Tillökning i köket

Den här fina mjölksnäckan och sockerskålen fick jag av finaste Tina då jag hade vattnat hennes blommor och tagit hand om lägenheten medan hon var bortrest ett par månader. Tack vännen!

I heart you

Jag minns första gången vi möttes. Yet another one, tänkte jag, omotiverad och ointresserad. Det var en varm sommarkväll i juni. Staden pustade ut efter en het dag medan den fylldes av festglada människor. Ung som gammal. Uteserveringar till höger och vänster. Färgglada drycker, tapas på stora tallrikar, skratt och klirrande glas.

Vi satte oss ner på en av de många uteserveringarna. Obekväma stolar. Small talk. Jag visste inte vad jag skulle berätta, kände mig osäker, lät de andra hålla låda, visste ännu inte var jag hade dig. Det bar av till en annan lokal. Favoritbar, favoritvin, favoritstämning. Typiskt, tänker jag nu i efterhand. Favorit.

Vad som följa skulle var varma ord, omtanke, promenader genom natten, skratt, lättsamhet. I ett nötskal. Ett nötskal som sväller och sväller. Vad glad jag är att vi träffats. Låt det fortsätta. Länge länge.


weheartit

day 28 - someone sweet

Heidi, den skelande pungråttan på Leipzig Zoo. Kan man bli sötare?!

google

Träning vecka 4

Måndag: 10 min löpband + mage, axlar, ben

Snipp snapp snut, så var sagan slut. Mer träning blev det inte den här veckan eftersom jag började känna mig krasslig på tisdag.

Det får bli nya tag nästa vecka. Då tänker jag högst antagligen tala med min tränare och få till en ny träningsplan eller dela upp den i olika delar så att det blir effektivare. Det skulle nämligen inte vara helt fel att ha dessa muskler till sommaren och bröllopet:


aftonbladet

Påskliljor

Nu har mina påskliljor äntligen slagit ut! Trots att den här helgen har varit väldigt kall jämfört med de senaste veckorna så lever ännu hoppet att våren förr eller senare knackar på dörren. Tills dess får man nöja sig med uppiggande färger i hemmet!




Färgglada brudtärnor

Hur snygga är inte de här brudtärnorna: svarta klänningar och olika färgers färgglada skor!

stylemepretty

Vila Clothes och Gina Tricot!

I mars öppnar ett nytt köpcentrum i Oldenburg med en hel del nya butiker! Av säkra källor har jag fått nys om att bland annat Gina Tricot och Vila Clothes har hyrt in sig i köpcentret - helt fantastiskt med tanke på båda butikerna är väldigt nya på den tyska marknaden: Vila finns hittills enbart i Nürnberg och Heidelberg, Gina Tricot enbart i Köln och Düsseldorf!

Håll i er, här ska det shoppas!


weheartit

Fredag, 28 januari 2011

Idag satsade jag på en lång arbetsdag; ibland kan det faktiskt vara riktigt riktigt effektiv att bli kvar på jobbet då alla andra gått hem på fredageftermiddag; otroligt mycket man får gjort då telefonen inte ringer och outlook inte piper stup i kvarten.

Här kommer lite inspiration för helgens shoppingrunda:

stylefruits

Välkomna!

Välkomna till min nya blogg! Under det senaste året har jag bloggat på en annan adress men beslöt mig efter några smärre om och men för att byta till en ny blogg med nytt namn och mer plats för större bilder.

Jag hoppas att ni kommer att trivas här, både nya och gamla läsare!


weheartit

PS. Säg till om det är något som ser konstigt ut!

Mit dir an meiner Seite hab ich kein Schiss vor Konsequenzen

Med 4000 andra dansade vi loss till Jan Delays greatest hits igår kväll! Vilken konsert! Vilket band! Vilka glittrande klänningar! Vilken röst! Vilken show!

