Bräutigam

Detaljbild från våra vänners borgerliga vigsel förra fredagen. T ville tydligen försäkra sig om att vi alla visste vem som var brudgummen den dagen.
 
 

28092012

Den 28 september 2012 har vi idag och hösten har nog tågat in med stora och bestämda steg nu. Det har varit mörka morgnar, en hel del regn och rusk och kalla vindar de senaste dagarna.
 
Nu får man så småningom ställa in sig på varm kakao och myskvällar på soffan, plocka fram sjalar och tröjklänningar ur garedroben, leta fram recept på höstgrytor och fotografera höstlöv.
 
 

PURiNO

Så här såg det ut vid den italienska restauranten PURiNO i Mönchengladbach där vi åt lunch efter våra vänners borgerliga vigsel förra fredagen.
 

Oh yes indeed!

 
weheartit

Tillbaka till verkligheten

Kontrasten mellan en fantastisk helg med underbara människor, roligt sällskap, skratt, vin, fest, god mat å ena sidan och höstens intågande, regn och rusk, jobb, ja en trist vardag helt enkelt å andra sidan, är lite väl stor just nu. Jag skulle inte tveka en sekund att åka tillbaka och ta om hela långhelgen från början. Jag skulle inte tveka en sekund att tilbringa mycket mycket mera tid med alla dessa människor jag tillbringade helgen med.
 
Men först ska vi ta oss igenom hösten och vintern. Det känns väldigt väldigt trist. Men vi får ta en dag i taget.
 
 

My best friend's wedding

Det finns knappt ord att beskriva bröllopshelgen som ligger bakom oss. Alldeles alldeles fantastiskt. Alldeles underbart. En fin borgerlig vigsel på fredag, århundradets bröllopsfest på lördag. Otroligt känslofyllt och vackert. Underbart trevliga och öppna människor. Fina diskussioner. Ett fantastiskt vackert brudpar, brudgummens obeskrivligt vackra tal. En rolig fotograf. Fina stunder med en bästa vän. En underhållande kamp med kravatter och manschettknappar. Ett tal som gick bra trots allt. Flera tårar i brudgummens ögon. En långlång partynatt med en topenbra DJ. Ohne dich schlafe ich heute Nacht nicht ein och An Tagen wie diesen wünscht man sich Unendlichkeit.

Den här helgen, det här bröllopet kommer jag inte att glömma så fort. This was amazing, folks!
 
Så här såg bordsdekorationen ut:

Mönchengladbach - here we come!

Nu bär det för fyra dagar av till Mönchengladbach i regionen Rhenland i Nordrhein-Westfalen! Det ska firas bröllop i dagarna två!
 
Med tanke på att jag är brudgummens "tärna" börja jag bli lite smånervös jag med, för det är naturligtvis en hel del som ska ordnas med ännu. Och talet... Ja, talet ser jag verkligen inte fram emot... Men annars ser jag hekt sjukt mycket fram emot de kommande dagarna!!
 
So long!
 
 
 

Bröllopsgåvan

Medan B har åkt till Berlin på fortbildning (ikväll åker han vidare till Düsseldorf där vi hämtar upp honom imorgon) har jag gått på sushilunch med vänner, njutit av soligt men rätt så kyligt höstväder, sökt festkläder åt en vän, fixat naglarna och fått bröllopsgåvan färdig! TA-DAA! Det blev alltså några vikta sedlar fastsatta i ett dekorationsjärta. För att inga sedlar ska tappas bort packade jag in allt - även kortet så att brudparet vet vad som hör ihop även efter festen - i cellofan.
 

18092012

Idag har jag bland annat ätit spenat till lunch (det måste vara ungefär hundra år sedan senast), tyckt synd om en snuvig man, varit på kaffe och rabarberkaka med en vän, färgat ögonbrynen och börjat packa för helgen. Igår fick jag dessutom äntligen färgat min utvväxt, så nu ser jag något fräschare ut!
 
Kortet för helgens brudpar är även det färdigskrivet. Det börjar alltså ta sig så småningom. Imorgon ska jag fixa det sista medan B åker till Berlin på fortbildning för en dag.
 

Pasta med kyckling-kantarell-tomatsås

500 g g kycklingbröst
250  kantareller
150 g körsbärstomater
250 ml matlagningsgrädde
Några kvistar slätbladig persilja
 
Putsa kantarellerna och stek dem (utan smör/olja!) tills all vätska kokats bort. Lägg dem åt sidan. Strimla kycklingen och stek i smör i en stekpanna. Tillägg kantarellerna, tomatklyftorna, grädden och den hackade persiljan. Låt småkoka 5-10 minuter. Salta och peppra. Guten appetit!
 
