2012

2012 var ett rätt så jobbigt år med den ena och andra motgången. Samtidigt innehöll året naturligtvis även en del trevliga grejer, som exempelvis att vi fick bli gudföräldrar till fina Jakob, att vi tillbringade trevliga dagar i Lissabon och att vi både har firat vår egna första bröllopsdag och två bröllop med goda vänner.
 
Januari
I januari tillbringade vi en lördag i finaste Köln; en välbehövd dag med bästa vänner. Att jag dessutom träffade en gammal studiekompis på en sidogata i Köln var lite roligt. Dessutom firade vi en födelsedag i Bremen och förundrades över snön som kom i slutet av januari.
 
Februari
Början av februari var iskall. Vi fick veta att vi skulle få bli gudföräldrar till filuren i Sandras mage. Vi firade Bs födelsedag, gick på dyr indisk restaurang och jag åkte på arbetsresa till Hannover. Jag fick veta att jag skulle få äran att vara "grooms maid" till min bästa vän. Våren knackade på dörren.
 
Mars
I mars knåpade jag ihop en och annan ordtavla. Våren kom och med den flyttade en och annan färgglad vårblomma in i vårt vardagsrum. Vi tog fram utemöblerna. Jag åkte till Frankfurt på arbetsresa och till Hamburg för att förlänga mitt pass. Spontant besök av en gammal vän med gravidmage. Jag beställde min nya bil och njöt av de första varma dagarna.
 
April
Vi firade påsk tillsammans med goda vänner från Rheinland. Jag filade på talet för höstens bröllop och tog bilder på finaste Jakob. Mina föräldrar besökte oss i Oldenburg och vi åkte till Osnabrück en lördag. I slutet av månaden åkte vi till Lissabon.
 
Maj
Vi började majmånad i Lissabon. Min man åkte till Fort Lauderdale på arbetsresa och jag alldeles spontant till Mönchengladbach för en helg. Jag upptäckte den nya fina Sushirestaurangen och den första sommardagen kröp fram ur sitt ide. Vi gick på solig middag med våra bröllopsfotografer och åkte till Schillig en solig ledig dag.
 
Juni
Fotbolls EM präglade hela junimånad. Vi lyssnade på Die Toten Hosen, gosade med vår gudson och firade ett bröllop i ett väldigt hett Bayern.
 
Juli
I juli hade vi semester. Men alldeles i början av semestern dog min mans bästa vän alldeles plötsligt. Detta låg som ett väldigt mörkt moln över hela julimånad, ja över resten av året egentligen. Men så var världens finaste Irene på besök i Oldenburg! Vi fick en grill, jag lämnade tillbaka mitt skrälle till Peugeot och var sjukledig för första gången på länge. I slutet av juli blev det dessutom en helg i Düsseldorf.
 
Augusti
Jag åkte på arbetsresa till Bremen, vi bekantade oss med det nya caféet Blätterteich, killarna firade Ts svensexa i Hamburg. Vi firade vår första bröllopsdag och min födelsedag. Sommarhettan hittade äntligen till Tyskland.
 
September
Vi gick på Oldenburgs stadsfest och surade över att de trots allt började bygga hus på tomten mitt emot oss ännu detta år. Vi hade semester och firade ett fantastiskt bröllop i Mönchengladbach.
 
Oktober
I början av oktober fick jag äntligen hämta min nya bil i Wolfsburg. Vi firade Jakobs dop. Vi fick veta att mina svärföräldrar flyttar tillbaka till Turkiet. Höstvardagen försökte jag förgylla med sushimiddagar och nya tesorter.
 
November
Vi tillbringade en svår helg i Böblingen. Jag drog fram min gamla Pilates dvd. Vi köpte ny diskmaskin och tittade på The Voice of Germany. Jag köpte julklappar, gjorde chokladkola och fotograferade på julmarknaden.
 
December
I december hade vi besök av Rheinland- och Hamburg-vänner samt föräldrar. Jag njöt av flera glas Latte Macchiato med skum från vår nya mjölkskummare. Vi firade jul med vänner. Nyår väntar oss imorgon.
 
