Båttur på Bosporus

Under vår tredje dag i Istanbul blev det en båttur på Bosporus. Lite kyligt var det men ändå fint och vi hade a whole lot of fun när vi försökte fånga snygga foton med T. Det var så ljust att man knappt såg något på displayen så det mesta var att fota på tur och hoppas.




It's not a goodbye - it's a see you soon

Idag har min kollega och jag stökat med att packa upp flyttlådor och försöka få det lite trevligt i vår nya office. Pust stånk stön är dagens ord. Men bra kommer det nog säkert att bli i slutändan! Mitt i flyttröran livestreamade vi förstås också lite kungligt bröllop, finfin klänning och brud!

Nu väntar så småningom bästaste T's avskedsfest. Jag är verkligen inte så bra på avsked, speciellt inte då det handlar om vänner man verkligen vunnit kära, så it's gonna be a tough one ikväll...




Diverse Istanbulfoton


Airport Istanbul, Airport Hannover


Ett av Istanbuls universitet


Inne i en moské


Granatäppel, anyone?


En del av stadsmuren nära Bosporus


Katter som lapar sol


Okänt par...


Ett foto-måste..


Fönster i Hagia Sophia


Blick på Bosporus

En portion home office kryddad med lunchdate och Sushikväll

Idag är det min office som flyttas till en ny byggnad på jobbet, så jag tog mig friheten att jobba hemifrån idag tills flyttfirman fått undanstökat det värsta. Hittills är det rätt så lugnt, inte många e-post meddelanden på den här fronten. Kanske jag vågar mig en sväng till jobbet i eftermiddag, tills dess borde i alla fall alla möbler vara på plats.

Men före det väntar en lunchdate på stan med Tobi och ikväll blir det sushi med några kolleger. Ja, en väldigt stressig och otrevlig torsdag, I know.

Bulgur-tomat-sallad

Den här salladen gjorde jag till den senaste grillkvällen; det blev en succé. Väldigt god till kött eller som vegetarisk rätt tillsammans med lite joghurtdipp.

4 portioner

150 g bulgur
6 msk olivolja
300 ml vatten
1 knipppe koriander
Persilja
800 g tomater
2 rödlökar
2 msk limesaft
Salt
Peppar
200 g fetaost


Bulgur p
åminner lite om couscous men är grövre och mer näringsrikt. Ett hälsosamt alternativ till t.ex. ris. (Bildkälla: google)

Blanda bulgur och 2 msk olivolja i en skål. Blanda ner det kokande vattnet. Täck skålen med en tallrik och låt bulgurn stå och dra i ca 30 minuter.

 

Hacka koriandern och lite persilja. Tärna tomaterna (utan kärnhuset). Hacka löken. Blanda allt i en skål. Tillsätt bulgurn, 4 msk olivolja och limesaften. Salta och peppra. Strö över fetaosten.

 

Voilá!

Dagens

Väder: ca 18 grader och mulet. Inatt hade det regnat.

Outfit: Jeans, blå topp, vinröd kofta, Converse

Jobb: myyyyycket lugnt; vi håller på att flytta till en ny byggnad med jobbet och idag stängdes alla våra telefoner. Eftersom min byrå flyttas först imorgon har jag alltså inte haft någon jobbtelefon på hela dagen. Lite väl lugnt.

Tummen ner: Varnlampan för motorn tändes igen. Aldrig mera peugeot!!

Tummen upp: Tidigt slut på jobbdagen eftersom vi inte kunde göra något ändå utan telefon osv.



Träning vecka 16

Lite tung och trög träningsvecka efter semestern, och väldigt koncentrerad på grund av påsken. Dessutom var det så varmt att det inte blev mycket cardio. Så här såg träningsveckan ut:

Måndag: biceps, triceps, övre magen, bröst
Tisdag: ben, mage, axlar
Onsdag: 10 min löppass + biceps, triceps, mage, bröst

That's it. Nya tag den här veckan.

google

Solig påsksöndag

Sol och 26 grader igen - vi kan inte beklaga oss!

