Rödklackad fredag

I rött högklackat började jag sista arbetsdagen före semestern; sprungit runt som en tok, ja det har jag gjort hela dagen. One of those days.

Varför dimpar det alltid in en katastrof efter den andra just innan semestern?! Murphy's Law - screw you!

Indian Summer

Jag måste medge att hösten hittills varit väldigt fin, ja de facto finare än sommaren! De senaste dagarna har vi haft 20-25 grader, sol och riktigt sommarväder! Underbart! För varje dag som går så förkortas hösten lite. Ännu ser vinterkläderna och de första juldekorationerna väldigt ensamma ut i butikerna.

Om det här är höst - ja låt det vara höst året om i så fall! :)

Här kommer en av mina favoritbilder jag tog på Grand Bazaar i Istanbul i april, A Million Love Songs:


Greetsiel

Förra söndagen var vädret väldigt fint, så vi beslöt oss efter lunchen att åka till Greetsiel som är en liten söt ort vid kusten. Jag var där första gången; här kommer några bilder.









What if...

Hittills har hösten varit väldigt mild och vacker - det var väl också det minsta man kunde förvänta sig efter en kylig och regnig sommar. Under helgen hade vi sol och ca 20 grader - då passade jag på att glömma jobbstressen och fota de sista färgklickarna man hittar i trädgården.




Viktiga tipps för brudar

- Köp bekväma, fodrade skor! De kostar lite mera än vanliga, men det är det värt! Jag hade i och för sig ont i fötterna kl. 2 på natten, men bara för att man gått i högklackat hela dagen. Blåsor hade jag inte.

- Om du har råd, engagera en bröllopsplanerare

- Kom ihåg att ha enkla barnrätter för eventuella smågäster, även om du har buffet. Antipasti, rostbiff & company är inte alltid särskilt barnvänligt.

- ta med dig dina brudtärnor och/eller bästa vänner till frissan! Då har du tid att umgås med dem en stund och nervositeten släpper för en stund då man inte är ensam.

- Midnattsbuffet är strunt - alla har just ätit! Om man har haft buffet kan man be personalen låta allt som håller stå kvar lite längre eller lägga upp "resterna" på nya fat så att det ser trevligt ut så att gästerna kan äta när de vill - om de vill. Om man officiellt har en midnattsbuffet kan det lätt avbryta festen om alla ska sätta sig ner och äta igen. Vi valde att låta resten av buffeten stå kvar på nya fat och ingen klagade på att de var hungriga.

- be dina brudtärnor ta med en säkerhetsnål eller två - man vet aldrig vad som händer med klänningen under kvällens lopp...

- njut av dagen och uppmärksamheten, le, dansa och ha kul!

I shoppingkassen

Förutom en höströd tröja från H&M fyndade jag förra veckan en fin, gul sommarklänning från Gina Tricot för 4,90 euro! Perfekt för den kommande Turkietresan!

Höstens bikiniäventyr

Det är inte i september man ska köpa bikini. Punkt.

Men vad gör man då ingen sommar visat sig under bikinimånaderna och man varit mer fokuserad på att hitta en varm tröja och regntäta skor än att störta sig på de färggranna bikiniavdelningarna? Vad gör man då varken klädskåpet eller byrålådan spottar ut en bikini man tycker om då det bara är två veckor kvar till den spontana solsemestern?

Man går från butik till butik i hopp om ett stort och fint bikiniutval, där man kan välja och vraka och till sist bestämma sig för fem stycken i olika modeller och färg. Istället möts man av verkligheten: enstaka rester bestående av storblommiga baddräkter med tantvarning, sneda bikinin som stirrar surt på en, bikinöverdelar utan passande underdel, bikiniunderdelar utan passande överdel. En äkta man som pekar på underklädesavdelningen och lyckligt utbrister - men de här då?!

Vad lär vi oss av detta? Köp alltid en bikini i början av sommaren. Även om du blir tvungen att klä av dig både ylletröjor och UGG-stövlar för att kunna prova den. Vem vet vad du hittar på under årets alla andra månader!

Norderney

Långa promenader, god mat och underbar luft.
Sniglar, hästar och en Riesling som var en Pinot Grigio.
Milchbar, Surf Café och Weiße Düne.
En pizza och en Sub des Tages.

