Onsdagens kloka ord

weheartit


The keys!

Igår fick vi nycklarna till vårt nya hem! Hurra och jippi! I 35 graders hetta och stekande sol började vi föra de första flyttlådorna till det nya huset - det var speciellt roligt att släpa ner dem från vår gamla lägenhet i femte våningen; ner för en väldigt smal och delvis brant trappa. Behöver jag påpeka att jag är alldeles slut i benen? Och det har bara börjat än!

Men huset är färdigt och vi är hur nöjda som helst!

Idag ska jag försöka mig på en förkortad dag för att sedan fortsätta träna benen med Alex och Nicole. Puh!

Autobahn

Efter nästan 7 år i Tyskland tänker jag inte längre just alls på grejer som är annorlunda här jämfört med Finland. Det är mest då jag åker till Finland som jag blir påmind om sådana skillnader.

Ett exempel är motorvägar, bilkörning och hastighetsbegränsingar. Att köra bil i Finland - och särskilt att komma fram - tar läääänge. Hastigheter kring 80 km/h upp till maximalt 120 km/h känns segare än segast då man är van vid de tyska motorvägarna där man oftast får köra så snabbt man vill.Man skulle kunna tro att det händer fler olyckor på de tyska motorvägarna pga. de högre hastigheterna, men så är det inte. Den som vill köra fort försvinner fort och hänger varken irriterat bakom andra bilar eller gör onödiga, aggressiva omkörningar som man ser stup i kvarten på bil-/motorvägar i Skandinavien.

Nu är de högre hastigheterna i början förstås ovana, oavsett om man kör dem själv eller om man ser den ena efter den andra bilen svischa förbi i 200 km/h. I början gäller det framför allt att vara försiktig med omkörningar på motorvägen; på omkörningsfilen rusar de flesta förbi med mycket högre hastigheter än i Skandinavien; räkna alltså inte med att hinna in i en liten lucka på omkörningsfilen ifall du inte själv trycker ordentligt på gaspedalen! Annars är risken stor att du får en sur Audi/BMW/Mercedes eller dylikt bakom dig. Det vill du inte, believe me!

Tysk musik: Peter Fox

Peter Fox rockar loss i min bil för tillfället, väldigt cool tysk musik! Peter Fox är sångare i det tyska bandet Seeed. Peter Fox' första och siata album kom ut 2008 och låg etta på tyska albumlistan i början av 2009. Numera har han slutat som solosångare och återgått till bandet Seeed på heltid.

Alles neuHaus am Meer


Schwarz zu Blau


Schüttel deinen Speck

Peter Fox - Schüttel Deinen Speck - Live Aus Berli… - MyVideo

Flyttvecka!

Imorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgon får vi nycklarna till vårt nya hem!! Lycka!! På kvällen tänker vi börja köra de första flyttlådorna, på onsdag eftermiddag går jag lite tidigare från jobbet och fortsätter stöka med allt tillsammans med Alex och på torsdag är det dagen D då vi flyttar resten tillsammans med Besim, Alex och Daniel. Tacka gud för vänner som tar ledigt extra för att kunna hjälpa oss!

Helgen kommer antagligen att bestå av att bygga ihop diverse IKEA grejs tillsammans med alla frivilliga...

Backstreet Boys

Mitt i packandet blev jag nostalgisk och började lyssna på gamla Backstreet Boys-låtar!Mitten im Umzugschaos wurde ich nostalgisch und habe mir alte Backstreet Boys-Songs angehört, die mich an früher erinnern.

Musik under vigseln

Medan jag stressar mellan flyttkartonger och jobbkaos tycker jag att ni skulle kunna föreslå några vackra sånger för en vigsel, efter att man bytt ringar.

stylemepretty

So lange wir uns mit Umzugskartons rumschlagen, könnt ihr gerne einige schöne Songs für die Trauung vorschlagen, die für die Minuten nach dem Jawort gut passen.

