Nothing But the Truth

För ett par dagar sedan såg jag filmen Nothing But the Truth. Den handlar om den politiska journalisten Rachel Armstrong (Kate Beckinsale), som skriver en artikel där hon avslöjar en CIA-agent. Artikeln får väldigt stor uppmärksamhet eftersom bakgrunden till artikeln är ett mordförsök på den amerikanska presidenten och framför allt eftersom Rachel vägrar att avslöja sin källa. Nothing But the Truth är en samhällskritisk film som även visar hur journalister lever för sitt yrke och vad de är redo att offra för sina rättigheter. Både på gott och ont.

De kalla kårarna kryper närmare när man i slutet av filmen får reda på vem källan var...

En sevärd film!

Rabarber-äppelmarmelad

Igår kväll fick jag för mig att laga marmelad av rabarbern som låg i kylskåpet efter att jag inte hann laga rabarberkaka till lördagkväll. Rabarber-äppelmarmelad blev det. Riktigt gott faktiskt. Här är receptet:

550 g rabarber (obs! Vikt efter att rabarbern har skalats)
550 g äppel (obs! Vikt efter att äpplena har skalats, kärnats ur osv.)
1/2 tsk kanel
1 vaniljstång
500 g syltsocker

Tvätta, skala och kärna ur frukten och skär den i små bitar. Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda både stången och fröna med äppel- och rabarberblandningen, kanelen och sockret. Låt stå och dra i 1-2 timmar, till exempel i en kastrull.

Koka upp blandningen och låt stormkoka i ca 5 minuter. När marmeladen är färdig (gör marmeladprovet för att ta reda på om den har kokat tillräckligt länge: ta lite av massan på en sked och lägg på en kall tallrik. Om massan stelnar och inte rinner är marmeladen färdig) fylls marmeladen i marmeladburkar. Låt burkarna stå upp och ned de första fem minuterna. Låt dem svalna lite innan du ställer dem i kylskåpet. Man får ca 4-6 burkar beroende på storlek. Det är bra att låta burkarna stå i ca 100 grader i ugnen just innan man kokar marmeladen. Då steriliseras de och är dessutom varma så att de inte spricker när man fyller i den varma marmeladen.

I love my cabriolet

Finns det något skönare än att efter åtta timmar inomhus på jobbet komma ut i solen, stiga in i bilen, öppna cabriolet-taket, lyssna på bra musik och låta solen värma och vinden vina genom håret?! Ljuva vår!


webwombat.com.au

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!