Happyhappyhappy!

Idag har jag varit och provat min brudklänning - den är perfekt!! Jag är så lycklig!! Skor och håraccessoarer (ja vem vet vad det blev ;)) har jag också klart nu och klänningen är hos sömmerskan för den sista finjusteringen. I slutet av juli är den helt färdig. Jag är sååå lycklig!

Und das Gleiche auf Deutsch: Habe heute mein Brautkleid anprobiert - es ist perfekt geworden und ich freue mich so so sehr! Das ganze Zubehör habe ich nun auch zusammen!

Ratzfatz..

... säger man på tyska om något går väldigt fort. Och det kommer väl den här veckan att göra. Imorgon jobbar jag bara en halv dag för att sedan susa iväg för att prova min brudklänning och på onsdag är det ju i princip fredag. Dessutom kommer T till Oldenburg igen. Torsdagen är fortfarande öppen för allt som är kul och på fredag - ja då måste jag i och för sig på jobb, men det räknas ju nästan inte. Och efter det har jag - håll i er - 10 dagar semester! Jippii!



An die deutschsprachigen Leser: Diese Woche wird ratzfatz gehen; morgen arbeite ich nur einen halben Tag und darf nachmittags endlich mein Brautkleid anprobieren. Mittwoch ist ja quasi schon Freitag und wir kriegen Besuch. Donnerstag ist ja frei; am Freitag muss ich zwar wieder arbeiten, aber das zählt fast schon nicht mehr. Und dann habe ich ganze 10 Tage Urlaub! Juhuu!

Träning vecka 21

Måndag: 15 min löppass + biceps, triceps, övre mage, bröst. Sänkte vikten på triceps- och roddövningarna med 5 kg och höjde antalet upprepningar till 15 istället för 8-10. Effektivt är ordet!

För övrigt var det en väldigt oeffektiv träningsvecka eftersom vi hade besök av eventuella nya hyresgäster för lägnehten vi flyttar ut från. Och på helgen ville vi utnyttja tiden med vårt finbesök samt tillbringa lite tid vid IKEA för att få någon ordning på det nygamla köket...

Inbjudningar

De här korten skickade jag förra veckan runt omkring i världen! Äntligen!



Trevligt veckoslut!

Här regnar och ruskar det idag, men helg är det och det är det som räknas!

Igår fick jag ett samtal jag väntat på rätt så länge: min klänning har kommit! Jippiii! På tisdag åker jag dit för att prova på den och föra den till sömmerskan för att ändra små grejer om det behövs. Och samtidigt ska jag välja skor, smycken, slöja (ifall det blir en) osv. Spännande!

Bjuder på en några veckor gammal bild för att pigga upp i rusket!

Vi flyttar

Ja nu är det officiellt! Vi inte bara gifter oss den här sommaren utan vi flyttar också!! Vi har sökt ny lägenhet i några månaders tid nu men inte hittat något som fallit oss i smaken. Men för ca en vecka sedan nappade det!

Det blir ett hus i ett radhus: 106 m² på två våningar, fyra rum och kök, liten trädgård, terrass och carport! Ljust, modernt och nytt! Mellan varje hus i radhuset befinner sig en carport, så man bor inte helt vägg i vägg med grannen.

Huset byggs just nu så det är splitternytt då vi flyttar in! Som det ser ut nu så kan vi flytta in den 1 juli! Jippii!

Så här ser husena ut utifrån - lite speciella men fina!
gsg-oldenburg.de

Bremer Bonbon Manufaktur

Då vi var i Bremen på helgen var vi också till den lilla godisfabriken Bremer Bonbon Manufaktur som ligger vid Böttcherstraße, en av Bremens mest berömda små gator med många små butiker, restauranger, konstverk och klockspel. Om ni är i Bremen - ta en titt in i den lilla fabriken/butiken, man kan se på medan de tillagar godis och smaka på godiset medan det fortfarande är varmt.






Skrivbord

Det lutar mot att ett sådant här skrivbord blir mitt; antagligen helt i vitt. Enkelt och stilrent. Kostar 69 Euro vid (what else!) IKEA.

