31012013

Sista dagen i årets första månad, det är nog helt otroligt hur tiden rusar iväg ibland. De senaste dagarna har vi
 
- förundrats över att temperaturen har gått från -10 till +12 grader
- dansat på vardagsrumsmattan en sen kväll
- jobbat rumpan av oss
- ätit alldeles för mycket lakrits (ja inte vi, men jag)
- hurrat på en orkidé som äntligen bestämt sig för att blomma igen

För övrigt känns det ungefär så här just nu:
Källa
 
 

Karusellen

Karuseller går ibland för långsamt. Då blir man otålig, tycker att det är tråkigt och väntar på att få stiga av och byta till en mer spännande manick.
 
Andra dagar snurrar karusellen i alldeles perfekt tempo. Tillräckligt snabbt för att det ska kännas roligt och spännande, men samtidigt tillräckligt långsamt för att hinna titta åt höger och vänster under färden.
 
Sedan finns det stunder då karusellen går alldeles för fort. Tempot är för högt för att kännas roligt, man koncentrerar sig på att klamra sig fast i giraffen och inte falla ut i kurvorna. Blicken är riktad framåt men det enda man ser är en gröt av färger. Då man äntligen stiger av fortsätter världen att snurra och man känner sig fullkomligt mörbultad.
 
Den här veckan snurrar karusellen alldeles för fort.
 
 

Träning vecka 4

Måndag:
15 min löpband (1,9 km, 177 kcal)
Styrketräning:
Armar: Bicepscurls (3*8, 20 kg), tricepspress (17,5 kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*40 sneda crunches) + plankan + hängande benlyft
Bröst: Bröstflyes (20 kg)
 
Tisdag:
Mage: Båten (3*1,5 minut)
 
Onsdag:
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (45 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska)
 
Söndag:
Armar: Biceps med hantlar (3*20, 3 kg), dips på stol (3*15), push ups (3*20)
Axlar: Overhead press med hantlar (3*15, 3 kg)
Mage: Båten (3*1,5 minut), sidoplankan (2*10)
 
pinterest
 
 

Duvor

Den här kalla vinterlördagen då enstaka snöflingor dansar ner för himlen, bjuder jag på ett foto från vår Istanbulresa för nästan två år sedan. Framför en av moskéerna hade alla Istanbuls duvor samlats. Och mitt i alltihopa - en glad liten tös som inte stördes av alla dessa vingslag.
 
 
 
 

25012013

Imorse hade vi knistrande kalla temperaturer och frosten lyste i trädtopparna. Blå himmel och sol gjorde detta till en fin dag. Fredagen till ära har jag unnat mig både en croissant till frukost och sushi till middag. Perfekt. Nu är det dags för helg och avslappning.
 
Två veckor till Bali!
 
 
 

24012013

En månad sedan julafton, kvällarna börjar bli ljusare, de första påskäggen tar plats i matbutikernas VIP-hyllor, påskliljor och hyacinter skymtar i blomaffärerna. Sista januarihelgen väntar på oss.
 
Efter att temperaturen och snön föll hand i hand i början av veckan tycker jag att det nu gärna kan börja bli dags för termometern att sträcka på sig och snön att glida iväg någon annanstans för de kommande 10 månaderna.
 
 

Stoppa utvisningen av Selmas pappa!!

1-åriga Selmas pappa Adel ska utvisas till Iran där han antagligen kommer att straffas med fängelse eller dödsstraff. Han är pappa och äkta man, har lämnat Islam och bott i Sverige i 8 år. Han har rätt att söka nytt uppehållstillstånd i Sverige, men Migrationsverket förvägrar honom den rätten.
 
Hjälp till att hjälpa familjen! Hjälp till att ge Selma ett liv med båda föräldrarna!
 
Gilla facebooksidan och sprid den vidare! Skriv under namninsamlingen!
 
Namninsamling: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6878
Facebook: https://www.facebook.com/StoppaUtvisningenAvSelmasPappa
 
Foto: Lena Larsson
 

22012013

Vem har sagt att man får köra fort på tyska Autobahn? Här har det snöat, igår och idag. Japp, det ligger en hel del snö på vägarna eftersom de inte ännu har plogat, så det gäller ju nog att köra försiktigt, trappa ner hastigheten en hel del och ta det försiktigt i kurvorna. Men riktigt glashalt med is och hela köret är det inte på de större vägarna. Imorse då jag körde till jobbet var jag nära att spricka av ilska - folk körde 15 km/h i stan och hela 30 km/h på motorvägen...! Om folk i Skandinavien skulle köra så här varje gång det ligger snö på marken - ja då skulle väl ingenting fungera mera.
 
Suck.
 
