Semester

Semester! Sol. Sommar. Glass. Sena ljumma kvällar i gott sällskap. Hav. Kultursommar. Avkoppling. Kärlek. Grillkvällar. Spontana utflykter. Det är vad jag önskar mig av de kommande två veckorna. Kära sommar - det är dags för dig att börja på allvar nu! nu, för nu har jag semester.
 
google
 
Vi börjar semestern med ett bröllop och slutar den med Kultursommaren i Oldenburg. Där emellan blir det bland annat finbesök av Irene, fotbollsfinal, besök hos skatterådgivaren, manikyr osv. Dessutom får jag efter tre års leasingtid äntligen lämna tillbaka min Peugeot.
 
Nu börjar vi snart köra mot den först programmpunkten - bröllop i Nürnberg! Ciao!
 
 
 
 

Oh no...

Igår sprack fotbollsdrömmen. Drömmen om finalen. Drömmen om att äntligen vinna mot Italien. Drömmen om ett Tyskland i fotbollsextas.
 
Italien var bättre. Mycket bättre. Tyvärr. Vad hände med tyskarna?
 
spiegelonline.de

Cocktailklänning VILA

Helt spontant hittade - och beställde! - jag den här nya cocktailklänningen från Vila på nätbutiken Zalando idag. Får se om den är lika fin live som den är på bild. Det skulle nog vara ganska toppen i så fall eftersom den bara kostar knappt 60 EUR och jag kunde avsluta min klänningsjakt redan nu. Hoppas hoppas.
 
zalando

Höh

Och jag som så gärna ville att Portugal skulle vinna gårdagens match... Spanien har ju vunnit tillräckligt under de senaste åren nu, liksom! Men å andra sidan var det väl mer eller mindre logiskt att de skulle komma ända till finalen. Nu får vi se hur det går mellan Tyskland och pizzabagarna ikväll. De senaste gångerna som Tyskland har spelat mot Italien, har Italien tyvärr vunnit. Men då börjar det väl bli på tiden att tyskarna får sin revansch?
 
Hur ska jag våga se kvällens match?!?

Det mesta regnar bort...

Förhoppningsvis har Tomas Ledin inte rätt den här gången; sedan söndag har vi i och för sig haft riktigt ruskigt höstväder - det påminner alldeles för mycket om förra årets icke-existerande sommarväder - men nu får vi nog hålla alla tummar och stortår som vi har att det blir bättre alldeles snart. För nu återstår endast tre arbetsdagar fram till semestern. Och kära vädergudar, vi skulle nog gärna ha ens lite sommarväder under vår semester. Please?
 
Ikväll tittar solen i alla fall fram igen litelite och väderkartan visar soligare väder från och med helgen. Temperaturen skulle kunna klättra uppåt några steg till men så länge det ens är torrt och vi inte behöver sitta inne och glo på en grå, trist och våt omgivning - ja det skulle verkligen räcka det med!
 

Nygamla ballerinor

Nu får ballerinorna som jag köpte men knappt gick i förra året komma ut ur garderoben och hoppeligen snart njuta av sommarväder igen.
 

Måndag 25 juni 2012

Måndag igen och tyvärr öser det ner från himlen. Es schüttet aus allen Löchern, som man kan säga på tyska - det öser ur alla hål. 
 
En vecka kvar tills både min man och jag får semester. Två hela veckor. Oh vad jag längtar, även om vi har en hel del att göra under de veckorna. Nu hoppas vi på att vädret blir lite bättre tills dess - på lördag ska det firas bröllop i närheten av Nürnberg och lite sol skulle inte skada!
 
Tills dess måste det ännu jobbas lite och tränas lite. Några få dagar kvar mera.

Träning vecka 25

Det blev bara två träningspass den här veckan eftersom vi var barnvakter på måndag som ju egentligen är vår träningsdag. istället fick det bli ett litet armhävningspass hemma på fredag.

Tisdag:
Knappt 30 min löppass (3,8 km, 316 kcal)
Styrketräning: Triceps (17,5 kg), biceps (15 kg), rygg, situps (125, 2*30, 105 + plankan)

Onsdag:
10 min cykelpass
Styrketräning: Rygg, axlar, situps
 
Fredag:
Armhävningar hemma


google

Lavendel

Idag bara regnar det, men igår då det fortfarande var fint passade jag på att kräla mig i vår trädgård och ta några foton, bland annat på lavendeln som blommar sedan ungefär en vecka.
 

