28 november 2013

Trött tröttare tröttast. Jag var säker på att väckarklockan hade fått fnatt och ringde flera timmar tidigare än vad den skulle. Men tji fick jag: Klockan var verkligen sex, även om jag knappt fick upp ögonen. Sällan har det varit så svårt att vakna som idag, även om jag inte har den blekaste aning om vad det kunde bero på.
 
Well well, imorgon är det fredag och jag får hem B. Hurra! Jag hoppas på en torr helg så att vi får promenera över julmarknaden tillsammans utan att bli våta. Imorgon ska vi dessutom hälsa på vår gudsons lillebror Johannes som föddes natten till igår - välkommen till världen!
 
Ikväll hälsar jag på en vän och hennes dotter. Sedan ska jag försöka få mig i säng ännu tidigare än annars - helst skulle jag lägga mig och sova redan nu...
 
 

Clinique

På vår shoppingrunda i Düsseldorf på lördag köpte jag Cliniques hudkräm Moisture Surge Overnight Mask. Jag hade läst om den för en tid sedan och tyckte att det lät riktigt vettigt. 35 euro kostar den - inte direkt den billgaste krämen man kan snubbla över, men om den är bra så lär det väl ska löna sig. Man måste ju få lyxa till det för huden också ibland. Krämen använder man istället för vanlig hudkräm till natten - den lär ska förse huden med särskilt mycket fuktighet.
 
Det visade sig i vilket som helst vara ett bra köp - jag fick en massa prover av Cliniques andra produkter med mig. Man tackar och bockar!
 
 
Till vänster krämen jag egentligen köpte, till höger gratisproven.

 

Minusgrader

Då jag körde hem från ett kort träningspass igår kväll och termometern i bilen visade +0.5 så anade jag redan att det skulle bli en kall natt. Minus tre grader var det slutligen imorse... Brr!! Vinterjackan fick åka fram redan förra veckan, nu ska jag nog också gräva fram den varma halsduken jag fick i augusti. Då kändes den lite malplacerad, men nu lär den ska komma till nytta.
 
Ikväll blir det sushi med kollegerna. Om inte det tinar upp lite under dagens lopp kanske sushin för min del byts ut till en varm Tom Kha Gai-soppa. Vi får se.
 

Adventsljusstake

Julpynt har jag inte börjat med än - med undantag av adventsljusen som redan står redo för första advent! Det blev lite tjockare ljus på ett avlångt fat det här året. Faten och ljuset kommer från IKEA, de röda dekorationskulorna från tyska Galeria Kaufhof. 
 
 

Helgen i NRW

Helgen i Nordrhein-Westfalen innehöll Düsseldorf i julstämning, shopping i ett splitternytt Breuningercenter, en ny överraskande parfym, ett roligt kort, Dunkin Donuts, en något lyxigare hudkräm, en Irish Pub, fantatsisk lunch i Düsseldorfs Altstadt, en dusch som hoppade mellan iskallt och kokhett, en ruskigt kall och regnig söndag i Dortmund med en kaffepaus i caféet Kieztörtchen och fina dagar tillsammans.
 
Det var ju första gången jag åkte ner och besökte min B nu. Bilresorna gick bättre än förväntat: När jag åkte ner på torsdag så gick det snabbt ända tills jag var nästan framme. Sedan stod jag i och för sig i trafikstockning de sista 20 kilometrarna, men det var väntat eftersom jag kom vid värsta rush hour. På tillbakavägen tog det prick två timmar för mig; klockan nio var jag redan på jobb imorse. Perfekt alltså.
 
 

Träning vecka 47

Även den här veckan blev det lite tunt med träningen. På tisdagkväll träffade jag en vän och sedan torsdag har jag varit hos B i Dortmund. Nästa vecka är det också fullt upp, men förr eller senare hinner jag väl med mera igen.
 
