Stormsteg

Å ena sidan:
På torsdag hämtade jag hem min klänning; att den nu hänger hemma i "mitt" rum - naturligtvis i en klädpåse så att Besim inte ser den - känns alldeles overkligt! Men den är precis som jag tänkt mig!

Besim har äntligen köpt sin kostym!

Planeringen av mat och drycker är slutförd, och framför allt: bordplaceringen är färdig!

Å andra sidan:
Gardinerna är upphängda, köket har f
ått tillskott av en ny lampa.

Killarna håller på och bygger upp vårt IKEA BESTÅ-hyllsystem i vardagsrummet.

Paloma's Nest

Handgjorda stiliga alternativ till ringkuddar och andra accessoarer för bröllopet hittar ni här:

http://www.palomasnest.com/

Bilder från Paloma's Nest

Thank you for the memories. For the good times. For the moments we shared.

Det finns människor som dyker upp från ingenstans - plötsligt, utan förvarning - och från första sekund tar ett fast grepp om ditt liv, intar en viktig plats i ditt hjärta. För alltid.

En del försvinner lika fort som de kom och lämnar ett enormt tomrum efter sig. Inte för att de tappat taget om vänskapen, inte för att de låtit dig falla, utan för att era vägar skiljs.

"Du bist mir ans Herz gewachsen" säger man på tyska då någon blivit en väldigt väldigt kär.

Att vänja sig vid att ha någon nära är enkelt. Att vänja sig vid att detta nära flyttas långt bort är inte enkelt. If it comes back it yours. That's how you know. Jag vet.

Med ett leende på läpparna tänker jag tillbaka på alla galenskaper, alla skratt, alla kramar, alla pratstunder, alla minnen. Ser fram emot kommande galenskaper, skratt, kramar, pratstunder.

Tills vi ses igen letar jag fram ett minne och ler.

den tjugoåttonde juli

Fräsch sommarluft med en gnutta krispighet tidigt på morgonen.

Ett roligt mail. Ett gott skratt som förlänger livet.

Fischer Fine Sweets. Handmade the old-fashioned way.

Doften av sommar. Äntligen äntligen.

Smaken av söta, stora blåbär.

En omväg utan skyltar.

En klänning. Ett leende. Lycka. Nervositet.

Sushi.

Solnedgång.

First look

Vi kommer antagligen att ta så kallade "First look"-foton på vårt bröllop. Det går ut på att bruden och brudgummen ser varandra en liten stund före vigseln - utan gäster, bara på tumanhand (och med fotografen förstås). Ett stort tack till våra fotografer för tippset! Lutz und Amrit, danke für die tolle Idee - wir freuen uns schon!!

google


You and me

6 år, 5 månader och 3 dagar har vi varit tillsammans idag.
6 år, 5 månader och 20 dagar har vi varit tillsammans dagen vi gifter oss.

17 dagar kvar.

Vi har gått igenom bättre och sämre tider tillsammans, skrattat och gråtit, älskat och stridit. Vi har tillbringat studielivet tillsammans, vuxit upp och förändrats, varit ifrån varandra under långa veckor och månader, fört ett distansförhållande under ett och ett halvt långt år. Vi har flyttat ihop och vuxit samman. Vi har drömt, saknat, längtat, hoppats och kämpat. Vi klarade det.

6 år. 5 månader. 3 dagar.
En evighet, ett ögonblick.

google

Simply beautiful...

Så här kommer min brudbukett INTE att se ut, men visst är den vacker? Stiligt, enkelt, elegant!

stylemepretty.com

Bowling

Sen flera veckor bara regnar det och är 12-18 grader. Ingen riktig sommar här inte! Under helgen var vädret sämre än någonsin: det regnade sidledes, stormade och var 12-13 grader. För att inte sitta inne och sura blev det bowling på söndagkväll, tillsammans med Besim, Sandra, Kristian, Nicole, Alex och Daniel. Gissa vem som vann?! TA-DAA!! Med den ena striken och sparen efter den andra slog jag till och med alla killar så att det bara small! Det var kul kan jag lova er! It's not about the speed, it's about the tactics, baby!
Ett ljus och en tyst minut...

...för alla offer i gårdagens dramatiska stunder i Oslo.

google

Eine Kerze und eine Schweigeminute für alle Opfer des gestrigen Dramas in Oslo.

