Semestern 2012

Det här med semestern, det tycks inte riktigt funka för mig det här året... Se här bara:
 
1. Vår semester i maj blev kortare än planerat då Besim plösligt fick en fortbildning i Florida inplanerad under den andra halvan av semestern.
 
2. Under min julisemester var jag tvungen att arbeta hemifrån under den första veckan pga akuta jobbgrejs och dessutom kämpade vi med ett dödsfall.
 
3. Från och med den 10 september har jag två veckor semester. På min första semesterdag blir jag tvungen att jobba hela eftermiddagen och under den andra veckan måste Besim på fortbildning till Berlin för två dagar.
 
Det for ganska mycket åt rumpan det här året. Mera tur nästa år kanske... Morr.
 
 

29082012

Lycka är att komma hem efter jobbet en varm augustikväll, ta av sig skorna och gå ut barfota på gräsmattan och njuta av den lagom varma luften och sensommarens solstrålar. Stressen bara löser upp sig i luften. Underbara sommar.
 
 
Gibt es etwas schöneres, als an einem warmen Spätsommertag nach der Arbeit nach Hause zu kommen, die Schuhe auszuziehen und barfuß in den Garten zu gehen? Entspannung pur.
 

Träning vecka 34

Så småningom börjar hösten och de vackraste och hetaste sommardagarna är förbi! Nu blir det alltså andra bullar på träningsfronten! Förra veckan blev det nämligen igen enbart ett pass:
 
Onsdag:
45 min cykelpass (25,3 km)
 
Detta är mitt personal best, så lite stolt är jag ändå, även om det inte blev flera pass...
 
 

Sommaren 2012

Augusti är nästan slut och därmed - åtminstone officiellt - även sommaren 2012. Vemodigt känns det, men det blir dags att ta en tillbakablick på sommaren som gått:
 
Fotbolls-EM, An Tagen Wie Diesen, ett bröllop i ett svettigt-hett Bayern, en snabbvisit till Göttingen, en stor förlust med stor sorg och saknad, babysitting med fina foton, finbesök av I, Burn It Down, regnruskregnruskregnrusk i början av sommaren följt av en extrem värmbölja i augusti Payphone, adjö Peugeot, en skramlig Fox med 55 hästkrafter, Düsseldorf, Hotel Nikko, fish & chips vid Rhein, en ny grill, halloumi, ett alldeles för stort glas vitt vin, snuviga dagar på terrassen, OS i London, ett kort Loftbesök, killarnas Hamburgresa, Mitfahrgelegenheit, babynyheter, en diskussion med A utanför McDonalds, Beach Club Nethen med insktbett och kräftröda ben, blåbär, ett stort godispaket från Finland, heta sommarnätter i augusti, Lyst-sushi, glädjetårar pga. en sjal och ett kort, en aprikos-kvarg-kaka, ett droppande gudbarn.
 
 
 

Visdom à la Winnie

"It is more fun to talk with someone who doesn't use long, difficult words but rather short, easy words like 'What about lunch'?"

-Winnie the Pooh

 

Tänk hur rätt alla våran Nalle Puh har!

 


27 augusti 2012

Idag är det ett år sedan våra vänners bröllop. Och deras son blir fem månader gammal idag. Helt otroligt hur tiden rusar iväg (japp, tantvarning på den, I know...).
 
Med enbart två veckor kvar till semestern innehåller den här veckan det ena och andra viktiga möte på jobbet, förhoppningsvis en bolero-leverans (gode gud, låt någon av dem passa till klänningarna!) och ett besök av Ks brudtärna. Dessutom tillbringar jag fortfarande nästan varje ledig minut med planeringar för familjen Hs bröllop om knappa fyra veckor.
 
Det är alltså en hel del som ska bli gjort, så nu kör vi! Tur att vi har en ny kaffemaskin på jobbet i alla fall och att det inte mera är så otroligt hett som förra veckan!
 
