In between.

Jag minns hur jag under mina första år i Tyskland fascinerades av att det fanns bagerier i varje hörn, av de billiga livsmedelspriserna, av de öppna människorna, av att allt var annorlunda men ändå lika. Hur jag samtidigt irriterades av lightprodukternas avsaknad, av att ytterdörrarna öppnades inåt och av att ckokladen kostade 65 cent - en evig frestelse.

Idag, 7 (!) år senare, märker jag dessa grejer inte mera; de har blivit en självklar del av min vardag. Istället förundras jag över saker och ting i Finland då jag är där. Är det ine konstigt hur man vänjer sig, glömmer och anpassar sig? Det är svårt att få ord på det. Saker som var främmande är självklara, saker som var självklara känns främmande.

It's those simple words of love and care

Det är de enkla små orden i vardagen; de enkla små komplimangerna, ord fyllda av kärlek, ömhet, vänskap och värme. Ord som kommer då man som minst förväntar sig dem. Ord som förgyller en regnig tosdagkväll vid skrivbordet. Guldkant.

Förberedelser

Vi har nu fått våra officiella bröllopsfoton. Jag kommer att visa några av dem här. Först ut är några foton av förberedelserna.









© http://www.lutzkarau.de/

En känslofylld helg

Det blev en väldigt känslofylld helg för mig. Efter mycket om och men kom våra gäster på fredagkväll. Det blev en kort tur på stadsfesten: med den tyvärr förkylda K hämtade vi sedan lördagens brud och åkte tillbaka hem till oss för att hinna få tillräckligt med sömn. På lördag steg jag upp kl. 7, gjorde frukost för bruden och körde henne till frisören. Då jag väl kom hem igen vid 9-tiden kunde jag förbereda frukosten för resten av gänget som fortfarande sov sött. Den underbart vackra bruden dök upp igen vid 12-tiden, då pizza, soppa och pastasallad väntade alla fina.

Kl. 13 bar det av till vigseln, som var hur fin som helst! Efter en paus på ett par timmar och ett klädbyte fortsatte festen på kvällen. God mat, skratt, vin, sång, historier, rucolaglass, en överraskning och dans fyllde kvällen. Men också en del tårfyllda ögon då jag efter kombinationen vackra och vemodiga ord av en vän + två vackra sånger blev lite väl känslofylld. Jag träffade många personer från mina år i Göttingen; personer som jag tycker mycket om men jag inte sett på 4-5 år; personer som inte ändrat sig ett dugg och som blev minst lika känslofyllda av att tala good old memories. Att dessutom få en underbar pratstund och många vackra ord då man redan kämpar med tårarna, det är inte lätt. Vänner som struntar i att man förbjudit dem att säga något fint under de kommande minuterna. Blöta ögon, det har jag fortfarande. Saknad fyller mitt hjärta. Tre av mina bästa vänner har flyttat från Oldenburg under det senaste halvåret. "Ich denke immer an dich" var kvällens vackraste ord. Jag tänker alltid på dig. De orden glömmer jag aldrig.

Brudsmycken

De här örhängena dreglade jag över innan jag slutligen bestämde mig för ett annat, liknande men mindre svindyrt, par:




http://www.tejani.com/
www.annabellagio.com

Ich wollte dir nur mal eben sagen...

"Ich denke immer an dich."

26082011

Det första jag hörde då jag vaknade var "Thank God It's Friday!. Well, amen. Det varnas för storm och ösregn för hela dagen idag, men hittills skiner solen. Man får hoppas att det förblir så!

Men idag, idag kommer världens sötaste och finaste par från Siegburg och Mönchengladbach till oss! Det skulle inte vara helt fel att alltid få se dem med två veckors mellanrum, men men... Om det inte börjar regna så blir det en sväng till stadsfesten ikväll, tillsammans med morgondagets brudpar och deras gäster. Som varje år under stadsfesten kommer stan att vara så full med människor att det tar 10 minuter att gå 200 meter. Men en gång per år kan även det vara helt kul. Även om det blir en kort kväll för mig; imorgon är det min tur att lugna brudens nerver, laga frukost och köra henne till frisören.

Torsdag

Sol, moln, sol, moln. Chili con carne. Nästa överväldigande blombukett.

Ikväll ska det handlas mat, städas och förberedas inför helgen. Fredagen till ära tänker jag imorgon tacka för mig lite tidigare och åka hem för att baka en kaka, bädda gästsängar och se fram emot helgens finbesök. På kvällen blir det träff med övriga bröllopsgäster. Bruden övernattar hos oss natten före bröllopet; man får alltså hoppas på en lugn brud. Och hålla tummarna för att vädret ler över helgen.


Tårtfigurer

En av mina bästa vänner, Tina, gjorde tårtfigurerna för vårt bröllop och jag tycker de blev helt fantastiska!