 



ikea

Träning vecka 20

Mandag: 15 min löppass + biceps (höjde till 20kg), triceps, övre magen, bröst

Onsdag: 30 min löppass + ben, axlar, mage

Söndag: Danskurs (wienervals, foxtrot, disco fox)



Lifestyle/pre wedding

Idag fick vi cd:n med resten av bilderna från vår pre-wedding aka lifestyle shooting för ca två veckor sedan, här kommer några smakprov. Vi är väldigt nöjda och glada att vi hittat så bra fotografer!












© Lutz Karau http://blog.lutzkarau.de/

Flower power chair

Vad tycker ni om denna skrivbordsstol? Lite speciell men kanske ändå en snygg färgklick till ett ljust skrivbord? Tummen upp eller ner?

 

ikea


signs.bremen



Solig lördag i Bremen

Med skinande sol som sällskap åkte vi igår till Bremen med dessa härliga (japp, vi har finbesök från Kölntrakterna - och det bästa är att de stannar i en vecka!):

Det blev lite sightseeing eftersom K ännu inte varit i Bremen; sedan blev det lite turer i några möbelhus. Om ni har vägarna förbi Bremen och är på jakt efter möbler av alla de slag tycker jag absolut att ni ska ta er tid att gå till butiken Flamme - den ser rätt så liten ut då man kommer in, men skenet bedrar - på sex våningar hittar man allt man någonsin behövt för hemmet. Perfekt!


Det börjar dra ihop sig

Bröllopstårtsplanering, danssteg, balkonger, fotografier, stora lådor med små rosetter, ÄNTLIGEN!, frimärken, skor, smycken, blommor hit - musiklistor dit.

84 dagar.

Det börjar dra ihop sig.

Lifestyle fotos

Nu tycker jag att ni alla ska gå in på denna blogg: http://blog.lutzkarau.de/

Bloggen tillhör nämligen våra bröllopsfotografer och de har idag publicerat de första fotona från vår lifestyle shooting för knappa två veckor sedan (inlägget Charlotte & Besim). När vi fått fotona kommer jag att pulicera några här med, men nu kan ni redan få er en första titt!


http://blog.lutzkarau.de/ - Danke Amrit & Lutz!!! :)


Living

Vi är på jakt efter en snygg lösning för vardagrummet vad gäller teve, hyllor, skåp osv. aka tv möbel. Här är några snygga jag har hittat på nätet:

 

möbelspot24.de


Barachina Medusa

Denna söta skapelse från Barachini Medusa hittade jag då jag egentligen sökte brudskor.

www.sarenza.de

Frisyr

Tummen upp för denna brudfrisyr!!

stylemepretty.com

John Frieda

Det är dags att unna håret lite wellness, tänkte jag på helgen och köpte dessa produkter från John Frieda, ett av mina favoritmärken i hårväg. Full Repair Infusion Spray som man sprayar i det handdukstorkade håret och Frizz-Ease Wunderkur som man använder som balsam och lämnar i håret ca 1 minut. För ännu bättre resultat kan man lämna i kuren i 10 minuter och linda in håret i en varm handduk under tiden.

Dagens lektion

Idag och imorgon använder jag min egen laptop på jobbet eftersom det ska installeras några nya grejer på min egentliga dator. Det är inte alls så bekvämt kan jag säga er, laptopen står alldeles för lågt på skrivbordet jämfört med den andra datorn, så man sitter rätt så obekvämt.

I alla fall undrade jag länge idag varför vattnet i mitt glas alltid var så varmt... Tills jag konstaterade att glaset står direkt bredvid ventilatorn som pustar ut varm luft. Inte dagens smartaste alltså. Om man inte vill hålla kaffet varmt, vill säga.

Nu bär det snart av till IKEA med några kolleger.

Vintage shopping

Tumen upp för halsbandet!

 


stylefruits.de

Paparazzi

En wannabe-paparazzi med ett tungt objektiv för några dagar sedan. Tror paparazzijobbet inte skulle vara något för mig...

Vi har lite hemligheter på gång. Lösningen följer kanske den här veckan om ni är snälla.