Till lunch lagade vi kyckling i parmesanpanering, sparris och potatismos. Efter det blev det en sväng med kameran i botaniska trädgården, följt av lite häng i stadsparken med jordgubbar och Dan Brown. Skulle inte ha något emot att ha ledigt ännu ett par veckor... Här kommer några bilder från botaniska trädgården:










Ferryboat



Påsken hittills

Fredag: fredagen tillbringade vi med Alex och Nicole i Oldenburgs stadspark. 25 grader, sol, lätt brända axlar, Vapianosallad till kvällsmat. Ett glas vin på en uteservering ochh en cider på Irish Pub - första gången på länge!

Lördag: Jordgubbssmoothie på stans nya café, Cupido. Sol, 26 grader. Cabrio, Medina. Grillkväll: underbar nötfilé, bulgursallad, guacamole, hallondröm, ett glas rött.

Galata-tornet i Istanbul


Lifestyle shooting

I fotopaketet vi bokat för vårt bröllop ingår även en så kallad lifestyle shooting där vi blir fotade i andra miljöer än bröllopsmiljöer för att känna oss bekvämare framför kameran under bröllopet. Våra fotografer kontaktade oss för någon dag sedan gällande detta; antagligen blir det i maj. De har planerat att fotografera oss i någon urban miljö, ska bli spännande att se vad de hittar på!




google.com

die Standardvorgaben für die Zeitplanung stammen nicht vor mir, sondern beruhen auf mehrjähriger Erfahrung der Studiengänge in der Erstellung der

Studienmaterialien:

 

1) nach Ablieferung der Gliederung und des Einführungskapitels: Feedback innerhalb von 2 Wochen

 

2) nach Vorlage des Gesamtmanuskripts: Rückmeldung/Rückfragen an Autor/en betr. didaktisch-methodischer Gestaltung, unklaren Korrekturfällen etc.: 1 Monat

 

3) Zeit für den Autor/die Autoren zur Klärung der betr. Fragen und ggf.

notwendigen Bearbeitungen: 1 Monat.

 

4) Zeit für Layout, Druck und Versand: 1 Monat.

 

Das ist ein Zeitrahmen, in dem sich Verzögerungen, z.B. durch verspätete Ablieferungen, Krankheitszeiten etc. abfangen lassen.

 

Alle inhaltlichen Fragen sollten geklärt sein, bevor das Material ins Layout geht. Da wir sowohl mit neuen Studienmaterialien wie auch mit den "alten"

zu tun haben, die in unterschiedlichem Umfang aktualisiert oder auch überarbeitet werden, häufen sich die Aufgaben für Redaktion und Layout in den Wochen vor den Modulstarts, und bei Verzögerungen - die aller Erfahrung nach halt doch vorkommen - kann es in dieser Zeit kritisch werden. Deshalb die Orientierung auf frühzeitige Fertigstellung der Materialien.

 

Ein abgeliefertes Gesamtmanuskript kann notfalls auch in wenigen Tagen für den Druck vorbereitet werden; wenn alle Gestaltungsvorgaben beachtet worden sind und es bereits sorgfältig Korrektur gelesen wurde, kann das auch gut gehen. Aber so eng zu planen, wäre zu riskant.

 


Glad påsk!

Bildkälla:toonworkshop.com


Blommor och grönska i Istanbul










Blå moskén

Här följer bilder på blå moskén i Istanbul.






Sommar i Oldenburg

Nu vet jag inte om ni vill veta det här, men så här ser väderprognosen ut för Oldenburg under de kommande dagarna:

Påsken får komma - med grillkvällar, sol, vänner och skratt!

Me in Istanbul


På Taksim första kvällen efter att i princip bara ha slängt in väskorna i hotellet och med rasande fart tagit en taxi donwtown.




Till slut hette jag bara Canon ;)



En av de mer kyligare dagarna - brrr!


Här ser ni även mina nya hallonröda Converse och ett par av mina nya jeans.

Tack Nicole för fotona - Danke Nicole für die Fotos!:)

Hagia Sophia

Här följer några bilder från Hagia Sophia i Istanbul, som ursprungligen var en kristen kyrka men omvandlades till moské efter Konstantinopels fall 1453. Sedan 1934 är Hagia Sophia ett museum.













Grand Bazaar

Vi hade som sagt en alldeles underbar resa till Istanbul. Vädret var i och för sig kyligare än i Tyskland, ca 13-15 grader, men som tur hade vi bara en dag regn.

