Glad lillajul och första advent!

Med en bild från årets julmarknad önskar jag alla en trevlig helg, en fin lillajul och en mysig första advent! Hoppas ni inte snöar bort i Skandinavien...!
 

Hösten 2012

Lüttelforster Mühle, en fantastisk bröllopsfest, en rolig fotograf, kravatter och manschettknappar, ett tal, Roermond, holländsk lakrits med mintsmak, Medinas nya cd, blomlökar, en regnig bilfärd till Wolfsburg, en splitterny Polo, besök av familjen Weber, ett söndagsdop med god lunch vid Zocalo, sommarväder i slutet av oktober, mäktiga burritos och en cupcake för mycket, You keep me falling for you, Winterpflaume, Türkischer Apfel, en kikärtsgryta, holländsk mintlakrits, Burgcafé, tidig frost, 3 Doors Down, en snabb helg i Böblingen och en lång bilfärd, 17 grader och sol en novemberlördag, Breuningerland, Deine Augen machen blingbling, heiße Milch, marknadsföringsfokus på jobbet, en svart basic-klänning, The Voice of Germany, ny diskmaskin och ny tvättmaskin, chokladfuge.

Lambertimarkt 2012

Oldenburgs jumarknad år 2012 har efter det första besöket definitivt fått godkänt. Glöggen ångar i varje knut, ljusen glittrar, bekanta ansikten gömmer sig lite här och där, doften av brända mandlar ligger i luften, färggranna Liebesäpfel trängs med Lebkuchen och andra godsaker, i ett hörn överraskar exklusiva fågelholkar och i ett annat leksaker av alla de slag. Fotografens paradis med andra ord. Här får ni den första skörden.
 

Waves

Medan jag igår kväll väntade på att min man skulle komma hem efter en längre arbetsdag och ta med mig på julmarknaden fick jag för mig att pryda vår Aaltovas med ljusslingor. Så här blev resultatet ur ett något mer fotografiskt inspirerat perspektiv.
 
 
 
 
 

27112012

En alldeles spontan kaffepaus med en av de bästa kollegerna man kan ha förgyller vilken dag som helst. Guldkant då den är som bäst. Månen log mot mig då jag körde hem. Ljusen i stadens julkransar har tänts. En första skön och lugn promenad över julmarknaden, perfekt kyla i luften utan regn, fina bilder i kameran. Jul- och adventstiden kan börja.
 

Chokladkola

Vad är roligare en blåsig novembersöndag än att laga julgodis? Den här gången blev det för första gången chokladkolan enligt receptet på bloggen Söta saker. Betyget blev: Busenkelt, gott - och sött! Perfekt till eftermiddagskaffet!
 
 
En del kolabitar slank ner i min mage, andra paketeras som små adventsgåvor.
 

Träning vecka 47

Måndag:
15 min crosstrainer (alla cyklar och löpband var upptagna, morr!)
Styrketräning:
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*25 sneda crunches) + plankan + hängande benlyft
Bröst: Bröstflyes (20 kg), sned bänkpress (11,25 kg), klassisk bänkpress
 
Onsdag:
20 min cykelpass (11,5 km)
Styrketräning:
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (45 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*25 sneda crunches) + plankan
 
Torsdag:
Dips på stol (3*15)

25112012

Idag har det varit riktigt blåsigt här hoss oss! Trots att det bara pep i knutarna vågade vi oss i alla fall ut efter att ha stärkt oss med lite mustig gulasch till lunch. Det blev bland annat en kamerapromenad över julmarknaden som de just håller på att bygga upp och en kaffe vid Vapiano med familjen K och en alltid lika söt gudson.
 
 
Nu blir det X Factor-final med en kopp te och - surprise surprise - lite lakrits.
 

Countdown till julmarknaden

Nedräkningen här intill visar bara några få fjuttiga dagar kvar tills julmarknaden i Oldenburg börjar! På tidag öppnar nämligen portarna och då blir det dags för årets första Glühwein och kanske lite fudge eller gebrannte Mandeln. Mums!
 
Det får gärna vara lite småkyligt - och inget regn tack! - under de kommande veckorna så att man får upp lite julkänsla!
 