Tordagens kloka ord

weheartit


I min väska

I min väska hittar man idag allt som man behöver: Från päron till hammare är allt representerat.


Final countdown 1

Sommarens första final countdown börjar:

Vi får nycklarna till vårt nya hem redan nästa veckas tisdag, alltså om en vecka!

Verner

Nästa vecka torsdag flyttar vi. Idag tillbringade vi tre timmar vid IKEA. Schön und gut, som man skulle säga på tyska. Om det skulle ha varit vid mänskliga tider skulle det säkert ha varit hur kul som helst. Men 18:30 till 21:30 - ja det var lite för mycket IKEA till och med för mig.

Om någon just nu skulle fråga vad vi köpte skulle jag säkert glömma minst 80 procent. Men den här skrivbordsstolen kommer i alla fall att stå i mitt arbetsrum, välkommen Verner! Jippii!

Over and out. Godnatt.

ikea.com


Drei Stunden IKEA war sogar für mich zu viel, vor allem in der späten Abendstunde. Wir haben so viel gekauft, dass ich wieder die Hälfte vergessen habe. Aber dieser Drehstuhl, Verner, kommt auf alle Fälle in mein Arbeitszimmer. Juhuu! Noch 9 Tage bis zum Umzug...!


Muffins med smarties

Sådana här skulle jag vilja baka bara jag skulle ha tid:

Bildkälla: google

Senaste veckans träning

Måndag: 30 min löppass + situps
Tisdag: 15 min löppass + situps, axlar, ben, rygg
Onsdag: 20 min löppass + övre magen, biceps, triceps, bröst

Torsdag: Paus med en mindre trevlig muskelvärk...
Fredag: Fortfarande ajajaj i tricepsen - vad fasen sysslade jag med på onsdag?!

Lördag: Shopping med Nicole - det räknas väl som träning?!

Söndag: Sista danskursen

Söndag

Helgen har bestått av bröllopsprat över ett glas vitt med Sandra, outlet shopping i Bremen tillsammans med Nicole, kaffeträff utan kaffe, en kväll vid Patio, ösregnig söndag, kaffe, kaka och kvällsmat tillsammans med goda vänner, övertyga tyska vänner om att prinsesstårta går att äta tros sin neongröna färg, lyckad danslektion och avsaknad av gummisula under mina dansskor.

Efter att ha släpat upp de första tomma flyttlådorna kommer de kommande tio dagarna att bestå av att packapackapacka och antagligen förundra sig över hur mycket grejer man egentligen har.

Up in the air


Presidentens slott

En solig och het dag utanför presidentens slott i Helsingfors:

Bröllopsparaply
stylemepretty.com

Sommarens helger: Update

Vecka 24: Ensam hemma - förbereda flytten/Sista danslektionen
Vecka 25: Ensam hemma - förbereda flytten
Vecka 26: Flytt!/Sandras 30-årsfest?
Vecka 27: Köln
Vecka 28: -
Vecka 29: -
Vecka 30: -
Obs! Dessa tre "tomma" helger går säkert helt och hållet åt till att inreda vårt nya hem, så det blir säkert inte så lugnt som minustecknen låter förstå... Dessutom äger Oldenburgs kultursommar rum under de här helgerna, med en massa live musik och events av alla de slag!

Vecka 31: Nicoles 30-årsfest?/Mamma och pappa kommer till OL
Vecka 32: Vårt bröllop!
Vecka 33: Min födelsedag
Vecka 34: Stadtfest Oldenburg/bröllop K+S/besök av T
Vecka 35: -
Vecka 36: Ts födelsedag - eventuellt till Köln?

Nu är då frågan: när ska vi ha housewarming party?!
Antagligen först i september. Amen.

Och sen blir det nyår. Typ. It's not getting boring in here!

Tysk musik: Juli

Under kategorin "musik" tänker jag nu och då ta och presentera olika tyska band och sångare som är värda att känna till samt deras mest bekanta/bästa låtar.