Vi har sett alla viktiga sevärdheter och även shoppat en hel del. För min del blev det tre par jeans, ett par hallonröda Converse, en jeansjacka och en sjal.

Här kommer några bilder från Grand Bazaar och från den egyptiska basaren; paradis för hobbyfotografer. Kläder, smycken, jeans, sötsaker, skor, souvenirer, mattor, lampor och diverse andra saker trängs i de allt som allt 6000 butikerna på Grand Bazaar. På den egyptiska basaren har kryddor och sötsaker av alla de slag makten.

















Back home

Vi är hemma, trötta men lyckliga! Det var en underbar resa och jag saknar resesällskapet redan nu. Sömn har vi inte fått så mycket av och väskorna måste packas upp, så jag hör av mig då jag piggnat till lite. So long!

If you love somebody



I heart you









weheartit

Outfit Istanbul

Det här är ungefär klädstilen jag kör på under dagarna i Istanbul: bekväma jeans, Converse-skor och läderjacka. Bekvämt och snyggt.

stylefruits.de


Träning vecka 14

Måndag: 10 min löppass + biceps, triceps, mage, bröst

Onsdag: 10 min cykelpass + 10 min löppass + rygg, axlar, ben, mage

Söndag: 40min löppass + biceps, triceps, bröst, mage


Hennes armar ser liksom inte helt fel ut. En bild att hänga på kylskåpsdörren! (Bildkälla: google)

Trash the Dress

Trash the dress har ju blivit rätt så populärt under den senaste tiden. I princip går det ut på att man efter bröllopet - naturligtvis iklädd brudklänningen - tar foton i annorlunda miljöer, till exempel vatten, fabrikhallar etc. Helt enkelt i miljöer där man inte tar foton under själva bröllopsdagen eftersom risken vid trash the dress-plåtningar är mer eller mindre stor att klänningen blir smutsig eller kanske till och med går sönder, beroende på vad man valt för platser och motiv. Oftast går det dock att låta tvätta klänningen och få den helt återställd efteråt. Det kan verkligen uppstå fina bilder, och man behöver ju inte välja de mest extrema idéerna ifall man gärna vill ha kvar sin (hela) klänning även efteråt.








google, weheartit

Istanbul kallar

We're off - det är nästan så att jag redan hör vännerna från Gertrudenstraße tuta nere på parkeringsplatsen. Nu tar vi vårt pick och pack och åker till Hannover där vi tar flyget till Istanbul! Vi hörs på söndag!

So long!

google

Badrum






weheartit, google

Den elfte april

Måndag och fredag i ett paket; veckans första och sista arbetsdag. I likey likey likey. Fick undanstökat det mesta på jobbet och nu har jag äntligen en vecka SEMESTER! Imorgon bär det av till Istanbul med de bästa av bästa; vi börjar köra iväg till Hannover vid 12-tiden, flyget till Istanbul lyfter kl. 17 och så är vi framme lite efter kl. 21 lokal tid.

Nu blir det en snabb sväng till gymmet för att locka fram lite muskler så här i sista sekunden före resan, kanske en drink på stan och sen förstås packa packa packa.

Vi kommer tillbaka på söndag; tills dess kommer här att dyka upp några tidsinställda inlägg.

Citronfjäril

Om den första fjärilen man ser på våren är ljus betyder det att det blir ett bra år. Då vi var och cruisade med bilen på helgen såg jag tre citronfjärilar fladdra förbi i solen. Lycka!

google

Promodjeans

Att hitta jeans som verkligen sitter bra är hur svårt som helst tycker jag! Oftast är de för långa eller så är de bara obekväma med konstiga bakfickor som bara ser helt fel ut. Men igår lyckades jag: de här jeansen kommer från Promod, är bekväma och sitter perfekt. Favoritjeans-varning på dem!


promod.de

Honeysuckle

Igår kväll innan jag handlade mat var jag en sväng till H&M (ja, jag medger det i alla fall!) och provade en topp i färgen honeysuckle (som säkert också har ett svenskt namn...). Tyvärr satt den inte helt perfekt men åh vad fin den färgen är alltså. Den är ju dessutom - som säkert alla vet vid det här laget - utnämnd till årets färg 2011.

Bilder: google

Bara en arbetsdag kvar nu, sedan blir det lite semester! Ett stort jippii på den!


