31 maj 2013

Det är knappt så att man kan tro att det är sant, men solen skiner och temperaturen ska klättra upp till hela 20 grader idag. HURRAAAAAAA, gräv fram sommarkläderna ur den mörkaste vrån!! 
 
Idag kommer finaste T på ett spontant kort besök till oss. Han ska på middag med alla sina före detta arbetskolleger ikväll och kommer att övernatta hos oss. Eftersom han åker hem tidigt på lördag hinner vi i och för sig inte tillbringa så hemskt mycket tid tillsammans, men bättre än ingenting i alla fall! Sängen är bäddad och den röda mattan utrullad!
 
 

Längtan

Smaken av årets första blåbär och aprikoser med mjuk smak på tungan gav mig längtan efter mer. 
 
Längtan efter att plocka smultron på ett strå och doppa tårna i havet. Längtan efter doften av Apres Sun-kräm. Längtan efter att få gå barfota över gräsmattan, att få glida in i de finaste sandalerna. Längtan efter att känna en ljummen vind och varma solstrålar smeka ens hud efter en lång arbetsdag. Längtan efter motivationen, styrkan och kraften som infinner sig under sommaren. 
 
Bildkälla: weheartit
 
 
 

Lösgodis på IKEA

Det är ju knappt så att man kan tro det, men IKEA Tyskland säljer sedan bara någon vecka lösgodis!
 
L Ö S G O D I S ! ! ! 
 
I all iver blev det bara en skakig mobilkamera-bild, men bättre än inget som bevis! Jag skuttade omkring och fyllde en hel påse medan alla andra stod och undrade vad detta är.


Integrationstest Tyskland

Jag har bott i Tyskland sedan hösten 2004 - med en kort paus på ett drygt år - och har inte för avsikt att flytta härifrån i första taget. Därför kommer jag att ansöka om tyskt medborgarskap det här året. Eftersom jag får behålla mitt finska pass och alltså ha dubbelt medborgarskap har jag inget att förlora, so why not!
 
För att kunna ansöka om tyskt medborgarskap måste man fylla en hel del krav (tysk byråkrati, you know...). Bland annat måste man ha bott och arbetat i Tyskland en viss tid, vilket ju är helt förståeligt. Om man är gift med en tysk medborgare förkortas den här tiden, så jag kommer att kunna lämna in min ansökan den här sommaren då vi har varit gifta i två år. 
 
Förutom det (och en hel massa annat) är man också tvungen att göra ett så kallat integrationstest, Einbürgerungstest. Integrationstestet består av olika frågor gällande tysk kultur, politik, historia osv. Allt som allt finns det 300 frågor - testet som man gör består sedan av 30 av dessa frågor. De som är intresserade och kan lite tyska kan ta sig en titt på alla frågor här. 90 procent av frågorna är alldeles löjliga, fem procent är lite svårare men borde vara okej för alla som bott i Tyskland en tid. De sista fem procenten är kluriga och känns väldigt väldigt irrelevanta för ett integrationstest. Dessa frågor har till och med de flesta av mina tyska vänner svarat fel på!
 
Källa

I varje fall var det idag min tur att ta del av integrationstestet. Vi var fler än jag hade trott (ca 15 stycken) och alla fick ett prov med 30 slumpvis ihopsatta frågor. Ja och vad ska jag säga? Jag var färdig och ute på trappan med mobiltelefonen i hand 7 minuter efter att jag fått "provet" framför näsan. Det här kändes liksom lite löjligt och jag undrar om det finns någon alls som inte klarar av det? Det är nog bra att ha klickat igenom frågorna några gånger i förväg så att man vet ungefär vad som väntar en och så att man kan klura ut de där enstaka frågorna som är svåra, men annars är det här nog ett "Kinderspiel" som man säger på tyska - busenkelt alltså. 
 
Nu gäller det att få ihop alla papper och dokument som behövs. Målet är att lämna in ansökan senast i augusti. 
 

