31102012

Igår kväll blev det sushikväll med några vänner - och för fösta gången vågade jag mig på att beställa fritterad banan till efterrätt. Hittills har jag alltid varit alldeles för mätt för att orka med efterrätt. Det var jag i och för sig igår också, men någon gång måste man ju bara slå slag i saken.
 
Idag skiner solen lite nu och då och det är inte alldeles så kyligt som de senaste dagarna.
 
Och dagens insikt, ja den lyder väl as follows: Om ingen sjal passar till din outfit, ska du kanske skippa sjalen helt och hållet...

Lyktor för terrassen

På helgen ställde vi in utemöblerna och grillen i förrådet; där får de ta sig en liten vintervila. För att terrassen inte ska se så otroligt tom och ledsen ut nu tänker jag ta och köpa några nya fina lyktor i olika storlekar att ha där i höst- och vintermörkret, kanske till exempel i den här stilen:
 
Källa
 

Träning vecka 43

Måndag:
15 min löppass (1,7 km)
Styrketräning: Triceps, biceps, bröst, rygg, hängande benlyft
 
Onsdag:
15 min löppass (1,8 km)
Styrketräning: Axlar, rygg, bröst, mage
 

Lördagens saldo

Den kalla men soligt-sköna lördagens saldo hittills is as follows:
 
- Kalkonstek med pepprig jordgubbs(!)sås
- Hot apple pie med vaniljsås
- En beige tröjklänning från The Sting, nersatt från 30 till 15 euro
- En svart vardagsklänning från H&M + leggings, inspirerad av denna outfit:
 
 
 

27102012

Igår kväll vid midnatt då vi åkte hem från centrum visade termometern 0 grader. Idag då vi steg upp var hela trädgården täckt med frost... 
 

Meßmer

Lipton och Twinings te får man leta länge efter i Good Old Germany. Istället är det framför alt Meßmer som gäller. Ibland tycker jag tyvärr att de är lite väl fantasilösa och det finns så många sorter de tydligen aldrig tycks ge sig in på. Igår bestämde jag mig i alla fall för att de ska få en chans till; det blev två sorter med persikasmak, ett vanligt och ett vitt te. Det vita teet har en riktigt god, mild smak och får helt klar godkänt. Får se om den andra sorten också klarar upp sig på prispallen...
 

2 grader...

Jaha, nu talar alltså alla om vädret. Varje år kan man förvåna sig över att alla verkar vara så överraskade då den första köldknäppen eller den första snön kommer. Helt oväntat är det ju inte att detta sker någon gång i oktober eller november... Efter att igår kväll ha tagit del av alla Facebook-updates gällande den första snön i Finland vaknade vi upp till två hela grader imorse. Halleluja. För exakt en vecka sedan hade vi 23 grader. Tack gode gud för att jag redan har vinterdäcken på. Och för att jag har sätesvärmare i min bil. Och för att jag trots allt köpte den där varma Wellensteyn-rocken förra vintern. Och för att jag köpte några nya te-sorter igår.
 
Och helt by the way: Tack gode gud för att det är Fredag med stort F idag.
 

Take a breath and let the rest come easy

Take a breath and let the rest come easy... Den rubriken såg jag på en av mina favoritbloggar idag. Och den fick mig att stanna upp en millisekund och tänka efter. Tänk att bara kunna varva ner lite, ta ett djupt andetag, koka en kopp te, linda in sig i en filt, titta ut genom fönstret och bara låta tankarna sväva fritt utan att låta sig fångas av dem.
 
Kanske under julen? Kanskekanske får vi då ha tid att bara helt i lugn och ro och utan bekymmer ha tid för varandra och för oss själva, dricka ett glas, äta gott och smida framtidsplaner utan gråa moln på himlen. 
 

24102012

Den 24 oktober 2012. Två månader kvar till julafton. Hur kan det här året ha gått så fort?? Det börjar verkligen bli dags att fundera ut planer för både jul och nyår samt börja köpa de första julklapparna så småningom.
 
Det gäller att få de här trista höstmånaderna att gå förbi så fort som möjligt nu. Bara julmarkanden börjar och man i december har en massa grejer att se fram emot och det i januari sedan äntligen börjar gå mot ljusare tider igen, blir det lättare.
 