 

24 november 2012

Fullständig dimma. Konturerna av nakna kvistar och en stråle ljus från ett hem längre bort är det enda som avbryter det gråa. Skrivbordslampan speglar sig i fönstret. Utanför på gatan kör den ena och andra bilen hem från lördagsshoppingen. Dimljusen kämpar sig genom den tunga luften.
 
Det är en månad kvar till julafton och den första julklappen har burits hem och är redo att slås in. Man måste ju strö lite skandinaviska traditioner och skandinavisk design över resten av Europa också.
 

Friday I'm in Love

Gott folk, jag vill ju inte direkt påstå att fredag är min favoritdag, men det är nog en skön känsla att veta att man - oavsett vad som händer på jobbet och hur trött man är - får gå hem tidigare, slänga sig på soffan, dricka en kopp kaffe med kall skummad mjölk och kanske till och med ta sig en lakritsbit. Wochenende - here I come!
 
Den här bilden har absolut inget med inlägget att göra; den är tagen ur en spårvagn i Lissabon.
 
 

Almighurt

Den nya joghurtsorten i hjöärtformat (!) från Almighurt får helt klart godkänt! Det ena och andra exemplaret brukar åka ner i inköpsvagnen... I mitten har man joghurten, i ena hörnet äppelmos och i det andra små kexhjärtan. Väldigt väldigt gott att äta framför teven efter en lång arbetsdag och ett hårt träningspass.
 
 

Önskelista 2012

Snart det bli dags för önskelistorna 2012. Helst av allt önskar jag mig och oss ett lyckligt 2013, eftersom det här året tyvärr innehöll en och annan motgång. Men lite materialla grejer önskar man sig trots allt och denna gång står bland annat detta på min önskelista:
 
Mjölkskummare till vår Nespressomaskin. Vår maskin har i och för sig en inbyggd mjölkskummare, men den är inte alls lika bra som denna separata grej som K har!
Ett paraply, eftersom jag den senaste tiden enbart gått omkring med olika reklamparaplyer...
 
 
 
Nya stövlar.
 
 
 
 
 
 
Påslakan.
 
 
 
Lightroom (bildhanteringsprogram).
 
Bildkällor: Google, Zalando, Nespresso
 

21112012

En kall men något mindre stressig tisdag ligger bakom mig. Tanken på att julen och julledigheten närmar sig med stormsteg underlättar lite i höstmörkret. Dessutom får vi finbesök i två omgångar ännu före julen, så det är en hel del att se fram emot. Kalendern ser mätt och belåten ut, här blir det inga tomrum under de kommande veckorna inte!
 
Jag hade ju egentligen planerat att ta itu med julklapparna redan i november, men surprise surprise - hittills har jag inte fått köpt en endaste klapp. Same old story... Egentligen borde jag ta en dag ledigt för att i lugn och ro hinna gå på julklappsjakt, men det blir nog svårt att få ledigt före julen. Det blir väl helt enkelt att trängas med resten av Nordtyskland bara, det hjälps inte.
 
Nu ska jag i alla fall hoppa in i min favoritbil och ta mig en svettig runda på gymmet. So long!
 

Histogram

Den här bilden som jag hittade på Pinterest förklarar det här med histogram på ett väldigt enkelt sätt. Det gäller att komma ihåg det här när man nästa gång beger sig ut med kameran eller sitter framför Photoshop eller Lightroom.
 
 

Fotoinspiration...?

Det ligger ett riktigt tjockt täcke på marken just nu...! Nej, inte snö (ännu i alla fall), men löv så långt ögat når! Är det verkligen så här "lövigt" varje höst?
 
Vet ni vad som är mest trist nu då till och med höstfärgerna gett upp? Att jag helt tappar inspiration till att fotografera - både inomhus och utomhus. När julmarknaderna börjar kanske det blir bättre igen, men just nu är det bara noll inspiration. Har ni några bra idéer och inspirations"kicks" så får ni gärna dela med er!
 
Jag får bjuda på en bild från Lissabon istället...
 
 

Träning vecka 46

Eftersom min fot mår bättre vill jag de kommande veckorna satsa lite mer på mina cardiopass. Den här veckan blev det ett löppass för första gången på en längre tid, det gjorde riktigt gott!
 
