Stadsfest och tunga skor

På torsdagen såg det ju ut som om stadsfesten skulle regna bort helt och hållet, men vi hade tur varje kväll: de eviga regnovädrena slutade alltid passligt till kvällarna så att vi kunde se på livebanden och träffa resten downtown som planerat. Det var i och för sig ganska kallt nästan varje kväll så i något skede av kvällen bar det in på någon bar. Men kul hade vi i vilket fall som helst, centrum var proppfullt, musiken var bra och sällskapet perfekt! Enbart falafeln gjorde mig något besviken, den var inte alls så god som förra året. Var var hummus-såsen?

Igår på lördag hade vi dessutom den stora äran att få se byggplatsen där det byggs ett nytt köpcenter. Det ska öppnas i maj nästa år och en av våra underbara vänner som är arkitekt och jobbar för projektet visade oss hur centret börjar se ut innanför. Det var verkligen intressant och jag kände mig otroligt chic i de otroligt tunga säkerhetsskorna och den snygga hjälmen! Underbart indeed! Men what the hell, spikar i foten och byggmaterial på huvudet är säkerligen inte det roligaste som man kan vara med om på en lördageftermiddag...

Idag åkte vi till Bremerhaven till SAIL-festivalen, men det öste ner och var blåsigt och kallt. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och hoppas på att sensommaren hittar tillbaka! Hösten ogillas i augusti!

Festklänningar

Här kommer några klänningar som jag gärna skulle ha i garderoben. Den sista beställde jag hem idag, får se hur den passar.







Bilder från nelly.com och 7trends.de

Dagens

Dagens väder: soligt och torrt men riktigt kyligt på morgonen
Dagens humör: bra. Arbetsdagen kändes lång, men ändå helt bra.
Dagens miss: Att jag totalt glömde att B slutade tidigare och att jag egentligen skulle luncha med honom. Trösten var att jag inte skulle ha hunnit med det även om jag hade kommit ihåg det eftersom jag hade ett möte just då han hunnit till universitetet.
Dagens lunch: Kyckling-curry-gryta med ris
Dagens outfit: svarta byxor, blå topp och grå kofta
Dagens aktiviteter: jobb, jobb, jobb
Dagens lyx: Att märka att en medarbetare i en annan avdelning som tidigare varit alldeles omöjlig har blivit riktigt trevlig på senaste tid.
Kvällens planer: Gym!

Dagens modeinspiration:


stylefruits.de

Födelsedag

Jag hade en väldigt bra födelsedag på lördag: Först blev det lugna och sköna timmar med min älskade B på stan, bl.a. med falafellunch och lite fönstershopping (oj vad fina höstgrejer de har vid Zara; där blir det nog lite shopping under de kommande veckorna!). På kvällen fick vi som sagt gäster, sju personer blev det. Jag lagade tomat-spenat-ricotta-pasta och till efterrätt blev det en "hallondröm" med hallon, kvarg, grädde, maräng som S hade lagat. Mycket gott och en riktigt lyckad kväll. När vi hade ätit färdigt bar det av till stan där vi träffade 3 andra vänner. Vi satt på en uteservering och drack cocktails till. kl. 2 på natten, det var underbart ljummet väder även om det var så sent!

I gåva fick jag följande:

En stavmixer från märket ESGE, som även används även inom gastronomin. S har haft samma mixer i ett år och har berättat hur otroligt bra den är med jämna mellanrum och jag har varit riktigt avundsjuk hela tiden. Hon förbjöd mig dock att köpa den eftersom hon, hennes man, hennes syster + fästman ville köpa den till min födelsedag. Vilket de också gjorde. Nu blir det bara soppor, shakes och puréer hemma hos oss, hehe!


UGG-stövlar för att slippa ha kalla fötter i vinter.

Av mina föräldrar fick jag pengar och en blombok, av två andra vänner ett presentkort för kosmetikbutiken Douglas och av mina kolleger ett presentkort för en middag i min favoritrestaurant, Zocaló.

Till stavmixern fick jag dessutom en stor låda fylld med frukt

Allt som allt en underbar födelsedag!


