Amsterdam

Fyra dagar Amsterdam ligger bakom oss. En fin stad som man gärna kan ha sett. I och för sig ingen stad som väcker likadan kärlek i mig som till exempel Istanbul, men ändå en riktigt fin stad. Vi hade tur med vädret, det regnade bara en dag och då tillbringade vi förmiddagen vid Madama Tussauds - resans highlight! Det enda som var verkligen dåligt var maten; det var nästan omöjligt att hitta något hälsosamt och gott. 
 
Amsterdams centrum, sett från Madame Tussauds. 
 

God fortsättning!

Medan vi är i Amsterdam önskar jag god fortsättning med två julgransfoton. Det blev en liten gran i kruka det här året, min favotitversion. Den varken tar upp för mycket plats eller barrar så mycket.
 
 

Amsterdam, here we come!

Trots våriga plusgrader har det hittills varit en riktigt fin julhelg. På julafton blev det skandinaviskt-turkiskt inspirerat julbord till lunch hemma och italiensk trerätters till middag hos vänner. Ikväll står vi värdar; det blir antipasti till förrätt, helt ojulig pizza som huvudrätt som alla får laga själv och citronfromage till efterrätt.
 
Imorgon åker vi för tre nätter något spontant till Amsterdam, B och jag och en en våra vänner. Skönt att bara kunna hoppa in i bilen och köra dit på tre timmar. På söndag kommer vi hem. 
 
Bildkälla 

 
 

God jul!

Julgrannen har hittat sin plats och kastrullerna puttrar på spisen. Jag önskar er alla en riktigt god jul! 
 
 

Träning vecka 51

Måndag:
8,5 km promenad (i samband med vår julfest)
Plankan (2+2 minuter)
 
Tisdag:
20 min löppass (2,7 km, 247 kcal) 
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (22,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg)
Bröst: Bröstflyes (20 kg)
Mage: Situps (230 klassiska + 2*40 sneda crunches)
 
Onsdag:
Plankan (2,5 + 2 minuter)
 
Torsdag:
Plankan (2+2 minuter)
 
Söndag:
Plankan (2,5 + 2,5 minuter)
 
Bildkälla 
 
 

Color Riche 456

Color Riche 456 från L'oreal - mitt nya favoritläppstift. 
 
 

S E M E S T E R

Semester. Julsemester. Äntligen.
 
Min man är hemma. Sexton gemensamma lediga dagar väntar på oss. Ni kan gissa hur lycklig jag är. Under de kommande två veckorna behöver jag inte sova ensam, inte handla ensam, inte träna ensam, inte sitta ensam på soffan om kvällarna. Och så vidare.
 
Igår kväll unnade jag mig ett glas vin. Och en bit pizza. Because I'm worth it. Med min man vid min sida.
 
 
 
 

19 december 2013

Att det fortfarande finns folk som inte kan jobba med kvinnor eller dem som inte sitter på exakt samma trappsteg i hierarkin - jag fattar inte! Jag ska inte gå in på detaljerna gällande den här arbetsdagen, men särskilt efter idag kan jag knappt vänta på att semestern ska börja imorgon på eftermiddagen. Punkt. 
 
Den här bilden har absolut ingenting att göra med inlägget. Julmarknaden 2013, that is. 


Nespresso Masala Chai

Den här vintern bjuder Nespresso på ett vinterkaffe med smak av indiskt chaite. Fantastiskt gott, tycker jag. Milt kaffe med mjuk smak av kanel och kardemumma. Inte för mycket, inte för lite. Limited edition så det gällar att vara snabb.
 
 

Resor 2013

Februari:
I februari åkte vi på en absolut drömresa och försenad honeymoon till underbara Bali. Det finns knappt ord för att beskriva vilken fantastisk resa detta var - två veckor jag aldrig kommer att glömma. Människorna, kulturen, naturen. Långt borta i en annan värld. Underbart.
 
 
Mars:
I mars åkte vi till Mönchengladbach och Siegburg för att hälsa på vänner, hälsa en liten liten flicka välkommen till världen och fira en födelsedagsfest.
 
Maj:
I maj blev det Finland med fint väder samt besök hos både familj, släkt och vänner.
 
Juni:
I juni tillbingade jag en helg hos vänner i Mönchengladbach, köpte en ny läderjacka och gosade med världens finaste lilla flicka.
 