Vi har nyss kommit hem efter en fantastisk helg - trots at det var alldeles för kort var det otroligt avkopplande! T & K - flytta tillbaka till Oldenburg!! Ni är saknade!























Norderneyhelg

Solen skiner (!), jag är piggare än igår och nu åker vi till Norderney för två dagar och en natt!

So long!

Thank God it's Friday!

TGIF - that's all I need to say.

Vilken otroligt trevlig, lugn och pigg vecka det har varit. Not.

Igår unnade jag mig både choklad och en ny tröja. Det var jag värd efter att ha jobbat från 7:30 till 18:30! Tror telefonen aldrig ringt så ofta som igår.

Men som sagt: fredag och helg är det nu! Och bara två veckor kvar till vår solsemester!

Bröllopsfesten

Efter en liten paus på bröllopsfoto-fronten följer här några bilder från festen.

Vi firade i en underbar, ljus och fin sal med utsikt över en sjö. Eftersom salen var så ljus valde vi färggranna blommor för dekorationen, närmare bestämt gerbera som i min brudbukett. Ett val jag aldrig ångrat.









© http://www.lutzkarau.de/

Sol, sommar, strand, scocktail

Håll i hatten (*trumvirvel*) - den 1 oktober åker vi sööödeeeruuut!! Jippiii!

Alldeles spontant bokade vi en resa till Turkiet igår kväll: 1 vecka, 4,5-stjärnigt hotell, all inclusive. Japp, det ska alltså bara slappas. Sova, sola, simma, äta, läsa - that's the plan i ett nötskal. Det tycker jag vi har gjort oss förtjänta av efter den här sommarens urusla väder! Because we're worth it!

För alla som vill (och inte vill) veta - hit ska vi :


google.de

Anfang Oktober geht es für 1 Woche in die Türkei; das können wir nach dem schlechten Wetter in diesem Sommer ziemlich gut gebrauchen!

Tysk musik: Luxulärm - Von jetzt an

Den här sången hörde jag för första gången idag, på väg hem från matbutiken. Underbart vacker. Einfach nur schön.

Bäää!

Dessa söta varelser fick stå modell igår då vi tog en liten promenad med två vänner. Länge leve mitt teleobjektiv 18-200! :)




Canon EF 50mm f/1.8

Efter några om och men köpte jag igår ett nytt objektiv till min älskade Canon, nämligen ett 50 mm f/1.8. Här kommer några av de första bilderna jag tog med objektivet igår:




Istället för gästbok...

... hade vi små kort på varje bord där gästerna fick skriva en hälsning. Igår fick vi äntligen möjligheten att läsa igenom den - skratt, lycka, värme! Jag tror våra gäster trivdes. Ni är underbara hela högen! Ni vet vem ni är!


Norderney - here we come!

För några dagar sedan nämnde jag att det - med en stor dos tur - kanske blir en liten tur till något nordligare breddgrader i mitten av september - och det blir det!!! Vi åker nämligen till Norderney med två goda vänner från den 17 till 18 september! Jippiii!!


google.de

Norderney är en av de mest populära semester-öarna i Nordsjön vid den ostfriesiska kusten. Norderney är ca 14 km långt och har kilometerlånga, vita, alldeles härliga sandstränder. För några år sedan tillbringade vi en halv dag på ön - redan under den korta tiden kändes det som att vara vid medlhavet! Fantastiskt! Att det kommer att vara en hel del kyligare i mitten av september, well det är jag medveten om. Men oj vad jag ser fram emot det! Alla - jag menar verkligen ALLA - hotell var fullbokade för hela helgen, men med mycket tur och bra timing (kvinnlig intuition?!) lyckades vi få det sista (?) hotellrummet på hela ön; mitt i centrum, direkt vid stranden i ett 4-stjärnigt hotell. Oh yes baby, I know I'm good!

First Look

Här kommer några bilder från vår first look-fotografering cirka 1 timme före vigseln. Det var ett otroligt bra beslut att ses före vigseln på tumanhand! Det minskade nervositeten eftersom man redan hade sett varandra och man hade en stund tillsammans utan resten av gästerna före the big bang. Rekommenderas!