PS. Varför har jag så många fler sidvisningar än normalt igår och idag?
 
 

Liljor

Lördagen till ära bjuder jag på en bild av några av mina födelsedagsblommor...
 
 

Aprikos-kvarg-kaka

Igår kväll bakade jag en födelsedagskaka för mina kolleger; en aprikos-kvarg-kaka på plåt blev det. Får se om den får godkänt av kollegerna... UPDATE: DEN FICK HELT KLART GODKÄNT:)

2 burkar aprikoser (2 * 820 g)
500 g mjöl
15 g bakpulver
1000 g kvarg
150 ml mjölk
10 msk olja
350 g socker
5 ägg
24 g vaniljsocker
1 nypa salt
20 g kakaopulver
100 g smör/margarin
 
 
Låt aprikoserna droppa av i en sil.
 
Blanda 250 g mjöl med bakpulvret. Blanda ner 175 g kvarg, 80 ml mjölk, oljan, 100 g socker, 1 ägg, 8 g vaniljsocker och en nypa salt. Knåda till en jämn deg. Låt degen vila ca 30 minuter.
 
Blanda resten av kvargen med 150 g socker, resten av mjölken, äggen, 16 g vaniljsocker och en nypa salt.
 
Blanda 150 g mjöl med kakaopulvret och resten av sockret. Tillägg det mjuka smöret/margarinet och gör en smulblandning av det hela.
 
Smörj en plåt med höga kanter med flytande margarin. Tryck ut degen på plåten och även en bit uppför kanterna. Lägg på hälften av kvargblandningen. Fortsätt med aprikoshalvorna. Bred sedan ut resten av kvargblandningen ovanpå aprikoserna och avsluta med smulblandningen.
 
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 35 minuter

Gestern habe ich einen Aprikosen-Quark-Geburtstagskuchen für meine Kollegen/innen gebacken. Das Rezept findet ihr hier.
 

Solgul clutch

För tillfället är jag på jakt efter en ny clutch. Den här pigga solgula grejen är ju ganska så fin, eller hur?

Birthday

På min födelsedag igår gjorde jag något jag aldrig gjort hittills - jag tog en dag ledigt! Det var ett väldigt bra beslut, om jag får säga det själv! ;) Ungefär så här såg min dag ut:
 
Klockan 7:40 väcktes jag av ett telefonsamtal med sång all the way från Mönchengladbach!
 
Frukost med jordgubbssaft och kaffe på terrassen.
 
Efter att ha gjort mig i ordning i lugn och ro åkte jag in till centrum vid 11-tiden. Oj vad jag älskar att gå omkring i stan på en vardagsförmiddag då allt ännu är rätt lugnt! Lite shoppande blev det också!
 
Sushilunch med Sandra, Nicole och lilla Jakob följt av en kopp kaffe med Sandra.
 
En hel massa Facebookgratulationer!
 
Då jag kom hem väntade ett väldigt oväntat paket på mig i postlådan, som innehöll både en sjal och ett kort som rörde mig till tårar.
 
Det här är ingen vanlig grå sjal. Även om den är ny, har den en lång historia. Detta är historian i ett väldigt litet nötskal: Hur länge som helst har jag gått och varit avundsjuk på den här otroligt mjuka och mysiga saken - och lika länge har jag hoppats på att Zara ska få in den igen. Förgäves. Men nu, nu behöver jag inte hota med att stjäla Ts sjal mera! ;) Och japp, den är verkligen från Zaras herravdelning; ibland lönar det sig att kolla upp deras accessoarer också!
 
Kanske det vackraste kortet jag fått...
 
Då jag just samlat mig och torkat glädjetårarna ringde det på dörren igen - den här fina gerberabuketten kom via Fleurop av fina vänner i Wolfenbüttel. Detta hade jag verkligen inte räknat med. Med tanke på att min brudbukett bestod av gerberablommor, var den här buketten särskilt speciell.
 
