Söndagsgryta

Det händer inte ofta att jag redan i början av veckan vet vad vi ska laga till lunch på söndag, men den här gången är det verkligen så! Jag hittade ett recept på en gryta med nötkött, körbärstomater, basilika, kapris och annat smått och gott som jag gärna vill prova på! Ifall det lyckas delar jag naturligtvis gärna med mig av receptet, men det får ni alltså veta först på söndag...


essen-und-trinken.de

Es passiert nicht besonders häufig, dass ich bereits Anfang der Woche eine Idee habe, was wir am Sonntag kochen sollen. Diese Woche allerdings schon, weil ich auf der Webseite von Essen & Trinken ein Rezept für Rindergeschnetzeltes gefunden habe, das sich ziemlich lecker anhört! Ob es gelingt - das erfahrt ihr am Sonntag! ;)

Espritstövlar

De här snygga vinterstövlarna från Esprit får man just nu för knappt 50 EUR istället för 140 EUR. Egentligen borde man slå till, eller?!


zalando.de

Diese schicken Stiefel bekommt man gerade über Zalando für 50 EUR statt für 140 EUR. Eigentlich müsste man zuschlagen, oder?!

Brrrr!

Nu - i slutet av januari - hittade kylan och snön hit för första gången den här vintern! Hittills har vi bara haft snö en gång den här vintern, och det lilla som låg på marken smalt bort efter bara en timme.

Men sedan igår är här en bitande kyla (okej, inte mera än ca -5 grader hittills, men det känns kallare!) och igår kväll snöade det till och med - medan jag svettades på löpbandet. Då jag kom till gymmet var det i och för sig kallt men det såg inte ut som om det skulle börja snöa - och efter mitt löppass 45 minuter senare var marken vit... Förvånad, ja det blev jag verkligen! Jag undrade nog om jag hade sprungit längre än jag trodde...!

Det ska förbli kallt det kommande dagarna, så det var inte ändå helt fel att jag köpte den där varma tröjan förra helgen, även om jag trodde att jag inte skulle få användning för den den här vintern mera!

Så här ser väderprognosen för Oldenburg ut för de kommande dagarna; inte särskilt varmt alltså - men soligt! Och det kan nog behövas efter det eviga regnet de senaste veckorna, ja månaderna!



Träning vecka 4

Måndag

10 min cykelpass som uppvärmning

Styrketräning armar:
Tricepspress (17,5 kg - höjde till 22,5 kg på det sista och tredje passet, vilket var lite väl tungt)
Bicepscurl (15 kg)

Styrketräning rygg:
Rodd (30 kg)
Latsdrag till bröst (35 kg)

Styrketräning bröst:
Sittande bröstpress
Butterfly (15 kg)

Styrketräning mage:
Hängande benlyft (4*15)

Tisdag:
Vila

Onsdag:

15 min löppass som uppvärmning (på hastighet 9 istället för 8-8,5 normalt)

Styrketräning axlar:
Stående hantelsidolyft (3* 15 ggr med 1,5 kg vikt)
Axelpress (15 kg)

Styrketräning rygg:
Ryggrensing (3*15 ggr) med 5 kg vikt

Styrekträning ben:
Lårabduktion (46 kg)
Låradduktion (38 kg)

Situps

Torsdag - lördag:
Vila

Söndag:
45 minuters löppass
Axlar: Stående hantelsidolyft (3*12 ggr med 2 kg vikt)
Situps

Take me back to the fields of summer

Den här bilden hittade jag bland mina foton från sensommaren 2011 och oj vad jag började längta efter sommar, sol, varma dagar och ljumma nätter, starka färger, skratt - och hallon!





Office details

Idag tänkte jag bjuda på några detaljbilder från min "office" i vårt nya hem. Förutom att gästsoffan står här och rummet alltså funkar som gästrum då vi har gäster, så är det framför allt "mitt" rum med skrivbordet, datorn, min kamera, tavlor, mina smycken osv.!



Två små hyllor pryder ena väggen - här har jag mina smycken, en del parfymer, några böcker och två tavlor som en god vän målat.