Måndag:
30 min cykelpass (17,5 km)
Styrketräning:
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps + plankan
 
Tisdag:
Pilates (hemmaträning med DVD)
Push ups (3*15)
 
Onsdag:
20 min löppass (2,5 km, 227 kcal)
Styrketräning:
Bröst: Bröstflyes (20 kg), sned bänkpress (11,25 kg), klassisk bänkpress
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2* 25 sneda crunches), plankan
 
Söndag:
Dips på stol (3*12)
 

Tredje novemberhelgen tjugohundratolv

Under helgen har jag
 
- fått njuta av ytterligare en fin och solig lördag
- lekt med gudson
- skrattat bort en hel lördageftermiddag med en vän som snart flyttar bort
- ätit kex och lakrits
- konstaterat att alla fina gula löv som gav så fin höststämning för enbart en vecka sedan numera är bruna och/eller fallit till marken
- funderat på julklappar
- svurit äver en tvättmaskin som vägrat centrifugera
- gjort burritos till söndagslunch
 
Imorse var det -0,5 grader ute och jag hade två (!) fantastiskt underbara lager is på min bil. Vet ni när man skrapar och skrapar och under det första lagret is väntar ännu ett, som oftast frusit fast ännu envisare än det första.
 
Vi får se vad den här veckan för med sig; min kalender är inte särskilt tom denna vecka heller... Jag får väl ta till lite Pilates på kvällarna igen; det funkade rätt bra förra veckan.
 
 

Schau' nicht mehr zurück...

Jag tackar högre makter för att veckan är avklarad och bjuder er på en av mina aktuella tyska favoritsånger, "Schau nicht mehr zurück" av XAVAS (Xavier Naidoo och Kool Savas). Ha en fin helg!
 
 

15112012

Ett tunnt frostlager både på gräsmatten och på bilfönstren, cyklister med tjocka mössor nerdragna över öronen, en isskrapa i högsta hugg, ett puffigt moln framför näsan efter varje andetag. Termometern visar 0 grader. Det är den 15 november 2012.
 

14112012

En stressig dag ligger bakom mig även idag, men det var i alla fall mer framgångsrikt än igår. Nu har jag just varit och sprungit av mig stressen på gymmet och tänker ta det lugnt resten av kvällen. B har varit i Köln på arbetsresa idag och kommer hem lite senare ikväll.
 
Ungefär så här ser det ut på vardagsrumsbordet en alldeles vanlig vardagskväll efter gymmet: En kopp te, ett glas vatten eller saft, lite frukt och något sött, oftast några bitar lakrits eller choklad. Så även ikväll. Tack och hej för idag.
 
 

New day

Ny dag, nya möjligheter. Även idag är min kalender väl fylld, men efter lite avslappnande Pilates igår kväll, en god natts sömn och en kopp kaffe är jag på hugget igen. Nu vet jag förstås inte om jag känner mig så ännu ikväll, men just nu känns det som att "bring it on"! Bara telefonen inte ringer alldeles för mycket före kl. 11. Please. För fram tills dess har jag ännu en hel del att förbereda.
 
Och ikväll blir det belöning på gymmet.
 
 

Erschöpft.

Så här känner jag mig efter den här arbetsdagen... Pust.
 
Källa

Babystrumpor

De här sötaste babystrumporna köpte vi åt våra vänners kommande dotter. Jag bara inte kunde motstå dem!
 
 
Ich konnte einfach nicht wiederstehen!! Diese zuckersüßen Babysocken sind Teil eines Geschenkes für die Tochter unserer Freunde. Die Kleine kommt voraussichtlich Ende Februar auf die Welt.

Gyllene höst

Så här soligt var det hos oss igår! Fina färger börjar träden nu äntligen få; även om hösten här i Tyskland inte alls är lika färggrann som i Skandinavien. 
 