På kvällen tog B och jag en liten lyxtur till en bar i närheten och drack ett glas dagen till ära.
 
Tack till alla som kom ihåg mig igår! Det var en fin dag med perfekt väder!
 
Gestern hatte ich Geburtstag und habe zum ersten Mal ganz spontan einen Tag frei genommen (es lebe der Zeitausgleich!). Ich hatte einen wunderschönen Tag bei perfektem Wetter. Unter anderem war ich mit Freundinnen Sushi essen und habe ein paar unerwartete Geschenke bekommen, die mich zu Tränen gerührt haben... Jaja, ich bin ziemlich nah am Wasser gebaut! Alles in allem ein gelungener Tag!
 
 

20082012

På årets varmaste dag följer naturligtvis även årets varmaste natt...
 
Då man svettats hela natten och sovit utan täcke...
Då det blir varmare av att öppna fönstret...
Då man suttit ute på terrassen kl. 22:30 med hopp om att få känna en liten vind...
Då termometern visar 28 grader vid midnatt...
Då man stiger upp halv sju på morgonen och slås av värmen redan då...
Då man ser att alla grannhus även de har alla fönster på vid gavel under den tidiga morgonen...
Då väderleksprognosen lovar att det idag blir något svalare, 28-31 grader...
Då det inte finns en endaste sval plats eller en endaste liten vind...
Då ens ben och mage är kräftröda från gårdagens äventyr...
 
Ja då vet man att vi befinner oss mitt i en högsommar som är hetare än hetast. Även om detta är svettigt och gör en både trött och röd, så gör det ack så gott med lite riktig sommarvärme för första gången på två år. Visst hör man solen viska historier från fjärran heta länder?! 
 
 

19082012

Den 19 augusti 2012 var nog årets varmaste dag! 34 grader - till och med i Oldenburg!! Vi flydde till Beach Club Nethen med resten av norra Tyskland och svettades svettades svettades... Ni anar inte hur varmt det har varit! Igår kväll då vi åkte hem från centrum vid midnatt var det fortfarande 27,5 grad ute...
 
Puuuuhhhh....
 
 

Mama Bee & Papa To Go

Ett paket med Burt's Bees Mama Bee-hudkräm samt intensivkurs-boken Papa To Go är på väg till världens finaste i Mönchengladbach!
 
Ein kleines Päckchen befindet sich auf dem Weg nach Mönchengladbach.
 

14082012

En våg med sommarvärme har rullat in över Tyskland och ska tydligen stanna åtminstone den här veckan. Me like! Vår första bröllopsdag var därmed en hel del varmare och soligare än vårt bröllop (fast vi hade tur med vädret även då)! På kvällen njöt vi av god mat vid restaurant Zocalo i Oldenburg - deras Finger food vario är fenomenalt god!
 
Den här veckan slutar nog med att vi struntar i träningen och njuter av solen istället! :)
 

Lost in Istanbul

Den här bilden från förra årets Istanbulresa hittade jag för någon dag sedan då jag gick igenom gamla album och jag tycker den är för rolig!!
 
Jag har alla viktiga papper och försöker få ordning i kaoset för att vi äntligen ska kunna åka vidare till hotellet.
Besim försöker verka intresserad och hjälpsam genom att läsa med ett halvt öga över axeln.
Daniel är helt frånvarande och väntar på att en lösning ska trilla ner från himlen.
Tobi koncentrerar sig på att ta foton istället för att hjälpa.
Nicole har alla väskor i högsta hugg och undrar när det äntligen bär av.
Och Alex - ja var är Alex??
 
Det här var den roligaste semestern ever!
 
 
Diese Bild vom Istanbuler Flughafen, das ich vor wenigen Tagen zufällig gefunden habe, als ich mir die Fotos von der Reise angeschaut habe, ist einfach zu lustig! Ich wühle mich durch alle wichtigen Unterlagen während die anderen einfach auf eine Lösung warten, mit der Kamera beschäftigt sind oder sogar einfach abgehauen sind! Das war die beste und lustigste Reise aller Zeiten!