 

Vikta pengar

Bland annat detta tillbringade jag dagen med igår: Vika sedlar till en bröllopsgåva. Sedlarna ska ännu hängas upp på ett dekorationshjärta och göras lite bröllops-like.
 
 

Träning vecka 37

Tisdag:
15 min cykelpass (8,6 km)
Styrketräning: Biceps, triceps, bröst, rygg, situps
 
Onsdag:
15 min cykelpass (9,1 km)
Styrketräning: Rygg, axlar, situps (+ plankan)
 

Kantareller

Bland annat detta har jag sysslat med idag; rensat kantareller och gjort kyckling-kantarell-pasta till lunch.
 
 
Efter ågra riktigt kalla dagar har solen varit på vår sida idag, ca 20 soliga grader har vi fått njuta av! Helgen var dessutom riktigt lyckad, efter en nästan alldeles för lugn första semestervecka.
 
Den kommande veckan blir spännande! På torsdag åker vi till Mönchengladbach för att fira bröllop; före det ska jag hinna till frissan, shoppa med S, dricka kaffe med P, skriva ett kort, packa osv.
 

Höstledigt 2012

Hittills under höstsemestern har jag: 
 
Vaknat av en grävskopa.
Skurat badrum och strykt skjortor vid (nästan) midnatt.
Tagit upp jakten på turkiska och svenska kokböcker.
Printat ut ett dokument helt för många gånger tills det äntligen fick det formatet jag ville.
Ätit falafel.
Bokat tid för att hämta min nya bil (5 oktober, that is!).
Väldigt spontant lagat Spaghetti Bolognese.
Plockat ogräs.
Ätit ostbågar.
Lyssnat på Medinas nya CD.
Frusit.
Ätit både plommon- och rabarber-maräng-kaka.
Fått två kort på posten: Ett från Langeoog och ett från Wien.
Lärt min man att Pritt är samma som UHU.
Druckit en Herbert.
Irriterats på en engländare som talade tyska med bayrisk accent.
Laddat ner Photoshops testversion.
 
Får se vad resten av semestern för med sig.
 
 
 

Musiksommaren 2012

Varje sommaren har egna beats, och dessa sånger kommer länge att få mig att tänka på sommaren tjugohundratolv.
 
Die Toten Hosen: Tage wie diese
 
Linkin Park: Burn It Down
 
Nickelback: Lullaby

Maroon 5: Payphone (här i en annan version eftersom originalet tydligen inte finns på Youtube)
 
Flo Rida: Whistle
 
Lana del Rey: Summertime Sadness
 

Saknad

Hur plötsligt saknaden kan skölja över en. Mitt på en vacker och solig sensommardag säger det pang och så är den där igen. Den där känslan som kryper in i bröstet och hjärtat och ställer till med oreda. Bökar och stökar och kastar ut gamla minnen ur någon låda. Kastar ut dem i ens tankar. 
 
Saknad mäts verkligen inte enligt hur länge det är sedan man sist sågs eller talades vid. Det är en känsla man inte kan kontrollera och som bara finns där ibland. Då man som minst räknat med det.
 
 

Goodbye silence...

Passligt till vår första semesterdag intogs den ännu obebyggda tomten direkt bakom vår trädgård av grävskopor. Högljudda grävskopor. Väldigt högljudda grävskopor.. Klockan 6:30. Adjö sovmorgnar. Välkomna nya grannar. Det blir trångt om saligheten. Amen.
 
 
 

Imse vimse

Denna "söta" imsevimsespindel har byggt upp har flyttat in på vår terrass... Jag vet inte vad jag ska tycka om det, ärligt talat...
 Träning vecka 36

På grund av två knäppt långa arbetsdagar och en allmänt taget stressig vecka, blev det enbart två träningspass. Men bättre än inget i alla fall
 
Måndag:
15 min cykelpass (8,3 km)
Styrketräning: Triceps, biceps, bröst, situps, hängande benlyft, rodd
 
Tisdag:
15 min cykelpass (8,5 km)
Styrketräning: Axlar, bröst, situps
 

De första höstfärgerna

De första höstfärgerna har gjort intåg i vår trädgård!
 
 
 

Semester

Veckan som gått var rena rama h****tet. Punkt. Stress från morgon till kväll och till råga på allt två 12,5-timmars arbetsdagar. Det är länge sedan jag senaste var så trött som igår kväll. Det var länge sedan det inte blev en sväng till centrum på fredagkväll.
 