Träning vecka 19

Måndag: 10 min löppass (alldeles för varmt!!) + biceps, triceps, bröst, övre magen

Onsdag: 10 min löppass + ben, axlar, mage

Fredag: 45 min löppass + magträning

Söndag: Danskurs

6-1!!!!!!!!!!

Ursäkta alla svenska läsare, men JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6-1!!!!!!!!!!!!!!! SEX - ETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Den glider in, den glider in, den glider in i mål igen - och igen och igen och igen och igen och igen!!!

iltasanomat.fi

Detta är en trött måndag - så här på ofinska bredggrader har jag i och för sig inte firat hela natten, men det var väl lite svårt att försöka hitta John Blund fem minuter efter att man gått på högvarv!

Telebilder

Några bilder tagna med Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L:






Drömfinal

HAH!!! Vilken ishockeymatch igår - underbart!!! Vi gick till en bar där jag kunde se matchen - jag var i och för sig den enda som intresserade sig för matchen och den enda som skrek och hurrade, men vem bryr sig?!

Laddat för drömfinal imorgon då!


Canon EF 100-400mm

Denna något kyligare torsdag har jag fått låna ett teleobjektiv av min kollega, Canon EF 100-400 mm närmare bestämt (objektivet, inte min kollega). Några testbilder tog jag direkt då jag kom hem - det är nästan så att man känner sig kriminell. Skulle man ha en granne på andra sidan vägen skulle man säkert kunna fota hans skäggstubb vid frukostbordet. Japp, det är mitt första äventyr med ett teleobjektiv. Tufft indeed! Men säkert inte överst på min önskelista över nya objektiv, inte minst med tanke på att det med sina ca 1,5 kg inte är det lättaste och mest praktiska objektivet att ta med på en längre promenad eller liknande.

Men jag tror att vi ska ha kul tillsammans denna helg!



Suck...

Min (inte längre särskilt kära...) Peugeot 207 CC är i verkstaden. Igen. Pissed off är dagens, veckans, ja månadens ord då det gäller Peugeot. Min bil är knappa 2 år gammal och har knappa 10.000 km. That's nothing. Nada.

Så nu har jag en Smart under tiden - min egna bil får jag tillbaka imorgon eller nästa vecka. Vad konkret. Vad kundvänligt.

Dagens dislike går med buller och bång inte bara till Peugeot utan även till min lokala bilförsäljare och deras service desk. Man tackar.

Blueberry vs raspberry






weheartit

Den nionde maj

Doften av kaffe förför mig på vägen till byrån.

En To-Do mindre.

En dröm. Hopp och önskan. Hålla tummarna några dagar till.

Varmt. Alldeles för varmt i mitt lilla jobbrike.

Ett försök på löpbandet. För varmt. För trött. Växlar om till vikter och skvaller. I den ordningen.

Ingen miljonär på teven. Matprogram.

Det avlägsna ljudet av ett förbisusande tåg.

Sommaren svävar i luften.

Seychellerna

Drömma bör man, annars dör man. Vem skulle inte vilja hit någon vacker dag?!






google

Träning vecka 18

Måndag: 30 min löppass + biceps, triceps, bröst, mage. Höjde vikten på roddövningen.

Onsdag: 15 min löppass + axlar, ben, mage (inkl. plankan)

Söndag: Danskurs (90 min): vals, disco fox, blues

Fotografering och dans

Vilken solig söndag, vilken fullspäckad söndag! Vi vaknade upp till 26 grader och solsken för andra dagen i rad, underbart! Först blev det pre-wedding shooting - väldigt ovant men hur kul som helst! Våra fotografer är hur sympatiska som helst och jag tror bestämt att fotona blev bra - resultatet får vi se om ca 3 veckor!

Efter en liten paus bar det vidare till den första av sex danslektioner under de kommande veckorna. Långsam vals, blues och disco fox stod på programmet. Det var en tid sedan sist, javisst, men nu ska det övas.