En låg byrå där min favorit-orkidé står (även om den inte blommar för tillfället). Den får samsas med mina böcker om fotografi!


En del av mina halsband...


Två äldre tavlor som jag varken ville slänga bort eller hänga upp fick bli grannar direkt på golvet så länge.

Här finns ännu en hel del att fixa med och inreda, men - som tyskarna skulle säga - "was lange währt wird endlich gut", alltså typ att det som tar länge att göra blir bra till sist!

Ein paar Details aus "meinem" Zimmer bzw. Büro.

Seitenbacher Müsli

När det kommer till müsli är jag väldigt kräsen! De flesta müslisorterna har ingenting alls med hälsosamt att göra (de har nog aldrig ens hört det ordet...), utan är fullproppade med socker! Usch!

Efter mycket om och men har jag nu i alla fall hittat ett märke som producerar någorlunda hälsosam müsli och dessutom har en hel mängd sorter att välja emellan. Efter att jag hade stått och glott från höger till vänster och från vänster till höger framför müslihyllan i matbutiken igår kväll lyckades jag slutligen bestämma mig för sorten "Joggerin Müsli" med rätt så bra värden för att vara just en müsli: ca 330 kcal och 12g protein/100 g. Perfekt!

Har ni någon favoritmüsli? Tycker ni också att det är svårt att hitta rätt sort eller brukar ni laga er egen müsliblandning?

seitenbacher.info


Endlich habe ich ein Müsli gefunden, das sowohl lecker als auch gesund ist, nämlich das Joggerin Müsli von Seitenbacher. Kostet zwar ein bisschen mehr, dafür sind die Nährwerte aber recht gut!

Yellow

För tillfället är jag helt inne på gula accessoarer eller gärna också ett gult klädesplagg. Det piggar ju upp vilken gråa dag som helst!

Den här gula klänningen till exempel är ju bara hur fin som helst, eller hur?!

stylefruits

En månad efter julafton

Idag är det en månad sedan julafton.

Alla juldekorationer har för länge sedan gömts längst nere i en hög av lådor.

Överblivna glöggflaskor får stå och sura i en knut de kommande 10-11 månaderna.

Solen har idag visat sig lite nu och då för första gången på länge.

Den värsta arbetsstressen har inte ännu hunnit infinna sig.

Vår tvättmaskin överlevde operationen och får komma hem idag.

De första butikerna börjar fyllas av pastellfärgade inredningsgrejer (jippii!).


Sjal numero due

Tadaa, här kommer den andra sjalen jag köpte förra helgen. Tyckte den var riktigt fräsch! 15 euro från Kauflust Sörens, för alla som har vägarna förbi Tyskland.



Noch ein Schal, der am Wochenende plötzlich in meine Einkaufstüte gesprungen ist... 15 Euro bei Kauflust Sörens!


Träning vecka 3

Av någon anledning är jag inne på det här med cykelpass för tillfället... Tidigare brukade det oftast bli ett löppass som uppvärmning, men cykelpassen tar riktigt ordentligt på benen. Om några veckor är jag säkert inne på löppass igen, om jag känner mig rätt!

Måndag:

15 min cykelpass

Styrketräning armar:
Tricepspress (17 kg)
Bicepscurl (15 kg)

Styrketräning rygg (bl.a.):
Rodd (30 kg)

Styrketräning bröst:
Sittande bröstpress
Butterfly (15 kg)

Styrketräning mage:
Hängande benlyft (4*15)
Situps (ca 100)

Tisdag:
Paus (men ett litet städningspass ;))

Onsdag:
10 min cykelpass

Styrketräning axlar:
15 * 3 med 2,5 kg med hantlar
15 kg på axelpressen

Långt situppass (ca 300)

Torsdag - lördag
Paus

Söndag:
45 min cykelpass
Situps
Axlar
Mit dem Bachelorstudiengang „Business Administration in mittelständischen Unternehmen“ bietet die Universität Oldenburg ein berufsbegleitendes Qualifizierungsangebot, das (Nachwuchs)Führungskräften das erforderliche Wissen für die Übernahme oder die erfolgreiche Weiterführung einer Führungsposition in einem mittelständischen Unternehmen vermittelt.

