28 juni 2013

28 juni 2013 har vi det idag. Medan hela Skandinavien tycks svettas i temperaturer som på Bali, njuter vi av 13 grader och regn. Vilken sommar, fantastisch! Och igår började dessutom kultursommaren i Oldenburg med olika Open Air konserter. Ni kan ju gissa vem som går dit - NOT!
  
Det positiva är att vi inte har någon semester nu hur som helst. Jag längtar tillbaka till sommaren 2010 med 30 graders hetta, solstrålar som aldrig gav upp, fotbolls-VM, finaste vänner, underbara kväller och nätter i en ljummen stad, konserter efter konserter, underbara stunder - unvergesslich!
 
Idag åker vi fram och tillbaka till Dortmund - får se vart det eventuellt kan komma att bära. Jag är bara tacksam för att denna vecka fylld med en massa stressiga möten och presentationer är over and out. Thank God it's Friday!
 

 
 

En junihelg

Jag hoppas att ni alla hade en fin midsommarhelg. Här har det varit regn och sol om vartannat men ändå riktigt skönt. På fredagkväll var vi barnvakter och medan min man tog en drink med A efter det blev jag kvar och sitta med Sandra en stund efter att hon kommit hem - det var riktigt skönt att sitta och prata en stund. 
 
På lördag bar det av till Bremen där vi träffade en av Bs bekanta och hans fru som var på fortbildning i Bremen. Det var en riktigt rolig lördag - vi njöt av lördagens solstrålar vid Schlachte, gick i några butiker och bara hade det allmänt trevligt. Jag har aldrig varit med om att man någon man aldrig sett tidigare kramar om en och säger "Dich gibt's ja wirklich!" (du finns ju på riktigt!)...! Eftersom B och han båda är ögonläkare och hittills alltså enbart träffats i jobbsituationer eller på fortbildningar, har jag aldrig varit med. Men efter fyra år fick han nu alltså också lära känna mig, hehe... 
 
Den regniga söndagen tillbringade vi bland annat med att köpa nya orkidéer till både jobb och vardagsrum. Den här fina fick stanna hos oss. 
 

Träning vecka 25

Måndag:
Armar: Tricepspress (17,5 kg), bicepscurls (20 kg)
Rygg: Rodd, latsdrag bakom huvudet (45 kg)
Axlar: Hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Mage: Situps (200 klassiska, 2*40 sneda crunches + ca 2 min plankan)
 
Onsdag:
Triceps: Enarms-tricepspress bakom huvudet (3*15)
Biceps: Bicepscurls med hantlar (3*15)
 
Torsdag:
Mage: Plankan (2 minuter)
 
Söndag:
Mage: Plankan (2 minuter) + plankan med armlyft (1 minut)
 
Bildkälla

Glad midsommar!

Medan regnet öser ner med jämna mellanrum önskar jag er alla på skandinaviska breddgrader en skön och solig midsommarhelg! Take care! 
 
 
 
 

Rosa soffa

Jag har varit lite frånvarande här; det är lite väl mycket just nu. Helgen i Mönchengladbach var riktigt okej, jag tillbringade mycket tid med Ts fina fru K och deras sockersöta dotter Lia som nu är tre månader och alldeles oemotståndlig.
 
Anyway, jag tappade nästan andan då jag såg denna otroligt fina, rosafärgade soffan häromdagen! Mein Herz schlägt höher! Vi behöver en ny soffa någon gång under de kommande månaderna, men jag tvivlar starkt på att det blir den här, hihi! Tja, om vi någon gång har ett stort hus kommer den här in i mitt arbetsrum! Amen. 
 
impressionen.de
 

Träning vecka 24

Måndag:
15 min cykelpass (8 km)
Armar: Tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Bröst: Bröstflyes (20 kg), klassisk bänkpress
Mage: Situps (210 klassiska + 2*45 sneda crunches) + plankan (ca 2 minuter)
 
Tisdag:
Armar: Biceps med hantlar (3*15)
 
Onsdag:
Mage: Plankan (2 minuter)
 
Torsdag:
Mage: Plankan (2 minuter), båten (1,5 minut), sneda lyft (2*10)
Armar: Dips på stol (3*15)
 
 

13 juni 2013

Stressigt stressigt är det just nu... En massa att göra på jobbet! Ikväll blir det Sushi med Sandra och gudson, sen blir det dags att express-packa väskan för helgen och hoppas att det inte finns mycket jag måste hinna byka före det. Imorgon bär det av på jobb extra tidigt för att kunna ta Feierabend redan vid 12:30-tiden. Lite efter kl. 13 väntar nämligen pratkvarnen A otåligt på att hämta mig hemifrån och börja köra mot Mönchengladbach. 
 
Ja och på måndag morgon har jag ett möte där jag ska hålla en någorlunda viktig presentation - när jag ska hinna förbereda de sista grejerna för den - keine Ahnung!
 
You see, det finns inte väldigt mycket lugna stunder just nu. Det krävs till och med planering i kalendern för att hinna och köpa hudkräm. Pust. Men ni hör nog av mig då det blir lite lugnare igen. 
 
Rododendronbild från förra våren - de står i blom som mest just nu!
 
 

Utflykt på kommande

Lalala...! Igår kväll blev det klart att det för mig bär av till good old Mönchengladbach för att hälsa på familjen H under helgen!! Hurra jippii och happydance!!
 