Och jag är ärligt talat bara glad då 2012 är avklarat; det har varit en hel del överraskande motgångar det här året. Kombinerat med avsaknad av gemensam solsemester så var det ju inte det bästa året någonsin. Men vi hoppas på att det blir bättre snartsnartsnart. Och de facto kunde det trots allt vara värre, inte vill jag klaga.
 

Bröllopet

Fyra veckor har det redan gått sedan familjen Hs bröllop. Passligt till helgen hade fotografen laddat upp bilderna på sin hemsida. Här kommer några utvalda bilder, Copyright Frank Thelen.
 
Här var vi hemma hos brudens mamma och blev ompysslande av en frisör. Min frisyr, ännu "under construction":
 
Bruden, frisören, brudens tärna, brudens mamma och jag skålar med alkoholfri skumpa ;)
 
15-20 minuter före vigseln. De första gästerna trillar in. En nervös brudgum och jag som försöker få svar på de sista organisatoriska frågorna:
 
Under en solig men kylig vigsel!
 
Vi tärnor (E till höger och jag i mitten) och brudens kollega läste varsin förbön under vigseln:
 
Middagen börjar och brudgummen håller ett vackert tal. Det är både tårar...
 
...och skratt som gäller!
 
Och så blev det dags för mitt tal. Herremingud vad nervös jag var, men det gick bra ändå!
 
En kram med brudparet efter talet!
 
Sen började århundradets bröllopsfest! Besim har slängt sin kravatt över axeln redan i det här tidiga skedet!
 
Finaste S i toppenfin gul (!) klänning!
 
En puss på dansgolvet:
 
Ett gruppfoto med de gäster som var kvar ännu vid... ja... 2-tiden kanske? Eftersom S inte är med här längre är det i alla fall efter kl. 1.
 
Ett alldeles fantastiskt bröllop, en alldeles fantastisk fest!
 

Träning vecka 42

Måndag:
20 min cykelpass
Styrketräning: Triceps, biceps, rygg, mage (+ plankan)
 
Tisdag:
30 min cykelpass (17,7 km)
Styrketräning: Bröst, sneda magmusklerna
 
Onsdag:
10 min cykelpass
Styrketräning: Bröst. axlar, mage (+ plankan)
 
google

19102012

Tro det eller ej men det här visade termometern igår! 20 grader! Den 18 oktober! Och idag hela 22 grader! Helt otroligt! Vi har tillbringat nästan hela eftermiddagen i centrum - utan rock! - fönstershoppat, suttit ute och druckit kaffe osv. Det här milda vädret lär ska hålla i sig ännu imorgon. Det lär väl vara de sista varma dagarna 2012.
 

Winterpflaume

Det är då doften av den första koppen Winterpflaume-te dansar under näsan som man minns fördelarna och vardagens guldkanter under den mörka och kalla årstiden. Mmmm... 
 

What doesn't kill you...

...makes you stronger? Eller äldre åtminstone...
 
Det är inte direkt roliga dagar på jobbet just nu efter ett väldigt seriöst samtal igår. Det går inte alls bra för ett av våra studieprogram just nu och det tycks alltid vara lätt för cheferna att hitta felen hos en person. Att felen uppstod långt innan jag arbetade i detta studieprogram glöms bort och jag får leva med konsekvenserna. Det blir stressiga kommande månader; om vi inte lyckas fördubbla (minst!) talen under det kommande året ser det illa ut och ingen tycks just nu veta vilken väg vi ska gå...
 
Suck.
 
 

Träning vecka 41

Måndag:
10 min löppass som uppvärmning
Styrketräning: Biceps, triceps, rygg, bröst, mage (hängande benlyft, normala situps + plankan)
 
Onsdag:
10 min cykelpass som uppvärmning
Styrketräning: Axlar, rygg, mage (+ plankan)
 
För tillfället har jag tyvärr något mindre fel på vänstra foten; den känns domnad lite nu och då så jag tar det lite lugnt med löp- och cykelpassen för tillfället.
 
NOTE SO SELF: Gör plankan minst två gånger i veckan! De senaste veckorna har jag gjort övningen mer reglebundet än tidigare och jag märker direkt skillnaden och orkar mycket längre än tidigare.
 