Nyårslöften för 2013 tänker jag inte ge mig in på den här gången. Jag önskar mig att vi alla får vara friska och att 2013 blir ett mer framgångsrikt och rofyllt år där våra drömmar och önskemål går i uppfyllelse.
 
 

Träning vecka 52

Sista träningsveckan 2012... Trots att jag fortfarande varit lite krasslig fick jag till stånd några mindre pass. Det blev vanliga gympass kombinerat med övningar hemma - nu när jag köpt nya hantlar och allt!
 
Onsdag:
Armar: Push-ups (3*20), dips på stol (3*15)
Mage: Statiska magövnngar som till exempel denna (2*1 minut), plankan (3*1,5 minut)
 
Torsdag:
10 min löpband
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Armar: Biceps curls (3 kg), overhead press (3 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (45 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30 sneda crunches)
 
Fredag:
Biceps curls med hantlar (3 kg)
 
Söndag:
Armar: Biceps curls med hantlar (3 kg), overhead press med hantlar (3 kg), dips på stol.
Mage: Plankan (3*1,5 minut)
 
 

29122012

Det blev tydligen en liten bloggpaus här... De senaste dagarna har vi tillbringat med att (fönster)shoppa i ett fullpackat centrum, äta gott, dricka kaffe, söka resor, träffa vänner osv. Alldeles lugnt och skönt alltså.
 
Idag tog jag en tur till centrum ensam medan B blev hemma och läsa på en kommande tent. Tro det eller ej, men jag hittade två snygga toppar och ett par byxor för allt som allt 15 euro. Heh. I förrgår hittade jag dessutom hantlar (3kg) för knappt 12 euro - perfekt att ha hemma då man inte hinner/orkar till gymmet men ändå vill träna lite.
 
Nu blir det ett glas vitt i centrum med några vänner. Tre dagar ledigt ännu; den här semestern går fortare än snabbt.

Julannandag

Efter en väldigt avslappnande julannandag unnade jag mig en kväll med ett glas av det kanske godaste vita vinet jag någonsin druckit, marsipan från Lübeck och en bra film.
 
 
 
 
 

Juldagen

Igår kväll blev det Raclette hemma hos oss tillsammans med en hel del vänner, huset var fullt. Roligt var det, gott var det, varmt var det.
 
Som värdinna hinner man inte med många foton, men här ser ni lite av dukningen i alla fall...
 
 
Några ingredienser.
 
Halloumi är förresten jättegott att grilla på plattan ovanför raclettespadarna. Och räkor visade sig också vara ett väldigt bra val.
 
En sån här filur var också på besök.
 
 

Julafton 2012

Julafton 2012 firade vi i milda temeperaturer: I Oldenburg hade vi kring 10 grader, i södra Tyskland lär termometern ha visat mellan 15 och 20 grader, otroligt!. Jag steg upp lite tidigare än vanliga lediga dagar, tassade omkring, åt en god frukost med julkaffe, såg de första julprogrammen på teven och bara njöt.
 
Till lunch blev det lite plockmat med rödbetssallad, kallrökt lax, fyllda vinblad, ost, prinskorv osv. Riktigt gott.
 
Efter att ha tagit det lugnt och öppnat fina paket under eftermiddagen bar det på kvällen av till vänner, med vänner.
 
Först blev det lite musik.
 
 
Vinet stod färdigt på bordet och julgransljusen tändes.
 
Så här fin var granen:
 
Paket öppnades.
 
Som förrätt åt vi goda bruschetta.
 
Dukningen.
 
Lasagne som huvudrätt.
 
Drinkar.
 
Efterrätten, pannacotta med bärsås.
 
Gudsonens babyfon var med på bordet.
 
Allt som allt en skön julafton.

Jul i knutarna

Efter en rätt effektiv dan före dan med inte enbart vanliga julförberedelser utan till och med ett träningspass blir det en lugn och skön kväll hemma - film, polkagrisar och doften av jul väntar i vardagsrummet. Nu gäller det att komma ner i varv en aning och bara ta det lugnt. Imorgon är det julafton.
 
