Glad påsk!

Påsken kommer vi att fira alldeles i lugn och ro i Oldenburg. Vi tar dagarna som de kommer och ser vad vi hittar på. På lördag blir det i alla fall 1-årskalas hos vår gudson. Jag vet inte vad som flög i mig, men jag har lovat baka födelsedagskakan. Oh joy... Det kommer att bli kaos och svordomar i köket på lördag!
 
Jag önskar er alla en skön, solig och avslappnande påskhelg!
 
 

28032013

Just nu är det bara kalltkalltkallt och våren får liksom inte riktigt fart... På jobbet är det dessutom überstressigt efter att vi de kommande månaderna varken kommer att ha chef eller avdelningschef. Dessutom har en av mina närmaste kolleger sagt upp sig med kort varsel, en annan går i pension och en tredje har föräldraledigt i vår. This is gonna be sweet...
 
Som tur är väntar nu i alla fall påsken med en lång helg på oss, Gott sei Dank!
 
Hemma har det i alla fall blivit tid för de första påskililjorna - lite vårfärger måste man ju få när det nästan är april.
 
 
 

Chucks

Igår kom mina nya, somrigt aprikosfärgade Chucks med posten! Jag är kär! När kommer våren?
 
 

Träning vecka 12

Det blir småningom bättre efter svackan efter semestern... Jag har fått dra ner på vikterna lite här och där, men senast nästa vecka vill jag vara helt back on track igen och ge järnet. Någonstans måste man ju avreagera sig efter det här helvetiska jobbet jag har just nu...
 
Måndag
10 min cykelpass som uppvärmning
Armar: Bicepscurls (15kg), tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*35 sneda crunches) + hängande benlyft + plankan
Bröst: Bröstflyes (20 kg), klassisk bänkpress, sned bänkpress (10 kg)
 
Onsdag
15 min cykelpass som uppvärmning
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (40 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska, 2*35 sneda crunches + hängande benlyft + plankan)
Ben: Adductor (38 kg), abductor (38 kg)
 
 

Min nya leksak

Plötsligt slog det mig (det tog inte ont): Jag har ju inte berättat om min nya leksak, min vita Samsung Galaxy S3 som jag köpte för två veckor sedan efter att min gamla HTC-mobil gett upp. Det var i och för sig inte den här mobilen jag egentligen var ute efter, men ibland händer oväntade grejer och så blev det så här! Hittills är jag väldigt nöjd! Snabb, perfekt skärpa, mycket plats för den ena och andra appen osv.
 
Källa
 
 
Det här fina fodralet med blommor på insidan hittade jag dessutom på Amazon - lyckan är fulländad! ;)
 
Källa
 
 

Helgen

Helgen var som alltid då vi är hos familjen Heikamp alldeles fantastisk! På fredagen bodde vi på hotell i Mönchengladbach och tog på tremanhand en drink på den fina lokalen Graefen + König (http://www.graefenkoenig.de/). Det var verkligen tid att "catcha up" och ha lite tid för varandra!
 
Medan en av våra vänner hjälpte T med bygget på tomten på lördag åkte B och jag till Roermond i Holland, som är bara 30 km från Mönchengladbach. Där finns det en hel massa outlet butiker där B belönade sig själv för att han förra veckan klarade av sin Facharztprüfung och nu alltså är helt färdig med sin läkarutbildning. Jag passade dessutom på att köpa lite holländsk mintlakrits!
 
På eftermiddagen besökte vi den nyblivna mamman och underbara söta lilla Lia. Hur kan man vara så där liten?!
 
På kvällen bar det vidare till Siegburg (på vägen dit körde vi förbi Köln på motorvägen och mitt hjärta började slå snabbare - Köln fascinerar mig) där vi var bjudna på födelsedagsfest med 70-tals motto. Lördagkväll och söndagmiddag präglades dessutom av en blond söt 3-åring!
 
Hur roligt som helst var det!
 
På väg på 70-tals födelsedagsfest i Siegburg - vi har aldrig varit snyggare! ;) Tyvärr är bilderna tagna med mobilen, därav den dåliga kvaliteten...

Stressig helg väntar

Puh, den här helgen - eller särskilt fredagen - kommer att bli überstressig.
 
Vi blev båda tvungna att ta ledigt, särskilt på grund av ett bröllop vi helt spontant blev bjudna till för bara någon vecka sedan. På eftermiddagen åker vi till Mönchengladbach eftersom vi är bjudna på födelsedagsfest där i regionen på lördagkväll.
 
Så här ser min fredag ut:
 
8:00 Läkartid
9:00 Förhoppningsvis hemma igen. Packa.
10:00 Byta kläder för bröllopet
10:30 Ta bilen till vigseln
11:00 Vigsel
12:00 Bröllopslunch
14:00 Hem och byta kläder och packa resten!
16:00 (senast) Börja köra mot Mönchengladbach
19:00 (ca) Framme i Mönchengladbach
20/21:00 Träffa vänner på en drink.
 
