31 juli 2012

Efter en träningspaus på nästan två veckor - beroende framför allt på en förkylning men även på fint väder vi ville njuta av på kvällarna - blev det äntligen ett träningspass ikväll. I och för sig ett lugnt pass för att börja försiktigt på nytt, men bättre än inget.
 
Annars har jag idag: skrattat åt en icke-funktionerande kaffemaskin på jobbet, förundrats över en långtradare som tydligen tyckte att det är okej att köra i vänstra filen på motorvägen, gäspat mig igenom ett alltför långt möte och fått mina naglar ompysslade.
 

Björnbär

De här goda rackarna förgyllde någon snuvig vardagskväll förra veckan. Delicious!
 
 
Die leckersten Brombeeren aller Zeiten!

Helgen

Även om helgen inte var helt lika varm som veckan som gått så har det varit runt 20 grader och någorlunda soligt och torrt. Idag har vi grillat med familjen K, lika trevligt som alltid!
 
Bland annat zucchini, tomater och halloumi stod på menyn.
 
Vår nya grill
 
Dukade gjorde vi med färgglada servietter
 
Das einigermaßen trockene und sonnige Wetter haben wir heute genutzt, um mit Freunden zu grillen! Sehr sehr lecker war's diesmal mit Hähnchenbrustfilets, Tomaten, Zucchini, Halloumi usw.
 

Hold on to the summer...


Tapasfat

Tänk er en varm ljuv sommarkväll på en terrass med blick över havet. Skymning, ljummen vind, gott sällskap, ett glas vitt - och så tapas på dessa fina träfat!
 
impressionen.de

Större ordtavlor

Pang sa det och mitt i allt var dessa två snyggingar på min vill ha-lista!
 
 
impressionen.de
 
Sagt hallo zu diesen tollen Schildern, die es direkt auf meine Wunschliste geschafft haben! Die Must-Haves des Monats!
 

Fredag

Idag är jag tillbaka på jobb - och jo, jag mår mycket bättre! Att stanna hemma 1,5 dag hjälpte verkligen! I och för sig känns det bittert att ha varit sjuk på sommarens finaste och varmaste dagar, men tänk vilken tur att vi har trädgård! Igår satt jag ute i skuggan nästan heeela dagen. Underbart! Det finns väl inget bättre än den ännu någit kyliga luften under morgnar före riktigt varma sommardagar. Att se hur allt vaknar till liv. Att njuta av vetskapen att det blir en varm och solig sommardag; att njuta av luften innan det blir för varmt...
 
Idag ska det ännu vara varmt och fint, sen lär det ska bli kyligare igen. Jag tycker det alltid skulle kunna vara så här: Soliga sommardagar, 25-28 grader, en svag vind, svala morgnar med lätt dugg på gräsmattan, lagom ljumma kvällar.
 
 

En söt liten

Igår gick jag tidigare från jobbet eftersom jag inte mådde särskilt bra med min förkylning. Efter att jag dessutom hade lätt stegring igår kväll valde jag att stanna hemma idag.
 
Nu tänkte jag i alla fall bjuda er på en enda bild från fotograferingen med sötaste lilla J för ett par veckor sedan. En liten stund var det helt fantastiskt ljus på deras glasveranda, så då slog jag till.
 
 
Leider hat mich die Sommergrippe erwischt; heute habe ich es dann auch eingesehen und bin zu Hause geblieben. Dafür poste ich heute ein Foto von meinem süßen kleinen Patenkind J. Morgen wird er 4 Monate alt - wie schnell die Zeit vergeht...
 

Still on my mind

Då jag tänker på dig slungas jag tillbaka i tiden. Tillbaka i livet. Till dagar som var innan allt började. Till dagar som var innan jag hittat rätt. Vad mycket som har ändrats sedan dess. Vad mycket vi har ändrats sedan dess.
 
Vem var vi då? Vem är vi nu? Vart har livet tagit oss? Till ett annat land, till en annan stad, till ett annat liv. Till andra människor, tankar, omgivningar.
 
Våra vägar korsades för en kort stund. Du var en del av mitt liv den korta stunden.
 
 
 
 
 
 

24 juli 2012

Ja solen har verkligen hittat tillbaka! Igår fick vi äntligen njuta av en varm och solig sommarkväll på stan - som jag har saknat det! Vi gick i butiker, satt i solen och träffade familjen K. Arbetsdagen kändes långt bort efter bara en stund. Så här måste sommarkvällar se ut!
 