7 april 2011

Idag har jag

Haft ett smärre gräl med Nespresso-maskinen. Vi är av olika åsikt om vad mjölkskum är. Och det klockan 7:30 på morgonen.

Tagit ut en joghurt ur skåpet, ställt den på diskbänken och åkt till jobbet. Next stop för joghurten 10 timmar senare: the trashcan

Fått parkeringsplats mitt i centrum där det aldrig finns en ledig lucka. Jag blev tvungen att kolla två gånger att jag inte stod fel.

Inte fått böter även om jag inte betalade för parkeringen. Amen.

Gått 1,5 h tidigare från jobbet för att få klippt och färgat håret

Skrattat gott åt en som ringde mig på jobbet. Dum dummare - ja vadå?!

Rockat till Medina i bilen:


Tummen upp för bröllopsplanerare

Igår kväll hade vi besök av vår bröllopsplanerare. Det var ett tag sedan sist så det var riktigt trevligt att ses igen. Jag kände hela tiden en sådan lycka över att vi bestämde oss för en bröllopsplanerare i somras, det är så skönt att inte behöva bekymra sig om nästan något alls!


cardsbystefanie.com

Vi pratade om stolar, bänkar etc. för vår vigsel som ju äger rum utomhus, om gästgåvor (egentligen hade vi inte tänkt ha några, men nu hade hon en så söt idé som verkligen kommer att passa bra, så det blir nog det i alla fall). Dessutom bestämde vi tiderna för vigseln och festen, pratade om eventuella lösningar ifall det blir för varmt under vigseln, om bordsdekorationer och om kort för bordplacering osv.

Fantastisch!

Tisdagens önskeoutfit

Den här outfiten hade jag gärna gått klädd i idag; stiligt och bekvämt, lagom färgglatt.

 


stylefruits.de

By the way: Om exakt en vecka sitter vi i flyget mot Istanbul!!

Schackbord

Ett så här fint schackbord har vår vän Daniel som vardagsrumsbord. Hur fint är inte det?!



Träning vecka 13/cable row

Måndag: 10 min cykelpass + biceps, triceps, mage, bröst. Höjde bröstpressen till 15 kg. PUH is the word!

Onsdag: 30 min löppass + ben, axlar, rygg, mage (inkl. plankan)

Söndag: 45 min löppass + biceps. triceps, mage (inkl. plankan)
Deal med mig själv för kommande veckor: återuppta långa löppass åtminstone på söndagar!

Den här roddövningen - cable row - kör jag sedan ett par veckor, muskelvär inklusive:

Söndag

Efter en rolig grillkväll hos Daniel och tio timmars sömn började vi dagen med brunch i gott sällskap. Efter det blev det en liten promenad genom det nya köpcentret; butikerna är inte öppna på söndagar, men man kan i alla fall fönstershoppa. Här är några bilder:







Nu har vi just kommit hem från gymmet och är på väg till Daniel för att grilla resten av köttet vi inte orkade med igår.

So long!

Sommar!

Behöver jag säga nåt annat än:

Imorgon blir det brunch med Alex och Nicole.

Bis dahin Leute!

Give me shoes!


6pm.com

Gerbera

Hur fina är inte gerberor?! Så pigga och glada i sina granna färger! Underbart somriga!






Grekisk spenatpaj

På jakt efter ett recept på en spenat- och fetaostpaj hittade jag ett lämpligt recept på bloggen Matverkstan. Några små grejer ändrade jag, det här är resultatet:

Ingredienser
1 lök
2 klyftor vitlök
Ca 800 g spenat
Mycket persilja
Salt och peppar
1 paket filodeg
Ca 300 g fetaost
Olivolja
1 ägg


Sätt ugnen på 180 grader. Hacka löken och fräs den tillsammans med den pressade vitlöken. Blanda ner spenaten och låt det hela puttra några minuter tills det mesta av vätskan avdunstat. Rör ner salt och peppar samt mycket persilja. Pensla botten av en pajform (ca 25-30cm i diameter) med olja. Lägg två filoark i bottnet av formen, lägg på spenatfyllning och smula över fetaost. Lägg på ett nytt filoark och lägg på fyllning och feta. Fortsätt tills det finns 2 ark kvar. De sista arken skall penslas med ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!