Fruktsmoothie med amaretto

På lördagkväll när vi var hos K och S bjöd S mig på sin nya fruktdrink/smoothie med amaretto - otroligt god! För att ni inte ska missa något gott tänkte jag bjuda på receptet, som förresten är busenkelt!

Ingredienser:

Djupfryst exotisk fruktmix
Saft (t.ex. apelsinsaft, men man kan egentligen använda vilken saft som helst
Amaretto

Mixa de djupfrysta frukterna med saften (ca 50% fruktblandning och 50% saft). Häll i glas och fyll på med en klunk amaretto. Amaretton kan naturligtvis uteslutas - eftersom frukten är djupfryst blir det då en perfekt, kall drink för varma dagar!

Bed Head: Queen for a day

Tänkte tippsa er om en bra hårprodukt: När jag var och klippa håret senast så lyckades min frisör nämligen övertala mig om att köpa produkten Queen for a Day Thickening Spray från TIGI. Det är ett spray som gör håret fylligare och ger det mer stadga. Produkten kan användas både på vått och på torrt hår. Och som alla andra produkter från TIGI så doftar den helt underbart gott!! Rekommenderas!

Brytbröd

Igår kväll fick jag för mig att baka ett brytbröd. Det blev riktigt gott och det är enkelt att laga, så här kommer receptet:

5-6 dl vetemjöl
5-6 dl grahamsmjöl
5 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 dl naturell johurt
50 g jäst (jag använde mig av torrjäst)
ca 2 tsk salt
ca 1,5 msk kummin - kan uteslutas
1 ägg till pensling
solrosfrön, sesam, vallmofrön etc.

Mät upp mjölet (ni får prova er fram lite) och blanda det med torrjästen, salt och (eventuellt) kummin. Värm vattnet och oljan till 42 grader och häll över mjölblandningen tillsammans med joghurten. Knåda till en smidig deg och tillägg mjöl ifall det behövs. Låt degen jäsa under duk på ett varmt ställe i en timme.

Forma den jästa degen till ca 20 bullar. Lägg den första bullen i mitten på en ugnsplåt och lägg de andra runtom så att det blir en fin krans. Bröden måste stå ganska tätt ihop. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. Pensla bröden med ett lätt uppvispat ägg. Pensla först bara lätt (så att fröna har en yta att fästa sig på), strö sedan på olika sorters frön (t.ex. vallmofrön, sesam och solrösfrön - det ser finast ut om det är olika färger). Pensla sedan på nytt, ovanpå fröna. Så hålls de bättre på bröden och åker inte av medan man äter.

Grädda 25-30 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.

Primark

Trots det kalla och ruskiga vädret har det varit ett skönt veckoslut. Som tur blev jag lite piggare mot fredagkväll, så det blev god sushi med två kolleger och sen ett glas rött vin (Yuntero Reserva - mycket gott!) på en spansk tapasbar. Det var faktiskt en riktigt trevlig kväll!

Igår åkte vi till Bremen och shoppa, till shoppingcentret Waterfront närmare bestämt. Är det någon av er som känner till Primark? De säljer riktig snygga kläder - halvgratis: toppar kostar 2-5 euro, byxor och tröjor kring 10-15 euro. Helt otroligt! Nu vet jag ju inte hur det är med kvaliteten, det får tiden utvisa. Men Primark är nog ett fenomen - där är så mycket människor att man knappt kan andas, folk rusar runt med stora nätkorgar som de proppar fulla med en massa kläder. Vid kassorna går det till som i tullköerna på flygfält: 14 kassor, slingrande köer och 20 minuters väntetid. Man ser typ ingen som går omkring med enbart en Primarkpåse; alla har minst tre som bågnar av kläder. Men om man tar med extra mycket tålamod och vassa armbågar så kan man nog fynda en hel del. Jag antar att det är fiffigare att gå mitt i veckan om man har möjlighet, inte på en lördag.

Från Primark fick i alla fall ett linne och en tunn strandklänning att dra över bikinin följa med (så jo, jag hade verkligen bara en påse!), från Zara en längre grå kofta.

Barer i Hamburg

Jag tänkte tipsa er om två barer i Hamburg som absolut är värda ett besök ifall ni skulle råka vara i stan i nåt skede.

Först och främst så är det ett måste att besöka baren 20 Up Bar som ligger i översta (nämligen tjugonde) våningen i hotellet Empire Riverside Hotel vid hamnen i Hamburg (Bernhard-Nocht-Straße 97 är hotellets adressen), bara ett stenkast från Reeperbahn, som ju är Hamburgs största nöjesgata. Det som är så speciellt med 20 Up är att man har en alldeles underbar utsikt över Hamburgs hamn. Väggarna består enbart av stora fönster, från taket ända ner till golvet. Det går inte ens att beskriva hur otroligt vacker utsikten är på kvällarna när man ser den upplysta hamnen!! Det kan dock vara väldigt fullt, så det lönar sig att ha lite tålamod för att få ett bord. Så länge man väntar kan man ställa sig direkt vid fönstren och njuta av utsikten. 20 Up Bar är dock en väldigt dyr bar för tyska förhållanden. De vet helt enkelt att de är exklusiva och vad de har att ebjuda. En cocktail kostar ca 10-12 euro medan en liten öl (0,2 l) kostar hela 5,50 euro. Men trots priserna så är 20 Up ett måste!

Här är en bild jag tog när vi var där på fredagkväll:


Flera bilder hittar ni här, här och här.

En annan bar som är värd ett besök är Cocktrail Bar (japp, det skrivs med ett extra "r". Adressen är Schürbeker Straße 12, Hamburg). Dit kommer man enklast genom att ta metron (U-Bahn) till stationen Mundsburg. När man kommer ut från stationen är det direkt på höger sida. Det är en liten cocktailbar som inte ser särskilt lockande ut utifrån, men här får man goda cocktail med otroligt mycket frukt. Och när jag säger otroligt mycket så menare jag otroligt mycket. Man får så mycket frukt med cocktailen att man får en extra tallrik för att kunna ta ned dem från glaset och äta dem; det är i princip som en extra fruktsallad. Och de har mängder av cocktail att välja emellan! Det är en ganska liten bar så det lönar sig att vara ute i tid och/eller ta med lite extra tålamod. De har happy hour kl. 17-21, så särskilt då är det fullt. Om man går med ett större gäng lönar det sig att beställa bord i förväg. Eftersom B tyckte att det skulle ha varit pinsamt om jag skulle ha tagit ett foto på cocktail-fruktsalladen så får ni klara er utan bild och lita på att jag har rätt ;)

0405

Hamburg

Nu har vi just kommit tillbaka från Hamburg där vi har tillbringat en riktigt skön helg.

Hotellet kan jag verkligen rekommendera: Motel One heter kedjan som finns i nästan alla större tyska städer. De har rätt så billiga priser och samtidigt mycket bra kvalitet: bra service, trevlig personal och mycket snyggt inredda hotell. Deras kännetecken är den genomgående turkosfärgade inredningen, som ändå har hållits stilren. Här är några bilder:


Motel Ones färger går i turkost.


Utsikt från den underbara baren 20Up!


Rådhuset



Alsterarkaden


Speicherstadt


En lägenhet i den här byggnaden kostar från 7 miljoner euro... Mer behöver jag väl inte tillägga, eller?


Binnenalster

Det berömda polishuset på Reeperbahn, Hamburgs väl mest berömda gata.


Die große Freiheit, en mycket berömd del av Reeperbahn.

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!