Bild från Oldenburg igår kväll. Källa
 

Snacks med soltorkade tomater och parmesan

På lördag gjorde jag dessa snabba, enkla och goda snacks för första gången och blev faktiskt riktigt nöjd! De här kan man till exempel göra om man får oväntade gäster.
 
1 ark smördeg (500 g)
Parmesanost
Soltorkade tomater
Basilika
1 ägg

Rulla ut smördegen.
 
Hacka tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar. Strö tomaterna, parmesanost och basilikan över smördegen. Lämna en smalare tom rand.

Pensla ena långändan med uppvispat ägg och rulla ihop smördegsplattan från den motsatta kanten. Man kan låta den färdiga rullen vila i kylskåpet ca 30 minuter för att den ska vara enklare att skära - eller så skär man den försiktigt med en vass kniv på direkten.
 
Pensla hela rullen med ägg innan du skär den i tunna skivor (ca 1-2 cm). Lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt, pensla över fyllningen och grädda i 200° ca 20 minuter.
 

Träning vecka 3

Äntligen bar det av tillbaka till gymmet den här veckan!
 
Måndag
Styrketräning:
Armar: Bicepscurls (3*8, 20 kg), tricepspress (17,5kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30 sneda crunches) + plankan + hängande benlyft
Bröst: Bröstflyes (20 kg)
 
Onsdag
10 min cykelpass (efter fyra veckors hosta och fortfarande en lätt förkylning tar jag det lite lugnt på den här fronten ännu)
Axlar: Axelpress (15 kg), hantellyft åt sidan (2,5 kg)
Rygg: Hyperextensions med 5 kg vikt, latsdrag bakom huvudet (45 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*30 sneda crunches) + plankan
Ben/rumpa: Adductor (38 kg), abductor (38 kg), benspark (85 kg)
 
Torsdag
Armar: Biceps med hantlar (3*20 st, 3 kg)
Mage: Båten (2*1,5 minut)
 
Fredag
30 min cykelpass (16,6 km) - första ordentliga passet sedan fyra veckor
Armar: Bicepscurls (3*15, 15 kg), tricepspress (17,5 kg)
Mage: Situps (2*100 klassiska + 2*40 sneda crunches) + plankan
 
 
 
Källa
 

19012013

Riktigt så kallt som ni i Skandinavien har vi inte haft det idag, men med -4 grader klart kyligare än de senaste veckorna. Medan B varit på fortbildning i Hamburg har jag bland annat handlat mat, bykt, gjort snacks med soltorkade tomater och köpt presentkort åt en vän som har födelsedag imorgon.
 
Presentkortet i snygg förpackning.
 
Lite Baliläsning hade det också blivit.
 
Nu blir det snart ett glas vin i stan. So long!
 

Sale!

Jag har nog lyckats göra det ena och andra fyndet i klädväg de senaste veckorna, se här bara:
 
Två toppar för 5 och 3 EUR, en tröja för 10 EUR och två par färgglada byxor för 7 och 5 EUR. Allt som allt alltså 30 EUR. Hurra för mig.
 
 

Pechsträhne

När allt går fel under en kort tid talar man på tyska om att man har en "Pechsträhne". Igår var nog en sådan dag. Det började med att jag inte kunde sova alls. Jag vaknade vid tretiden på morgonen med huvudvärk och efter det kunde jag inte somna om. Lagom pigg och glad åkte jag till jobbet och såg fram emot kvällen redan innan jag fått rumpan på min byråstol...
 
När jag äntligen kom hem och skulle äta kvällsmat fick jag smörgåsen i fel hals. Det här med hostattacker börjar jag få nog av nu...
 
Träningspasset klarade jag underligt nog av utan att få någon vikt i nacken eller flyga av löpbandet, men väl hemma visade det sig att den automatiska Windows updaten min laptop hade gjort kvällen före ledde till att jag inte kommer in på internet mera... Hurra. Med kabel tycks det funka, men allt som heter WLan har gett upp. Vad det beror på, ja det tycks ingen veta hittills.
 
Nu får vi se vad den här dagen för med sig. Jag är på min vakt.
 
Källa

15012013

Minus 6,5 grader hade vi imorse - ett stort BURRR på dessa plötsliga iskalla grader alltså! Trots allt vågade jag mig till gymmet igår kväll - äntligen säger jag bara! Jag var krasslig helt tillräckligt länge! Men jösses vad gymmet var fullt; en hel massa människor som jag aldrig sett tidigare yrade omkring bland maskinerna. Jag kan svära på att jag 80% av dem inte kommer att synas till mera i mars...
 
Igår kväll då jag körde hem kunde jag för första gången den här vintern konstatera att solen går ner lite senare - då jag kör hem vid 17-tiden är det inte mera alldeles bäcksvart! Hipp hurra!
 