Sjal numero uno

Let me introduce to you: en av de två sjalar jag köpte den här helgen! Jag kunde inte bara motstå den läckra gula färgen! Perfekt till exempel till en enkel vit topp och jeans!



Diesen Schal habe ich gestern bei Zero gekauft - ich konnte einfach nicht wiederstehen...! Passt perfekt zu einem weißen Oberteil und Jeans!

Helgen

Det har varit en rätt så avslappnande helg hittills: på fredag eftermiddag sken solen och det kändes som om våren skulle ha svävat i luften. Efter att jag kom hem från jobbet tog vi därför en sväng i centrum; riktigt skönt! På kvällen blev det ett par drinkar på Patio - där vi inte har varit på evigheter - tillsammans med några vänner, bl.a. med S vars gravidmage växer så att det knakar!

På lördag unnade vi oss en liten shoppingtur; jag köpte två sjalar, två basic-toppar och en tröja; min man köpte tre tröjor (bilder följer). Ibland måste man bara få unna sig lite nytt (med tanke på att vår bykmaskin tydligen har sagt tack och godnatt var det ju ganska praktiskt att vi hade köpt lite nya kläder innan, eftersom de flesta andra kläder ligger i tvättkorgen. Hurra...). Igår kväll var vi på en födelsedagsfest hos bekantas bekanta i Bremen, som faktiskt var helt okej, även om jag var skeptisk innan vi åkte.

Idag står regnet som spö i backen; får se om vi vågar oss ut en runda. En sväng till gymmet blir det i vilket fall som helst, följt av en hoppeligen lugn och avslappnad kväll i soffan.

Fredag!

Underbart med fredag! Men vet ni vad, jag skulle inte ha något alls emot att åka till Köln igen, äta italienskt, ta ett bad, få frukost på rummet och en heldag med vänner! Tja, man kan inte få allt... ;)

Helg är det i vilket fall som helst! Får se vad vi hittar på!

Fredagen till ära bjuder jag på en gammal bild från vår Egyptensemester 2010.


Äta hälsosamt

Sedan början av året har jag äntligen börjat njuta riktigt ordentligt av träningen igen. Det är härligt att få upp konditionen igen efter lata decemberdagar och att komma tillbaka till den där fasen då soffan inte lockar det minsta utan man ser fram emot träningen!

Samtidigt försöker jag igen att äta hälsosammare än annars. Jag tycker inte att jag äter väldigt ohälsosamt annars heller, men när jag är inne i intensiva träningsfaser försöker jag se till att till exempel få i mig mer proteiner än annars.


google.de


Följande grejer brukar jag försöka äta mera av då jag tränar regelbundet:
  • Proteinshake efter varje träningspass! De är verkligen riktigt goda; prova olika smaker för att hitta den du gillar bäst!. Mina favoriter är jordgubbe och hallon-kesella.
  • Kesella blandat med frukter som mellanmål. Kesellan innehåller mer proteiner än joghurt. Prova också att blanda kesella med marmelad, till exempel plommonmarmelad.
  • Nötkött, till exempel i form av lövbiff, eftersom det är gott och går väldigt fort att tillreda efter ett träningspass eller efter jobbet. Enligt vår tränare är nötkött det enda riktiga om man inte vill gå ner i vikt utan behålla vikten och bygga upp muskler. Om man har som mål att gå ner i vikt flera kilo ska man hellre satsa på kyckling och kalkon. Jag föredrar nötköttet för tillfället.
  • Fler fullkornsprodukter - färre kolhydrater!
  • Dessutom försöker jag komma ihåg att dricka så mycket som möjligt under hela dagen om jag ska träna på kvällen. Då har kroppen redan tillräckligt mycket vätska för träningen. Självklart ska man komma ihåg att dricka även under träningens lopp, men om man först måste ta igen allt man glömt att dricka under dagen, ligger allt och skvalpar i magen under träningen, vilket kan göra det hela rätt oeffektivt.