Eftermiddagens stegring var som bortblåst, tröttheten lämnade i en dammig knut. Tack Jan Delay för en toppen kväll!

En av mina favoritlåtar, i och för sig inte från igår kväll, men från en annan livekonsert:

Jan Delay

Krassliga är vi allihopa, men ikväll blir det i alla fall jan Delay-konsert i Oldenburg! Jippii!


universal-music.services.de

day 27 - what you wore to a party

Så här såg min outfit ut på nyårsafton (även om min älskling inte lyckats få med annat än överdelen...):

Topp: H&M
Kofta: Zara
Örhängen: ??
Halsband: I am
Leggings: Zara
Overknee stövlar: Mark Adams

Istanbul!

Vi har just bokat en resa till Istanbul för april; Besim och jag och fyra av våra goda vänner! Jag har varit i Istanbul en gång tidigare, sommaren 2008. Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka med mer tid! Simitförsäljare i soluppgången, shopping på Grand Bazaar, doften av kryddor, ljudet av tusentals tutor, lugnet i den blå moskén. Istanbul: here we come!



weheartit.com

day 26 - your favorite song


Träning vecka 3

Måndag: 15 minuter löpband + kraftträning (lite av allt)
Onsdag: 20 min löpband + kraftträning (mage, biceps, triceps)
Söndag: 30 min löpband + mage, axlar, biceps, triceps

Typisk träningsvecka, hög motivation, bättre löppass än p
å länge.

day 25 - something that makes you angry

Arrogans, hysteri, oärliga människor, lögner, otillförlitlighet.

Att recept går åt skogen, att det börjar regna den enda gången man glömt paraplyet, att inte hinna äta frukost eller lunch.

Folk som kör 30 km/h i 50-zoner.

Vår i huset






day 25 - something that makes you angry

Arrogans, hysteri, oärliga människor, lögner, otillförlitlighet.

Att recept går åt skogen, att det börjar regna den enda gången man glömt paraplyet, att inte hinna äta frukost eller lunch.

Folk som kör 30 km/h i 50-zoner.

Brudklänning: check

Om vi hade velat hade vi kunnat korka champagneflaskan igår kväll: både Sandra och jag köpte brudklänning!! Varje klänning vi provade var ungefär hundra gånger finare än de finaste vi provade förra helgen - snacka om att de hade uselt utbud i Bremen!

Jag
hade tänkt sova en natt innan det slutgiltiga let's go, men det blev ett spontant beslut - jag trivdes i klänningen och Tina och Sandra var från första sekunden helt övertygade om att this is it. Har nu beställt den i rätt storlek och får lov att vänta till ungefär maj. Sedan när klänningen förhoppningsvis sitter som gjuten blir det att söka skor och allt annat tillbehör.

Känner lättnaden komma krypande. Välkommen!

Här en liten mini sneak preview:


Jette Joob Europe Limited

Vi har hittat vårt drömhus!!! Herregud! Det är ett hus som Jette Joop har designat, Jette Joop Europe limited. Vi var till en husutställning igår och där stod även detta drömhus. Utifrån ser det inte särskilt speciellt ut, men så fort man kommer in förstår man att detta inte är något normalt hus.

Det här var bara några highlights:

- ca 280 kvadratmeter (två våningar och en "källare")
- ett enormt kök och vardagsrum som helt enkelt får en att tappa andan
- källaren kan man egentligen inte kalla källare: den innehöll ytterligare två mindre vardagsrum, ett teverum, en vinkällare osv.
- i köket finns ett golvfönster där man ser rakt ner på vinkällaren
- skoskåp
- väskskåp
- ett extra litet hus med gästrum och bastu som man når via en bro från övre våningen (se bilden nedan)



jette.com, exxpose.de



Torsdagsinspiration

God morgon bloggvärlden!

Med kaffe och marmelad försöker jag vakna till liv. Vinden som sipprar in genom fönstret är flera grader kallare än under de senaste veckorna. Det gäller att gräva fram en varmare tröja igen.