Felix

Nog måste man vara mer än halvgalen för att hoppa ner från 39 kilometers höjd...! Tur att allt gickbra; vi satt hemma på soffan och kände oss nästan lika nervösa...
 
Källa

Holländsk lakrits

Tyskarna kan det här med öl och choklad, javisst, men lakrits har de inte ännu helt förstått sig på. För att inte tala om lakrits med mintsmak. Då vi för tre veckor sedan var i Mönchengladbach åkte vi en eftermiddag till Roermond i Holland. Det tar ca 15 minuter med bilen. Och vet ni vad jag hittade: Lakrits med mintfyllning! Och ni anar inte hur goda de är! Helst av allt skulle jag äta dem morgon, middag och kväll... Men det blir antagligen lite väl ohälsosamt... Som ni kan tänka er var de två påsarna jag köpte ganska fort tomma... Så vad gör man? Googlar och hittar lakritsen på Amazon...! Och hux flux fick jag fyra Heksehyl-påsar med hemleverans! 
 
google
 

Väntan i Wolfsburg

En vecka är det redan sen min man, A och jag hämtade min nya bil i Wolfsburg. Det var minst lika regnigt och ruskigt som det är idag så vi beslöt oss för att tillbringa den dryga timmen mellan att jag anmält mig vid informationen tills att jag fick bilen med att dricka kaffe på ett mysigt café i Autostadt.
 
 
På borden stod det roliga skyltar så att man visste vilka bord som var lediga och vilka inte (ifall man inte annars skulle märka det... ;)).
 
Och då det närmade sig klockan 17 gällde det att hålla koll på den aktuella tidtabellen. Överallt hängde bildskärmar där man kunde kolla om något ändrat sig och när man skulle infinna sig var.
 
Efter att ha kört min bil i en vacka kan jag bara säga att jag är hur nöjd som helst med den!! DEn har allt jag behöver, är snabb, bekväm, varm om det behövs osv. Perfekt!
 

Thank God it's Friday!

Det blev ingen bakad banan för mig igår, utan istället as usual "Maki Liebhaber" med 24 vrålgoda makis. Dessutom fick jag njuta av fint sällskap av två vänner och en söt gudson som satt lugnt i min famn och lekte med sin bitring medan jag åt sushi.
 
Tur att det är fredag nu, för jag är riktigt ordentlicht trött... Förra helgen var rätt så stressig och nätterna minst lika korta som under vardagarna, så nu behöver jag ett par lugna och avslappnande dagar.
 

11102012

Det var nog århundradets bästa idé att be Volkswagen byta till vinterdäck innan jag hämtade bilen. Imorse då jag åkte till jobbet pep det nämligen till i bilen och termometern visade blinkande 4 grader. Glatteisgefahr. Halkfara. Jasså.
 
Ikväll blir det sushi-tjejkväll på tremanhand. Kanske jag idag äntligen skulle lyckas spara plats för en bakad banan till efterrätt.
 

10102012

Den varmare höstjackan har åkt på, på kvällarna har tekokaren fått börja jobba igen, enbart ett fönster i sovrummet är öppet numera, Grey's Anatomy börjar ikväll och sätesvärmarna i bilen används flitigt. Ja, ni förstår, hösthösthöst. Men hittills har det varit en rätt så mysig höst, inte för kallt, en hel del soliga dagar osv.
 
 

Ugglor i mossen

God morgen världen! Hur snygga är inte dessa moderna ugglor? Kunde passa bra in hos oss... 
 
 
gingar.de

Träning vecka 40

Måndag:
Uppvärmning: 10 min cykelpass
Styrketräning: Biceps, triceps, rygg, bröst, situps (inkl. plankan)
 
Tisdag:
Uppvärmning: 10 min cykelpass
Styrketräning: Bröst, axlar, mage, rygg
 
Vilken hejdundrande muskelvärk jag hade i tricepsen på onsdag...! Men som tur hör jag till kandidaterna som tycker om muskelvärk; då vet man åtminstone att man har ett effektivt träningspass bakom sig.
 
google

Söndagsdop

Det har varit en livlig helg med vår gudson Jakobs dop i dag på förmiddagen! Jakobs moster och hennes man har varit hos oss från igår till idag. Igår gällde det alltså att städa huset och fixa i ordning allting innan de kom; då de väl kommit åkte vi iväg till Jakobs föräldrar där det blev pizza med resten av gästerna. Idag steg vi upp tiiiidigt (med tanke på att det är söndag) och åkte iväg på dop till kl. 9:30. Det var en riktigt fin gudstjänst och två barn döptes. Efter dopet blev vi alla bjudna på fin lunch vid Zocalo med höstfin bordsdekoration, alkoholfri Hugo och Erdinger öl med maaassa skum.
 