I år har jag inte satsat särskilt mycket på juldekorationer, men lite stämning måste det ju ändå få bli i knutarna!
 
 
 
 

Dan före dan

Rödbetorna och morötterna puttrar på spisen och väntar på att få kramas med potatisen i rödbetssalladen imorgon. De sista julljusen har plockats fram. Julklapparna ligger fina och väntar. Aaltovasen har fyllts med julgransbollar och en störra krukväxt får agera julgran. Jag önskar er alla en riktigt god jul med vänner, släkt och familj!
 

Träning vecka 51

Nästsista träningsveckan för i år var inte särskilt framgångsrik, eftersom jag hade världens segaste hosta hela veckan. Det fick bli lite lätt träning hemma istället, framför allt magträning!
 
Måndag:
Mage: Plankan (2* 1 minut, 1*1,5 minut) + vridning med armsträck
Triceps: Dips på stol (3*12)
 
Tisdag:
Mage: Plankan (2*1 minut, 1*1,5 minut)
 
Fredag:
Mage: Plankan (3*1,5 minut) + ett set plankan med handlyft
 
Söndag:
Första riktiga gympasset denna veckan, passligt dan före dan...
Uppvärmning: 10 min på löpbandet
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5kg)
Bröst: Bröstflyes (20 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg)
Axlar: hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30sneda crunches) + plankan (1* 1,5 minut) + ett set plankan med handlyft (10 ggr)

22122012

Snöat och regnat har det gjort om vartannat sedan igår kväll med det fantastiska resultatet att det är glashalt ute... Trots allt vågade vi oss ut till centrum på den här sista butiksdagen innan julhelgen. Särskilt mysigt var det inte, men en god lunch fick vi i alla fall och så blev det besök hos den ena och andra resbyrån på eftermiddagen. Får se vart det här leder - eller närmare bestämt om det leder någonstans.
 
En liten tur till centrum får det bli ikväll och senast imorgon ska jag ta fram lite julpynt. Julgranen hoppar vi över i år; jag var för trött och hostig för att orka gå och köpa en den här veckan. Men vi får göra det fint med ljus, julgransbollar och annan dekoration istället.
 

Julsemester!

Mitt skrivbord är skinande rent, alla onödiga och gamla papper och dokument är bortkastade (dokumentförstöraren bara pustade, hostade och svor imorse...). Arbetsåret 2012 är avklarat och nu har jag nog gjort mig förtjänt av 11 dagar semester!
 
Förresten: Från och med imorgon blir dagarna lite ljusare igen, hipp hurra för bamsefar!
 
 

19122012

*hosthost* *harkel* God kväll gott folk *hosthost*...
 
Eftersom jag fortfarande hostar för mycket för att våga ta mig till gymmet, bestämde jag mig för att göra lite nytta i matbutiken istället och tog mig an första delen av julhandlingen. Ännu var det rätt så lugnt, men jag bävar ärligt talat för hur det kommer att stå till på helgen. Då flyger väl både matkassar, inköpsvagnar och julskinkor (ja, eller julgäss som i Tyskland då...) över butikshyllorna...
 
Efter att jag ikväll fick veta att det blir något så exotiskt (i r o n i) som lasagne på julaftonskvällen, bestämde jag mig för att det får bli både prinskorv, lax, rödbetssallad och morotslåda på julaftonsdagen istället. Selbst ist die Frau.

Nu blir det halspastiller och te! Det skulle ingen ha gissat...
 

Resor 2012

2012 börjar lida mot sitt slut och istället föt att blicka tillbaka på alla händelser under året tänkte jag koncentrera mig på årets resor. Förutom resan till Lissabon i april/maj blev det enbart resor inom landets gränser detta år. Men trots allt tycks det vara en hel del vi hunnit med!
 
Januari:
En lördag i Köln. Fint sällskap och ett oväntat möte.
google

Februari:
Jobbresa till Hannover med en kollega. Didacta 2012. Roligt att få lite berömmelse för jobbet vi gör.