Vårens och sommarens helger

Det börjar se ganska så fullt ut på vårens och sommarens helger! Under de kommande sex veckorna kommer vi till exempel att gå en danskurs för bröllopet. För övrigt ser helgerna fram till slutet av augusti ut så här just nu (och det kommer säkert att bli mer och mer hela tiden!):

Vecka 18: Danskurs/pre-wedding fotoshooting
Vecka 19: Danskurs
Vecka 20: Besök av en god vän/danskurs
Vecka 21: Besök av en god vän/danskurs
Vecka 22: Semester/En kollegas sommarfest/danskurs
Vecka 23: Semester/Finland/bröllop
Vecka 24: -
Vecka 25: -
Vecka 26: Sandras 30-årsfest
Vecka 27: Köln
Vecka 28: -
Vecka 29: -
Vecka 30: -
Vecka 31: Nicoles 30-årsfest
Vecka 32: Vårt bröllop!
Vecka 33: -
Vecka 34: Oldenburg Stadtfest/bröllop

Take me down to the beach

Hur mysigt ser inte det här ut? På en skala från 1 till 10 en äkta 12-poängare!

weheartit


100 days

Idag är det 100 dagar kvar till vårt bröllop!


weheartit.com

Lifestyleshooting

På söndag ska vi som sagt träffa våra bröllopsfotografer för en så kallad lifestyleshooting, lite pre-wedding alltså. Tanken med det är framför allt att känna sig bekvämare inför kameran på D-Day, men dessutom får man ju (förhoppningsvis) snygga bilder i en annan miljö och utan bröllopstema. Vi ska fotas i stadsmuseet, där det ser ut som på bilderna nedan. Resultatet följer!


oldenburg-tourist.de

Business outfits

 

 

 

 

 

 

 


Kölner Lichter

Jippii! I början av juli bär det av till Köln, bland annat för att få uppleva Kölner Lichter, ett musikaliskt ljusevenemang med musik, pompa och ståt vid floden Rhen. Med tanke på att jag åkt genom Köln flera gånger men tyvärr aldrig stannat för att se staden ser jag verkligen fram emot att dessutom kunna kombinera det med det här fyrverkerispektaklet!


google

Flowers are a girl's best friend

En väldigt god vän sade för inte länge sedan när jag fotade varenda en liten blomma jag såg vid vägkanten: Man behöver bara skänka dig blommor varje dag så är du lycklig, eller hur? Ja, men med blommor kan man väl göra vilken kvinna som helst lycklig?

De här fina ljusrosa gerberablommorna står på vårt matbord just nu. I en vin-/vattenkaraff enligt mottot less is more.






Träning vecka 17

Tisdag: 30 min löppass + biceps, triceps, bröst, övre magen
Onsdag: 30 min löppass + situps

Så går det när man vill njuta av vädret och se sina vänner så ofta som möjligt den sista veckan innan de flyttar.

Aja baja. Nya tag idag!

Sunday - once again

Efter lunchen bestämde vi oss för att åka till Bad Zwischenahn (en liten ort här i närheten som ligger vid en sjö, perfekt för söndagspromenader) så vi hämtade både Kristian, Alex och Nicole. Hos de sistnämnda knackade vi på hos Tobi för att säga hejdå. De skulle åka iväg ca en timme senare - efter att vi kom tillbaka fyra timmar senare körde de just ut ur garaget, det är nog ett fenomen att man alltid har mer att packa ner än man trott. Jag fick hans fina stora orkidé, nu ska jag försöka få den att hållas vid liv tills han kommer på besök. Puh. Kanske vår egna orkidé blir motiverad så att den börjar se lite mindre ledsen ut...


Här kommer några bilder från promenaden:





1 maj 2011

Glad första maj everyone! Hoppas ni alla överlevde vappen aka valborg! Det firas ju inte här i Tyskland, så vi hade en alldeles normal lördag!

På fredag var vi på Tobis avskedsfest; riktigt trevligt och fotoboken vi hade som avskedsgåva blev en stor succé! Våra kvällar med blod, svett och tårar för att få den färdig lönade sig alltså!

Det har varit över 20 grader hela helgen, så igår blev det promenad i centrum, lite fönstershopping, falafel till lunch och en Yoghuccino i solen. Kvällen blev dock något tårrik, då Tobi tog sig tid att ta en sista drink med oss på stan. Som sagt, jag är usel på avsked och tårarna rann. Blä. You don't know what you've got ti lit's gone.


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!