Helgens hemmapyssel

I helgen har det blivit en hel del hemmapysslande; igår gick jag nog nästan i alla inredningsbutiker i hela stan, utom en som jag glömde - den får vänta till nästa helg!

I shoppingskassen hade vi bland annat dessa tabletter att ha under tallrikarna på matbordet:


Medan männen äntligen började bygga ihop dörren till vårt PAX klädskåp på eftermiddagen flydde jag till IKEA för att shoppa mer inredningsgrejer eller åtminstone få lite inspiration. Jag köpte två handdukar, en grönväxt och två lyktor att ha framför dörren!



Nu ska jag plantera om en växt så att den kanske ändå funderar på att stanna i denna värld.

Kokowääh

Om ni vill se en tysk komedi, se Kokokwääh med Til Schweiger (en av Tyskland mest kända skådespelare) tillsammans med 10-åriga dottern Emma Schweiger i hudvudrollen!

Filmen handlar om Henry (Til Schweiger) som lever ett vilt singleliv som författarare och inte i sin vildaste tanke funderar på familj och barn. Plötsligt en dag knackar 8-åriga Magdalena (Emma Schweiger) på hans dörr och Henry får han veta att det är hans dotter - tills dess har han inte haft en aning om att han har barn. Magdalena har med ett brev från mamman (en av Henrys tidigare korta affärer) där hon ber honom ta hand om Magdalena i några veckor medan hon är i New Yok. Henry, som inte har någon som helst erfarenhet med barn, måste alltså inte enbart försöka vänja sig chocken vid att ha barn utan får dessutom agera ensamstående pappa i flera veckor.

Patchwork family big time! En rolig film med en underbart söt Emma Schweiger!



PS. Filmtiteln Kokowääh står för den franska rätten Coq au vin.

American Pancakes

Under vår semester till Turkiet åt jag nästan varje morgon american pancakes till frukost. Jag hade inte ätit det på länge och nästan redan glömt hur goda de egentligen är, särskilt med Nutella! Mums!

Mitt gamla recept kommer nog att få användas oftare under den närmaste framtiden:

1 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Blanda allt. Smält lite smör i en stekpanna och stek små, lite tjockare pancakes. Grädda några minuter på varje sida; ha inte för stark värme!


google

Polokrage

Den här basic-toppen med polokrage köpte jag för någon vecka sedan vid H&M för 9,95 EUR. Passar bra till både byxor och kjol och finns i flera olika färger.


hm.com

Dieses Oberteil habe ich vor ein paar Wochen bei H&M gekauft - passt gut sowohl zu Jeans als auch zu Röcken.

Ljusslingor i vas

Det blir mycket inredning här nu, men just nu tycker jag att det är hur snyggt som helst att ha ljuskedjor i en vas eller skål! Ett måste på inredningslisten för de kommande veckorna!


www.gingar.de

Zurzeit finde ich Lichterketten in Vasen und Schalen total schön! Ein Muss für die kommende Winterdeko!

Semestershopping

Egentligen hade jag inte tänkt shoppa något alls under vår resa till Turkiet i början av oktober...

... men resultatet blev:

- Två par Converse

- En burberrymönstrad väska från Longchamp

- En urmysig Benchrock

- Ett par solglasögon

Väldigt disciplinerad. Väldigt.

Eigentlich wollte ich in der Türkei nichts einkaufen, trotzdem hatte ich zwei Paar Converse-Schuhe, eine Tasche, eine Bench-Jacke und eine Sonnenbrille im Gepäck. Ich weiß nicht, wie das passieren konnte...

Ljusbollar

Mera dekoration! Hur söta är inte sådana här ljusbollar som dekoration i höstmörkret?!



http://www.lichterketten-experte.de

Home sweet home

Det var kärlek vid första ögonkastet då jag lärde känna internetshoppen Gingar med en massa grejer för hemmet! Vill ha! Detta är enbart några av favoriterna:

Perfekt för alla mina halsband som fortfarande hänger på ett dörrhandtag (9,95 EUR):


Fin och ståtlig dekoration för vardagsrummet (24,95 EUR):


Home sweet home! Bokstäver i rött för ett annars väldigt ljust inrett vardagsrum (19,95 EUR):


Orientaliskt inspirerad lampa som piggar upp vilket rum som helst (44,95 EUR):

Bildkälla: http://www.gingar.de/shop/home

Wenn ihr den Shop Gingar noch nicht kennt - schaut euch unbedingt ihre Wohnaccessoires etc. an!

Kärlek

Att somna i dina armar.

Att vakna vid din sida.

Att skratta tillsammans.

Att dela gemensamma minnen.

Att veta att man har någon att komma hem till.

Att veta att du är.



Stadssemester

Vårens resa till Istanbul med fem av våra närmaste vänner var en av de bästa resorna ever. Därför är vi lite sugna på en ny stadssemester med samma eller liknande gäng under våren 2012. Många idéer har vi; detta är några av våra drömmål för en 4-5-dagars resa:

Paris


Lissabon


Rom


New York


Prag

Alla bilder: google.

