Lissabon: EXPO-området 1998

Det finns ännu en hel del Lissabonfoton som jag inte har visat. Nu följer bilderna från EXPO-området i nordöstra delen av Lissabon! Fint och modernt var det här!

Tågstationen Oriente:



Köpcentret Vasco da Gama:


EXPO-området:



Man kunde åka linbana över hela området. Vi valde att promenera istället.




Bilder vom ehemaligen EXPO-Gelände in Lissabon.


Sommarens snabbaste jordgubbstårta

Det här är världshistoriens kanske snabbaste och enklaste jordgubbstårtsrecept! Den tar högst 10 minuter att förbereda, men (och!) är alldeles underbart god! Perfekt att svänga ihop då man får spontant besök eller hellre vill njuta av vädret än stå i köket!

Det här behöver ni:

Ett tårtbotten
500 g mascarpone
5 msk socker
Lite citronsaft
Jordgubbar

Blanda mascarponen med sockret och lite citronsaft. Bred ut smeten över tårtbottnet. Putsa jordgubbarna och ta bort de fästena. Halvera gubbarna och lägg dem ovanpå tårtan. Voilà!


Källa



Långhelgen

Tacka vet jag långhelger - tummen upp för att även pingstmåndag är helgdag i Tyskland! Vi har haft kring 25-27 grader och solsken från en klarblå himmel varje dag den här helgen! Alldeles fantastiskt!

På fredag blev det en liten runda på stan direkt efter jobbet; på kvällen träffade vi sedan äntligen våra före detta bröllopsfotografer och vänner på en god middag på en solig terrass med utsikt över stans slott. Perfekt.

På lördag gällde det att hålla i hatten då det var blåsigt men fint. Fönstershopping och kalla drycker i solen präglade denna dag. På kvällen blev det några sköna timmar på en uteservering - jag drack både en latte macchiato och ett glas vitt, med ett planerat och ett väldigt spontant men trevligt sällskap!

På söndag blev det nötinnanlår och grön sparris till lunch. På eftermiddagen kom våra goda vänner och vår gudson på en bit jordgubbskaka (det var världens enklaste och snabbaste "recept" - det kommer upp här snart). De stannade i hela tre timmar; det var riktigt roligt att hinna umgås så länge med dem!

Och idag - efter en somrig hönsfrikasse med bl.a. grön sparris - blev det en tur till kusten, Schillig närmare bestämt! På sommaren känns det nästan som om man skulle befinna sig på en strand någonstans i södern då man åker till dit.


Så här såg det ut i Schillig idag. Taget med min HTC...

Ja även om jag är en av de få som jobbar den här veckan så har jag hunnit med att tanka krafter den här helgen.

Träning vecka 21

Det här var årets hittills varmaste träningsvecka med knappt 30 grader varje dag. Detta är ärligt talat lite väl varmt för att man ska få till stånd någon ordentlig träning - med tanke på att jag dessutom inte har någon luftkonditionering på jobbet och alltså är alldeles svettig redan innan träningen.

Men jag försöker att gå till gymmet i vilket fall som helst trots värmen. Det är klart att det inte är lika effektivt som annars och att man inte orkar med några långa löp- eller cykelpass, men det är bättre än ingen i alla fall och musklerna får arbeta vidare lite. Viktigt är att man lyssnar på kroppen och verkligen inte överdriver i den här hettan - och att man tankar upp med både vätska och mineraler (salt!) då man kommer hem!

Måndag:

Styrketräning: Triceps (17,5kg), biceps (15 kg) rygg (40 kg), benlyft, situps (100, 35*2, 120).

Onsdag:
Styrketräning: Axlar, rygg, situps (100), benlyft, lår (insida + utsida 38 kg), gluteus (100 kg).


google



En vespa

En ensam vespa i stadsdelen Alfama, Lissabon.



Eine einsame Vespa im Stadtteil Alfama, Lissabon.

The only way is up...



Kommande helger

Det är dags att ta sig en titt på de kommande helgerna - bara för att konstatera att vi har mera planerat även under de kommande veckorna än vad jag hade trott...

25-27 maj: Ut och äta med våra före detta bröllopsfotografer på fredagkväll. Lång helg pga. pingsten!
1-3 juni: Alex födelsedag på söndag - eventuell födelsedagsfest på lördag?
8-10 juni: EM i fotboll börjar!
15-17 juni: Besim i Nürnberg?
22-24 juni: -
29 juni - 1 juli: Bröllop i Bayern! Vår två veckors sommarsemester börjar!
6-8 juli: Semester! Irene till Oldenburg!!
13-14 juli: Sista semesterhelgen! Kultursommer Oldenburg börjar




Sommarkvällar

Vet ni vad jag gillar med sommaren (förutom det självklara då)?! Att man mycket oftare går ut på en drink eller träffar vänner även mitt i veckan efter jobbet. Det gjorde vi otroligt ofta för två år sedan - det är så mycket lättare att koppla av efter jobbet när man går ut i värmen, träffar folk och njuter av solen ännu på kvällen. Arbetsdagen känns långt borta och det känns som om man haft litelite ledigt även om man jobbat till 17/18-tiden.