 

Momentan befinde ich mich in einer Phase, wo mir das Training besonders viel Spaß macht. Daher versuche ich mehr als sonst darauf zu achten, das "Richtige" zu essen: weniger Kohlenhydrate, mehr Eiweiß, Vollkornprodukte und Obst!


Let there be light!

Underbart är att märka att vi de facto är på väg mot våren så småningom - ja inte nödvändigtvis ännu gällande vädret, men gällande dagsljuset! För bara någon vecka sedan var det bäcksvart då jag slutade på jobbet vid 17-tiden - numera skymmer det bara lite vid den tiden - riktigt mörkt blir det först nåttag efter halv sex. Fantastiskt att veta att vi går mot ljusare tider och att de mörkaste dagarna är förbi för den här gången!


google.de

Man merkt langsam schon, dass die dunkleste Jahreszeit überstanden ist! Wenn ich gegen 17 Uhr Feierabend habe, ist es nicht mehr schwarz draußen, sondern es dämmert nur ein wenig! Bald ist Frühling - oder ?!

Nutidens problem...

Idag då jag kom till jobbet hände inget alls då jag försökte logga in mig på min vanliga arbetsdator. Visst, den gick att starta, men jag kunde inte logga in.

Först trodde jag att det bara var min dator som fortfarande sov. Eftersom jag alltid är på jobbet vid halv åtta-tiden och de flesta av mina kolleger kommer först något senare var det ingen jag kunde fråga. Efter att mina kolleger började droppa in hörde man först långa suckar och sedan frustrerade svordomar ur allas rum. Det visade sig att ingen av oss kunde logga in. Hela stora universitetsservern hade sagt tack och godnatt i natt och ingenting funkade längre.

Jag var väldigt lycklig över att ha stigit upp kl. 6:20 för att inte kunna göra något alls...

Många kolleger gav upp och gick hem under de följande timmarna, särskilt då den enda informationen vi hade var att man inte visste när det skulle funka igen. Några av oss som blev kvar (*klapp på axeln*) fick ordnat laptop åt oss så att vi åtminstone kunde läsa våra e-mail. Allt annat var dött.

Vid halv två-tiden började äntligen saker och ting att fungera normalt igen - just innan även jag hade gett upp och gått hem.

Tänk så hjälplösa vi är utan datorer på jobbet i dagens samhälle. Vi var alla mer eller mindre sysslolösa. De enda som hade något att göra var de som inte hade städat upp sina skrivbordslådor före jul...

Sjal

PLING sa det i vill-ha-listan då jag såg den här sjalen för 39,95 EUR från Mavi! Man kan väl aldrig ha för många sjalar (eller väskor, eller skor...)?! En snygg sjal piggar upp vilken outfit som helst!

zalando.de

In diesen schönen Schal von Mavi (39,95 EUR bei Zalando) habe ich mich direkt verliebt! Man kann doch nie zu viele Schals haben (oder Taschen, oder Schuhe...)!

Träning vecka 2

Det blev enbart två träningspass förra veckan, eftersom jag kände mig väldigt krasslig ett par dagar och vi dessutom var i Köln fredag/lördag.

Måndag:
30 min cykelpass

Styrketräning armar:
Tricepspress (17 kg)
Bicepscurl (15 kg)

Styrketräning rygg (bl.a.):
Rodd (30 kg)

Styrketräning bröst:
Sittande bröstpress
Sittande bänkpress (10 kg)
Butterfly (15 kg)

Styrketräning mage:
Hängande benlyft (4*15)
Situps (ca 100)

Söndag:
45 min cykelpass + 15 min situps-pass.

Wovon sollen wir träumen?

Låten "Wovon sollen wir träumen?" ("Vad ska vi drömma om?") av Frida Gold är rätt så populär i Tyskland just nu. Jag måste ärligt talat säga att jag verkligen inte gillar den särskilt mycket. Men just nu går den nya castingshowen "The Voice of Germany" på teven, med helt otroligt bra kandidater! En av mina favoritkandidater, Jasmin Graf, sjöng just den sången förra veckan, men i en helt annan tappning - fantastiskt bra!! Jag kan bara inte sluta höra på det här!