Så här skulle jag gärna gå klädd idag:

stylefruits.de

Ikväll fortsätter den berömda klänningsjakten med Sandra och eventuellt Tina. Back to where we started till första butiken vi var till i november eftersom de fått en ny kollektion och jag möjligtvis vill prova på den allra första klänningen en gång till. Håll tummarna, småningom måste champagnekorken smälla.

19012011

Dagens:

Väckning: Kl. 6:20
Första möte: Kl. 8
Väder: Regn och sol om vartannat men mer grått än blått. Ca 5-6 grader
Outfit: Blå jeans, lila topp, beige tröja och ett hjärta kring halsen
Jobb: Mycket att göra, multitasking big time
Humör: Effektiv och relativt pigg
Tummen ner: Bli glömd av sitt lunchsällskap
Kvällsplaner: Gympass; löppass på 20-30 minuter och sedan lite av allt, särskilt mage (Beach 2011 - I'm coming to get you!)
Vill-ha: Inspiration. Till det ena och det andra.

day 24 - your dreams

Jag drömmer om mycket, till exempel om att vi får ett fint bröllop i sommar. Jag drömmer om ett stort fint hus med ett modernt kök och vinkällare. Jag drömmer om oförglömiga resor till Seychellerna, Australien, New York och Italien, om en Audi TT och om en Berner Sennen hund.


weheartit

day 23 - someone beautiful

Sylvie van der Vaart

bild.de

Eva Longoria

dhineshpradhan.blogspot.com

Kate Winslet

startrip.com

Smycken




Träning vecka 2

Måndag: 10 min löpband + biceps, triceps, axlar, ben, bröst, mage & rygg
Tisdag: -
Onsdag: 10 min stepper + biceps, triceps, axlar, ben, bröst, mage & rygg
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: 45 min löpband + 20 min mage


google.com

day 22 - another memory

Sommaren 2010:

Fotbolls-VM, kalla drycker under en stekande sol, grillat, svart-röd-guld-färgade ansiktsmålningar, Waka Waka, kaotiskt full stad med överlyckliga människor, tutande bilprocessioner, fester i Loft, en ring, Converse, cabrio kl. 7 på morgonen, nymålade väggar, kvalitetstid med nya och gamla vänner, samhörighetskänsla, skratt, stolthet, glädje, ljuva låtar från en scen vid solnedgången, helele bomama.



Ja även om jag inte märkte det d
å, även om jag knappt hade någon semester och även om jag var ensam hemma i två veckor: Sommaren 2010 var en underbar sommar!

Helg

Då var veckan avklarad - puh! Har jobbat rätt långa dagar den här veckan, får se hur det fortsätter under de kommande veckorna. Antar att det inte blir lugnare, snarare tvärtom. Men det ska nog gå bra!

Igår kväll var vi i alla fall på god middag med goda vänner - lika gott och trevligt som alltid!

Imorgon blir det högst antagligen jakt på bröllopsklänning - håll tummarna för att vi kommer iväg! Här är en bröllopsmässa i Oldenburg under helgen, så planen är att Sandra och jag går dit direkt då de öppnar klockan 10 och sedan efter lunchen åker vidare till två brudklänningsbutiker i Bremen.

Detta gjorde jag förresten till kvällsmat idag: tomat-avocado-mozzarella-sallad med små rågbröd. Gott!



day 21 - your day

Min dag började med väckning kl. 6:30. Efter en trög start på dagen, jag-har-inget-att-klä-på-mig och kaostrafik lyckades jag få mig till jobbet till kl. 8. Efter det bestod dagen av vanligt jobb kryddat med ett möte med goda semlor och halveffektiva resultat, Rittersport Olympia, frustrerade försök att få till de riktiga formuleringarna för viktiga dokument samt ett och annat telefonsamtal.

Nu tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av en avslappnad kväl! Det blir middag i min favoritrestaurang tillsammans med världens bästa vänner. Fingerfood - here I come!