Måndag
20 min löppass (2 km, 184 kcal)
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (22,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg)
Bröst: Bröstflyes (20 kg)
Mage: Situps (200 klassiska + 2*40 sneda crunches)
 
Onsdag:
Armar: Biceps med 3 kg hantlar (3*20)
Mage: Plankan 1+1 minut (1 min med böjda armar, 1 min med raka armar)
 
Söndag:
Mage: Plankan 1+1 minut
Ben: Jägarvilan 
Armar: Tricepsdips på stol (3*15)
 

Lång helg

Idag stämplar jag som sagt ut redan vid 15-tiden. Efter en smärre kamp med packningen igår kväll (B har snott den enda väskan som är lagom stor) har jag allt packat och klart. Väskorna står uppradade i bilen, högtalartelefonen väntar på att få bli använd och motorvägen är förhoppningsvis inte alldeles för full (haha). Nu bär det av mot Dortmund till min finaste där jag stannar till måndag morgon. 
 
Tjolahopp. 
 

Jabra Freeway

Igår fick jag min efterlängtade Bluetooth högtalartelefon till bilen - tack till mamma och pappa för den tidiga julklappen!
 
Det här med att tala i vanliga mobiltelefonen i bilen kan ju bli ganska dyrt med tanke på eventuella böter... Men för de ganska få kilometrar som jag kör skulle det inte ha lönat sig att beställa Volkswagens egna integrerade högtalartelefon då jag beställde bilen. Den var helt enkelt för dyr.
 
Bildkälla
 
Men särskilt nu när B inte är hemma och vi pratar i telefon mer än tidigare har jag märkt att jag svarar i telefonen i vilket fall som helst och hoppas på att inte möta polisbilar under tiden. Eftersom vi dessutom pendlar på helgerna och jag med jämna mellanrum kommer att köra till Dortmund (tågåkande med Deutsche Bahn är av olika orsaker inte direkt min favorit sysselsättning) kan man nästan påstå att jag var i akut behov av en högtalartelefon.
 
Första intrycket är väldigt positivt; helst skulle jag ha ringt och väckt alla vänner och bekanta på väg till jobbet tidigt imorse, men jag ringde ändå bara min man, som var vaken i vilket fall som helst. Och det funkar alldeles utmärkt. Får se hur den beter sig på motorvägen till Dortmund imorgon, men som sagt - första intrycket är väldigt positivt.
 

Always by my side

När man bara ses på helgerna blir man så där fjantigt töntig. Jag hade redan glömt hur det är, shame on me. Man blir till och med så töntig att man har en gemensam bild som bakrgund på mobiltelefonen. Hurra. 
 
 

The Weekend

Helgen var skön, även om det börjar bli riktigt kyligt och ruskigt nu. Vi tog det ganska lugnt, fick återigen överraskningsbesök halv tio på lördagmorgon (om det nu är någon överraskning mera), åt pizza på Vapiano för första gången på lääänge, shoppade en tröja och en halskedja, träffade en rolig typ på en krog på lördagkväll och fick äntligen föra gåvagnen till vår gudson - han tyckte den är hur rolig som helst och vi fick springa omkring med honom flera varv.
 
Ny halskedja
 
Den här veckan blir lite kortare: På torsdag stämplar jag ut redan vid 15-tiden och åker till Dortmund; det blir alltså en något längre helg med min finaste. Tillbaka åker jag dessutom först på måndagmorgon.
 

Träning vecka 46

På grund av den ena och andra grejen i kalendern har jag inte hunnit träna så ofta som jag gärna skulle den här veckan. Men bättre än inget i alla fall!
 
Tisdag:
Armar: Biceps med hantlar (3 kg) 3*25
Mage: Plankan (2 min), sidolyft (3*15)
 
Onsdag:
20 min löppass (2,6 km)
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (22,5 kg)
Bröst: Bröstflyes (20 kg)
Mage: Situps (200 klassiska + 2*40 sneda crunches)
 
Söndag:
Sidolyft (3*15) 
 
Bildkälla: Pinterest
 

Jultidens intågande

Termometern i bilen blinkar på morgnarna - risk för frost. Varuhusen har dekorerats med julljus och julgransbollar. De första julmarknadsljusen har hittat sin plats i centrum. En djungel av adventskalendrar i matbutiken. Skriva julkort. Planera julklappar. Doften av årets första mandarin. En svag längtan efter glögg. 
 