Ich bin kein goßer Fan von dem oben erwähnten Originalsong von Frida Gold. Die Version von Jasmin Graf bei The Voice of Germany, dagegen, finde ich einfach klasse! Ich kann momentan nicht genug davon bekommen! ;)

En fantastisk helg!

Vilken underbar helg det har varit! Helst skulle jag vilja gå tillbaka i tiden till fredag kväll och göra om allt!

Vi åkte iväg vid 16-tiden på fredag eftermiddag. Vid 19-tiden var vi hos T & K i Mönchengladbach där de bor. En knapp timme satt vi och pratade lite, sedan bar det av till den italienska restaurangen PURiNO där vi tillbringade kvällen tillsammans med två av T & Ks vänner. God mat (jag åt ravioli med pesto-ricotta-fyllning och salviasås), fantastiskt sällskap och många skratt och roliga historier!


Resturangen PURiNO där vi åt på fredagkväll. Bildkälla: google.de

Efter maten körde Besim och jag vidare till vårt hotell i Köln. Till min stora glädje hade vi badkar på hotellrummet, så medan mannen min tog sig en öl i baren gled jag ner i ett avslappnande och varmt bad!

Följande morgon sov jag passligt länge till lite före 10, då Besims fortbildning redan hade börjat. För att slippa äta frukost alldeles ensam mitt bland alla andra gäster nere i restaurangen lyxade jag till det med att beställa frukosten på rummet! Det var en hel bricka full med kaffe, olika brödsorter, croissant, fruktsallad, ostar, marmelader, apelsin saft osv! Alldeles fantastiskt!


Ett oskarpt mobilfoto av frukosten, men you get it!

Vid 12-tiden hämtade T & K upp mig och vi tillbringade hela dagen i ett vackert Köln, medan Besim var på fortbildning! Jag förälskade mig nog lite i den staden; det är nog något speciellt med storstäder! Vi hade dessutom en fantastisk tur med vädret; det regnade inte och solen tittade till och med fram nu och då! Vi gick i butiker, åt Flammkuchen i Ständige Vertretung, tittade på karnevalskostymer, gick längs med Rhenfloden - you name it!


Ständige Vertretung där vi åt en sen lunch på tremanhand. Bildkälla: cologne-info.de

Helt otroligt var dessutom att jag träffade en före detta studiekompis på en sidogata i Köln! Jag tror vi sågs senast för typ 5-6 år sedan i Finland där vi studerade tillsammans. De bor inte ens i Köln, utan ca 1,5 timme utanför, så hur otroligt är det inte att vi träffades där??!!

Vid 17-tiden var Besim färdig med sin fortbildning och lyckades efter några smärre svårigheter hitta både en parkeringsplats och oss inne i centrum. Vi hann ännu med att dricka en kaffe tillsammans alla fyra innan vi måste börja köra tillbaka hemåt. Innan vi åkte berättade T & K dessutom att de har förlovat sig - kan det bli bättre liksom?!

Jag har inte haft så roligt på LÄNGE och det gjorde mig verkligen gott!

Ich hatte wunderwunderschöne Tage in Köln! Es hätte nicht besser sein können und um mich selbst zu zitieren: Samstag war einer der schönsten Tage seit Langem!

Köln - here we come!

Vet ni vad?! Nu har vi packat vårt pick och pack och ska snartsnartsnart börja köra mot Köln! Jippiii!

Vi får hoppas att det inte är alldeles för mycket på gång på motorvägen; med tanke på att vi kör genom hela Ruhrområdet där det alltid är trafikstockningar på grund av alla storstäder och förstås särskilt på fredageftermiddagar får vi nog igen lov att packa ner några extra nerver.

google.de

Först kör vi till Mönchengladbach, där våra vänner bor, för att gå och äta med dem, sedan bär det vidare till Köln, där vi har vårt hotell.