Tyvärr har jag dock gått och fått en sommarförkylning - snabbare än snabbast! Igår kväll mådde jag hur bra som helst men just innan jag gick och sova började allt värka, näsan rinna och halsen kännas torr. Jag har sovit högst fyra timmar inatt så jag är inte särskilt pigg. Ont i halsen har jag, näsan är täppt och jag känner mig riktigt matt, men jag hoppas på att det inte blir värre än så här i alla fall. Särskilt med tanke på att jag gärna skulle njuta av de kommande varma dagarna - vem vet hur länge sommaren håller i sig!
 
PS. Fem månader till julafton... ;)
 
 
 
 

Va??

Vad händer här??
 

Düsseldorf i mitt hjärta

Fina dagar med bästa vänner i Düsseldorf ligger bakom oss. Och vet ni, vi hade sol!!! Första gången jag var i Düsseldorf regnade det, andra gången ösregnade det... Detta var alltså tredje gången gilt!
 
På fredageftermiddag då vi kom fram - utan att ha stått i en enda trafikstocking! - susade Besim iväg på fortbilding medan jag diskuterade bröllop, möhippa och svensexa med brudens tärna via telefon, njöt av ett långt och avslappnande bad i hotellrummet och tog igen mig efter en tung arbetsvecka. Vi bodde i Hotel Nikko i Düsseldorf, mitt i stadens japanska kvarter - både i och runt hotellet var det bara Japaner. Ett tag trodde jag att vi åkt för långt och hamnat på andra sidan jorden istället... Så här såg det till exempel ut i minibaren (ursäkta, alla bilder är tagna med min mobiltelefon...):
 
 
På kvällen åkte vi till Mönchengladbach och åt middag med de finaste. God mat, fantastiska vänner, samtal som aldrig tar slut, planer, tankar, drömmar.
 
På lördag vaknade jag upp till en - åtminstone delvis - blå himmel och sol!!
 
Jag unnade mig - precis som i Köln i januari - frukost på rummet! Lite smålyxigt får man ha det ibland!;)
 
Efter det njöt vi av en heldag i Düsseldorf - först på tremanhand, vid tretiden kom Besim från fortbildningen. Jag säger det om och om igen, men ojojoj vad en sådan dag med sådana fantastiska vänner kan göra gott! 
 
 

Träning vecka 29

Så småningom börjar det ta sig. Tillbaka till tre träningspass, inklusive ett hårt cykelpass på tisdag - 16,8 km på 30 minuter är eget rekord.
 
Måndag:
15 min cykelpass (8,3 km)
Styrketräning: Triceps, biceps, bröst, rygg, situps (+ plankan)
 
Tisdag:
30 min cykelpass (16,8 km)
Styrketräning: Rygg, bröst, situps
 
Onsdag:
10 min cykelpass (5,3 km)
Styrketräning: Axlar, rygg, situps (+ plankan)
 
Källa
 

Düsseldorf - once again

Nu har vi igen packat våra Nordrhein-Westfalen-väskor; efter jobbet bär det nämligen som sagt av till Düsseldorf för en natt.
 
Vid 16-tiden börjar Besims fortbildning idag; efter det blir det eventuelt middag samt en drink eller två med goda vänner. Imorgon tillbringar jag förhoppningsvis en fin dag med samma goda vänner medan min stackars älskling får kämpa på i fortbildningen. Vi åker hem på lördagkväll för att få ta det lugnt hemma på söndagen. Det har varit tillräckligt hektiskt de senaste veckorna och dessutom har Besim dejour nästa vecka.
 
Ciao!
 
Ps. Solen skiner...!
 

19 juli 2012

Efter en lång dag fick jag hem min man någon gång i natt. Nu är allt det tunga över och han behöver inte stressa till Stuttgart något mera på en tid framöver - förhoppningsvis åtminstone inte på grund av så här ledsamma och hektiska orsaker.
 
Efter en lång och stressig arbetsdag igår är jag själv fortfarande helt slut idag, men snartsnart är det helg och då bär det av till Düsseldorf från fredag till lördag! Hurra! Besim ska på fortbildning och jag tänkte under tiden gå på stan, shoppa och träffa vänner.
 
 

Ladies and gentlemen...

... let me introduce to you: min hyresbil för de kommande två månaderna! En fantastiskt snygg och snabb Fox... Nja... Ful som stryk och med 55 hästkrafter. Men femtiofem är ju i alla fall bättre än inget. Och han tar mig torrskodd till jobbet, gymmet, butiken osv. nu när jag inte längre har min Peugeot. Och reklamerna, ja det kan han ju inget för. Stackaren. Han har det säkert inte helt lätt i billivet. Skramlig är han dessutom. Men ungefär en halv högtalare, det har han, så lite musik kan man höra. Vi ska i alla fall försöka ha ett någorlunda trevligt förhållande fram till slutet av september då jag äntligen får hämta min nya bil! Tills dess lyssnar jag på en halv högtalare, vevar ner fönsterrutorna helt själv och skuttar fram med de hästkrafter foxen har att erbjuda. Let's go!
 