© http://www.lutzkarau.de/

Limitless

Det börjar bli dags för ett nytt filmtipps här på bloggen, nämligen för filmen Limitless.

Filmens utgångspunkt handlar om att människan enbart kan använda en bråkdel av sin hjärna, att vi bär på en hel dos kunskap som vi inte kan utnyttja till max.

Limitless handlar om författaren Eddie som har skrivkramp, misslyckas med sin karriär och inte får någon som helst ordning på sitt liv. Av en slump träffar han en vacker dag på sin ex-svåger som förser honom med en speciell, hemlig drog, med vilken man plötsligt kan använda 100% av sin hjärnkapacitet och inte enbart 20% som i vanliga fall. Drogen leder Eddie till absolut framgång: plötsligt har han tillgång till all kunskap han någonsin haft, kan dra slusatser snabbare än alla andra och han skriver färdigt sin bok på några få dagar.

Baksidan är inte enbart gängen som får nys om drogen och är ute efter både Eddie och drogen, utan även problemen som uppstår då drogen slutar inverka.

Sommaren i bilder

















05092011

Hemfärd genom regnbågen. Xavier Naidoo sjunger om gemenskap. Om att klara av tillsammans. Was wir alleine nicht schaffen, das schaffen wir dann zusammen. Min bil visar 11.111 km. Det är den femte september.


Bröllopsmusik

Nu tänkte jag presentera några av de oförglömliga låtar som spelades på vårt bröllop.

Som intågsmusik hade vi låten "The Rose" av Bette Midler - den kan jag verkligen rekommendera som alternativ till den traditionella brudmarschen.


Efter att vi bytt ringar spelades "A Moment Like This"


Då vi tågade ut igen hade vi bestämt oss för "Ain't no mountain high" - en låt där man verkligen känner spänningen rinna av en.


Som bruddans valde vi en wienervals till Seals låt "Kiss from a rose"


Här kommer ett utval av några låtar som vår DJ spelade under festens lopp. Med varje låt förknippar jag en speciell stund på dansgolvet :)

Sportfreunde Stiller: Ein Kompliment


Jan Delay: Oh Johnny


Peter Fox: Alles neu


Usher: More


Bryan Adams: Summer of 69

Bon Jovi: It's my life


Shakire: Loca

Vigseln

Här kommer några bilder från vigseln - tre veckor sedan är det redan!!






© http://www.lutzkarau.de/

September

Till skillnad från augusti som var fullspäckad med besök, två bröllop och en födelsedag har jag inget planerat för september. Inte än i alla fall.

Med mycket tur blir det kanske en liten utflykt mot något nordligare breddgrader i mitten av september. Ni måste hålla alla tummar så högt ni kan. Kanske det blir av. Kanske kanske.

Annars tänker jag koncentrera mig på att återuppta sporten efter ett par halvdåliga månader (Beach 2012 lär komma förr eller senare den med), se en god väns mage växa, fotografera och försöka svänga saknad till glädje över att ha.


Summer of 2011

Det är den första september. Imorse var det 8 grader. Tv-serierna har börjat igen. Hösten är här. Det börjar bli dags att ta en fullständig tillbakablick på sommaren som gått:

Bröllopsförberedelser, Köln, fyrverkerier, Set fire to the rain, köksdiskussioner, ett antal skruvar och söndriga fingrar, rusk, Ovelgönne, heta dagar i hemlandet med ett finfint bröllop, XING, russischer Zupfkuchen, bowling, bl
åbär, Chachacha, en skadad stortå, brudtärna, Mr Saxobeat, BMW-tour genom slingriga landskap, Kiss from a Rose, cupcakes, gerbera, regnvåta fötter en speciell augustinatt, Ein Kompliment, en orkan, minnen i Etzhorner Landhaus, en klänning, en dröm.

vielen Dank für Ihr Interesse für den berufsbegleitenden Bachelorstudiengang „Business Administration in mittelständischen Unternehmen“ an der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg!

 

Ihre Bewerbungsunterlagen sind bei uns eingegangen. Bitte reichen Sie bis zum spätestens 15.09.2011 folgende Unterlagen ein:


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!