Sigma 18-200 mm

Till födelsedagspresent av Besim fick jag ett nytt objektiv för min Canon EOS 500D, nämligen ett 18-200 mm från Sigma! Hittills är jag väldigt nöjd med det; det verkar funka bra i de flesta situationerna! Eftersom det som standardobjektivet börjar vid 18 mm ersätter det mitt gamla objektiv, samtidigt som det ger en bättre möjligheter att zooma (upp till 200mm istället för 55mm på standardobjektivet). Även om det naturligtvis är något tyngre än standardobjektivet, är det inte särskilt tungt. På helgen blir det upp till bevis då jag tänker ta med kameran till våra vänners bröllop.


Mein Geburtstagsgeschenk; das 18-200mm Objektiv von Sigma. Scheint für die meisten Situationen geeignet zu sein! Am kommenden Wochenende wird es zum ersten Mal richtig zum Einsatz kommen, auf der Hochzeitsfeier von unseren Freunden.

Hälsningar från vardagen

Det är en h*lvetisk arbetsvecka jag befinner mig i för tillfället. Man vet att man är tillbaka, indeed. Välkommen till verkligheten. Men nu är två av fem arbetsdagar avklarade. Thank God! Som tur har jag en fin helg att se fram emot, med besök av goda vänner, bröllop, god mat och andra roligheter.

Samtidigt försöker man klamra sig fast vid enstaka solstrålar, drömmar om fjärran länder, sol, en cocktail, en ljummen kväll, en kram.
Bitte senden Sie mir Unterlagen zu den Kosten, die für die Belegung eines einzelenen Moduls anfallen würden, zusenden. Zunächst würde ich mich für das Modul "Risikomanagement" interessieren.

Geburtstag

Efter en solig (!) och lugn ledig vecka hemma i Oldenburg med min man blev det igår kväll ett glas vitt på stan. Efter att vi kommit hem tittade vi på filmen "Slumdog Millionaire" och skålade med ett nytt glas vitt vid tolvslaget. Idag är det nämligen min födelsedag. Med tanke på att vi gifte oss förra veckan och har ett nytt bröllop på kommande nästa vecka firar jag den inte den här gången. Vi får några gäster under dagens lopp, men mer än så blir det inte.

Vad jag fick till födelsedagspresent av Besim får ni veta snart!

Och imorgon är det back to reality då semestern är slut och skrivbordet kallar. Tur att man har nästa helg att se fram emot: Stadtfest, förnämt besök och goda vänners bröllop.



In the kitchen

Till bröllopet fick vi också en del gåvor som passade perfekt till köket, så att vi börjar få ordning på det också. Så här ser det ut efter flera veckors arbete:




Vigselringen


Brudbukett med gerbera

MIn brudbukett bestod av gerberablommor i olika färger; jag blev riktigt positivt överraskad och tycker den blev otroligt fin! Älskar de olika färgerna som passar perfekt tillsammans och var en underbar färgklick till brudklänningen.


Vårt bröllop

Nu har det gått ett par dagar, vi har hunnit sova några extra välbehövda timmar och öppna alla gåvor. Som jag nämnde i förra inlägget var vårt bröllop perfekt från början till slut! Det började på fredagen med vår borgerliga vigsel som vi bara firade med de allra närmaste, alltså våra familjer. Alt gick väldigt bra och efteråt åt vi alla en god lunch tillsammans. På fredagkväll, alltså kvällen före de egentliga bröllopet, träffades vi med alla vänner som hade hunnit till Oldenburg vid det laget. Vi drack vin, skrattade och hade roligt till kl. 23 på kvällen. Det var underbart att tillbringa tid med vännerna redan kvällen före och samtidigt hade man inte så mycket tid att vara nervös.

Efter en någorlunda bra natts sömn steg jag på lördagen upp kl. 9 och började göra mig i ordning: packa väskan, äta, försöka hålla mig lugn osv. I'm telling you, jag var så nervös!!! Vid middagstider bar det av till frisören tillsammans med tre av mina bästa vänner, varav två var mina brudtärnor. Vi blev väldigt bra omhändertagna och fick inte enbart fina frisyrer och fin make up utan även god fingerfood och champagne! Tobi och Karen hämtade oss kl. halv tre och då bar det av till hotellet i Bad Zwischenahn. Nervositeten steg och steg, inte bara hos mig, utan även hos vår kära chaufför...

Väl framme vid hotellet fick vi en trevlig överraskning; vi fick bröllopssviten gratis! Underbart fin var den! Jag klädde på mig klänningen, drack lite champagne till och sedan var det redan dags för våra First Look-foton. Jag trodde jag skulle spricka av nervositet! Det var en bra idé att ta dessa first look-foton, eftersom vi då redan hann ses på tumanhand innan vigseln. Det tog ca 15 minuter, sedan fick jag vänta en stund till i sviten och med en halv timmes försening kunde vigseln börja.  Tyvärr kunde den inte äga rum utomhus: även om det inte regnade den dagen hade de senaste dagarnas regn gjort gräsmattan alldeles för våt. Fint var det i vilket fall som helst! Min pappa förde mig till altaret och jag såg mig lite diskret omkring och såg alla viktiga människor i mitt liv! Då vigseln började var jag dock helt lugn.