Imorgon är min man på fortbildning och då ska jag tillbringa hela dagen med T och K! This is gonna be good!

Imorgon kväll är vi hemma igen; see you then!

Jetzt geht's nach Köln für einen Tag!

1-0 till mig!

Lyckligtvis har det inte ännu brutit ut någon förkylning, och det kommer det inte att göra heller, har jag bestämt! Jag mår en hel del bättre än igår - jag skrämde nog iväg alla eventuella baciller med följande medicin- och vitamninbomber:

- Två koppar varm citrondryck ("Heiße Zitrone") med c-vitamin
- Fem (!) Grippostad-tabletter (tabletter mot förkylning, feber osv.)
- Två Aspirin Plus C-tabletter
- Ett oändligt antal koppar te (framför allt apelsin-mint)
- 100 g blåbär
- Två äpplen

Och framför allt: lakrits! Dert var nog det som hjälpte! Helt säkert!

Nu är jag i alla fall någrlunda fit for fight igen! Snart snart är det helg!



I väntan på kunder...

Denna försäljare på Grand Bazaar i Istanbul tyckte jag nästan lite synd om då vi var där förra våren. Där stod han helt ensam mitt i allt färgglatt krimskrams och väntade på kunder - förgäves.


Jag blir inte sjuk.

Många många av mina kolleger är sjukskrivna för tillfället och ligger hemma i värsta förkylningen, ibland med feber, ibland med århundradets hosta. Sedan igår kväll känner jag mig rätt så matt. Inte matt som i trött efter arbetsdagen, utan matt som i hoppas-jag-inte-håller-på-att-bli-sjuk...

Men sjuk, det tänker jag inte blir nu! Och det kommer jag inte heller att bli! Punkt och utropstecken. Tidigast efter helgen i så fall. Men helst förstås inte alls!

Nu väntar nästa te på att få skrämma iväg alla eventuella fula små sjukmonster ur kroppen!

google


Ich werde nicht krank, ich werde nicht krank, ich werde nicht krank! Zumindest nicht vorm Wochenende! Bitte bitte!

Avokado

För tillfället är jag helt inne på avokado som kvällsgodis; gott och nyttigt!

Med tanke på att avokadon är en frukt (ingen grönsak!) innehåller den en hel del fett; den största delen av fetterna är dock enkelomättat fett, som är väldigt hälsosamt. Dessutom innehåller avokadon antioxidanter, A-vitamin och kalium, som är viktigt bland annat då man tränar regelbundet - men annars också naturligtvis!

Jag brukar skära avocadon i något större tärningar och salta lite lätt - mums!


google

2012

Vad månne året 2012 för med sig? Det är det väl ingen som vet. Men man kan ju i alla fall fundera lite på vad som väntar en under de kommande månaderna.

Följande grejer ser jag fram emot det här året:

- Att våra goda vänner ska bli föräldrar i april.

- Att det i sommar blir fotbolls-EM (ja tyskarna är ju lite galna vad fotboll angår; stämningen under VM 2010 till exempel var helt fantastisk och det känns som att hela landet vaknar till liv på ett helt annat sätt under veckorna spelen pågår.

- Att vi antagligen åker på en stadsresa till endera Lissabon eller Paris med några vänner.

- Att jag i sommar äntligen får en ny bil! Som det ser ut nu blir det en vit Volkswagen Polo Match med DSG!

- Att efter den här långa, trista, regniga och gråa "vintern" äntligen få bege mig ut och fotografera igen och lära mig en massa nytt om fotografering och bildbearbetning.

Utöver det får vi förhoppningsvis njuta av en lite längre och framför allt varmare sommar 2012 (bitte bitte!)..

Worauf ich mich 2012 besonders freue: auf den Nachwuchs von unseren guten Freunden, auf die Fußball-EM, auf eine Städtereise entweder nach Paris oder Lissabon, auf mein neues Auto (wird höchst wahrscheinlich ein VW Polo mit DSG werden!) und natürlich auch auf besseres Wetter und viele Fototouren!