Klänning

Som jag nämnt tidigare måste man i Tyskland också gifta sig borgerligt; en kyrklig vigsel räcker alltså inte. Vår borgerliga vigsel kommer att äga rum en dag innan det "riktiga" bröllopet; det blir enbart en liten ceremoni med de närmaste. Trots allt behövde jag en ny klänning även till detta event - det blev denna mörklila klänning från Zero för 99,95 euro.Rainbow Ashley

Idag kom mina brudskor!! Jag är helt otroligt nöjd - de är exakt som jag hade tänkt mig och helt superbt bekväma!! Det här är den enda delen av min outfit som jag kommer att avslöja här före bröllopet, haha!


http://www.in-due.de

Heute habe ich meine Brautschuhe bekommen - genau wie ich sie mir vorgestellt habe und unglaublich bequem! Weitere Details von meinem Outfit werde ich hier aber nicht verraten!De sista förberedelserna

Sommarens andra och sista countdown börjar så småningom!

23/24 juli: Göra färdigt bordplaceringen. Välja gästbok.

28 juli: Prova klänningen en sista gång innan bröllopet. Välja smycken. Ta klänningen och alla accessoarer med hem.

31 juli: En sista träff med festlokalens kontaktperson för att prata detaljer.

4 augusti: Träffa frisören för att testa frisyr och make up

5 augusti: Hämta vigselringarna!

6 augusti: Mina föräldrar anländer till Oldenburg

11 augusti: Manikyr

12 augusti: Borgerlig vigsel (japp, man måste alltid också gifta sig borgerligt i Tyskland. Det blir dock enbart en liten cermoni med de närmaste).

13 augusti: The Big Day!

På tåspetsarna

Idag förälskade jag mig i den här bilden från stylemepretty.com!


stylemepretty

Framför ytterdörrenTårtfigurer

Här kommer en liten förhandstitt på våra tårtfigurer som bästa Tina gjort åt oss! De blev toppenbra!!


Eine kleine Vorschau auf die Tortenfiguren, die unsere gute Freundin Tina für uns gebastelt hat. Sie sind klasse geworden!!

Days of summer

Så här skrev jag förra sensommaren om sommaren 2010:
"Fotbolls-VM, kalla drycker under en stekande sol, grillat, svart-röd-guld-färgade ansiktsmålningar, Waka Waka, kaotiskt full stad med överlyckliga människor, tutande bilprocessioner, fester i Loft, en ring, Converse, cabrio kl. 7 på morgonen, nymålade väggar, kvalitetstid med nya och gamla vänner, samhörighetskänsla, skratt, stolthet, glädje, ljuva låtar från en scen vid solnedg
ången, helele bomama."

S
å här skulle jag beskriva sommaren 2011 hittills:
Bröllopsförberedelser, Köln, fyrverkerier, Set fire to the rain, flytt, köksdiskussioner, ett antal skruvar och söndriga fingrar, rusk, Ovelgönne, heta dagar i hemlandet med ett finfint bröllop, XING, russischer Zupfkuchen, Chachacha, en skadad stort
å, brudtärna, Mr Saxobeat, BMW-tour genom slingriga landskap.

Liebe

Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you're just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have you.... The one who turns to his friends and says, 'that's her.'


weheartit

Framsteg

Igår beställde vi äntligen våra vigselringar - de kommer bli VÄLDIGT bra!! De blir i guld och min kommer att ha ett antal snygga stenar. Jippiii!

weheartit

Dessutom träffades vi med vår "präst" på fredagen; nu har vi pratat igenom hela ceremonin och bestämt musik etc. Allt förstås ännu väldigt hemligt!

Våra tårtfigurer fick vi på posten av Tina på fredag - alldeles underbart söta blev de! Det närmar sig!

Om tre veckor får jag semester! Tack gode gud!

So long!

10 grejer tyskar inte förstår sig på

1. Midsommar
Förknippas enbart med IKEAs återkommande rea i juni varje år.

2. Snapsvisor
Det finns inget liknande i Tyskland. Det är väl bara att grabba tag i ett snapsglas och börja sjunga för att de ska förstå.

3. Prinsesstårta
Bland mina tyska vänner även känd som "neontårta".

4. Hastighetsbegränsingar på motorvägen
De tittar snett på 110- och 120-skyltarna och väntar förgäves på trafikskylten som visar att begränsningen är över.

5. Lakrits
Javisst finns det lakrits i Tyskland, men inte i samma mängder som i Skandinavien. Men de flesta tycker inte om lakrits. Och akta dig för att berätta om lakritsglass om du inte vill riskera en hel del frågande blickar!

6. Lucia

Detta kan man försöka förklara hur länge som helst; jag har gett upp hoppet. Detta är stunder då jag tror att tyskarna tror att vi i Norden är lite galna trots allt. Att berätta att traditionen egentligen har sitt ursprung i Italien hjälper inte en gnutta.

 

7. Ost med mindre än 40% fett
När jag kom till Tyskland hösten 2004 fanns det nästan inga "light-ostar" alls; de enda som fanns smakade bara plast. Nu har butikerna redan ett något bredare urval av lättare ostar, men fortfarande bara en bråkdel av det man är van vid i Skandinavien.