Midsommaraftonsmatch

Det var en hel del mål i gårdagens fotbollsmatch och Tyskland är i semifinal....!!! Jippiiii! Centrum och Wallstraße (där alla barer finns) var obeskrivligt fullt igår - en enda stor fest! Fantastiskt!
 
Hoppas ni alla har haft en fin midsommar!
 

Fredag med fotbollsmatch

Fredag. Tacka gud för att det är fredag. Och att solen skiner. Och värmer. Och att jag går klädd i turkost idag. Och att jag får luncha med min man. Tacka gud för att det är helg.
 
Ikväll väntar nästa fotbollsmatch; en alldeles speciell match mellan Grekland och Tyskland. Ironin gällande detta spel är verkligen hög med tanke på allt ekonomiskt stöd Grekland fått av Tyskland under den senaste tiden.
 
google.de
 

På tal om turkost...

...så köpte världens bästa man helt spontant dessa två toppar åt mig på H&M ikväll - bara för att jag tittade på dem i två sekunder. Det här var dagens highlight. Jag är helt slut efter alla arga samtal och långa mail... Kanske jag med ett halvt öga ännu orkar se dagens match mellan Portugal och Tjeckien. Kanske. Gonatt. Imorgon är en ny dag.
 
Was für ein nerviger Tag - wir stehen im Streit mit unseren Stromlieferanten. Zigtausend böse E-Mails und anstrengende Telefongespräche liegen hinter uns und ich bin völlig alle. Das Highlight des Tages war der spontane Einkauf von zwei Poloshirts bei H&M.

Turkost

Jag har gått och förälskat mig i denna finfina turkosa topp från Benetton - är den inte underbar? Hög vill-ha-faktor på den!
 
stylefruits
 
 

Morr

För tillfället strider vi med våra elleverantörer. Jag återkommer då det lugnat ner sig lite och jag kan tänka på något annat. Det är sådant här man verkligen inte kan behöva... Mera stress - bring it on liksom...
 
 

20062012

Måndagens babysitting gick hur bra som helst även om det var Enternainment XXL som gällde vissa stunder! Till slut tror jag i alla fall att det var föräldrarna som var mest nervösa - men väldigt lättade då de kom hem och Jakob sov i Besims famn. Så går det då man under två timmars tid har gungat genom hela lägenheten i två famnar, tittat på blommor, speglar och Nalle Puh, skrattat med gudmor och dragit i hennes hår, sovit lite, ätit lite osv.
 
Det är nedräkning till semestern som gäller för tillfället; bara sju arbetsdagar kvar nu! Och bara två dagar kvar till helgen och nästa hyperviktiga fotbollsmatch - can't wait!
 
Efter gårdagens hårda träningpass tänker jag fortsätta i samma stil ikväll. Wenn schon, denn schon.
 

Explore



google

Träning vecka 24

Med förra veckans träningspass är jag riktigt nöjd; det blev en riktig cykelvecka med hårda pass särskilt i början av veckan!

Måndag:

30 min cykelpass (16,8 km)
Styrketräning: Triceps (17,5 kg), biceps (15 kg), bröst, rygg, situps (125, 2*30 100)

Tisdag:
30 min cykelpass (16,7 km)
Styrketräning: Bröst (butterfly, 20 kg), benlyft, situps

Torsdag:
20 min cykelpass (kring 10 km var det tror jag)
Styrketräning: Axlar, rygg, situps

Fredag:
20 min cykelpass (ca 11 km - varför glömmer jag hela tiden bort att kolla upp det?)
Lår, rumpa, situps


google

Måndag med babysitting

Puuuuh... Gårdagens fotbollsmatch mot Danmark var ju mer än knappt! Skulle Danmark ha vunnit, hade Tyskland mitt i allt flugit ur hela EM eftersom Portugal vann mot Holland... Danskarna var alldeles för bra... Jag tror vi satt och höll andan den sista halva timmen... Med en fortfarande alldeles för hög puls bar det i alla fall av till John Blund och nu är det måndag med litelite sol! Två veckor kvar - sedan har vi äntligenäntligen två veckor semester tillsammans!

Ikväll ska vi vara barnvakt åt finaste Jakob för första gången. Det ska bli hur kul som helst! Vi gosar ju med honom varje vecka då vi hälsar på dem så vi kan det här redan! Vi vet att han tycker om att bli omkringburen och iaktta allt som händer omkring sig, vi vet vilka leksaker han tycker mest om och sedan igår får vi honom till och med att skratta lite när vi leker med honom. Så föräldrarna kan i lugn och ro ta en första middag på tumanhand sedan Jakob kommit till världen!