Föra sommaren var så stressig och fullpackad med flytt och bröllop att vi inte hann njuta så himla mycket av sommaren - speciellt med tanke på att vädret dessutom ofta inte var på vår sida. Desto härligare var det att igår efter jobbet helt spontant träffa både vänner och gudson, äta lite smått och gott på Vapiano och helt enkelt bara sitta ute och prata en stund. Detta är vardagens guldkant - aber so was von!



Diese spontanen Treffen nach Feierabend im Sommer liebe ich ja! Gibt es etwas Besseres, als sich bei schönem Wetter nach einem langen Arbeitstag in der Stadt mit Freunden zu treffen, etwas zu essen und einfach nur die Sonne, den Abend, das Wetter und das Leben zu genießen?! Auf einmal fühlt sich der Tag viel länger an und der Arbeitstag ist wie vergessen - pure Entspannung!



Måndagen den 21 maj

Sommaren är här indeed. 26 grader. Eller 27 eller 28? Klocken halv åtta imorse visade termometern redan 17 grader.

Ingen rock. Ingen tröja.

En lätt sallad till lunch. Ingen choklad. Bara litelite kaffe.

Stekhet office hela eftermiddagen - same old story alltså.

Och det är nu träningspassen börjar bli tyngre - luftkonditionering på gymmet skulle nog vara alldeles fantastiskt. Men men, nu ska vi inte klaga. Skönt är det.



Topp med snygg rygg

Vilken fin rygg den här annars enkla toppen från H&M har! Och jag som är på jakt just efter en topp med en snygg öppen rygg till sommaren! Vill ha!

hm

 


Träning vecka 20

Måndag:
20 min cykelpass
Styrketräning: Triceps (17,5kg), rygg (40 kg), bröst (20 kg), benlyft, situps (100, 35*2, 100).

Tisdag:
45 min löppass (6 km, 545 kcal)
Styrketräning: Biceps (15 kg), situps, rodd, bröst (10 kg)

Onsdag:
30 min cykelpass (ca 16 km - glömde kolla upp slutresultatet; så blir det när man babblar vid sidan om.)
Situps (100, 2*35, 100)

Söndag:
30 min cykelpass (16,6 km)
Styrketräning: Axlar (15 kg), situps (50, 20*2, 50)


Bildkälla: google


Första sommardagen 2012

Gott folk, idag är det premiär: Vi har fått uppleva den första riktiga sommardagen 2012! Den 19 maj! Solen har skinit från en blå himmel och termometern har visat ca 22-23 grader. Ä-N-T-L-I-G-E-N!

Vi har både ätit pasta och druckit kaffe på en uteservering, varit support för en Chino-byx-letande kompis, svurit över att den största delen av förra årets sommargarderob måste förnyas och att det helt enkelt inte finns snygga sommartoppar i butikerna för tillfället, i protest köpt en ljusgul sjal och en rosa topp, träffat finaste Jakob och helt enkelt bara njutit av att man äntligen varken behöver frysa eller bli våt ute.

Ikväll blir det dessutom fotboll då FC Bayern München spelar mot Chelsea i Champions League-finalen. Tyskland och fotboll - ja det är allvarliga grejer! Stan kommer att vara proppfull med människor ikväll eftersom det dessutom är så varmt att man säkert kan sitta ute ännu en stund.


En somrig bild från Lissabon.


Gare do Oriente

Detalj vid järnvägsstationen Gare do Oriente i Lissabon. Toppmodernt område ca 20 minuter från centrum. Här i närheten ägde bland annat också EXPO 1998 rum.



Bahnhof Gare do Oriente in Lissabon, etwa 20 Minuten vom Stadtzentrum. In direkter Nähe liegt auch das alte Expo Gelände von 1998.

Onsdag = fredag

Det här med att onsdag är fredag - ja det är verkligen inte så illa. En fyra dagars helg väntar alltså på mig!

Efter två hårda träningpass är jag osäker på om det blir ännu ett ikväll; det får bli lite spontant beslut där. För övrigt tror jag det får bli en rätt lugn kväll. Kanske lite gos med gudson? Imorgon blir det planeringar för höstens bröllop, hönsfrikassé med grön sparris till lunch och kanske ett kort träningpass.