Först ut är bandet Juli. Bandet grundades 2001 och hade sitt genombrott med låten "Die perfekte Welle" ("Den perfekta vågen") 2004 och "Geile Zeit" (ung. "En toppen tid") 2005. Förra året släpptes deras tredje CD och bandet är tillbaka efter ett par års paus. Juli hör till de mest populära och framgångsrika tyska banden i modern tid.

Kuriosa: Efter tsunamikatastrofen i december 2004 fick låten "Die perfekte Welle" inte spelas i radion på flera månader, eftersom texten ansågs vara olämplig med tanke på tsunamin.

"Geile Zeit":


"Irgendwas bleibt" ("Något förblir/stannar kvar") från deras andra CD:

Silbermond - Irgendwas Bleibt (Video Premiere) von wonderful-life1989

"Süchtig" ("Beroende") - deras aktuella singel:

Chilikyckling med bulgur och ugnsstekta tomater

Jag tänkte tippsa er om ett recept som jag hittade på Trines matblogg, nämligen chilikyckling med quinoa, ugnsstekta tomater och vitlöksdipp.

Jag bytte dock ut quinoan till bulgur och lade till lite fetaost i bulgursalladen.

Prova den!

The House

Här kommer några bilder på mina föräldrars nya fina hus!
Svalt

Vem hade trott att jag skulle vara lycklig över mulet väder, temperaturer under 20 grader och regn i juni?! Men efter den finska hettan förra veckan är det verkligen riktigt uppfriskande med lite lägre, fräschare temperaturer i mitt älskade Oldenburg idag!

Dessutom perfekt för en längre runda på löpbandet ikväll!


Bremen Airport

Här kommer några bilder jag tog på Bremens flygfält då vi väntade på vårt flyg till Finland förra tisdagen.


Back home

Nu har vi just kommit tillbaka hem till good old Germany efter sköna och väldigt heta dagar i Finland - vi hade över 30 grader varje dag! Igår var det väl årets hittills varmaste dag då bästa I och A gifte sig och blev Mr. & Mrs D. Ett underbart bröllop med en fantastiskt vacker brud på en väldigt väldigt varm dag! Bilder från bröllopet får ni inte se - som brudtärna kunde jag inte släpa med min Canon. För övrigt känns det som att vi hunnit med en hel del, bland annat blev det också en skön varm sommarkväll med några drinkar i goda vänners sällskap på fredag - tack till er alla!

Tills resten av fotona följer får ni nöja er med denna från flygfältet i Bremen.


Wir sind gerade nach dem Kurzurlaub in Finnland wieder nach Hause gekommen. In Finnland hatten wir - man glaubt es kaum - jeden Tag über 30 Grad! Gestern hat eine meiner besten Freundinnenn geheiratet, am wärmsten Tag des Jahres! Die Hochzeit war wunderschön! Erwartet aber keine Fotos von der Hochzeit - als Brautjungfer konnte ich die Kamera leider nicht mitschleppen. Übrige Fotos von den letzten Tagen folgen aber demnächst.

Hittills...

...har vi svurit över en taxichaufför, njutit av varma dagar på mina föräldrars terrass, busat med mina brorsbarn, försökt dansa chahacha på samma terrass, svettats i huvudstaden och ätit för mycket godis.

Imorgon fortätter färden till Åbo med The Big Wedding på lördag. Det ska bli underbart att vara brudfrämma; hoppas jag inte glömmer bort något!

So long!

Guanajuato, Mexicogoogle, weheartit

Teardrops are falling on my head


Finland - here we come

Idag bär det av till Finland för fem dagar. På lördag gifter sig nämligen en av mina allra bästa vänner - det kommer att bli en underbar dag vännen!

På söndagkväll kommer vi tillbaka. So long!

Heute geht's für fünf Tage nach Finnland - am Sonntagabend sind wir wieder da! Bis dahin!