 
Darf ich vorstellen: Mein Leihwagen für die nächsten 2 Monate! VW Fox, 55 PS, Basisausstattung. Ganz großes Kino! Aber bis ich im September meinen neuen Polo abholen kann, wird er mich wohl von A nach B bringen...
 

Finbesöket

Ja mitt i allt kaos och alla tröstförsök glömde jag helt att skriva om finbesöket jag hade under min första semestervecka! Roligt hade vi det och fantastiskt väder var det dessutom (ja faktiskt 10-15 grader varmare än nu...)! Vi kunde till och med sitta ute till sent på kvällen/natten utan att frysa! Helt fantastiskt!
 
Vi hann med att shoppa lite, dela ett glas vitt, beundra två brudpar i parken, äta glass och pastasallad, skvallra och helt enkelt bara ha det bra!
 
Tack I för de fina dagarna; det var underbart att ses igen och ha tid att umgås! Kom fort igen!
 
 

Träning vecka 28

Förrförra veckan blev det enbart ett träningspass, förra veckan två - då hoppas vi väl på att det blir tre pass den här veckan. Det gäller att få in rutinerna igen; semestern är slut, jobbet har börjat, träningen måste skruvas upp.
 
Måndag:
15 min cykelpass (8 km)
Styrketräning: Triceps, bröst, rygg, situps (+ plankan)
 
Tisdag
15 min cykelpass (8,3 km)
Styrketräning: Biceps, rygg, bröst, lår, situps (+ plankan)
 

Back to work

Så här fort går två veckor då man har ledigt; imorgon bär det av tillbaka på jobb. Nästa semester väntar i september, så man får börja räkna veckorna snart igen.
 
Det är inte mycket sommarkänsla vi har haft här de senaste dagarna; 16-17 grader och regn och rusk. Var är sommaren? Förhoppningsvis blir augusti vackrare - och lugnare på alla sätt och vis!
 
För ett par dagar sedan fick vi äntligen vår efterlängtade grill (en försenad bröllopsgåva), så idag trotsade vi vädret och lockade till och med fram några torra timmar då vi grillade med några vänner till lunch! Jag vet inte när vi senast grillat; det blev på tiden i alla fall!
 
Nu blir det lite lugn och ro i soffan för att för första gången på två veckor orka stiga upp kl 6:20 imorgon. Oh joy.
 
 

Mobil

En så här fin mobil har vår gudson ovanför sin säng!
 

Bremen och babysitting

Igår åkte vi iväg till Bremen för att få lite miljöombyte, vilket gjorde riktigt gott. I och för sig regnade det ibland, men solen värmde nu och då medan vi satt vid Weser-ån. Vi gick bland annat också i vår favoritmöbelbutik (nej, inte IKEA!) i Bremen och drömde om framtida kök.
 
På kvällen var vi barnvakter åt lilla J som fick agera fotomodell samtidigt. Några riktigt fina foton blev det, men de får ni inte se här. Istället får ni beundra hans fina leksaker ovanför sängen!
 

Lost words

Jag har tappat orden och inspirationen, känner mig som ett frågetecken då jag funderar vad jag kunde skriva om på bloggen. Visst försöker vi få in vardagen igen, men det känns bara tomt längst inne. Jag väntar fortfarande på att någon sorts semesterkänsla ska infinna sig; istället går vi med tomma blickar runt runt runt i centrum och gör samma grejer varje dag. Det är inte detta vi behövde. Det är inte detta vi hade sett fram emot så länge. Jag vill inte vänta ett år på nästa gemensamma sommarsemester. Jag tror jag ska sluta se fram emot saker och ting; det blir ändå aldrig som man tänkt sig. Och om det blir så, så blir man i alla fall positivt överraskad. Omväxling, det är vad vi behöver just nu. Någon eller något som kommer och bryter våra mönster. Någon eller något som ger oss en litenliten semesterkänsla. Någon eller något som ger oss en känsla av något nytt. Någon eller något som får oss att le mer ett än ett frampressat tvåsekunders leende.
 
Jag vill ha semester. Riktig, lycklig, avslappnande, kärleksfylld, solig, underbar semester.
 