Måndag den nionde januari 2012

Trafikstockning på Autobahn på väg till jobbet. Nu är tydligen även de sistas semestrar slut.

Regn - what else...

Ferrero Rocher. Mmmm.

Te med ingefära. Väldigt hälsosamt.

Ring ring ring - telefonen har börjat leva igen efter en lugn vecka förra veckan... Inte bara kollegerna, utan även kunderna är tydligen back on track.

Väääldigt snygga foton - längtan efter att äntligen kunna börja fotografera igen. Varför måste det ösregna hela tiden?!

Gympass.

En liten online-inledningskurs RAW vs JPEG.

Wer wird Millionär på teven.

Egentligen en helt vanlig måndag.

Träning vecka 1

Nytt år - nya tag! En rätt så effektiv träningsvecka har jag lämnat bakom mig. Jag kom till och med ihåg att dricka en proteinshake efter varje träningspass *klapp på axeln*!

Måndag: 30 min cykelpass + tricepspress (17 kg), bicepscurl (15 kg), latsdrag (30 kg), rodd (30 kg), sittande bröstpress, sittande bänkpress (10 kg), butterfly (15 kg) och hängande benlyft

Tisdag: Paus

Onsdag: 30 min cykelpass + axlar (2,5 kg med hantlar, 15 kg på axelpressen), hyperextensions/ryggresning med 5 kg vikt, situps, lårabduktion (48 kg), låradduktion (36 kg).

Torsdag/fredag/lördag: Paus

Söndag: 45 min löppass (5 km) + situps.

Lieber Herr Walker,

vielen Dank für die Übersendung der Unterlagen und für die Informationen bzgl. der Module, die Sie gerne belegen möchten. Die Module habe ich bereits für Sie vorgemerkt; wenn Sie uns in den nächsten 1-2 Wochen die Modulanmeldung zukommen lassen könnten, wäre ich Ihnen sehr dankbar. Das Modul Arbeitsrecht kostet 750 EUR, die Übung 200 EUR. Die Kosten sehen Sie unten in der rechten Spalte neben dem jeweiligen Modul auf dem Modulanmeldeformular.

Die Unterlagen zur Anrechnung werde ich mir in den kommenden Tagen anschauen und gebe Ihnen dann eine Rückmeldung.

Viele Grüße aus Oldenburg

Charlotte Angic

---

Charlotte Angic

Studiengangsmanagement Bachelor Business Administration

Carl von Ossietzky Universität Oldenburg

Center für lebenslanges Lernen (C3L)

Ammerländer Heerstraße 114-118

D-26129 Oldenburg

Tel 0441 798 4275

Fax 0441 798 4741

Von: Bernhard Walker [mailto:[email protected]]
Gesendet: Mittwoch, 4. Januar 2012 23:16
An: 'bba-info'
Betreff: AW: Modulanmeldung
Wichtigkeit: Hoch

 

Sehr geehrte Frau Angic,

anbei die detaillierte Beschreibung seitens der IHK zum geprüften technischen Betriebswirt IHK.

Hier sind alle Prüfungsfächer aufgelistet und beschrieben.

Ich hoffe diese Datei ist zwecks Prüfung der Anrechnung hilfreich!

Sollten diesbezüglich noch Fragen aufkommen können Sie mich per E-Mail oder Mobiltelefon erreichen.

Nach Durchsicht der Studienmodule des Sommersemesters 2012 würde ich gerne das Pflichtmodul Arbeitsrecht bei  Prof. Dr. Thomas Blanke sowie die Professionalisierungseinheit Arbeitsrecht bei Herrn Dr. Thomas Heinicke absolvieren.

Wäre bei den beiden Angeboten noch Platz?

Mir ist aufgefallen das bei beiden Angeboten keine Kosten aufgeführt sind, lediglich die Dauer. Können Sie mir diesbezüglich Auskunft geben welche Kosten jeweils anfallen?