Eftersom min man åker till Nürnberg på fortbildning idag och kommer tillbaka först på söndag och en av våra vänner åker till Mönchengladbach för att hjälpa till med husbygget åker jag helt enkelt med. Vad underbart det ska bli att få tillbringa lite tid även med K och deras fina dotter som är drygt tre månader gammal. Det jobbigaste blir väl bilresan på cirka tre timmar med kära A som pratar lite väl mycket ibland... 
 
Nu känns resten av arbetsveckan lite mindre jobbig!
 
 

Helg med gamla studiekompisar

Några av mina före detta studiekompisar, som numera jobbar som lärare på olika håll, hade en fortbildning i Bremen förra veckan. Eftersom vi inte bor långt från Bremen, tog sig finaste M tid att komma och hälsa på oss över helgen. Till min stora glädje och överraskning bestämde sig även två av de andra - som jag inte sett på sex hela år! - att komma med för en dag. Så på lördagen träffades vi alla passligt till lunch, gick på sightseeing, drack kaffe, njöt av fantastisk sol och tillbringade helt enkelt en väldigt fin lördag tillsammans. På kvällen förde vi tillbaka K och I till tågstation där de tog tåget tillbaka till Bremen, medan vi med M fortsatte downtown för ett glas vitt.
 
Efter en mysig söndag som bland annat innehöll lunch i Bad Zwischenahn, kaffe med vår gudson och "Männerherzen" på teve på kvällen, körde jag imorse M till tåget innan jag åkte till jobbet. För henne bär det nu för ett par dagar vidare till både Köln och Düsseldorf. Ni kan ju gissa hur avundsjuk jag är. 
 
Bilden lånad av K.H. Tack ;)
 

Träning vecka 23

Så här alldeles jättefantastisk och effektiv träningsvecka blev det. Efter att solen och värmen efter en lång vinter och iskall - ja egentligen inte alls existerande - vår äntligen bestämde sig för att kika fram, valde vi att byta gymmet mot en solig plats i stan. Så det så. 
 
Måndag
15 min löppass (1,9 km, 271 kcal) 
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Bröst: Klassisk bänkpress
Mage: Situps (210 klassiska + 2*40 sneda crunches) + plankan (ca 2 minuter)
 
Tisdag
Plankan (2 minuter)
 
Torsdag
Plankan (2 minuter)
 
 

You never leave my mind - even when I have a million things to worry about.

Finns det något bättre än att vakna upp till sol och klarblå himmel? Känslan av att gå ut i den ljumma luften, slänga läderjackan på passagerarsätet, sätta solbrillorna på näsan och låta fönsterrutan glida ner och njuta av sommarluften - den känslan är oslagbar. Jag lyssnar på de lugna tonerna av Morcheeba som väcker gamla minnen, tänker på gårdagkvällens långa sms-"samtal", ler och låter kroppen fyllas av energi. 
 
This is gonna be a good day. 
 
 

Kaffekoppar à la Caelo

De här fina kaffekopparna köpte vi i den mysiga lilla butiken Caelo då vi var i Helsingfors i mitten av maj. Stora, ursöta och i flitig användning! Maria, det är en fin butik du har! 
 
 
 

Träning vecka 22

Efter en paus på 2-3 veckor pga. semester och förkylning blev det en mjuk start på träningen förra veckan, med två försiktiga pass. 
 
Måndag
15 min cykelpass (8,3 km) 
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Rodd 
Mage: Situps (100+100 klassiska + 2*40 sneda crunches), plankan (ca 2 minuter), benlyft (3*15)
Bröst: Klassisk bänkpress
 
Onsdag
20 min löppass (2,5 km, 228 kcal)
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (45 kg)
Mage: Situps (200 klassiska, 2*40 sneda crunches + ca 2 min plankan)
 
Bildkälla: Pinterest

Helgen

Även om det var kort som attan var det fina timmar vi fick tillbringa med T på fredagkväll och lördagmorgon. Vi fastnade dock i några alldeles för sena samtal på fredagkväll (typiskt!), så att stiga upp kl. 6 på lördagmorgon efter fem timmars sömn var lagom roligt, hehe. Men meningar som "Danke, dass es dich gibt" gjorde att det kändes lite roligare. 
 
En säng bäddad i gult, en liten arkitektgåva och en nyckel (eftersom vi inte visste om han kommer hem med oss eller senare) väntade på vår gäst. 
 
Den lagom trötta och regniga lördagen avslutades - efter mycket soffhäng och kaffe - med fotbollsfinalen i tyska Bundesligan. Bayern vann förstås, wer sonst! 
 
Idag har vi njutit av sol på terassen och i centrum. Hård vind har gjort det lite kyligt i och för sig, men väldigt lyxigt kändes det jämfört med de senaste dagarna och veckorna. 
 

Juni

Juni är det redan?! Sommar sommar, kom för att stanna!! Please!
 
Förra året präglades juni av klänningsköp, lavendel i trädgården, fotbolls-EM, babysitting och den bästa sommarplågan ever "Tage wie diese".
 
Så här ser planerna för juni 2013 ut:  
31 maj - 1 juni: Finbesök av T i Oldenburg.
8-9 juni: Finbesök av M i Oldenburg.
12-16 juni: Besim i Nürnberg.
27 juni: Oldenburgs kultursommar börjar.
 
Jag önskar mig sol, sommar, sköna stunder på terassen och ljumma kvällar downtown. Det är väl inte för mycket begärt, eller? 
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!