 
Nu är hemmet ännu ganska upp och ner och väntar på att bli städat. Samtidigt skulle jag helst bara köra runt med min nya bil. Trots allt får det bli en väldigt lugn söndagkväll med X-Factor, te och paprika. Jawohl.
 

Min nya bil!

I produly present: Min nya Volkswagen Polo!! Ojojoj vad underbar den är! Alldeles fantastisk att köra och allt som jag önskat mig! Det var en hellyckad dag igår och en fin upplevelse att åka och hämta bilen direkt vid verket i Wolfsburg! Jag befinner mig alltså i ett fullständigt bilrus för tillfället!
 
Den här bilden tog de på mig just då jag fått bilen! Det är lite suddigt eftersom jag fick det som ett utprintat foto av VW och bara fotograferat av det med min egen kamera. 
 

Registerplåtar

TA TA TA TAAA! Jag har nyss tagit ett stort kliv närmare min nya bil då jag ikväll var efter registerplåtarna och alla andra papper jag behöver för att få ut bilen imorgon! En blombukett och en flaska skumpa fick jag dessutom av VW-försäljaren här i Oldenburg. Det är vad jag kallar service!
 
Imorgon bär det alltså av till Autostadt i Wolfsburg för att hämta min splitternya vita VW Polo Match! Hurraaa!
 
 
Morgen hole ich endlichendlichendlich mein neues Auto in Wolfsburg ab!!

04102012

Morgonmörkret är envisare än de senaste dagarna, regnet smattrar på taket, väderappen lovar 13 grader och regn. Långärmad topp eller kanske en tröja trots allt? På vägen till jobbet sjunger Medina om att vara osäker; running back and forth between our hearts. Det känns som måndag, de facto är det torsdag.

 


Tag der Deutschen Einheit

Idag har vi helgdag i Tyskland, det är nämligen Tag der Deutschen Einheit, Tysklands nationaldag. Man tackar ju inte direkt nej till en ledig dag mitt i veckan!
 
Vi har faktiskt inte planerat något alls för idag; det blir alltså en alldeles lugn dag med kaffe och kaka med några vänner på eftermiddagen. Och lite holländsk lakrits som en vän hämtat med från en jobbresa. Resten av veckan kommer att bli tillräckligt fartfylld: På fredag åker vi till Wolfsburg för att hämta min bil, på lördag får vi besök och på söndag blir det dop för vår gudson.
 

Träning vecka 39

Jag vet inte hur ofta jag har sagt det men nu får det äntligen bli andra bullar (ja eller egentligen inga bullar alls!) på träningstakten! Punkt och amen. Förra veckan var äntligen en regulär träningsvecka och såg ut så här:
 
Tisdag:
Uppvärmning: 10 min cykelpass
Styrketräning: Biceps, triceps, bröst, rygg, hängande benlyft
 
Onsdag:
30 min cykelpass (17,2 km)
Styrketräning: Bröst, situps
 
Torsdag:
15 min cykelpass (8,6 km)
Styrketräning: Axlar, rygg, situps
 
google
 

Oktober

Förra året präglades oktober av en semesterresa till Side, en After Wedding Shooting i Bremen, pumpasoppa och inredningsdille.
 
Den här gången har vi inte så himla mycket inplanerat för oktober. Hittills ser det ut så här:
 
3 oktober: Helgdag i Tyskland (Tag der deutschen Einheit)
5 oktober: Hämta bilen!
6 -7 oktober: Besök av Tina & Marian
7 oktober: Jakobs dop
 
För övrigt hoppas jag på att få fota lite fina höstbilder och tillbringa sköna höstkvällar med vänner.

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!