So long!

Recipes in love

Bild: jag

day 20 - a picture you can't take your eyes off

Jag kommer faktiskt inte på någon favoritbild jag har... Istället bjuder jag på de här fina fotona som jag hittade då jag bildgooglade "spring" (som i vår, inte som i springa...):





Alla bilder från google.com

Träning vecka 1

Inspirerad av karinolofsson.se tänkte jag varje vecka gå igenom den senaste träningsveckan, samtidigt lite som en kontrollfunktion för mig själv!

Vecka 1 körde jag alltså följande:

Måndag: 30 min löpband + biceps, triceps, axlar, ben, bröst, mage & rygg
Tisdag: 45 min löpband
Onsdag: 10 min löpband + biceps, triceps, axlar, ben, bröst, mage & rygg
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: 45 min löpband + mage


google.com

day 19 - your favorite dress

Egentligen har jag ingen riktig favoritklänning, men de här tycker jag om väldigt mycket för tillfället:

Till vänster: svart sommarklänning från Vila, ca 40 euro
Till höger: grå vinterklänning från The Sting, ca 50 euro

Bilderna är tagna med min gamla digitalkamera Canon Ixus och inte med min nya baby, EOS 500D - you can tell the difference!

Middag

Det här slängde jag ihop till middag för någon dag sedan:

- risoni
- små turkiska kalkonkorvar, skivade
- paprika
- asiastisk grönsaksmix

Koka risonin. Tina upp den asiatiska grönsaksmixen något, skiva korven och skär paprikan i bitar. Stek korven. Tillägg grönsakerna och låt steka en liten stund. Sätt till risonin, rör om och krydda med grekisk kryddblanding.



08.01.2011

Jag steg upp kl 10 imorse, väldigt utvilad. Efter att dagens ursprungliga planer sprack, fick dagen bestå av god mat och lite shopping. Jag köpte bland annat de här fina skorna, nersatta från 79,95 euro till 31,95!! Me like!



Dessutom blev det två Body Shop Body Butter: passionsfrukt och blåbär, båda nersatta till 10 euro.

Det har förresten varit +11 grader idag...! Hur knäppt är det liksom??

Nu får vi se vad kvällen har att erbjuda!

Ibland...

......måste det få se ut så här:

Ikväll är en sådan kväll. Shiraz och choklad.

day 18 - something you regret

Egentligen ångrar jag inget. Högst grejer jag INTE har gjort, ord jag INTE har sagt.

No regrets, they don't work, som Robbie Williams sjunger.


Januaridrömmar

Just nu drömmer jag om

- en Audi A1 (egentligen Audi TT, men man måste väl förbli ens lite realistisk)
- ett prickigt paraply
- en resa till Istanbul
- solstrålar och ljumma vindar
- ett hus designat av Jette Joop, inklusive vinkällare





Bildkälla: google.com

day 17 - the boy of your dreams

Honom hittade jag i februari 2005!

Dagens dilemma

Dagens dilemma: Om man just satt två chokladbitar (med nötter) i munnen och jobbtelefonen ringer: låter man det då ringa tills man hunnit svälja allt (även då det har ringt fem gånger och man fortfarande inte har fått ner jäveln) med risken att den andra lägger på luren eller svarar man och gör sitt bästa för att det inte ska märkas att man är en liten gottegris, även om julen är föbi?

Suck.

day 16 - the perfect day

Det finns många perfekta dagar jag kan föreställa mig, men till exempel så här kunde den se ut:

Jag vaknar utvilad kl 9 efter att ha sovit en lång och skön natt utan att ha vaknat en enda gång. Fåglarna kvittrar. Jag stiger upp och går ut på balkongen. Jag känner doften av hav, semester, sol och sommar. Den ljumma vinden fångar mitt leende. Det är lagom varmt, inte för hett. Jag duschar och gör mig i ordning innan vi går ner för att äta frukost. Under de kommande minuterna dimpar även våra bästa vänner in i frukostrummet. En hel dags äventyr väntar på oss.


weheartit.com

Vad som följer är en blandning av äventyr av alla de slag, sightseeing, shopping, skratt, intressanta diskussioner, lyx, god mat, värme och livsglädje.