Träning vecka 32

Ärligt talat hade jag planerat fyra träningspass för förra veckan, men med tre är jag också någorlunda nöjd. Jag måste få upp farten på löppassen igen!
 
Måndag:
30 min löppass (3,7 km, 330 kcal)
Styrketräning: Triceps, rygg, bröst, mage
 
Tisdag:
15 min löppass (1,7 km)
Styrketräning: Biceps, bröst, mage (inkl. benlyft)
 
Onsdag:
20 min löppass (2,5 km)
Styrketräning: Axlar, mage, rygg
 

1 år!

Idag är det ett år sedan vi gifte oss. Helt overkligt. Helt fantastiskt.

 
 
 

Helgen och svensexan

Ja vet ni, nu kan jag pusta ut lite. Alla överlevde svensexan och det stora leendet på Ts läppar igår eftermiddag var den bästa belöningen! De tycks nog ha haft det ganska roligt och i efterhand var det trots allt värt mödan.
 
Själv fick jag också njuta lite av Ts sällskap på fredagkväll, på lördagförmiddag och en dryg timme innan han åkte tillbaka hem igår. Helt fantastiska nyheter hade han med sig i kappsäcken dessutom, så det här var verkligen en händelserik helg. Nu är det bara drygt fem veckor kvar till bröllopet! Fantastiskt!
 
Fint väder har vi haft och jag njöt av en tjejeftermiddag och -kväll på lördag efter att killarna hade åkt iväg och tystnaden bredde ut sig hemma...
 
 
 

Ännu en ordtavla

En sista ordtavla - för köket - som jag knåpade ihop förra veckan.
 
 

Fredag, 10082012

Den hårda och envisa nöten är knäckt och om allt nu går som planerat får jag krama om bästa T i eftermiddag och tillbringa kvällen med honom innan killarna åker vidare till Hamburg med honom imorgon - det är svensexa som gäller här alltså.
 
Den senaste veckan har redan två av mina vänner påpekat hur slut jag ser ut (man tackar och bockar liksom), så jag hoppas att jag får möjlighet att vila ut lite under helgens lopp, kanske imorgon kväll då jag är ensam hemma. Fönstren tvättar sig säkert själv. Amen.
 
 

09082012

Vi har en hård nöt att knäcka just nu - och den måste knäckas under dagens lopp! - så håll tummarna att allt går vägen!
 
Jag har tre tunga träningspass bakom mig den här veckan (japp, jag har varit varje dag) och undrar varför det var tyngre än annars... För att jag inte varit där regelbundet på nästan tre veckor? För att det har varit otroligt kvavt på gymmet de senaste dagarna? För att jag kanske inte ätit så hälsosamt och bra? Ja, vem vet...
 
Ikväll får vi besök av J & J. Det var ett tag sedan med tanke på att de bara bor några futtiga kilometer från oss. Hoppas vi får sitta ute i solen ens en liten stund. Please.
 
 

Nya ordtavlor

Igår kväll knåpade jag ihop några nya ordtavlor. Det blev en för trappuppgången...
 
 
...och en för vårt gäst badrum (här hade vi redan en likande tavla; jag har förkortat texten lite och gjort ny design på den:
 

Obrigado

Den här gatumusikanten i Lissabon ville inte blir fotograferad utan vände ryggen mot mig varje gång jag försökte få honom på bild. Det fick alltså bli en bild av hans tack-skylt istället.
 
 
Dieser Straßenmusikant in Lissabon wollte partout nicht fotografiert werden und hat sich beim Flötespielen immer mit dem Rücken zu mir gedreht. Von daher also nur das Dankeschön-Schild sowie seine (?) Katzen.
 