Mars:
Jobbresa till Frankfurt med min högsta chef. Alt-Fechenheim - den orten glömmer vi aldrig.

April:
Lissabon med två andra par. Återseeende med gamla vänner. Bergiga promenader, fantastiskt gott vin och mysiga trånga portugisiska restauranger.


Maj:
En väldigt spontan helg i Mönchengladbach. Kallt som attan. En kväll i Düsseldorf med Kölsch och Flammkuchen.

Juni:
Bröllop i Bayern med en lång resa, hotellkaos och över 30 grader.
 
Juli:
En helg i Düsseldorf med japanska inslag.
 
Augusti
-
 
September
Bröllop i Mönchengladbach. Känslofyllda dagar, långa kvällar i hotellobbyn, lite shopping i Roermond, gäster från Sachsen (jag säger bara Boordööö...).
 
Oktober
Endagsresa till Autostadt Wolfsburg för att hämta min nya bil. Ösregnade gjorde det tyvärr men lycklig som ett barn var jag ändå.
 
November
En spontan och kort helg i Böblingen med svåra avsked och många tårar.
 
December
-
 
Så här såg årets reserutt alltså ut:
 

Polkagrisar & Lipton

Då mina föräldrar var här under helgen hade de släpat med sig en hel del godsaker från Finland: Polkagrisar, Candy King, Marabou, Fazer, Lipton-te - you name it! Dessutom svävade det in världens gulligaste paket från finaste Irene på lördagen, nämligen ett paket med ännu fler goda te-sorter från Lipton. Jag har lite på känn att mitt gnäll i det här inlägget har något med denna te-storm att göra... 
 
 
Tackar och bockar alla söta!
 

Done!

Det är knappt så man tror det är sant, men alla julklappar är inhandlade. Puuust...
 
Och nej, så här ser det tyvärr inte längre ut hos oss; istället har vi +7 och regn... Jingle bells big time...
 

Träning vecka 50

Jag skäms, men mer än ett träningspass blev det tyvärr inte förra veckan... Först hade vi julfest på jobbet och sedan besök. Jag har på känn att det kommer att bli lite si och så där även nu under den kommande julsemestern. Men på det nya årets sida får det bli andra bullar igen. Då får man börja träna sig mot våren och sommaren helt enkelt. Amen.
 
Onsdag:
10 min crosstrainer
Styrketräning:
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5kg. 22,5 kg på de sista - puh vad tungt!)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Bröst: Bröstflyes (20 kg), sned bänkpress (11,25 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30sneda crunches) + plankan (ca 1,5 min)
 

Tredje advent

Det sista besöket för det här året kom och gick och idag har vi tänt det tredje adventsljuset. Bara en dryg vecka kvar till jul. Meine Güte...
 
Under helgen har vi - efter att jag trots allt inte tappade bort mig på vägen till Bremens flygfält - med mina föräldrar gått omkring i stan en hel del, trängts på julmarknaden, shoppat Wellensteyn-jackor åt både mamma och pappa, ätit gott, druckit en hel del kaffe, köpt julklapp åt min gudson, smakat på vit glögg, ätit hollländska Poffertjes, pratat pepparkaksgubbar osv.
 
Nu blir det dags för årets sista arbetsvecka! Men före det blir det film och en stor kopp te för att lindra min envisa hosta.
 

Pepparkaksgubbar och ett främmande Sverige

Det är sällan något upprör mig så starkt som diskussionerna på Ellen Lindbergs blogg just nu. Det hela började med hennes blogginlägg om diskussionerna kring pepparkaksgubbarna i luciatågen; en absurd diskussion som redan den upprörde mig. Vilka signaler vill man egentligen sända genom att förbjuda pepparkaksgubbarna? För det första: Vad är det som är dåligt och diskriminerande med pepparkakgubbar? Jag tror knappast det är någon invandrare som känner sig illa berörd av dessa små gubbar i luciatågen. För det andra: Om man nu verkligen skulle komma på tanken att assosiera pepparkakor och pepparkaksgubbar med invandrare - skulle det inte då vara bättre att istället visa hur viktigt det är att de är en central del av en så svensk tradition som luciatåget? Vore det inte bättre att visa att pepparkaksgubbarna är minst lika viktiga som lucian, tomtarna och tärnorna? Genom att utesluta dem blir budskapet enbart "ni hör inte hit, ni är annorlunda". Är det det man vill?
 
