I'm back.

Jag v
ågade dock inte fundera på huruvida våren kan tänkas vara på väg. Men idag har vi haft en väldigt fin dag: ca +8 grader och sol. Jag har jobbat med öppet fönster hela dagen utan att det blev för kallt! Riktigt riktigt skönt! Tänk vad vädret kan göra för ens humör och energi!

weheartit.com
Det är ju faktiskt redan februari - länge kan det väl inte ta innan det svänger p
å riktigt?!

Home office

När vi någon gång i framtiden har ett hus eller en större lägenhet med flera rum önskar jag mig ett eget litet (eller stort) inspirationsrum som kan användas som home office de dagar jag jobbar hemifrån och för kreativt skrivande på fritiden.

Lite SATC style kanske?


Rummet ska i alla fall vara ljust med inslag av glada färger, tillräckligt stort, ha ett skrivbord med mycket plats och en bekväm stol - ja kanske rentav tv
å stolar: en fåtölj och en vanlig skrivbordsstol. Beroende på humöret liksom.


Alla bilder google och weheartit

Den andra februari tjugohundraelva

6:30 Väckarklockan skakar mig ur sängen
6:55 Margarinet är slut. Och marmeladen.
7:15 Mitt rouge är nästan slut det med. Alla tecken tyder på att vi borde handla redan idag.

7:55 God morgen jobbet
7:58 Min kollega är sjuk. Blir
helt oväntat tvungen att ta över ett samtal med en intressent för ett studieprogramm som jag enbart arbetat i sedan tre veckor. 50 minuter tid att förbereda mig.
8:50 Sicheres Auftreten bei völliger Ahnungslosigkeit som man skulle säga p
å tyska, alltså ungefärt självsäker utstrålning trots fullständig okunnighet - möter interessenterna vid min kollegas byrå. Samtalet tar en knapp timme. Otroligt trevliga människor + framgångsrikt samtal = en ny studerande i det studieprogrammet.
9:55 Pustar ut och lagar en kopp vitt te à la vanilj-persika.


10:20 American chocolate cookie - bra med kolleger som har kex de inte gillar i sin office!
10:30 Det framgångsrika samtalet gav mig en kick!
11:00 Dags för sittbollen att komma till användning igen!

12:10 Lasagnelunch
12:59 Mentor - the freshmaker!
14:00 Projektmöte
14:51 Spiller vatten över mitt ben, passligt till följande möte. Som tur var glaset nästan tomt.
15:00 Samtal med intressent för deltids Bachelor studieprogramm
15:40 Telefonsvararen meddelar jobbiga jobbgrejer - suck stön stånk!
17:03 Brännande öra efter ett långt, jobbigt telefonsamtal
17:10 Finito, tack för idag. Hem med en otrevlig känsla av att det här spektaklet kommer att ha ett efterspel imorgon.
18:40 Träningspass med ett långt magpass; Rihanna-klassiker fick följa mig på löpbandet.
20:04 Time for shower och tyska Idols

7. 45[l1] am Meeting at the reception (Subway at 7.53 am)


[l1]Wann wollt ihr euch morgens Treffen?


Beige-blå-brun outfit

Hah, jag lurad bort förkylningen genom ett lätt träningspass igår; mår mycket bättre än de senaste dagarna! Hade en rätt så effektiv dag på jobbet idag och dessutom har vi fått nytt golv i badrummet nu, finfint!

S
å här skulle jag lätt kunna gå till jobbet imorgon:

Godis + snacks

Två av mina favoitskålar som kommer till användning så fort gästerna knackar på dörren!

Implementation Report

Development of Immersive Internet CAD courses


1. Implementation

During the first contact phase in UNILEAD, the project went through a first stage of development of a first training module. Since that time, there were various activities towards implementation.

The objective of the project is to produce contents that make use of immersive internet models in order to have an improved learning outcome for the participants, compared with traditional training courses.

The course was launched for a pilot group of 20 students, enrolled in the “Mechanical Design” course, taught in the Mechanical, Industrial and Mechatronics Engineering BSc programs.

The module extends through a 2 hr session and includes an introduction to Solid Edge and basic usage of shaping functions. Students go through a guided tutorial with the help of an instructor, then through a practical exercise.

At the final part of the session students upload into the LMS their result, and can share with the rest of their fellow students and instructors each other opinions and outcomes.

A survey was then conducted at the end of the session, to gather the feedback of professors and students, which was very positive.

The course was also presented to representatives of Siemens PLM, during a visit to UNAM, and recognized as an outstanding application of technology for learning.

2. Methods and Concepts used

For this project there was an extensive use of project planning and control tools. Specifically, for the production of content there was a need to split the activities into work packages, and assembly them later on a final released version.

Advanced methods for software development were implemented as well for the programming of special scripted tools to visualize formatted data.

3. SWOT

Some of the most successful aspects were the engagement of higher leadership. The project was highlighted as one of the best projects from the 4 year term of the Dean, and presented to the president of the University as a key development that could have the potential to change the way in which we teach.

However, also in the part of cultural shift and adopting of technologies, there was resistance from part of the Faculty, and more evidence of the learning outcomes is required for a broader adoption.

4. Adapting Methods

It was needed in various aspects to adapt methods for the project. For those parts more related to R&D aspects, there was difficulty to establish beforehand a duration and amount of effort in the planning process. There were uncertain aspects inherent to technology development that needed an estimation, but also a lot of flexibilty, ingenuity and capacity to change.

The most important aspect to be able to cope with the challenges of the project was enabling and empowering people to make decisions on the fly. Specially for those parts where general goals are defined, but there is no prescription of the actual way to accomplish these goals.


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!