Gänseblümchen

 

En ny vecka

Fint väder har vi haft under helgen, hurra! Igår promenerade vi till ett nytt café som har öppnat för bara några veckor sedan helt i närheten av där vi bor; Blätterteich! De har till och med Cupcakes, som man inte får någon annanstans i Oldenburg!
 
Från och med idag har Besim två veckors semester, så jag får den stora äran att stiga upp ensam de kommande dagarna (morr), men han kommer att sitta i biblioteket på universitetet och läsa till sin Facharztprüfung (vad det nu heter på svenska), så vi kan i alla fall luncha tillsammans varje dag.
 
Den här veckans höjdpunkt kommer väl - om allt går som planerat - att bli fredag då vi lurar T till Oldenburg. På lördag åker alla killar till Hamburg med honom för att fira hans svensexa men vi får förhoppningsvis hit honom från fredag till lördag så att han hinner vara i Oldenburg en kväll och så att jag också får tillbringa lite tid med honom. 
 
 

Träning vecka 31

Efter en träningspaus på nästan två veckor - framför allt på grund av en förkylning - klev jag tillbaka in till Inform Fitness den här veckan. En hel gång. Suck. Men det var på grund av varma otroligt fina sommarkvällar som vi ville njuta av utanför gymmet... Men NU - nu börjar jag verkligen få ett dåligt samvete, så den kommande veckan blir det verkligen upp till bevis!!
 
Tisdag:
15 min cykelpass (8,2 km)
Styrketräning: Biceps, tripeps, bröst, rygg, mage (hängande benlyft)
 

Hallonkärlek

De här var de godaste hallonen jag någonsin ätit! De kostade en halv förmögenhet, men de var värda varendaste en cent! Jag bara undrar: Hur ska jag klara av hösten och vintern då utbudet i fruktdidsken består av gröna äppel, röda äppel, gula äppel och grönrödgula äppel??
 
 
Die leckersten Himbeeren dieser Saison kriegt ihr definitiv beim Obsthändler im Einkaufsland Wechloy in Oldenburg! Sauteuer aber mindestens genauso lecker!
 

2 augusti 2012

Idag skumpade vi till Bremen, min FOX och jag. Och vet ni, man kan köra 130-140 med den med... En kort jobbresa handlade det alltså om; jag hade ett möte med professorer i en av våra studieprogram. Sen blev det gemensam lunch och iskaffe som avslutning. Ja det var faktiskt inte alls så tokigt och en riktigt trevlig omväxling. Eftermiddagens spenderades sedan i vanlig ordning på jobbet. 
 
Snart är det helg (igen...)!
 

Augusti

Augusti 2011 präglades naturligtvis framför allt av vårt eget bröllop! Vilken fantastisk dag det var; hur underligt att det redan är nästan ett år sedan! Mitt i bröllopsyran hann jag i alla fall bland annat med att göra egen marmelad, beundra vår nya trädgård och gå på ett annat bröllop.
 
Augusti det här året kommer att se ut ungefär så här:
2 augusti: Jobbresa till Bremen
4 augusti: Fira Nicoles födelsedag?
10 augusti: T till Oldenburg för en natt?
11-12 augusti: Besim i Hamburg på T's svensexa
13 augusti: Vår första bröllopsdag!
25 augusti: Eventuellt fira min födelsedag?
 
Snälla vädergudar, kan ni please se till att augusti blir solig, torr och varm?! Snälla?
 
 
August 2011 war geprägt von unserer Hochzeit - Wahnsinn, dass es fast schon 1 Jahr her ist! Dieses Jahr werden wir im August außer unseren ersten Hochzeitstag auch ein paar Geburtstage und einen Junggesellenabschied feiern. Liebe Wettergötter, wir wünschen uns außerdem ganz doll ein bisschen (ok, viel!) Sonne und Wärme! Bitte bitte! Wir sind auch ganz brav!
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!