Helgen

Vilket konstigt väder vi har haft den här helgen! Ett ständigt framochtillbaka mellan hård kall vind och mörka moln kombinerat med kyliga temperaturer och sol och tryckande temperaturer. Helt weird.

På fredagkväll efter ett träningspass tog vi en tjejkväll på tumandhand i Between the Sheets - det kan lugnt bli min nya favoritbar! Urmysigt och bra service! Mera sådant i Oldenburg!

Lördagen tillbringade jag med att städa, byka, köpa nytt stryklod, dricka kaffe med den lilla familjen i vår vänskapskrets och shoppa två toppar. Min man överraskade mig och kom hem redan igår kväll, alltså en dag tidigare än planerat, så då blev det en gemensam kväll på stan.

Nu blir det fotbollskväll! Danmark, håll i hatten!


Nagelolja

Jag har alltid torra naglar och torra händer. Alltid. Vad jag än gör. Nu har jag börjat använda nagelolja - och ser man på: bara jag kommer ihåg att använda oljan varje dag/kväll märker jag en stor skillnad. Naglarna känns starkare och nagelbanden är inte längre så torra. Min favoritolja är "Intensive Nail Treatment" från ArtDeco. Flaskan kostar i och för sig kring 10 euro, men den investeringen lönar sig absolut! Rekommenderas!


Check!

Igår höll jag en presentation i ett seminar som min kollega är ansvarig för. Det har varit en hel del att förbereda de senaste dagarna, men trots fotbollskvällen på onsdag blev jag färdig i tid och allt gick riktigt bra. Ett stort "check" i den här veckans (ja nästan månadens känns det som!) kalender! Fantastiskt! Efter en obligatorisk träningsrunda belönade jag mig med körsbär, ett halvt glas vitt och lite Rittersport igår kväll. Så det så. Och idag är det dessutom fredag. Lovely.

Tyvärr är jag ensam hemma den här helgen, men jag tror det får bli lite (fönster)shopping, kanske en tur till stan i kväll, gos med gudson och gudsonens mamma, ett träningspass och lite obligatorisk städning. Could be worse!;)



Victoria's Secret

Jag har visst helt glömt bort att berätta vad min kära man hade köpt åt mig då han var i Florida! Det var i och för sig ingen överraskning eftersom jag hade "beställt" det, men happyhappy blev jag ändå! Krämer och body butter från Victoria's Secret gömde sig nämligen i kappsäckarna! Fyra burkar Love Spell - min absoluta dunderfavorit! - och tre andra nya sorter. Jippii! Motivationen att kräma in sig på kvällarna ökar i ett huj när man har så fina krämer hemma!


Gomez - wir lieben dich!

En hårresande match. Tyskland Holland. 2-1. Mario Gomez: vi bugar, bockar och tackar ödmjukt för dina tre mål i EM hittills!

Holland: Gå hem och plocka tulpaner! Det börjar se väääldigt dåligt ut för er så småningom!




Tyskland - Holland

Hela Tyskland verkar hålla andan i väntan på kvällens fotbollsmatch, Tyskland - Holland. Please håll alla tummar ni äger och har högt högt uppe för att tyskarna spelar bättre än mot Portugal.

Den här bilden hade en av mina bekanta lagt upp på Facebook imorse - well, let's go! :)



Heute Abend heißt es wieder Daumen drücken!


Klänning

Jag är fortfarande på jakt efter en klänning till höstens bröllop, det är inte alls så enkelt! Den här urfina klänningen hittade jag för några dagar sedan, men tyvärr finns den inte mera i min storlek... Annars skulle jag nog säkert ha beställt den på direkten!


Peek & Cloppenburg


Träning vecka 23

En rätt lyckad träningsvecka ligger bakom mig; det blev inte flera pass än annars, men de kändes väldigt effektiva och jag hann med alla övningar den här veckan! Magmusklerna fick jobba speciellt mycket den här gången.

Måndag:

15 min cykelpass (8,1 km)
Styrketräning: Triceps (17,5kg), biceps (15 kg), bröst, rygg, situps (150, 50*2, 100)
Löppass (2 km)

Tisdag
45 min cykelpass (24 km)
Situps

Onsdag
15 min cykelpass (8,4 km)
Styrketräning: Axlar, rygg, situps (125, 40*2, 100), gluteus (100 kg)


google




Ett steg närmare...