Augusti:
I augusti tillbringade vi två veckor i ett väldigt hett Turkiet. Det blev en massa släktbesök i både Gemlik och Bursa. Resan avslutade vi med en natt i Istanbul, en av mina absoluta favoritstäder.
 
 
September:
I början av september tillbringade vi en vecka i Herdecke i närheten av Dortmund. B lärde känna sin nya arbetsgivare och vi utnyttjade situationen och besökte både Dortmund och Düsseldorf under veckans gång.
 
Oktober:
I oktober åkte vi till Mönchengladbach. Vi hälsade på vänner och hämtade Bs nya bil.
 
UPDATE: December
Spontant ålte vi i december fyra dagar till Amsterdam. Vi frös, köpte roliga Amsterdam-mössor, svor över maten och skrattade vid Madame Tussauds.
 
 
 
Nu ska det bli spännande att se vilka resor som kanske väntar oss 2014. Bring it on!
 

Countdown

Julfesterna på både Bs och mitt jobb är nu undanstökade. Några sista arbetsdagar väntar det här året. Nu blir det så småningom dags att varva ner och hitta julstämningen.
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Att risken var stor för att jag skulle sitta i trafikstocking på fredag visste jag ju. Men att det istället för två timmar skulle ta fyra och en halv var ändå lite väl katastrofalt. Jag kom fram en halv timme innan Bs julfest skulle börja; lagom lycklig. Efter att ha kastat i mig en halv sned smörgås, sminkat över trötthetstecknen så gott det gick och dragit på mig andra kläder steg jag in in nästa bil och så susade vi iväg till festen. Det tog en stund för mig att varva ner och jag var nog tröttast av alla närvarande. Trots allt var det roligt att lära känna Bs nya kolleger.
 
På lördag åkte vi - surpise surprise - till Düsseldorf. Det kändes lite som om vi hade åkt dit med resten av världen; det tog en halv evighet att komma fram, att hitta parkeringsplats och slutligen att promenera gemom stan. God lunch blev det i alla fall och en ny parfym - Roverto Cavalli tycks bli mitt nya favoritmärke i parfymväg. På lördageftermiddag träffade vi vänner på en kort kaffe i Dortmund och åkte sedan vidare till Irish Pub i Hagen där B har sin lägenhet.
 
Igår på lördag satte vi oss igen i bilen och åkte till Mönchengladbach för att hälsa på goda vänner och deras dotter. En skön eftermiddag med skratt och fina samtal piggade upp en grå söndag.
 
Bilfärden tillbaka till Oldenburg igår kväll gick som tur en hel del snabbare; knappa två timmar från dörr till dörr. Så ska det vara. Allts som allt en fantastisk helg!
 
Och nu väntar sista veckan före jul och före en gemensam semester på 16 dagar - traumhaft!
 
 
 

 


Träning vecka 50

Med de sista känningarna av min förkylning och med en envis hosta vågade jag mig i och för sig tillbaka till gymmet den här veckan, men bara en gång och bara alldeles försiktigt. För övrigt blev det fokus på plankan den här veckan. 
 
Måndag:
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (22,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg)
Bröst: Sned bänkpress (10 kg), klassisk bänkpress (level 9), bröstflyes (20 kg)
Mage: Situps (200 klassiska + 2*40 sneda crunches), hängande benlyft (3*15), plankan (ca 1 min)
 
Tisdag:
Plankan 2+1 minut
 
Onsdag:
Plankan 2+1,5 minut
 
Söndag: 
Plankan: 3+2 minuter
 
 

Helgpackning

Jag packar för helgen. Vår nya chef ska imorgon presentera sina ideér och planer - alla håller andan. Efter det hoppar jag direkt in i bilen och susar ner till Dortmund. Julfesten på Bs jobb väntar redan klockan 18. Ni får hålla tummarna att jag inte landar mitt i värsta fredagsrusningen. 
 
Får se om vi orkar hitta på något roligt på lördag; kanske en sväng till Köln, Düsseldorf eller så. We'll see. 
 
 

10 december 2013

Efter stormen förra veckan har strecket på termometern klättrat uppåt något igen. Den nya ljusslingan pryder vår trädgård. Långa arbetsdagar följs av lite wellness. Hostan börjar äntligen släppa taget. De flesta julklapparna är köpta och inslagna. Väskan ska snart packas för en helg i Nordrhein-Westfalen. 
 