Finland

Soligt sommarväder, en rolig hyrbil med långsamma färder genom tomma landskap, en fin middag vid Tintå, kaffe vid Strindberg, en lurvig vovve, snygga koppar, grillad lax, ett fantastiskt vackert hus, en charmör till gudson, två nya sjalar, x antal cider, prischock, en stor Cafe Latte med sällskap av en pinkfärgad iPad, bakugans-leksaker, en skolavslutningssallad, spännande ishockey-minuter, en borttappad röst, gamla bekanta vid tyska insten, lunch i en studentrestaurang fylld med minnen, ett lyckat överraskningsbesök hos en släkting. Och mycket mer. Det var Finlandresan 2013 i ett nötskal.
 
Nu är vi tillbaka sedan några dagar, i ett tyvärr väldigt kyligt Tyskland och med en förkylning som vägrar släppa taget.
 
Anyway, imorgon börjar vardagen igen. Men som tur säger countdownen här intill att det bara är dryga 70 dagar till nästa semester! Augen zu und durch!
 

Träning vecka 19

Måndag:
30 min cykelpass (drygt 17 km) 
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd 
Bröst: Bröstflyes (20 kg)
Mage: Situps (105+120 klassiska + 2*45 sneda crunches), plankan (ca 2 minuter)
 
Tisdag:
Plankan (2 minuter)
 
Onsdag:
15 min cykelpass (8,1 km)
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (45 kg)
Mage: Situps (200 klassiska, 2*40 sneda crunches + ca 2 min plankan)
 
Torsdag:
Armar: Dips på stol (3*15)
Mage: Sidoplankan (per sida 3*10), båten (1,5 minut), plankan med byte av armposition (1 minut)
 
Pinterest

Finland

Efter en paus på två år bär det idag av till Finland för några dagar. Vi har packat vårt pick och pack och är redo att börja ta oss mot Bremen därifrån vi via Amsterdam flyger till Helsingfors. Det är en hel del vi ska hinna med under de kommande dagarna, så vi hörs nog säkert först efter att vi kommit tillbaka den 17 maj. 
 
So long! 
 
Källa
 
 

Ankan Lotte

Den här filuren kom på posten igår. Hur fin och gosig den än är har jag dock inte tänkt behålla den själv, ingen fara. Den ska imorgon få åka vidare västerut till familjen H, närmare bestämt till en fin liten tös på två månader.
 
 
Jaha, och varför blev det just den här ankan, kanske ni funderar? Ja den hemligheten hittar ni på ankans fot. Andra har sina namn i passet - ankan tyckte tydligen att det är bäst att ha namnet på foten så man inte glömmer bort det. Mitt hjärta skrattade i alla fall av lycka då den såg det - det här var ju den perfekta roliga lilla gåvan till en liten tjej vars föräldrar man tyvärr inte ser tillräckligt ofta. Så att de nu inte glömmer bort en i alla fall. Hihi.
 

Inne

Inne just nu:
 
- Solen och de långa ljusa kvällarna
- Färggranna byxor 
- Chucks
- Minibrownies
- Havreflingor med hallon och mjölk
- Frukost på terassen 
- Tärnad mango 
- Foton från gånga resor
- Die Toten Hosen: Altes Fieber
- Plankan (den är alltid alltid inne!)
 
 
 

Majhelg

Det är återigen en väldigt solig och somrig helg vi har bakom oss! Den skulle gärna ha fått fortsätta en stund till. 
 
Fredag: 
En sväng i centrum efter jobbet och sedan besök av vår gudson och hans mamma på kvällskvisten. 
 
Lördag:
Riktigt soligt sommarväder. Jag började dagen med frukost på terassen och avslutade den med en drink i centrum. Där emellan blev det bland annat glass i solen med familjen K, besök hos en ofattbart liten tös och rensning i trädgården.
 
Söndag: 
Det soliga sommarvädret blev ännu soligare, varmare och somrigare på söndagen - det var nästan så att det blev för varmt (!) på terassen nu och då. Vi hade gäster så gott som hela söndagen: Vid lunchtider grillade vi med några vänner, vid 14-tiden kom två andra vänner på kaffe och två timmar senare kom ytterligare två vänner med rabarberkaka. Det blev flera timmar på terassen, gos med gudson på en filt på gräsmattan och mot kvällen ännu lite mer rensning i trädgården. 
 
