Bruschetta
Här kommer ett av mina favoritrecept för snabba och goda snacks när man har gäster, nämligen bruschetta.
Det här behöver man:
1-2 batonger (får gärna vara en dag gamla)
1 kg tomater
1 kruka basilika
4 vitlöksklyftor
3 lökar
Olivolja
Salt
Peppar
Hacka tomaterna och löken. Blanda med tre pressade vitlöksklyftor. Krydda med mycket salt och peppar och låt dra en stund. Fyll på med olivolja.
Skär batongen i skivor, pensla dem med olivolja och gnid in dem med den sista vitlöksklyftan. Lägg batongskivorna (obs! enbart brödet - inte tomatblandningen) i ugnen (200°) för ca 8 minuter tills de fått lite färg. Hacka basilikan och lägg till tomatblandningen. Fördela blandningen på batongskivorna och servera!
Det går bra att förbereda tomatblandningen ett par timmar i förväg och sedan fylla på med basilika samt lägga brödet i ugnen just innan gästerna kommer. Lägg på tomatblandningen först i sista sekunden eftersom brödet annars drar i sig så mycket vätska att det blir mjukt och inte smakar gott längre. Det lönar sig att istället fylla på allt eftersom.
Det här behöver man:
1-2 batonger (får gärna vara en dag gamla)
1 kg tomater
1 kruka basilika
4 vitlöksklyftor
3 lökar
Olivolja
Salt
Peppar
Hacka tomaterna och löken. Blanda med tre pressade vitlöksklyftor. Krydda med mycket salt och peppar och låt dra en stund. Fyll på med olivolja.
Skär batongen i skivor, pensla dem med olivolja och gnid in dem med den sista vitlöksklyftan. Lägg batongskivorna (obs! enbart brödet - inte tomatblandningen) i ugnen (200°) för ca 8 minuter tills de fått lite färg. Hacka basilikan och lägg till tomatblandningen. Fördela blandningen på batongskivorna och servera!
Det går bra att förbereda tomatblandningen ett par timmar i förväg och sedan fylla på med basilika samt lägga brödet i ugnen just innan gästerna kommer. Lägg på tomatblandningen först i sista sekunden eftersom brödet annars drar i sig så mycket vätska att det blir mjukt och inte smakar gott längre. Det lönar sig att istället fylla på allt eftersom.
Kommentarer
Trackback