Ojojoj - Portugal var ingen lätt nöt att knäcka för Tyskland på lördagkväll. Det är ju i och för sig resultatet som räknas och som tur vann tyskarna sin första match till sist, men de får nog lov att bättra på sig snabbt om det här ska gå någorlunda bra. På onsdag möter Tyskland Holland, på söndag (vilken idiotisk dag för ett sent spel...) Danmark. Men så full som stan var på lördagkväll efter matchen - oj hjälp! Hoppas verkligen att det här blir en så rolig fotbollsommar som vi alla hoppats på!

Men nu är det i alla fall måndag; ny vecka - nya möjligheter. Typ. I alla fall skiner solen. Så här ser planerna för den nya veckan ut, förutom jobb då förstås:

Måndag: Träning.
Tisdag: Träning.
Onsdag: Träning + fotbollsmatch Tyskland - Holland. Besim till Nürnberg på fortbildning.
Torsdag: Handla mat.
Fredag: Kort träningsrunda? Kvällsplaner med Sandra & Jakob.
Lördag: Inga planer hittills...
Söndag: Besim hem från Nürnberg. Fotbollsmatch Tyskland - Danmark.



09062012

Vart tog sommaren vägen? Regn, hård vind och rusk - why oh why? Vi har bara flyttat oss från bord till bord idag: först lunch på Seelig, sedan kaffe och jordgubbskaka på Florian, bland annat med en gosig gudson. Nu tar vi en liten paus hemma innan det bär tillbaka downtown för att se Tyskland - Portugal - let's get ready to rumble! Halsbanden får ge vika för en hawaiikrans i schwarz-rot-gold, bilens backspeglar är Tyskland-pimpade och ett bord nära tevescreenen på Wallwirtschaft väntar på oss!


Final countdown EM

Snartsnartsnart börjar fotbolls EM! Jippii och hurra! Jag ser sååå fram emot det! Tyskland är ju en riktig fotbollsnation och när det är VM eller EM så är det en alldeles speciell stämning här i landet! Alldeles fantastiskt!

Hittills har jag fått uppleva:
VM 2006
2006 studerade jag ännu i Göttingen och min man hade praktik i Westerstede. De flesta matcherna såg vi i Oldenburg (Westerstede är bara ca 20 km från Oldenburg) - ingen av oss hade väl då trott att Oldenburg skulle komma att bli vår hemstad enbart 1,5 år senare!
Tyskland stod värd för spektaklet och första gången på flera flera år utvecklades en känsla av samhörighet och gemenskap bland tyskarna. Fantastiskt!

EM 2008
Vår första sommar i Oldenburg! Vår första sommar i vårt första gemensamma hem! Vår första gemensamma sommar efter ett långt distansförhållande. Vi bodde i närheten av platsen där matcherna visades i direktsänding på kvällarna. Oj vad ofta vi vaknade mitt i natten av sjungande fans - långt efter att matchen var över!

VM 2010
En av de bästa och finaste somrarna någonsin! Jag lärde känna fantastiska människor och förbinder hela sommaren med världsmästerskapet! Vilken otroligt varm sommar det var! Vad vi svettades på uteserveringarna! Vad vi trängdes och kämpade för att få en plats. Efter matcherna skyndade vi hem för att göra oss färdiga för en kväll på stan för att fira! Det var en enda lång fest! Minnen jag aldrig kommer glömma.


En bild från VM 2010!



Colour overload

Jag som inte brukar vara så väldigt färggrann av mig hade idag röda högklackade skor, ett turkost halsband och en gul sjal... Det låter i och för sig värre än det var - det passade nog ihop, särskilt med tanke på att jag hade på mig mörkblå jeans och en svart topp - men jag blev nog lite förundrad över mig själv. Sådant här händer då man har tankarna någon annanstans och chattar med en vän på mobilen samtidigt som man klär på sig och äter frukost...


Taget med min HTC


Things


weheartit

Die Toten Hosen: Tage Wie Diese

Aldrig någonsin har jag tyckt om det tyska bandet Die Toten Hosen, men det tycks aldrig vara för sent, för NU har de en låt jag skulle kunna lyssna på mest hela tiden! Hur bra som helst och helt perfekt bland annat med tanke på fotbolls EM som är på kommande!