Den här veckan är tack och lov igen kortare än vanligt då torsdag är helgdag. Och sedan följer en veckas semester - hurra!
 

Träning vecka 18

Det blev bara ett pass vid gymmet den här veckan eftersom onsdag - som vanligtvis är veckans andra träningsdag - ju var helgdag. Istället fick det bli några pass hemma. Men trots att det är varmt ute och gymmet kommer att likna en bastu måste det nog bli några löp- och cykelpass den här veckan!
 
Måndag:
15 min cykelpass (8 km) 
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg)
Bröst: Bröstflyes (20 g), sned bänkpress (10 kg)
Mage: Situps (120 klassiska + 2*40 sneda crunches) + hängande benlyft + plankan (ca 2 minuter)
 
Onsdag:
Mage: Plankan (2,5 minut)
 
Torsdag:
Armar: Bicepscurls med 3 kg hantlar (3*20), dips på stol (3*15)
Mage: Plankan (2 minuter)
 
Lördag:
Mage: Plankan (2 minuter)
 
Söndag:
Mage: Plankan (2,5 minut + 1 minut), plankan med byte av armposition (1 minut)
Armar: Dips på stol (3*10)

Maj

Vart rusar månaderna förbi det här året? Hallåå liksom? Maj är här - väldigt välkommen indeed och fylld med semester och helgdagar... 
 
Så här såg maj 2012 ut:
Kom hem från Lissabon.
Medan min man åkte till varma Florida åkte jag till ett iskallt Mönchengladbach.
Jag gjorde världens snabbaste jordgubbskaka.
En solig pingsthelg med bland annat ett besök i Schillig.
En het träningsvecka.
Sommaren kom.
 
Planerna för maj 2013 ser ut så här:  
9 maj: Helgdag.
11 - 17 maj: Semester i Finland.
18 - 20 maj: Pingsthelg, eventuellt inkl. spontan helgtrip.
25 maj: UEFA fotbollsfinal Bayern - Dortmund. I'm telling you - Tyskland kommer att vibrera denna kväll!
 

Arkitekter och gåvor

Finaste T har nu - med tillräckligt många år arbetserfarenhet och den ena och andra fortbildningen - gått från diplomingenjör till arkitekt. Någon liten grej har han väl gjort sig förtjänt av då, tänkte jag, och hittade den här roliga kaffekoppen. Kanske fyller jag den med några Mini-Rittersport att ha till hands om blodsockret sjunker de där sena kvällarna i byrån.  
 
Bildkälla: Amazon
 

En underbar helgdag

Jag sitter fortfarande med ett stort leende på läpparna och en bomullslen känsla i hjärtat. Vilken fantastisk första-maj-helg! 
 
Det hela började dunderbra på tisdagkväll. Vi var båda trötta efter jobbet, måste handla mat för första maj och ville sedan ta oss in till centrum för att titta på fotboll (ja vi är ju i fotbollens mecka, typ). Där var allt fullare än proppfullt och vi fick ingenstans plats. Plötsligt ringer telefonen: Det var min bästa vän T (som egentliger bor i närheten av Düsseldorf, men under veckorna jobbar i Hamburg som är ca 150 km häirfrån) på andra sidan tråden som kvittrade något om "ÜBERRASCHUNG - jag är i Oldenburg om ca 10 minuter"...!!! Jag kunde ju knappt tro det, men det var verkligen sant! För ett par veckor sedan skulle vi ha träffats i Hamburg, men den träffen blev han tvungen att säga upp med kort varsel. Igår var den konstiga stämningen som bortblåst och det var en alldeles fantastisk kväll vi tillbringade innan han idag åkte vidare hem till sin familj. Det var som tidigare, då han ännu bodde här, en riktig back in the days-revival: Långa långa förtrogna samtal på krogen Strohhalm om allt mellan himmel och jord. Det var precis vad jag behövde!!
 
Med ett stort leende på läpparna vaknade jag idag upp till en solig och varm helgdag. Vi har grillat med vänner, suttit ute på vår terass och njutit av solen, gått på promenad och beundrat hus samt druckit kaffe på en uteservering i stan. Underbart.
 
Så här soligt var det då vi satt på vår terass och lät maten sjunka ner.


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!