Mit freundlichen Grüßen aus Rhauderfehn,

Bernhard Walker


Armband

Några snygga armband jag såg vid Promod idag:




www.promod.de

Business look

Det här året har jag tänkt försöka börja klä mig lite mer businesslike på jobbet. Inte för att jag går till jobbet i någon vardagslook, men jag skulle kunna ta på mig svarta byxor, kavaj och/eller högklackat lite oftare. Dock inte samtidigt; jag är ingen vän av den alldeles klassiska businesslooken. Mycket hellre kombinerar jag till exemepl snygga jeans med en kavaj eller en elegant topp. Med tanke på att jag har fler och fler möten med (potentiella) kunder/studerande, kan det inte skada att klä på sig lite professionalitet innan man tar sig till jobbet.















Alla bilder från stylefruits.de

Red.

För att få lite glada färger mitt i det gråa vädret bjuder jag på en bild från Turkiet i oktober.


Stormigt värre

Det är nästan så att vi håller på att blåsa bort här sedan några dagar... Det stormar, ösregnar och är allt annat än mysigt. Vi har till och med haft orkanvarning de senaste dagarna. Vädret känns mera som oktober/november än som januari för tillfället. Var är snön, vintersolen, de vackra ljusa vinterdagarna och lugnet som breder ut sig över staden sådana soliga men kalla vinterdagar?

Dessutom skulle jag så gärna äntligen igen vilja ta en promenad med kameran och fotografera några snygga vintermotiv. Men icke sa Nicke, det verkar inte bli något av det de kommande veckorna. Undrar om vi alls får snö den här vintern?

Min första arbetsvecka har i alla fall varit väldigt lugn hittills och jag har kunnat gå lite tidigare ett par dagar vilket känns väldigt skönt efter de senaste tunga månaderna.

Snart är det helg och jag tycker att det börjar bli dags att planera vårens resor!

Mariskooli

Mina fina mariskålar fick uppträda under jul- och nyårshelgerna - i en hälsosam och en lite mindre hälsosam tappning.



Finnisches Design: der "Mariskooli" von der Marke Iittala.

En efterrättsdröm med physalis och maränger

På julannadag gjorde jag en efterrätt med vaniljjoghurt, grädde, maränger och physalis! Väldigt gott och vädigt enkelt.

Det här receptet är egentligen för 4 portioner, men de blev ganska små. Då vi var 6 personer skulle det ha varit lagom att fördubbla receptet.

150 ml grädde
150 ml vaniljjoghurt
250 g physalis (eller mera!)
30 g maränger


Källa

Vispa grädden och rör försiktigt ihop med joghurten.
Lägg fyra physalisfrukter åt sidan. Ta ut resten av frukterna ur höljet och skär dem i halvor.
Hacka marängerna grovt.

Varva gräddjoghurten, physalisen och marängen i efterrättsskålar eller glas. Låt stå i kylskåpet minst 20 minuter innan de serveras. Garnera med en physlis per portion.

Receptet kommer fr
ån den tyska matsidan Essen & Trinken.

Als wir am zweiten Weihnachtsfeiertag Gäste hatten, habe ich einen neuen Nachtisch ausprobiert - "Schneegestöber" mit Physalis von Essen & Trinken. Das Rezept findet ihr hier. Die Masse wurde allerdings ein wenig zu flüssig, weil ich wie angegeben ein Teil der Früchte püriert habe. Nächstes Mal werde ich alle Früchte also einfach halbieren. Der Nachtich ist aber sehr lecker und schnell vorzubereiten!

Nyårsafton

En riktigt skön nyårsafton hade vi tillsammans med sex av våra vänner. Raclette med nötött, kyckling, mängder av olika grönsaker och förstås ost - massor med ost!

Vid tolvslaget gick vi ut, skålade, drack ett glas champagne och sköt några raketer. Grannarna lite längre bort hade satsat stort så våra raketer var lite smålöjliga jämfört med dem, men who cares?!

Idag har vi tagit det lugnt, ätit gårdagens rester, varit på en kort promenad och annars bara latat oss. Imorgon jag har min sista semesterdag - skönt att inte behöva på jobb direkt på måndag utan få en kort första vecka.





Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!