Linguine med tomat-spenat-ricotta-sås

På lördag har jag födelsedag och då hade jag tänkt att jag skulle ta och bjuda några vänner på middag innan det bär vidare downtown. Eftersom en i rundan är vegetarian planerar jag att bjuda på en vegetarisk pastarätt som jag lagat en gång tidigare (den gången dock enbart för B och mig), nämligen linguine med en tomat-spenat-ricotta-sås. Mycket god! Här är receptet (för 4 personer):

750 g körsbärstomater
4 vitlöksklyftor, skivade
1 röd lök, i strimlor
1 knippa färsk oregano
10 ml olivolja
500 g spaghetti
50 g färsk spenat
200 g färsk ricotta
färskt malen peppar
75 g riven pecorino


Bild från koboken Sunshine-Küche (Bill Granger)

Värm ugnen till 180 grader. Lägg tomaterna, vitlöken, lökstrimlorna och oreganon på ett ugnsfat och häll över olivolja. Rosta allt i ugnen 20-25 minuter tills ingredienserna har fått färg och tomaterna börjar se lite "skrynkliga" ut.

Koka spaghettin al dente. Häll bort vattnet och blanda med tomatblandningen, spenaten och hälften av ricottan. Fördela på tallrikar, garnera med resten av ricottan och smaka av med svartpeppar och riven pecorinoost.

Voilà!

Garnier Ambre solaire

Tro det eller ej, men i Finland hade vi mer sommar än vi har i Tyskland för tillfället. Temperaturen orkar i och för sig nog krypa upp till ca 20 grader under dagarna, men på morgnarna och kvällarna har det varit rikitgt oktoberkyligt sedan vi kom tillbaka, typ 12-15 grader. Och det har bokstavligen ÖSregnat med jämna mellanrum de senaste dagarna - så mycket regn på en gång har jag sällan sett! Sommaren känns långt borta! För att inte gå omkring som en blekis i regnet så blir det bara att ta till brun-utan-sol-krämen igen. Jag har använt Ambre solaire brun-utan-sol-sprayet från Garnier de senaste två åren och jag tycker det är riktigt bra! Det drar snabbt in i huden, fördelar sig jämt och ger en fin, naturlig färg. Rekommenderas!



lifepluspharmacy.com

Läderjacka och skor

Första arbetsdagen efter 11 dagar ledigt - det var sådär... En hel mängd mail som bara stirrade surt på mig och en hel hög med post. Till råga på allt har vi fått NORO-viruset till jobbet, så hälften av alla kolleger ligger hemma och är sjuka medan resten sitter med desinfektionsflaskan i högsta hugg.

Tänkte visa det jag köpte i Finland: klassiska, svarta högklackade skor från Tamaris och en mörkbrun läderjacka från Vila.



Good old Germany

Nu är vi tillbaka i good old Germany. Det var en skön vecka i Finland: jag har kastat smörgås, ätit blåa och röda kex och samlat mask med min underbara gudson; pratat bröllop och barn med härliga vänner; shoppat högklackat och läderjacka; ätit candy king-godis tills jag nästan sprack, hoppat från kök till kök och från kaffekopp till kaffekopp; slagit ihjäl myggor och ätit surbröd.

Det var en skön vecka, men nu är jag glad att vara hemma igen. There's no place like home. Även om här regnar och är nästan 10 grader kallare än i Finland.

Pannkaka

Gårdagens kvällsbit: nylagad pannkaka med färska blåbär. Mums!


Semester!

Jag vet ärligt talat inte hur jag överlevde gårdagens arbetsdag men nu har jag SEMESTER! Hur underbart är det?! Igår kväll blev det en sväng till stan med några vänner. Vi lyssnade på en open air-konsert och drack ett glas rödvin. Om ni gillar rödvin, så smaka McPherson Shiraz om ni har möjlighet - underbart god är den!

Idag sov jag till tio, var och handlade mat, var på shoppingtur och konstaterade att man nästan enbart får höstkläder numera och så var jag och färgade håret. Det blev inte så stor skillnad, det måste bara fräschas upp lite. Nu ska jag laga mat och ikväll blir det en ny konsert med vänner. Hoppeligen i varmare väder än igår kväll! De senaste dagarna har det nämligen varit riktigt kyligt, regnigt och grått men idag har det varit soligare och varmare än de senaste två veckorna. Men det är ju klar det: jag har ju ledigt!

Och: bara en dag kvar tills min älskling kommer hem! Oj vad det ska kramas!

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!