Träning vecka 22

Måndag: 5 min stepper (det var alldeles för varmt!)+ biceps, triceps, bröst, mage

Onsdag: 30 min löppass + triceps, en axelövning, en bröstövning. Jag tog i lite väl mycket vid axelövningen med riktigt spända axlar följande dag som följd - ouch!

Söndag: Danskurs


If you love somebody...

Jag lever för tillfället helt enligt mottot "If you love somebody let them go. If they come back they were always yours, if they don't they never were". Det är så sant som det är sagt.

Ibland måste sanningen helt enkelt ut. Det får bära eller brista. Efter några om och men slutade jag lördagskvällen med ett leende på läpparna.

Tänk så okomplicerade människor det finns. Tänk så okomplicerat det kan vara i någons sällskap. Vad underbar vänskap kan vara.

The Tourist

För några dagar sedan såg vi filmen "The Tourist" med Johnny Depp och Angelina Jolie.

En amerikansk turist (Johnny Depp aka Frank) involveras under en tågresa till Venedig plötsligt i en vild flirt med Elize (Angelina Jolie) och därmed i ett maktspel - Elize jagas av halva Interpol.

Filmen innehåller en hel del överdrivna scener och ärligt talat är det långt ifån Angelina Jolies bästa roll. Men filmen spelar i alla fall i veckar miljöer i Paris och Venedig.


blogspot.com

The Tourist: Kann man gucken, muss man aber nicht. Eine nette, aber ziemlich übertriebene Geschichte. Angelina Jolie hat schonmal bessere Rollen gespielt...

Fredag den 3 juni 2011

Efter en kort arbetsdag (pennan föll kl. 12:40) styrde jag - med semesterkänslan i magen - ut i solen, öppnade taket på min cabrio och njöt av denna fina sommardag.

Iskall maracujasmoothie, finaste grattiskorten, frisörbesök, födelsedagskalas med god anti pasti, ljummen sommarnatt på en balkong, avslappnade samtal på en soffa, lite för sött men gott vitt vin.

Magiska morgnar

Det är något magiskt med morgnar som dessa - dagar efter helgdagar då de flesta har tagit ledigt från jobbet.

Solen skiner och allt är stilla. De tusentals bilarna som vanligtvis otåligt väntar på grönt ljus för att susa runt hörnet, de eviga trafikstockningarna, kampen att komma ut på motorvägen, stressiga cyklister som rusar tvärs över bilvägen - saknas.

Morgonen och dagen vaknar lugnt och stilla till liv medan de flesta av stadens invånare fortfarande drömmer sött i sina sängar. Några få bilar, några få cyklister, några få bussar söker sin väg till arbetet. Mestadels med ett leende på läpparna. En lugn och nästan tom väg, öppna bilfönster, ljuv musik ur radion. Tanken på att det är fredag, att det kommer att bli en lugn dag på jobbet, att det nästannästan är helg. Glädjen över det vackra vädret man kan njuta av från första stund. Ibland är det skönt att stiga upp tidigt och få njuta av dagen.

Don't take no for an answer

stylefruits.de

Nespresso Onirio

Nespresso har kommit ut med sommarens limited edition, Onirio. Det är en espresso från Ethopien, intensitet 5 på Nespressoskalan. Väldigt god! Rekommenderas!Der neue Espresso von Nespresso, Onirio, kommt aus Äthiopien und schmeckt ausgezeichnet!

Almost-vacation.com

En ledig dag så här mitt i veckan är verkligen inte fel! Solen skiner dessutom så jag har cruisat runt med cabrion mest hela dagen. Ikväll blir det kanske en riktigt kort tur till stan, eftersom jag tvvärr måste jobba imorgon. Men det kommer säkert inte att bli särskilt stressigt eftersom de flesta har tagit ledigt. Dessutom är morgondagen sista arbetsdagen före min 10 dagars semester! Me like!

Perfekter Tag für Cabriofahrten! Nur noch morgen, dann habe ich Urlaub!!

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!