 


Love

Lugnet efter stormen, den första snön, min man vid min sida. Kvalitetstid. 
 
 

Cookies & Cream Fudge

Här följer det andra av två nya fudge-recept, Cookies & Cream Fudge: 
 
1 burk sockrad kondenserad mjölk (400 ml)
500 g vit choklad
1 nypa salt
Oreo kex
 
 
Rör ihop chokladen och kondensmjölken i en kastrull och låt chokladen smälta försiktigt. Rör om regelbundet så att inget bränner i botten. Rör ner Oreo-bitarna i smeten och häll allt på en ugnsform (ca 25*15 cm). Låt stelna i kylskåpet minst två timmar.
 
Den här fudgen är inte så chokladig som den i receptet i det föregående inlägget, vilket beror på den vita chokladen. Men söt är den; även här är man nöjd efter en bit eller två. 

Väldigt chokladiga chokladfudge

Nu då jag har varit ensam hemma och pga. min hosta inte kunnat träna på kvällarna har jag testat några nya recept på fudge istället. Det finns ju inget roligare att ge bort som små adventsgåvor! 
 
Först ut av två recept är en chokladig chokladfudge:
 
1 burk sockrad kondenserad mjölk (det är viktigt att det är den sockrade sorten)
500 g mörk choklad
Spekulatius (tyska pepparkakor - ni kan ta alldeles vanliga pepparkakor)
 
 
Rör ihop chokladen och kondensmjölken i en kastrull och låt chokladen smälta försiktigt. Rör om regelbundet så att inget bränner i botten. Rör ner pepparkaksbitarna i smeten och häll allt på en ugnsform (ca 25*15 cm). Låt stelna i kylskåpet minst två timmar. 
 
Tro mig, det här är en riktig chokladbomb! En enstaka bit räcker bra för att stilla eventuellt chokladsug. 
 

Ljus i vårt hus

Så här ser det ut på vårt vardagsrumsbord just nu. Inspirerad av inredningsbutiken Depot samlade jag ihop den ena och andra ljusstaken och ställde dem på ett dekorationsfat. Resultatet blev inte helt fel tycker jag. 
 
 
 

Harkel

Host host host. Efter min glädje över att febern försvann lika snabbt som blixten, slog hostan till. Jag låter lite som Joe Cocker och undrar om man inte borde utnyttja situationen och spela in en cd. Kanske med julmusik. Intressant skulle det bli i alla fall. 
 
Men: Ingen feber, ingen rinnande näsa osv. Bara en seg hosta och en borttappad röst. Till helgen är jag förhoppningsvis frisk. 
 
För imorgon har vi stormvarning i norra Tyskland. Hoppas ingen blåser bort. 
 
Tjolahopp.
 

Julmarknad

Några intryck från julmarknaden i Oldenburg.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

December

I december 2013 hade vi besök av både vänner och familj i början av månaden, beundrade första snön, njöt av gott kaffe ur vår nya mjölkskummare och firade jul och ett lugnt nyår med vänner.
 
Planerana för december 2013 ser ut så här:
6-8 december: B hemma.
11 december: Kosmetologbesök.
13-15 december: Till Herdecke. Bs julfest.
16 december: Julfest på jobbet.
20 december - 5 januari: Julsemester!!
 
Två hela veckors julliedghet - ja egentligen 16 dagar! Jag längtar!!
 
 

Första advent

En försenad glad lillajul och en skön första advent samt hälsningar från en första promenad över julmarknaden.
 
 
Helgen var helt okej, även om vi båda hade en väldigt tung vecka bakom oss. Vi åt gott, promenerade över julmarknaden, hälsade på lilla Johannes och bara tog det lugnt. På lördag eftermiddag fick jag helt plötsligt feber, så lillajul har man ju firat på roligare vis, men som tur så var jag frisk igen på söndagmorgon - det for lika fort som det kom...
 
Bara tre veckor kvar till julsemester nu - can't wait! På riktigt.
 

Träning vecka 48

Måndag:
30 min löppass (4 km, 364 kcal)
 
Tisdag:
Plankan (2+2 minuter)
 
Onsdag:
Armar: Biceps med hantlar (3*20)
Mage: Plankan (2+2 min), sidoplankan (3*15)
Ben/bak: Jägarvilan (2 min), sidolyft ben (3*15)
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!