Sedan blev det gratulationer och champagne i trädgården utanför festplatsen. Vädret var perfekt: ca 20 grader och torrt! Vi försvann på fotografering efter en stund och sedan blev det middag och fest som varade sent in på natten. Jag dansade hela natten, slängde av mig skorna i något skede och rockade loss. Klockan halv tre då nästan alla redan hade gått tackade vi för oss och jag gick - genom den numera återigen regniga kvällen - barfota med min man tillbaka till hotellet!

Tack för alla som var med! Det var underbart!!

Sneak preview

It was the perfect day and the perfect party! Tack till alla som var med! Det var ett alldeles underbart bröllop, allt som jag alltid drömt om!

Här kommer en första sneak preview av gästernas foton:




Danke an alle Beteiligten! Es war der Hammer!!

Final countdown

Nu börjar det nästan gå att räkna timmarna. Med tanke på att flera gäster kommer ikväll, borgerliga vigseln är imorgon och vi helt enkelt har fullt upp tänker jag ta en paus här i ett par dagar. Jag kommer tillbaka, gift och med nytt efternamn! I'll be back, baby!


weheartit.com

So long!

Örhängen

Min eviga jakt på jordklotets snyggaste örhängen slutade förra veckan! Ta-daa! Så här ser mina örhängen ut som jag ska bära som brud på lördag (jaaa, på lördag, vart tog tiden vägen?!). Jag köpte dem via smyckesbutiken Glitz på Amazon - javisst var jag först lite skeptisk, men de är S-N-Y-G-G-A om jag får säga det själv.

amazon.de


The last preparations of a bride to be

Mina sista förberedelser för lördag ser ut så här:

Onsdag:
♥ Köpa de sista viktiga smågrejerna (make up, aspirin, plåster osv)

Torsdag:
♥ Till frissan för att fräscha upp hårfärgen
♥ Manikyr
♥ Sista gången före bröllopet till solariet

Fredag:
♥ Borgerlig vigsel
♥ Lunch med båda familjerna
♥ En drink eller två med familj och vänner som redan anlänt på kvälle


Raspberry ♥ blueberry


Some say love it is a river

Den här veckan gäller det och nervositeten stiger med timmarna som går! Till och med Besim börjar bli nervös nu; han som alltid annars är så lugn!

Det sista ska fixas, på torsdag har jag wellnessdag, på fredag är den borgerliga vigseln och på lördag smäller det. Det känns helt overkligt!

Håll tummarna för att allt går bra och att vi har fint väder (25 grader, sol, och lite vind, please!)!

Trädgård

Idag kommer de första bröllopsgästerna - mina föräldrar. Bara en vecka kvar nu och nervositeten stiger...

Igår fick vi äntligen vår gräsmatta och blommor för trädgården. Här kommer några smakprov:




Red shoes

Två veckor efter vårt bröllop gifter sig två av våra bästa vänner. Dress code: kom som ni vill men ta med er något rött. Min plan: en tunn svart klänning (har kollat med bruden att svart är okej) och röda skor. De här skorna beställde jag från Vagabond och fick hem dem idag:

De passar perfekt; inte enbart till festklänningen utan senare även till jeans!

Kulturlounge Seelig Oldenburg

Om ni har vägarna förbi Oldenburg något tag, tycker jag att ni ska ta en sväng till den nya, the one and only: Kulturlounge Seelig!

Det är en bar/restaurant/café som är i samma byggnad som det nya köpcentret, men helt utan negativ köpcenteratmosfär. Utsikt över slottet, snygg inredning, en hejdundrande snygg terass osv!


www.seelig-ol.de

Tipp des Tages: Kulturlounge Seelig in den Schlosshöfen in Oldenburg! Vor allem die Außenterrasse ist bei schönem Wetter auf jeden Fall einen Besuch wert!

Blåbärsmarmelad med vit choklad

Äntliegn äntligen har vi haft en varm och solig dag! Jag tänkte säga att sommaren har hittat tillbaka, men var den egentligen någonsin här det här året? Det känns inte så...

Efter jobbet bestämde jag mig för att laga marmelad. Den här gången fick det bli ett nytt recept: blåbärsmarmelad med vit choklad:



1,2 - 1,5 kg blåbär
100 g vit choklad
5 g citronsyra
500 g gelesocker (3:1)
200 g äppelsaft

Tvätta bären och lägg i en stor kastrull tillsammand med sockret, citronsyran och äppelsaften. Låt koka upp och stormkoka i minst tre minuter. Tillsätt den finhackade chokladen. Gör marmeladprovet för att kolla om marmeladen är färdig. Fyll den i burkar, vrid på locket och låt dem stå upp och ner i ca 5 minuter. Voilá!

Tell me your secrets

Här hänger den; skyddad mot nyfikna blickar! 11 days to go, baby!

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!