På kvällen unnar oss vi en underbar middag på en underbar restaurang vid havet. Vi ser på fyrverkerier. Efter det bär det av till århundradets konsert för att sedan avsluta kvällen med ett glas rödvin och bästa sällskapet.


weheartit.com

Bröllopsplanering

Det känns faktiskt som att vi har kommit ganska långt med bröllopsplaneringen! Följande grejer har vi redan avklarat på listan:

♥ Lokal för fest och vigsel
♥ Flera trevliga idéer för vigseln
♥ Talare för vigseln (ingen präst, eftersom det inte är en kyrklig vigsel)
♥ Färgschema
♥ Skickat Save the Date-korten
♥ Fotograf
♥ Frissa
♥ Många konkreta idéer för blommorna för både dekoration och brudbukett
♥ Fått flera idéer för inbjudningskorten

Till näst blir det att välja DJ/band och att bestämma det sista gällande inbjudningskorten samt hitta The Ultimate Dress. 220 dagar kvar!

Water for Elephants

För en tid sedan såg jag trailern för filmen Water for Elephants på Petras blogg. Något i trailern fascinerar mig och jag tror faktiskt det här kan vara en riktigt bra film! Den lär ska komma nåttag i april. Jag ser redan nu fram emot den!


day 15 - your favorite blog

Ojojoj det finns så många fina bloggar! Några har jag redan nämnt här i bloggen, andra inte. Till mina favoritbloggar hör:

Emelie Ohlsson - för att hennes foton är så underbart vackra!
Linda - för att hon snart ska bli mamma och skriver vackra texter med djupa tankar om livet!
Garderobsgrubbel - för att hon är så otroligt duktig!
Ina Karlsson - för att hon är pilot! Hur coolt är inte det?!
Nevnarien - för hennes foton och för att hon är hur cool som helst!
Marie - för att hon skriver så otroligt vackert!

Back to work

Nu är det slut på min två veckor långa semester - även om det alltid kunde vara längre har jag nog haft det otroligt skönt! Vi har tillbringat mycket tid med goda vänner, ätit gott, unnat oss ett glas vin eller två på kvällarna, sovit länge, firat en skön jul på tuman hand och en underbar nyårsafton samt en avslappnad nyårsdag med vänner jag kommer att sakna mycket mycket mycket om några månader.

Även om jag inte ser fram emot tidiga morgnar och stressen som kommer att komma krypande de närmaste veckorna, ska det bli riktigt skönt att börja jobba igen, äta hälsosamt och träna mer regelbundet igen.

Det nya året kommer hoppeligen att präglas särskilt av bröllopet i augusti! Före det har vi en bröllopsmässa, en konsert med Jan Delay och en födelsedag att se fram emot under de närmaste veckorna. Avskeden som kommer i april vill vi inte tänka på nu!

Nu kallar jobbet!

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Nyårsafton 2010

En skön nyårsafton hade vi! Vi var bjudna till en kompis som hade lagat en fyrarätters meny åt oss: tomatsoppa toppad med grädde och krutonger, sallad, biff med klyftpotatis och tiramisu! På nyårsdagen blev det brunch nästan hela dagen hos Tobi, med resterna från nyårsafton och lite till. Underbart kul har vi haft det! Här kommer några bilder:

Så här såg jag ut efter att jag varit till frissan! Jag blev faktiskt riktigt nöjd!


Ready to go!


Hos Tobi:




Lite fyrverkerier vid midnatt (till nästa nyår får jag lov att lära mig ta bättre bilder av raketer!)


Tomtebloss:


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!