Men detta var bara början. Efter att Ellen tagit ställning till pepparkaksgubbediskussionen, ramlade det in den ena efter den andra rassistiska kommentaren, här enbart några smakprov:
 
"Jag är så jävla trött på att läsa om sånt här varenda dag. Utvisa kräken, utvisa deras familjer och släktingar. Utvisa varenda liten babbe som begår brott i Sverige!"
 

"Mina förfäder har kämpat för att jag och mina nära ska ha det bra, inte hela världen. [...] Ska fan inte se en moské här. Jag hade aldrig flytt om det blev krig. Och många är bara lycksökare. Nej, SD till nästa val, och jag lyckats att få över min släkt på den banan också. Dom har inte rätt att begära någonting här, dom får rätta sig efter oss."

 

Att man i sådana här diskussioner alltid får räkna med några elaka - ja rent ut sagt idiotiska - kommentarer är givet. Men att läsa nästan enbart negativa (ja, det är diplomatiskt sagt) kommentarer, ja det fick mig nog att tappa hakan. Vad har hänt med Sverige?

 

Själv lever jag ett rätt mångkulturellt liv: Jag har en finlandssvensk bakgrund, bor i Tyskland sedan flera år tillbaka, är gift med en man med rötter i Turkiet, Bulgarien och Bosnien. Jag har och har haft goda vänner i alla världens hörn: Indien, Venezuela, Japan, Turkiet, Palestina, Hawaii, Italien - you name it. Mitt liv skulle vara väldigt mycket tråkigare och fattigare utan alla dessa personer.
 
Jag försöker leva i en värld där alla - oavsett bakgrund, hudfärg och språk - ska vara lika mycket värda. Vi lever inte mer i ett Tyskland med svarta mustascher, vi lever inte mer i ett samhälle där man måste välja sin sittplats i bussen enligt hudfärg, vi lever inte mer i ett samhälle där kvinnor inte får studera. Vi lever i 2012. Vakna upp.
 
Tack Ellen för ditt fina inlägg!

 


What makes me happy

Detta gör mig lycklig just nu:
 
Att bli bättre på plankan.
 
Att min favoritorkidé får en ny blomstång.
 
Ett bra löppass efter en jobbig dag.
 
 
Meddelanden från fina vänner.
 
 
Lätta snöflingor i luften.
 
Rittersports nya choklad.
 
 
Ett stort glas varm mjölk med mycket skum och honung före läggdags.
 
Bildkällor: Google
 

Finbesök numero due

Idag, på luciadagen 2012, blir det dags för det andra decemberbesöket. Idag kommer nämligen mina föräldrar till good old Germany för helgen. Det blir alltså dags för ännu en runda julmarknad samt en eller annan glögg och shoppingrunda.
 
Välkomna!
 

121212

Efter 14 timmar på jobbet körde jag igår kväll hem igenom ett riktigt Winter Wonderland: Stora tjocka snöflingor dalade ner på marken och lämnade ett vackert täcke över mark, lyktor och julljus.
 
Den 12.12.2012 har vi idag och en av mina kolleger firar sin avskedsfest kl. 12:12... Wenn schon, denn schon...
 
Ikväll blir det förhoppningsvis äntligen en sväng till gymmet och en lite längre stund hemma än igår kväll... Bara 12 dagar kvar till julafton mera!
 

11122012

Snöat har det gjort inatt och ett tunt snötäcke piggar upp landskapet något.
 