Puuuust...
 
På lördag får vi träffa finaste lilla Lia som blir en vecka gammal imorgon; våra finaste vänners dotter. På eftermiddagen åker vi vidare till Siegburg (nära Köln/Bonn) där vi ska fira födelsedag med 70-tals motto!
 
Det kommer bli ein bisschen stressigt det här, men förhoppningsvis samtidigt roligt!
 
 

Offerceremoni

Enligt hinduismen behöver man inte gå till ett tempel för att be, därför pågår inte heller några gudstjänster i hinduiska tempel. Istället ser man ofta besökare som skänker offergåvor som till exempel mat eller blommor till gudarna. Oftast är hinduisterna då klädda i fina, färggranna kläder och kommer med skålar fyllda med frukt, mat, blommor eller ris, som kvinnorna ofta balanserar på huvudet. Fascinerande. Här nedan ser ni några bilder från en offerceremoni vi fick uppleva i templet Batukaru på Bali.
 
Både gamla och unga deltog i ceremonin.
 
Byns kvinnor samlades före ceremonin på en trappa på tempelområdet.
 
Finklädda balineser med offergåvor.
 
Till vänster: Efter ceremonin får man äta upp den maten man hämtat med sig. Väldigt sympatiskt. Till höger: Ung och gammal.
 
 

Träning vecka 10

Det blir inte alltid som man tänkt sig; den hejdundrande träningen byttes ut till en hejdundrande magsjuka den här veckan. Passen är därför därefter. Hipp hurra - weiter geht's!
 
Måndag:
15 min löppass (1,9 km, 170 kcal)
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Rodd
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*305 sneda crunches) + plankan + hängande benlyft
Bröst: Bröstflyes (20 kg), klassisk bänkpress
 
Söndag:
Armar: Dips på stol (3*15)
Mage: Plankan (3*1,5 minut), båten (1 minut)
 
 

Offergåvor

Religionen spelar en väldigt viktig roll för balineserna, som bland annat ställer fram små offergåvor tre gånger om dagen. Offergåvorna består av en liten "skål" tillverkad av banan- eller palmblad, fyllda till exempel med blommor, kex eller ris och rökelse. Dessa offergåvor snubblar man över i varje hörn på Bali och doften av rökelsen är något som för mig präglade vår semesterresa. Offergåvorna ligger framför hus, butiker eller någon staty - ja nästan varsomhelst.
 
 
 
Ibland blir offergåvorna även offer (!) för katter eller fåglar...
 
 
 
 
 
 

Mars

För ett par dagar sedan bytte jag ut ljusstakarna på matrumsbordet mot vårblommor, det är dags för vår nu! Solen skiner ute dessutom!
 
Förra året i mars föddes vår gudson, jag var på jobbresa till Frankfurt, beställde ny bil, åkte till Hamburg för att förlänga mitt pass och knåpade ihop den ena och andra ordtavlan.
 
Det här året i mars händer det också en hel del: B har sin Facharztprüfung (vad det nu kan tänkas heta på svenska; en examen man har efter sina första fem år som läkare), våra goda vänners dotter kan födas vilken dag som helst nu, vi firar en födelsedagsfest i Köln och vår gudsons ettårskalas. Dessutom blir det ju påsk i slutet av månaden.
 
Jag ser faktiskt riktigt fram emot mars; med lite tur blir det en första vårmånad!
 
 

Balishopping

Om någon dag kommer det upp fler semesterbilder här, men före det tänkte jag visa vad jag shoppat på Bali. Bali är verkligen ett riktigt shoppingparadis; man får en massa fina grejer för en billig peng. Men man måste pruta en hel del: Hälften av det ursprungliga priset är i de flesta fall ett någorlunda bra resultat, så ge inte upp direkt om ni åker dit! Fast jag har ju turen att ha en man med turkiska rötter; det här med att pruta är helt hans grej och jag behöver inte bekymra mig, hihi!
 
Jag satsade mest på accesoarer; det blev tre halsband, två plånblöcker och ett par sandaler. Dessutom köpte jag ett kameraobjektiv.
 
 

Träning vecka 9

Första träningsveckan efter semestern var seg som ett tuggummi... Nu får det bli andra bullar igen, nämligen träningsbullar!! Våren och sommaren kommer snabbare än man anar, så nu ska jag ge järnet!
 
Måndag:
Armar: Bicepscurls (3*15, 15 kg), tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30 sneda crunches) + plankan + hängande benlyft
Bröst: Bröstflyes (20 kg)

Onsdag:
15 min cykel (8 km) som uppvärmning
Styrketräning:
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Latsdrag bakom huvudet (40 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30 sneda crunches) + plankan
Ben/rumpa: Adductor (38 kg), abductor (38 kg)
 
Söndag:
Mage: Båten (3*1 minut)
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!