Dagens visdom


We went to places where you don't come from





weheartit

Kameraväska

Jag är på jakt efter en kameraväska för min Canon EOS 500D. En större väska med plats inte enbart kamerautrustning utan även andra grejer som plånbok, mobiltelefon, vattenflaska osv. Det är lättare sagt än gjort.

Min favorit just nu är i alla fall Lowepro Passport Sling:



Den kostar ca 50 euro och har plats för en kamera med objektiv, ett extra objektiv och personliga grejer.

Ich bin auf der Suche nach einer schicken, praktischen Tasche für meine Canon EOS 500D. Gar nicht so einfach. Sie sollte genug Platz für die Kamera mit aufgesetztem Objektiv, ein zusätzliches Objektiv und persönliche Gegenstände haben. Was mir momentan am besten gefällt bzw. gefallen könnte ist die Lowepro Passport Sling.

Ny design

Igår kväll bytte jag design på min blogg. Vad tycks? Designen är från jennyjanssons.com. Tackar och bockar!

Paris

Till Paris vill jag åka en dag. Fotografera Eiffeltornet, äta croissant och dricka café au lait på ett litet mysigt café, handla på bagerier och gå i fina modebutiker. Köpa ett prickigt paraply och dansa över gatorna.

google


After Wedding

Igår var vi i Bremen på After Wedding Shooting med våra bröllopsfotografer. Roligt hade vi det även om det kallt på slutet. Jag är säker på att det blir en hel hög med fina höstbilder! Det var en konstig känsla att klä på sig brudklänningen igen, men nu behövde man i alla fall inte vara försiktig mera.

Danke Amrit und Lutz - war schön mit euch!

Taking a break


Höstklänning

Imorse blinkade varningen "Glatteisgefahr!" för första gången den här hösten i min bil. Det börjar visst bli dags att byta till vinterdäck...

Igår kväll trotsade jag mörkret för att åka och handla. Förutom det ena och det andra för kylskåpet blev det denna höstklänning från H&M. Perfekt med svarta/bruna strumpbyxor och läderstövlar! Fredagen till ära fick den åka på direkt idag!

hm.com


Going round in circles


Höstoutfit

stylefruits


Tysk musik: Monrose

Den tyska trion Monrose vann tyska Popstars år 2006 och var under de följande åren ett av Tysklands mest populära tjejband och ett av få Popstarsband som verkligen varit framgångsrika. 2011 avslutade bandet sin karriär för att fortsätta som soloartister på olika håll. Här kommer några av deras mest populära låtar:

Shame:


What You Don't Know:


Hot Summer:

Pumpasoppa

800 g pumpa (netto)
600 g morötter (netto)
1 lök
5 cm ingefära
2 msk smör
1,2 l grönsaksbuljong
ca 300 ml kokosmjölk
salt och peppar
Citronsaft
Koriander

google

Skala och tärna pumpan, morötterna, ingefäran och löken, bryn i smör. Låt grönsakerna koka med grönsaksbuljongen i en stor kastrull i 15-20 minuter. Mixa soppan tills alla grönsaker är purerade. Tillsätt kokosmjölk, salt, peppar och citronsaft och låt soppan koka upp. Garnera med koriander.

Semesterbilder

Här kommer några foton från vår solsemester i Turkiet.




















Autumn

Hösten är här. Den fina, varma sensommaren aka Indian Summer har tackat för sig och kommer knappast att återvända mer det här året. Tack för att du förgyllde vår september efter den kalla och gråa sommaren!

Idag var det back to reality: första arbetsdagen efter semestern, becksvart morgon, regn och 10 grader. Men samtidigt är det något mysigt med hösten: man får med gott samvete kura ihop sig under en filt på soffan, dricka varm kakao och se en film. Eller gå ut och fotografera den (inte ännu, men säkert snart) färggranna naturen. Gårdagens varma och kryddiga Chai Latte efter en kylig men solig promenad samt gårdagkvällens fina middag med goda vänner var en bra början på hösten.

Back home

Stjärnhimmel, sand under fötterna, vågornas lugna kluckande mot strand. Köfte, efterrätter drypandes av honung, leblebe och american pancakes. Strandförsäljarens monotona "Fallschrim, Jetski, Banana". Vitt vin och en fantastisk solnedgång. Dan Brown och vilt lekande katter.

För några timmar sedan kom vi hem från en veckas solsemester i Side, Turkiet. Underbart skönt och avslappnande!





Seafood diet

weheartit


Packa pappas kappsäck

Svart bikini, blå bikini, solgul sommarklänning, solkräm, Dan Brown, flipflops och pass är nerpackade. Tånaglarna är nylackade och kameran laddad.

Side - here we come!

google

Vi hörs om en vecka! So long! Ciao!

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!