Efter att ha varit fullständigt utnött igår känner jag mig lite bättre idag. Hur svårt det än var att hoppa över det vanliga träningspasset igår kväll var det nog ändå rätt beslut att stanna hemma. En lång dag på jobbet ligger dock framför mig idag; ikväll har vi nämligen julfest och eftersom det inte lönar sig att åka hem emellan stannar jag kvar till kl. 19 då festen börjar.
 
 

Kladdig valnöts-chokladkaka

Det här är kanske världens godaste och mäktigaste, chokladigaste chokladkaka! Den kan lagas med valnötter eller vad som helst annat, till exempel hallon?!

Ingredienser:
150g choklad
100g smör
3 ägg
50 g mjöl
100g socker
1 nypa salt   
Valnötter

Smält chokladen och smöret i en kastrull. Vispa ägg, mjöl, socker och salt 2-3 minuter. Tillägg choklad-smör-smeten och vispa försiktigt vidare. Häll i en smörad form och tillägg valnötter.

Grädda 20-25 minuter i 180°. Kakan ska ännu vara lite kladdig i mitten och måste sedan stå och svalna några timmar. Godast är den följande dag!



Home is where the story begins

Så här ser det ut på byrån i vardagsrummet just nu.
 
 

Helgen

En fin helg med julmarknad, Feuerzangenbowle, finaste vänner, skratt, viktiga samtal och framtidsplaner ligger bakom oss. Det gör alltid lika gott att ha det här gänget nära. Tack till er alla!
 
Nästsista arbetsveckan före julen väntar. Augen zu und durch.
 
 

Träning vecka 49

Måndag:
20 min löppass (2,5 km, 231 kcal)
Styrketräning:
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*25 sneda crunches) + plankan + hängande benlyft
 
Onsdag:
30 min löppass (3,8 km, 345 kcal)
Styrketräning:
Bröst: Bröstflyes (20 kg)
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (45 kg) (NOTE TO SELF: Gör aldrig mera felet att göra latsdragen efter axelträningen...! Då man ansträngt de små musklerna är det så gott som omöjligt att träna de större musklerna efter det!)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30 sneda crunches) + plankan
 
 

Finbesök numero uno

Idag är det äntligen dags för december månads finbesök nummer ett! Ikväll kommer nämligen våra bästa vänner till Oldenburg över helgen, T och K samt en höggravid mage. Oj vad vi har väntat och oj vad jag ser fram emot att få krama om dem allihopa igen! Senast vi sågs var på bröllopet och det är redan 2,5 månader sedan. På fredag kommer dessutom Ks brudtärna och hennes man till Oldenburg, så det blir ett stort gäng denna helg! Jag får i alla fall pusta ut, för båda paren kommer att ta in på hotell. Jag slipper alltså stiga upp tidigare för att fixa i ordning frukost för hela gänget den här gången; jippi!
 
Idag är det dessutom inte enbart Finlands självständighetsdag (grattis!) utan även Nikolaustag i Tyskland - det är då Sankt Nikolaus kommer med små presenter, särskilt till barnen.
 

Julklappsverkstad

Så här såg det ut hemma hos oss igår kväll; det är redan en hel del julklappar som slagits in, sorterats och står och väntar på julen.
 
 
 
 

5 december 2012

Igår kväll då jag vid halv tio-tiden blivit färdig med allt jag hade tänkt göra slog jag slag i saken och öppnade årets första glöggflaska. Svensk glögg naturligtvis. Den tyska Glühwein är inte alls lika god...
 
Och imorse då jag släpade mig ut ur sovrummet såg jag S N Ö ! Jag blev tvungen att gnugga ögonen en stund, trycka näsan mot fönsterrutan (jag måste tvätta fönstren i vilket fall som helst) och spänna upp ögonen. Ja det var verkligen snö på hustaket mitt emot och på vägarna. Det visade sig att det inte var särskilt mycket och vägarna var så gott som bara. Men ändå: Vinterns första snö är här! Undrar sa flundran varifrån den kom då det var tydliga plusgrader ännu igår kväll...
 