8. Sommarstugor
Finns inte i Tyskland.

9. Ljusa sommarnätter
Ingen normal tysk kan sova i Skandinavien under de ljusa sommarnätterna.

10. Finlandssvenskar
Nej jag är inte från Sverige. Jo jag kommer från Finland och talar svenska. Nej mina mor- och farföräldrar är inte heller från Sverige. Har redan börjat skicka Wikipedialänkar till kolleger som frågar för att slippa förklara samma sak hundra gånger.

29 days

Jag kan knappt förstå att det enbart är 29 dagar kvar tills alla människor som är viktiga i mitt liv kommer att samlas i Oldenburg för att fira vårt bröllop. Familj, nya vänner, gamla vänner. Mina käraste. Underbart!

Mitt arbetsrum/gästrummet

Nu kommer nästa titt - nämligen på det rummet som samtidigt är mitt arbetsrum och ett gästrum. Tavlan måste ännu hängas upp osv, men nästan färdigt är det i alla fall!
Bilder från helgen

Alter Zoll vid floden Rhen i Bonn
Till vänster en av mina bästa vänner och helgens värd. Till höger min blivande man. Kan det blir bättre?

Helgresan

Under helgen var vi i Eischeid, Siegburg, Bonn och Köln! Underbart!

Jag har kramat en god vän, sovit under ett underbart duntäcke, pratat strunt, kört snyggaste BMWn genom ett nattligt Köln, njutit av god mat, svettats i solen, fått lyxfrukost, och sett snygga fyrverkerier.

Bilder följer, även om det inte blev så många då jag valde att inte ta kameran med till Köln då vi var och kollade på fyrverkeriet. Det skulle ha blivit för tungt att bära på den hela kvällen. Tobis digitalkamera har alla bilder från fyrverkeriet; ni får alltså ge er till tåls ännu...Tysk musik: 2Raumwohnung

Duon 2Raumwohnung grundades 2000 i Berlin. 2007 lanserades deras hittills mest framgångsrika album, bland annat med låtarna "Besser geht's nicht" och "36 Grad", som blev sommarplågan 2007. En av deras nyaste låtar - "Rette mich später" har bland annat använts som reklamsång för en försäkringsfirma.

Besser geht's nicht


36 Grad


Rette mich später

Summer love


stylefruits

Next stop: Cologne

Efter jobbet börjar vi köra mot Siegburg och Köln!! Can't wait!!!

Vi hörs på söndag då vi kommer tillbaka!

Ha en skön helg! So long!

We say goodbye in the pouring rain...

...and I break down as you walk away.


Kölle!

Jippiii! På fredag åker vi till Köln och hälsa på en god vän!! Eller närmare bestämt till Siegburg i närheten av Köln men det blir nog lite Köln sightseeing i vilket fall som helst! På lördagkväll blir det Kölner Lichter, ett musikaliskt ljusevenemang med musik, pompa och ståt vid floden Rhen! Oh vad jag ser fram emot det!

google

Am Wochenende sind wir in Köln bzw. in Siegburg - juhuu!

Update

Skåp har hängts upp, lampor borrats i taket och utemöbler monterats. Kartonger har tömts och kastats ut på löpande band. Dammsugaren har högsäsong och kaffet tar slut innan man hinner blinka. Knän har slagits i vart och vartannat hörn och svordomar flugit genom rummet.

Samtidigt har vi varje kväll suttit mitt i ett fortfarande-kaos och lett. It's more than we could have asked for.


Becks Black Currant

Becks har lanserat en ny ölsort: Black Currant med 2,5% alkohol och - som namnet säger - smak av svarta vinbär. Mycket gott! Becks Ice är fortfarande min favorit, men den här är inte dålig den heller! Smaka om ni har vägarna förbi Tyskand under den kommande tiden (det är nämligen en limited edition).


google

Missing someoneEn första titt

Vi har ännu mycket att göra i hemmet och de flesta rummen är fortfarande fyllda med flyttlådor och annat skräp. Här får ni i alla fall en första titt på en del av vårt vardagsrum där matbordet står. Här är inte heller ännu allt färdigt: en del stolar saknar ännu överdrag, lampan måste flyttas så att den hänger mitt över matbordet och spegeln ovanför byrån ska hängas upp. Men ni får en liten sneak preview i alla fall!Ein erster Blick auf unseren Essbereich. Wir müssen aber auch hier noch einiges machen: Lampe in die Mitte hängen, Spiegel an die Wand, die restlichen Stühle beziehen usw.

Söndagens kloka ord

weheartit


Flyttat.

Vi lever. Mer eller mindre. Vi har flyttat och älskar vårt nya hem redan nu. Men det var tyngre än tyngst igår och vi har en hel del IKEA paket som fortfarande väntar på oss.

Vi hörs då det lugnat ner sig.

So long vänner!

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!