Träning vecka 45

Måndag
10 min cykelpass som uppvärmning
Styrketräning: Triceps, biceps, bröst, rygg, situps (inkl. hängande benlyft)
 
Tisdag
20 min cykelpass (11,7 km)
Styrketräning: Axlar, bröst, rygg, situps (inkl. plankan)
 
Onsdag
Pilates (hemmaträning med DVD)
 
Söndag:
Pilates (kort programm, hemmaträning med DVD)
Dips på stol
Armhävningar
 

Helgen

Denna helg har vi
 
- köpt ny diskmaskin. Hurra vad underbart det är att inte behöva diska för hand varje dag!
- varit tvungna att konstatera att överdragen för matbordsstolarna var tänkta för en annan stolmodell, som ser nästan likadan ut som våra stolar. För våra stolar finns det inga flera färger. Inget köp där alltså. Tji fick jag. De gamla överdragen fick alltså åka in i tvättmaskinen och sedan började kaoset med att få klätt dem på stolarna igen. Pust. Det var ett par svordomar där på fredagkväll...
- köpt två små presenter åt den kommande fröken Heikamp; våra vänner har nu äntligen fått veta att det är en dotter de får i februari.
- njutit av en lång och någorlunda mild (samt torr!) lördag i centrum, inkl. kaffe med vänner.
- dammsugit, bykt, strukit osv.
- städat upp i badrumsskåpet och -hyllan
- tittat på The Voice of Germany.
- sett en boxningsmatch på Strohhalm. Snark.
- tagit två något kyliga söndagspromenader i solskenet.
- ätit spenat.
- busat med gudson.
- ätit två bitar äppelkaka.
 
En lyckad och avslappnad helg allt som allt.
 

Kikärtsgryta

För någon vecka sedan var jag på jakt efter ett matrecept med kikärter och hittade denna läckra libanesiska rätt. Det var egentligen ett vegetariskt recept men jag valde att göra den med nötfärs, och det blev riktigt gott. Perfekt för en höst- eller vintermiddag. Snabbt och enkelt går det dessutom!
 
1 aubergine
200-300 g nötfärs
1 burk kikärter
1 burk hackade tomater
1 msk tomatpuré
3 lökar
2 vitlöksklyftor
Olivolja
300 ml vatten
Salt & peppar
 
Tärna auberginen, salta rikligt och bryn i mycket olivolja. Lägg åt sidan. Bryn köttfärsen.
Hacka och fräs löken. Tillägg kikärter och tomatpuré, rör om. Tillägg tomaterna, auberginen och köttfärsen. Fyll på med lite vatten. 
 
Tillägg till sist vitlök och smaka av med salt och peppar.
 
Låt småkoka ca 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum eftersom kikärterna gärna faller ner på kastrullbottnet. 
 

Onsdagsoutfit

Här ser ni min nya basic-klänning i svart, som jag kombinerat med en svart kofta. Klänningen kommer från H&M, kostar knappt 10 EUR och finns i flera olika färger. Väldigt praktisk att kombinera med det ena och det andra. Hittills har jag enbart den svarta som jag gärna kombinerar med svart, beige stövlar och något färgglatt halsband, men jag kan tänka mig att några andra färger av samma modell kommer att landa i min garderob inom kort... Kanske en röd till julen?
 
 
Förresten: Tack gode gud att det är fredag idag!
 

Pilates & wellness

Gårdagskvällen var riktigt lyckad, även om det tog en halv evighet tills vi fick maten på Zocalo den här gången... Det blev tapas för B och mig, riktigt gott. Men ojojoj vad de har höjt priserna alltså! Inte bra...
 
Eftersom onsdag egentligen är en av våra träningsdagar kände jag för att göra något i träningväg då vi kom hem från middagen. Då letade jag för första gången på säkert två år fram min Pilates DVD och körde en runda. Jag hade nog glömt hur ansträngande Pilates kan vara. Pust. Men det kändes bra efteråt i alla fall.
 
 
Efter det blev det lite wellness för både hår och hy: En ny oljekur för håret och lite fuktbehandling för huden.
 

One big TO DO!

Vet ni vad jag absolut måste ta itu med snarast? Jo, beställa och rama in bilder från vårt bröllop (det är ju bara 15 månader sedan, haha...) och göra en fotobok med alla bilder. Tänk att jag inte har kommit mig för att göra det ännu... Suck...
 
© Lutz Karau
 
Ich muss endlich mal (nach 15 Monaten...!) ein paar Fotos von unserer Hochzeit entwickeln lassen und einrahmen! Ein Fotobuch wäre auch schön. Vor Ende des Jahres muss das erledigt sein, sonst wird das nichts.
 