På fredag tänker jag bara njuta av tanken på att få vända mig om i sängen medan andra stiger upp och går på jobb, hihi. Sedan blir det äntligen ett frisörbesök - både färgen och den (inte mera existerande) frisyren behöver verkligen få sig en omgång.

So long!

Belöning: utsikt

Som sagt: tungt var det att klättra upp och ner hela tiden i Lissabon - men då man äntligen kommit upp, ja då belönades man med sådana här fina utsikter!



Die vielen steilen Hügeln in Lissabon waren nicht unsere besten Freunde - aber als Belohnung duften wir wunderschöne Aussichten genießen!

Kort vecka

Riktigt riktigt segt känns det på jobbet just nu - tur att den här arbetsveckan är kort! Torsdag är ju helgdag och på fredag tar jag ut lite övertid för att få en riktigt lång helg. Ja jag vet, jag hade nyss semester - men jösses vad omotiverad jag är just nu.

Hoppas hoppas att solen börjar titta fram lite oftare snart och att temperaturen klättrar uppåt några steg - det här med 12 grader och regn har vi ju haft helt tillräckligt av nu.

Ikväll blir det träning, oh yes indeed!



Träning vecka 19

Det blev som jag gissade: bara en träningdag förra veckan! Men nu, gott folk - nu blir det verkligen andra bullar! Från och med idag ska jag ge järnet igen!

Måndag:

10 min cykelpass som uppvärmning
Styrketräning: Triceps (17,5kg), biceps (15 kg), rygg, situps (100, 35*2, 100).



Livsnjutare

En äkta livsnjutare i Lissabon...



Hallonmacron

En hallonmacron i Lissabon. Den bara smalt i munnen. Schwuppsdiwupps (som man säger på tyska när något går fort) var den borta...




Spårvagn 28

Om ni åker till Lissabon nåttag är det ett absolut måste att åka spårvagn nummer 28, som tar en från ena sidan av stan till den andra. Spårvagnarna är små, solgula - och alltid fulla med turister, det gäller alltså att ha en stor dos tur för att få en sittplats.

Med tjugoåttan får ni en riktig bergochdalbansfärd genom Lissabon - det går lååångsamt upp för branta backar och i hisnande fart neråt, in genom trånga gränder (stick varken ut huvudet eller kameran genom fönstret...!) följd av vackra öppna utsikter. Och allt detta för enbart ett par euro. Ingen får åka hem från Lissabon utan att ha varit med om detta!





I trygga händer?


Håll i er!


Rekommenderas...


Wer in Lissabon ist, darf sich eine Fahrt mit der Straßenbahnlinie 28 auf keinen Fall entgehen lassen - eine Achterbahnfahrt durch die Stadt!

Sushikväll

Igår kväll blev det After Work-sushi med några kolleger. Vi brukar gå ut och äta sushi tillsammans lite nu och då, den här gången vågade vi oss till och med på att testa en ny restaurang. Och oj vad gott - och BILLIGT! - det var! Tyvärr lär det inte gå så bra för restaurangen - antagligen eftersom den gömmer sig i alldeles fel hörn i det nya köpcentret - vilket verkligen är synd! Jag betalade 6,50 EUR för 24 maki! Otroligt förmånligt!


Källa

Gestern Abend waren wir mit einigen Kollegen Sushi essen und haben dabei einen neuen Laden ausprobiert - sehr lecker und mit 6,50 EUR für 24 Maki seeehr günstig!

Imorgon!

Imorgon kommer min man hem från Florida - då blir det pusskalas!!


I Istanbul förra året.

Morgen kommt mein Mann wieder nach Hause!!

Onsdagen den 9 maj 2012

Svarta byxor och högklackade skor.

Längtan efter min man. Längtan efter vännerna i Rheinland. Längtan efter en ny utmaning, en ny stad och en ny omgivning.

En ljummen morgon.

Långa samtal med en frustrerad kollega.

Ett ösregn helt i fel sekund. Följt av sol regn sol regn sol regn sol regn hela dagen.

En da capo med den vackra översättning "chokladöverdragen stycksak". Stycksak?

Min date med min gudson sparas till helgen.

Belegtes Brötchen med ost från konditoriet vid jobbet.

Sen studierådgivning kl. 18 som gick något snabbare än vad jag vågat hoppas på.

Cabriolet. Jason Derulo: In my head.

Ett lååångt fint telefonsamtal på kvällskvisten. Finaste.

Ett glas vitt, ostbågar och Private Practice.


Street photography Lissabon

Här följer några street foton från Lissabon.