Men efter en tio timmars natt ser världen igen lite ljusare ut. Lördagen har bjudit på sol, sensommarvärme kring 22-23 grader, pizza, en bedårande gudson som hade massor att berätta, en kaffe på en takterrass och mycket mer.
 
Nu har jag - eller VI närmare bestämt! - två veckor semester! Hurra!
 
 

Stadtfest Oldenburg

Förra veckan var det stadsfest i Oldenburg. Helgen då centrum är så fyllt med människor att det ibland tar 20 minuter för att komma framåt 100 meter. Att det inte är någon idé att ens försöka hitta en parkeringsplats i centrum. En helg då man måste ha både vassa armbågar och mycket tålamod.
 
Regn är redan något av en tradition på stadsfesten, så på torsdagkväll började det i vanlig ordning plötsligt ösregna. Genomvåta men samtidigt fulla av skratt som vi var blev det ett abrupt slut på den första stadtfestkvällen och en varm dusch hemma. Fredagen tillbringade vi på tumanhand - först med Bruschetta vid Lappan och senare på Strohhalm där vi roade oss över människomassorna och snigeltakten på gatan utanför och skrattade åt schlagersjungande killar. Lördagskvällen tillbringade vi först i ett något större sällskap tills vi av någon anledning delades upp mer och mer. Kvällen inleddes med ett rockband på Julius Mosen-Platz och avslutades med att glas vitt på Strohhalm (var annars?;)).
 
Man kan alltså säga att det var en helt okej stadsfest med allt som hör till.
 

Pre-semester

Den här arbetsveckan kommer from hell. Jag lovar. Och den värsta delen av veckan ligger dessutom framför mig, oh joy! Imorgon jobbar jag 7:30 - 19:30 och på torsdag 7:30 - 20:00. Tjohooo. Augen zu und durch, skulle man säga på tyska. Bring it on! 
 
Jag bjussar på en bild bara för att pigga upp mig själv.
 
 

Sensommarsöndag

En sensommarsöndag i vår trädgård.
 
 

Träning vecka 35

Måndag:
15 min cykelpass (7,8 km)
Styrketräning: Triceps, bröst, mage, rygg
 
Tisdag:
15 min löppass
Styrketräning: Biceps, rygg, bröst
 
Onsdag:
30 min löppass (3,7 km, 333 kcal)
Styrketräning: Ben, rygg, mage
 
 

04092012

Utanför butikerna har topparna med spets fått ge vika för vinterjackor och koftor med pälskragar, pastellfärger har bytts till de mer jordnära.
 
Vägarna fylls igen med kostymklädda män i dyra bilar och förväntansfulla små cyklister med ljusröda hjälmar. Trafikstockning efter trafikstockning på motorvägarna.
 
Känslan då hösten börjar och sommaren så småninom börjar packa ihop och tacka för sig. Som om allt skulle börja om på nytt. I Niedersachsen började  skolorna igår och en liten bit höst har tågat in i staden.
 
Men även om morgnarna blir mörkare och kvällarna kyligare så får vi just nu de facto njuta av finare, soligare och varmare väder än i juni och juli. En bit höst har tågat in i staden men lite sommar har ännu stannat kvar. 
 
 
 

September

September 2011 var en väldigt lugn månad - och tur var väl det då vi hade enorm bröllops- och flyttstress bakom oss! En helg tillbringade vi på Norderney med två goda vänner, en söndag åkte vi till Greetsiel med kameran och för övrigt njöt vi av en varm och fin höst och bokade spontant en semesterresa för oktober. That's it.
 
Jämfört med det kommer september det här året att bli en hel del livligare. På programmet står bland annat Oldenburgs stadsfest, besök av Ks brudtärna, sista planeringarna inför Ts och Ks bröllop, Ts 30-års födelsedag, bröllop i Mönchengladbach. Enbart bröllopet kommer högst antagligen att bli ganska så stressigt för mig som brudgummens "tärna." Om allt går som planerat kommer jag dessutom förhoppningsvis att få hämta min nya bil i slutet av september.
 
30 augusti - 1 september: Stadsfest Oldenburg.
9 september: Besök av Ks brudtärna.
10-24 september: Semester
15 september: Tobi firar sin födelsedag. Undrar sa flundran om vi spontant åker dit och överraskar honom?
19-20 september: Besim i Berlin
20 september: Till Mönchengladbach
21 september: Ts och Ks borgerliga vigsel
22 september: "Riktga" bröllopet inkl. fest
26-28 september: Besim i Bonn
 
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!