07112012

Ni anar inte hur gärna jag skulle ha ledigt ett par dagar mitt i veckan nu; bara för att hinna städa hemma, fixa lite ditt och datt, baka, byka, stryka och annat roligt. Det blir inte mycket tid över då man kommer hem vid 17-tiden, snabbt kastar i sig lite mat och sedan susar vidare till gymmet...
 
Idag blir det i alla fall inget gym. En av våra vänner har födelsedag idag så det blir en sväng till restaurangen Zocalo ikväll. Där var vi alldeles för ofta den senaste tiden, men gott är det nog alltid. Jag tror jag ska satsa på kycklingspetten med jordnötssås ikväll.
 
Jag märker att det inte blir många bilder här just nu; jag ska försöka bättra på det så småningom. Versprochen.
 
Ciao.
 

Aldrig mera vita matbordsstolar!

Vet ni vad jag konstaterade denna novembermåndag då jag tillbringade lunchpausen hemma (för att vänta på en leverans) och satt vid matbordet medan solen sken in? Att vi absolut behöver nya överdrag till våra matbordsstolar! De är vita. Eller de har säkert varit vita i ett tidigare liv. Aldrig mera tänker jag köpa vita matbordsstolar alltså! Påminn mig om det om jag får konstiga idéer någon gång. Så nu får det banne mig bli en utflykt till IKEA för att köpa både en ny diskmaskin (grrrrrrr.......!!!!) och nya överdrag. Jag tänkte att någon av dessa gråa toner skulle sitta (haha!) ganska fint, de borde dessutom tåla lite mer än de vita. Så nu vet ni var vi antagligen håller hus nästa helg. Gode gud, jag vill inte till IKEA på en lördag. Hjälp.
 
 
ikea.de
 
Wir brauchen neue Bezüge für unsere Esstischstühle. Die jetzigen Bezüge sind weiß... Wir waren echt naiv, ich weiß... Naja, jetzt müssen neue her, am besten in einem von den beiden Anthrazittönen oben. Sie sollten wohl ein weniger pflegeleichter sein als die weißen...
 

Träning vecka 44

Måndag:
20 min cykelpass (11,7 km)
Styrketräning: Triceps, biceps, bröst, rygg, situps (inkl. hängande benlyft och plankan)
 
Onsdag
15 min cykelpass (8,6 km)
Styrketräning: Axlar, rygg, situps (inkl. plankan)
 
google
 

Back home

Det är en intensiv och stressig helg vi har bakom oss. 1300 km bilfärd, besök hos alla möjliga släkt och vänner, jobbiga stunder med gamla minnen, ett avsked osv. Det är med ögonen i kors jag börjar denna vecka. Ett berg av arbete väntar på mig den här veckan och de kommande. Det är väl bara att ta ett djupt andetag och sätta igång. What doesn't kill you makes you stronger.
 

Böblingen

Idag åker vi till Böblingen (i närheten av Stuttgart) där vi tillbringar helgen hos svärföräldrarna. Det blir en stressig helg med 630 km bilfärd direkt efter jobbet idag och 630 km på söndag. Puh. Vi åker med min Polo så att den får jobba på lite längre sträckor nu i början.
 
Det är inte såå långt, hahaha... Men eftersom vi kör NRW-sträckan får vi i alla fall höra radiokanalen 1LIVE en stund.
 
Ha en trevlig helg, vi hörs på söndag!
 

November 2012

November 2011
I november förra året hälsade vi på vänner i Mönchengladbach, fönstershoppade i Roermond, gick på julmarknad, drack både glögg och glögg-öl, köpte lyktor för hemmet, drack Chai Latte, bakade olika sorters småkakor, dekorerade hemma och köpte dörrmattor och väggtatueringar.
 
November 2012
Planerna för november 2012 ser för tillfället ut så här.
3-4 november: En helg hos svärföräldrarna i Böblingen
22 november: Fortbildning på jobbet.
27 november: Julmarknaden öppnar!
 
För övrigt ska jag försöka (!) klara av så stor del av julklappsshopandet redan i november den här gången, köpa ett par nya lyktor till terrassen, dricka årets första glögg, komma ihåg att tända ljus hemma på kvällarna och kanske ta itu med kex-bakningen igen. Kanske det dessutom blir lördagsshopping i Bremen någon helg.
 
November - bring it on!
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!