Spontant är bäst

Tidigt på lördagmorgon åkte min man iväg till Fort Lauderdale/Florida på jobbresa. Bitter som bara vad var jag över att inte kunna åka med, att ingen skulle vara i Oldenburg under helgen och att vädret dessutom skulle bli uruselt... Tills Tobi och Karen ringde på fredagkväll - mitt i packandet av Besims kappsäck - och undrade om jag inte helt spontant ville komma till dem under helgen.

Efter att ha funderat i typ två minuter packade jag väskan, slängde in allt i bilen, gick tidigt och lade mig med Besim och åkte iväg till Mönchengladbach på lördagmorgon. Alex kom också helt spontant med så jag har tillbringat de senaste två dagarna med världens bästa gäng (förutom Besim som fattades alltså), strosat över shoppinggaten Kö i Düsseldorf, beundrat Altstadt i Düsseldorf och druckit ett glas vitt i baren Eigelstein vid Mediahafen i Düsseldorf.


Mediahafen Düsseldorf; här i närheten drack vid ett glas vitt på lördagkväll. Källa.

Während mein Mann in Fort Lauderdale auf Dienstreise ist, bin ich übers Wochenende ganz spontan zu Freunden in Mönchengladbach gefahren. Freitagabend um 19 Uhr angerufen - am nächsten Morgen saß ich schon im Auto. Oft ist spontan einfach am besten!

Träning vecka 18

Haha, den här veckan blev det inget gym alls pga. semestern! Men alla branta backar och trappor i Lissabon som vi gick i miljoner gånger ännu i början av veckan räknas väl också som träning!

Nya tag denna vecka, även om jag har så många kvällsplaner och -möten den här veckan att jag inte är säker på att det blir så bra den här veckan heller.

Let's see!



Pics

Här kommer de första fotona från Lissabon - närmare 700 stycken blev det allt som allt, så jag tar och sorterar ut de bästa åt er! :)

På väg att landa...


I närheten av vårt hotell. Så här såg många av husen ut: blekrosa och gula - snyggt!


En av huvudgatorna downtown; Arco da Rua Augusta i bakgrunden


Arco da Rua Augusta vid Praca do Comercio


Utsikt över staden - det lönade sig att kämpa sig upp längs de långa, smala, höga trapporna och backarna!


Som sagt: I Lissabon behöver man bekväma skor och starka ben - här går det uppför och nerför mest hela tiden!


Flera fina utsikter




Flera foton följer!

Die ersten Fotos aus Lissabon; weitere folgen!


Lissabon

Igår kväll kom vi hem efter fyra dagar i Lissabon - en fin stad som absolut är värt ett besök! Men glöm inte bekväma skor, i Lissabon går man upp och ner för branta backar och trappor heeela tiden!

Under de senaste dagarna har jag:
Ätit mina första macarooner, gått upp och ner upp och ner, skrattat ut paraplyförsäljare, fått bitter limejuice istället för vatten, åkt bergochdalbana med spårvagn 28, ätit utsökt fisk och vanilj-kanelbakelser, träffat en gammal vän jag inte sett på sju år, ätit världshistorien sämsta pizza, åkt buss upp upp upp, nästan blåst bort, omedvetet hundra gånger gått förbi den enda butiken jag sökte, blivit lurad av taxichaufförer, druckit ett himmelskt gott vitt vin, sett EXPO-området från 1998, varit med om mitt livs snabbaste taxifärd, sett otroligt stora sköldpaddor simma bara några centimeter ovanför mitt huvud, beundrat tänderna på en halvstor haj, åkt linha verde och mycket mycket mer.

Bilder följer, här en första på de gamla solgula spårvagnarna!


Seit gestern Abend sind wir wieder zu Hause nach vier schönen Tagen in Lissabon! Lissabon ist auf jeden Fall eine schöne Stadt und eine Reise wert - aber man braucht seeehr bequeme Schuhe, da es ständig steil bergauf und bergab geht!

Maj

Maj förra året präglades framför allt av vår Lifestyle fotoshooting, intensiva bröllopsförberedelser, danskurs, en fantastisk ishockeyfinal Finland-Sverige, flyttplanering, inbjudningskort och en brudklänningsleverans.

Maj 2012 ser ut så här:
Vecka 1: Semester! Lissabon! Den 5 maj åker Besim på fortbildning till Florida...
Vecka 2: Vanlig arbetsvecka, ensam hemma. Besim kommer hem på lördag!
Vecka 3: Lång helg pga. Kristi himmelfärd.
Vecka 4: Lång helg pga. pingsten. Ut och äta med våra fotografvänner på fredagkväll.
Vecka 5: Vanlig vecka, som går in i juni.


weheartit

Får se vad maj för med sig för smått och gott; åtminstone alltså en semestervecka, en stadsresa och två långa helger.

(tidsinställt inlägg)


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!