Aeroccino 3

Julen är inte här ännu, men den första klappen damp in hos oss för några dagar sedan; av mina föräldrar fick vi nämligen universums bästa mjölkskummare, Aeroccino 3 från Nespresso. Den här mjökskummaren är bättre än allt jag någonsin provat; skummet är från en annan planet! Värd varendaste en cent! Man kan skumma både varm och kall mjölk med denna grej. Dessutom går det utmärkt att bara värma mjölk om man inte vill ta kall mjölk i vanligt kaffe. Till och med då blir det lite skummigt. Så alla som älskar mjölkskum, tveka inte! Den är fantastisk! Tack mamma och pappa!
 
 
Det perfekta skummet om man frågar mig...
 
 

Dagen som gått

Jag har idag hunnit med nästan allt jag hade planerat. Jag har köpt och paketerat två julklappar, skrubbat duschen, städat upp i mitt arbetsrum, färgat ögonbrynen, färgat och klippt håret, sorterat tvätt och lagat chokladkola.
 
Så här såg det ut i köket ikväll...
 
Kryddat med gott vinterkaffe från Nespresso, en avslappnad frukost och trevliga samtal vid frisören var det här en hellyckad ledig dag. Nu har man tillräckligt krafter för att orka fram till julen.
 
Nu ska jag stryka, kanske öppna årets första glöggflaska och vänta på att min bästa B kommer hem från sin fortbildning. Imorgon fortsätter vardagen.
 
Bis bald!

Tisdag

Guten Morgen liebe Sorgen, seid ihr auch schon alle da... God morgon! Idag tar jag alldeles spontant en dag ledigt för att hinna göra allt som jag annars inte kommer hinna göra före jul...
 
Bland annat det här står på listan:
 
Ringa hyresvärden
Färga ögonbrynen
Färga & klippa håret
Stryka
Städa upp mitt arbetsrum
Köpa julklappar
Köpa ljusslingor att ha i trädgården
Göra chokladkola
 
Men först blir det en kopp kaffe...

Dörrkransen

Lite stolt var jag nog då jag till och med kom mig för att få upp dörrkransen igår på första advent. Tadaa!
 
Vet ni, här har det slaskat ikväll och varit 0 grader... Brr!! Det var en riktig utmaning att få sig iväg till gymmet i det här vädret! Dessutom spelade de "All I Want for Christmas" i radion då jag åkte hem efter träningen. Well, there's no turning back. Vintern är här och julen närmar sig med stormsteg.
 
 
 

December 2012

Planerna för december 2012 ser ut så här:
4 december: En dag ledigt.
6-9 december: Tobi & Karen + Eva & Markus i Oldenburg.
8 december: Lång shoppingnatt (butikerna och julmarknaden har öppet till midnatt).
9 december: Söndagsbrunch med hela gänget.
11 december: Jobbets julfest.
13-17 december: Mamma och pappa i Oldenburg.
22 december - 1 januari: Semester!
24 december: Julafton hos Sandra & Kristian.
31 december: Nyår - men var är ännu frågan...
 
Fullspäckat alltså!
 
 

Träning vecka 48

Måndag:
10 min cykelpass som uppvärmning
Styrketräning:
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30 sneda crunches) + plankan + hängande benlyft
Bröst: Bröstflyes (20 kg), klassisk bänkpress
 
Onsdag:
30 min löppass (3,7 km, 330 kcal)
Styrketräning:
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (45 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*25 sneda crunches) + plankan
 

Första advent

Under helgen har jag
 
- svurit över bilister som yrar omkring i adventstrafiken
 
- stressat genom ett helt sinnessjukt fyllt centrum
 
- i människomängden glömt hälften av det jag skulle köpa
 
- ätit pyttipanna
 
- köpt en sjal och ett halsband:
 
 
- i sista sekunden fått fixat adventsljus:
 
 
- ätit två stora munkar efter varandra
 
- firat en födelsedag
 
- letat fram ljusslingorna - perfekt inte bara för att få till lite adventsstämning hemma, utan även för att leka lite med kameran:
 
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!