Jultiden tycks vara på intågande.
 
Bild från förra årets julmarknad.
 

Lycka är...

...att helt överraskat få ett paket med lösgodis och Lipton-te på posten. Tack bästa Irene för det underbara paketet som kommer att förgylla flera av mina vardagkvällar under hösten!
 
 


Fullt upp

Den här veckan har jag fullt upp varje kväll: På måndag var jag ut och äta med kollegerma, igår fick jag fixat naglarna, idag blir det träning och imorgon måste jag handla för helgen. Dessutom kokade jag igår kväll ihop ännu en pumpasoppa som jag frös ner i mindre portioner så att jag kan äta soppa när som helst under de kommande veckorna.
 
Snart är det helg igen, hurra! Jag tror jag får linda en varm halsduk kring halsen; det börjar kännas riktigt kallt nu!
 

Julkort

Jag bara pyser av stolthet vid tanken på att jag redan har köpt julkort! De var så fantastiskt snygga och bara bad om att bli hemburna - jag som annars brukar glömma allt som heter julkort.
 
Gott folk och kära vänner, kanske ni till och med får ett kort av oss denna jul!
 
 

Good news

Måndagens bästa nyhet nådde mig redan kl. 8 på morgonen: Min man har ledigt hela julen - två hela veckor!!! Eftersom han just har börjat på nytt jobb var vi helt säkra på att han skulle jobba mellan jul och nyår, kanske till och med på jul- och nyårsafton. Men icke sa nicke, de har helt stängt över jul och nyår. Jag kommer alltså att få hem min finaste redan den 20 december - sedan får vi två hela veckor bara för oss! Jag som hade tänkt ta mig tillbaka på jobb redan den 2 januari förlänger förstås semestern två dagar. 
 
This is goooood!!!
 
Nu har jag just kommit hem från en middag med kollegerna - vår chef bjöd ut vår avdelning på middag efter en lyckad viktig tillställning förrförra veckan.
 
 

Träning vecka 45

Nu börjar säsongen då jag nästan fryser rumpan av mig på väg till gymmet - på måndag blev jag bittert påmind om hur ruskigt kallt det verkligen kan vara. Att alla löpband var upptagna förvånade mig inte det minsta; man måste ju få upp värmen på något sätt... Den här veckan blev det två pass på gymmet och några enstaka övningar hemma.
 
Måndag:
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (22,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg)
Bröst: Sned bänkpress (10 kg), klassisk bänkpress (level 9), bröstflyes (20 kg)
Mage: Situps (200 klassiska + 2*40 sneda crunches)
 
Tisdag:
Plankan (2 min) - den första på länge...
 
Onsdag:
Löppass 30 min (4 km, 365 kcal)
Axlar: Axelpress (20 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Latsdrag bakom huvudet (40 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska, 2*40 sneda crunches)
 
Torsdag:
Stående vadlyft (3*20)
 
Söndag:
Ben: Jägarvilan (2 min)
Mage: Plankan (2 min)
 
Pinterest
 

Helgen

Att återigen vinka av sin man på söndagkväll är inte särskilt roligt, men det är ett fantastiskt veckoslut som ligger bakom oss. Vi har njutit av varje minut, varje sekund - ärligt talat har det varit som medicin för oss båda.
  
Efter att ha slöat på soffan nästan hela kvällen på fredag var vi på riktigt shoppinghumör då vi steg upp på lördag: B köpte nya vinterskor och jag köpte en värmeljushållare, en glasskål med lock, julkort (!) och pepparkaksformer. Dessutom tog vi en liten sväng till IKEA för att köpa ljus och godis, hihi.
 
Snygg värmeljushållare i trä-look.
 
Glasskål för godis och kex, med godis från IKEA.
 
Julkort och pepparkaksformar.
 
Idag har vi kockat indisk kycklig till lunch, tagit in utemöblerna, sopat terrassen och torkat av lyktorna som snart ska få pryda vår ingång igen, haft besök i två omgångar och druckit en chai latte på ett nytt Café i stan. 
 
Fyra dagar tills jag får hem min älskling igen. 
 