Ich wart seit Wochen, auf diesen Tag
und tanz vor Freude, über den Asphalt
Als wär's ein Rythmus, als gäb's ein Lied
Das mich immer weiter, durch die Straßen zieht
Komm dir entgegen, dich abzuholen, wie ausgemacht
Zu der selben Uhrzeit, am selben Treffpunkt, wie letztes mal


Durch das Gedränge, der Menschenmenge
Bahnen wir uns den altbekannten Weg
Entlang der Gassen, zu den Rheinterrassen
Über die Brücken, bis hin zu der Musik
Wo alles laut ist, wo alle drauf sind, um durchzudreh'n
Wo die Anderen warten, um mit uns zu starten, und abzugeh'n


Das hier ist ewig, ewig für heute
Wir steh'n nicht still, für eine ganze Nacht
Komm ich trag dich, durch die Leute
Hab keine Angst, ich gebe auf dich Acht
Wir lassen uns treiben, tauchen unter, schwimmen mit dem Strom
Dreh'n unsere Kreise, kommen nicht mehr runter, sind schwerelos


An Tagen wie diesen, wünscht man sich Unendlichkeit
An Tagen wie diesen, haben wir noch ewig Zeit
In dieser Nacht der Nächte, die uns so viel verspricht
Erleben wir das Beste, kein Ende ist in Sicht


Indisk kycklinggryta

Den här goda indiska kycklinggrytan gjorde jag förra helgen; riktigt mumsig!

600 g kycklingbröst
2 små gula lökar
1 vitlöksklyfta
1/4 tsk malen ingefära
1/2 msk currypulver
1 nypa cayennepeppar
1/4 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
2 msk mango chutney
400 ml grönsaks- eller kycklingbuljong
150 g creme fraiche
1 tsk socker
Salt


Bildkälla

1. Skär köttet i strimlor. Hacka löken och vitlöksklyftan.
2. Blanda ihop ingefära, paprika, curry, cayennepeppar och mjöl. Vänd köttet i kryddblandningen.
3. Stek köttet ca 5 minuter i lite smör i en stekpanna. Tillägg löken och vitöken efter ca 3 minuter.
4. Rör ner mango chutneyn och buljongen. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och lite socker.
5. Rör ner creme fraichen. Låt sjuda upp och bli varmt.
6. Servera med basmatiris.



Träning vecka 22

Tisdag:
45 min cykel (23,8 km)
Situps

Onsdag:
10 min cykelpass
Styrketräning: Triceps (17,5kg), biceps (15 kg), rygg, bröst (höjde butterfly till 20 kg), situps (125, 50*2, 100).




Vardagslycka: Top 10

1. Ett effektivt träningspass efter jobbet.

2. Sushikväll med vänner.

3. En liten god chokladbit mitt i värsta jobbstressen.

4. En fototur med bra ljus och lyckade bilder.

5. En ny body lotion (gärna Body Shop eller Victoria's Secret).

6. Ett litet glas vitt på kvällen - bara för att.

7. Långa samtal med en god vän.

8. Rese-/semesterplaneringar.

9. En bra låt i bilen på vägen till jobbet.

10. Att gosa med en litenliten gudson.



Gårdagskvällen

Igår kväll var en fin kväll. Trots mega-ösande ösregn började vi med after work-sushi på tumanhand med Nicole. Hon hade aldrig ätit det tidigare, men till min glädje tyckte hon att det var riktigt gott och menade att hon gärna är med på sushi-noterna även i framtiden.

Med magarna mätta åkte vi sedan hem till Sandra och finaste Jakob med en nyköpt kladdig kördbärstårta i högsta hugg. Jakob var hur vaken som helst - det känns som om han skulle ha vuxit och förändrats en hel del på bara en dryg vecka, otroligt. Han studerade oss och hela omgivningen riktigt noggrannt och sov inte en endaste sekund medan vi var där. Och hålla upp nacken/huvudet - ja, det kan han också rätt bra numera!

En riktigt trevlig kväll!



Juni

Förra året präglades juni framför allt av flyttförberedelser, bröllopsförberedelser, danskurs och en veckas semester i ett hett Finland inkl. ett ännu hetare - men desto finare - bröllop i en gammal hemstad.

För juni 2012 står följande på to do-listan:
En födelsedagsfest.
Klänningsköp?
Fotbolls-EM - hoppas på lika bra stämning som VM 2010 och EM 2008!
Bröllop i Bayern.
Planering för höstens bröllop.

Så hoppas vi på lite sommarvärme då också!

 


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!