 

09072012

B är hemma igen sen igår kväll; det är verkligen skönt att ha fått hem honom välbehållen igen. Det är ingen lätt tid han går igenom just nu, men det kommer säkert att bli bättre för var dag som går. Vi pratar om alla roliga minnen vi har med C (ett zoobesök, en nattlig kort bilfärd genom Böblingen, en rockbar och mycket mera) och har ramat in det sista fotot familjen hade och även vi fick ett exemplar av. Månne han inte sittar uppe på något moln och dinglar med benen?
 
Idag har vi bara tagit det riktigt lugnt, gått på stan, lunchat med Sandra och Jakob, druckit en kaffe - ja helt enkelt försökt få in lite normala rutiner igen.
 

Bara sorg

Ibland stannar världen upp. Ibland förstår man ingenting alls. Ingen rättvisa. Ingen mening. Bara tomrum som ingen kan förstå.
 
Källa

It's a New Day


Träning vecka 27

Den här veckan blev alltalltallt upp och ner och därför har jag bara ett träningspass att komma med den här veckan.
 
Måndag:
10 min cykelpass
Styrketräning: Triceps (17,5 kg), biceps (15 kg), rygg, bröst, benlyft, situps (100, 2*40, 100 + plankan)
 
 

05072012

Det har varit tyst här; tyvärr beror det på hemskt ledsamma nyheter. Min mans bästa vän fick alldeles plötsligt och oväntat en hjärtattack på söndagen och kommer inte att överleva. Sedan vi fick veta det på tisdagkväll befinner vi oss i ett absolut chocktillstånd. Min man körde ner till Stuttgart idag för att få krama om honom en sista gång, även om C. antagligen inte förstår det.
 
Dagen har jag tillbringat med att försöka få andra grejer att tänka på: Städa, dricka kaffe med N., shoppa jeans, klippa håret. Och imorgon kommer finaste I. till Oldenburg för helgen - välkommen!
 

Vila Vissel

Cocktailklänningen Vissel från Vila kom med posten redan förra veckan. Efter att första ha tyckt att den var lite väl kort drog jag på mig ett par svarta strumpbyxor, vilket visade sig vara den perfekte kombinationen! Hurra! Med tanke på det otroligt fömånliga priset och att klänningen sitter som ett smack, så kommer jag absolut att behålla den. En liknande klänning för drygt 50 EUR hittar man inte så snabbt igen!
 
Hurra!
 
 

Bröllopshjärta

Ett hjärta från vårt bröllop - ja det är nästan ett år sedan...
 

Back

Jahapp, det har visst blivit lite bloggtoka här de senaste dagarna, men det beror enbart på att jag har semester och var bortrest över helgen.
 
Det var ett riktigt fint bröllop i närheten av Nürnberg i Bayern. Men hett var det - ja herregud vad vi svettades! I hela norra Tysland och Niedersachsen hade vi storm och ösregn när vi började köra neråt på fredageftermiddag - man såg ingenting på motorvägen och vi stod i evigheter i diverse trafikstockningar. Vid midnatt kom vi i alla fall fram - i Bayern var inga oväder i sikte och vid detta sena klockslag visade termometern fortfarande 27,5 grader! På dagen svettades vi i ca 35 grader. Helt galet! Det var som om vi skulle ha kommit till en annan värld...
 
Så här mysigt såg det ut i Niedersachsen på fredag (taget med mobiltelefonen...):
Och här var vindrutetorkarna på allra högsta hastighet; så nej, man såg verkligen INGET!
 
Igår på tillbakavägen kunde vi inte låta bli att ta en 20 minuters paus och köra ner från motorvägen, till vårt älskade Göttingen. Staden där vi båda studerat. Staden där vi träffades. Staden där vi har obeskrivligt många minnen. Det var en riktigt flashback. Vi tog oss bland annat en titt på det här undebart charmiga huset där vi bodde tillsammans med flera andra studenter under studietiden (även detta taget med mobilen):
 
 
En riktigt fartfylld helg alltså.
 

Träning vecka 26

Det blev återigen tre pass efter varandra för att hinna med alla pass förra veckan eftersom vi var bortresta från fredag till söndag. En rätt effektiv och lyckad vecka.
 
Måndag:
15 min cykelpass (8,3 km)
Styrketräning: Triceps (17,5 kg), biceps (15 kg), rygg, bröst, benlyft, situps (120, 2*40, 100 + plankan)
 
Tisdag:
30 min cykelpass (19 km)
Styrketräning: Armar, situps (100, 2*40, 100 + plankan)
 
Onsdag:
15 min löppass (1,9 km)
Styrketräning: Axlar, rygg, lår, situps (100, 30*2, 100)

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!