One down

Den första veckan som gräsänka är så gott som avklarad; ikväll kommer nämligen min man hem. Efter att början på veckan var jobbigare än jag hade trott så har jag lyckats få in ett par mini-rutiner i den nya vardagen i alla fall. Jag hoppas att helgen inte känns alltför kort utan att vi har tid att bara slappna av från den första veckan.
 
Här framför ett tempel i Bali - vi är så fantastiskt snygga i våra "tempel-kjolar"...
 

Pumpasoppa forever

Jag hotade ju med att kocka asiatiska rätter med kokos för att få vardagarna att gå snabbare i väntan på B... Så här såg det ut i köket igår kväll: 
 
 
 
Ja, det blev en pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk - en av de bästa sopporna någonsin, om jag får säga det själv! Receptet hittar ni här. Och det bästa är att det väntar en portion på mig i kylskåpet också ikväll!
 
 
 

Plommonkaka med vallmo

Här följer nästa plommonkaka, den här gången med vallmo. Kakan gick åt som smör i solsken för någon söndag sedan. Viktigt är att man tar malna vallmofrön, alltå inte de torra. Jag hoppas det finns uppe hos er i Skandinavien också, annars kanske man får mala dem själv...
 
400 g vetemjöl
200 g socker
40 g malna vallmofrön
1 tsk kanel
Salt
200 g kalt smör i små bitar
750 g plommon
2 msk rörsocker
1 msk pudersocker
 
 
1. Rör ihop mjöl, socker, vallmofrön och lite salt. Blanda ner smöret och 3 msk kallt vatten. Knåda först med degkrokar och sedan med handen tills degen är någorlunda slät.
 
2. Kläd en kakform (26 cm Ø) med ca 2/3 av degen. Låt vila i kylskåpet ca 1 timme tillsammans med resten av degen.
 
3. Halvera plommonen. Lägg dem i kakformen och strö över rörsocker. Fördela resten av degen ovanpå kakan.
 
4. Grädda kakan 20 minuter i 180° i nedre delen av ugnen, därefter 25 minuter till mitt i ugnen.
 
5. Låt kakan kallna, ta den ur formen och strö över pudersocker innan serveringen. 
 

Gräsänka

Från och med idag kommer jag under de kommande månaderna att vara gräsänka från måndag till fredag. Jag behöver nog tid att vänja mig vid den nya vardagen, men det får gärna gå fort.
 
Jag räknar redan dagarna till fredagkväll då min finaste kommer hem igen. Tills dess får jag koncentrera mig på jobb och träning. Man får se det positiva i det hela: Jag kan se på romantiska filmer i fred och kocka asiatiska rätter med kokos. Typ.
 
Den här trista måndagen bara öser det ner; den ena och andra gatan ligger under vatten och de flesta av mina kolleger stod en halv evighet i trafikstockningar pga. både översvämningar och olyckor. Jag hoppas att jag kommer hem torrskodd och utan större förseningar - sedan flyr jag till gymmet!
 
 

Träning vecka 44

Vet ni vad...
 
...den här veckan har jag tagit en paus från träningen!
 
Det händer kanske en gång per år att jag varken orkar eller är motiverad att gå till gymmet, men när det händer så unnar jag mig verkligen den pausen. Det verkar som om vintertiden med dess mörker har tärt lite på mina krafter - det gäller att vänja sig först. Men nästa vecka blir det andra bullar - då är jag ju dessutom ensam hemma.
 
 
 

November

I november händer det en hel del: B flyttar till Nordrhein-Westfalen pga. jobbet och vi får börja pendla på helgerna. De flesta helgerna kommer B hem, men åtminstone en helg den här månaden åker jag ner då det högst antagligen bär vidare till Düsseldorf. Dessutom kommer vår gudsons lillabror eller -syster (jag tippar på syster) att födas inom de kommande veckorna.
 
2 november: Jobb all day long
4 november: Bs första arbetsdag i Herdecke
9-10 november: B hem! Eventuellt födelsedagsfest K.
16-17 november: B hem!
22-24 november: Düsseldorf
30 november - 1 december: B hem!
 
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!