14 januari 2013

Vintern kom tillbaka. Efter en isande kall helg vaknade vi upp till ett snötäcke imorse. Jag sa ju det, att vi inte skulle tro att vintern inte kommer tillbaka mera. Men tanken på att vi om exakt fyra veckor sitter och svettas under något palmblad gör ju grejen lite enklare. Speaking of it, här får ni två bilder från vårt hotell - bilder som värmer i kölden, hihi!
 
Källa

Träning vecka 2

Eftersom jag fortfarande (suck!) var sjuk förra veckan och jag hade gymförbud, blev det bara lite hemmaträning nu och då. Tur att jag köpte hantlarna vid jul så att jag kunde träna lite i varje fall. Men nu ser jag nog så fram emot riktig träning de sista fyra veckorna före semestern!
 
Måndag
Armar: Bicepscurls med hantlar (3 kg, höjde antalet till 3*20), triceps extensions med hantlar (3 kg), triceps kickbacks (3 kg), bent over row med hantlar (3 kg)
Axlar: Sidolyft (3 kg)
Mage: Båten (3*1 minut)
 
Triceps kickbacks:
Källa
 
Tisdag:
Axlar: Overhead press med hantlar (3 kg)
 
Onsdag:
Armar: Dips på stol (1*20,2*15), bicepscurls med hantlar (3 kg)
Rygg, axlar: Bent over row med hantlar (3 kg), front raises med hantlar (3 kg, 3*8)
Mage: Plankan (3*1,5 minut), båten (3*1 minut)
 
Båten:
Källa
 
Söndag:
Armar: Bicepscurls med hantlar (3 kg), dips på stol (3*15)
Axlar: Overhead press med hantlar (3 kg, höjde antalet till 3*20)
Mage: Båten (3*1,5 minut), plankan (1*1,5 minut)
 

Snigel

Slänger upp en lite somrigare bild från förrförra sommaren. Idag har vi njutit av kallt, men riktigt soligt väder - perfekt!
 
 
 

11.01.2013

Det tycks inte enbart vara gymmen som är fulla så här i början på året - även vi med våra studieprogramm i deltid har haft fullt upp de första arbetsdagarna under detta år! Det tycks ha varit mångs nyårslöften i denna riktning i år, vilket ju förstås är väldigt positivt för oss. Tråkigt blir det i varje fall inte.
 
Dagens positiva nummer 1: Solen skiner...! Temperaturen har i och för sig klättrat neråt några steg, men så länge solen är kvar är det faktiskt helt okej.
 
Dagens positiva nummer 2: Efter att ha varit sjuk i fyra veckor börjar jag äntligen må något bättre. Herregud vad segt det var! Jga har nog aldrig hostat så mycket och så länge som den här gången.
 
Dagens positiva nummer 3: Det är fredag. Det är helg.
 

Sommarkläder mitt i vintern

Då vi i oktober 2011 alldeles spontant åkte till Side för en vecka hade jag smärre problem med att hitta en ny bikini - oktober är ju liksom inte högsäsong för sådana grejer. Men även om det var svårt så hade enstaka butiker kvar ett litet utval sommarkläder från den gångna sommaren; åtminstone i sina nätbutiker.
 
Men nu, i januari, är det ju nästan omöjligt att hitta sommarkläder! Det är enbart några få nätbutiker där man kan hitta det ena och andra plagget, men enkelt är det verkligen inte. Nu har jag i alla fall beställt två långa sommarklänningar från 3suisses - jag har i och för sig aldrig ägt en lång sommarklänning, men jag tänkte att det kunde passa ganska bra att ha något luftigt att ha på sig i Balivärmen och att samtidigt täcka ben osv. med tanke på besök i det ena och andra templet som Bali har att erbjuda.
 
Nu får vi bara hoppas att de sitter bra och är lika fina i verkligheten som på bilden.
 
 

Helgen

Jag har sällan tagit det så lugnt och sovit så långa nätter som den här helgen. Jag var ju fortfarande inte alldeles frisk förra veckan och på fredagen var jag tröttare och kände mig sjukare än någonsin; jag skulle ha kunnat somna närsomhelst, varsomhelst. Även om jag fortfarande inte är alldeles återställd mår jag miljontals gånger bättre än på fredag. Också min hosta börjar ta sig. Den förstod visst att bli bättre då jag hotade med läkare.
 
Efter att på lördag bokat Baliresan har det mesta handlat om reseplaneringar de senaste dagarna. Jag har tittat på filmen "Eat Pray Love" som ju delvis utspelar sig på Bali, sökt sommarklänningar online, samlat resertipps för Bali, provat bikinin, plockat fram sandaler. Ja, det mesta handlar om Bali just nu. Bara 33 dagar kvar!
 
Risfält på Bali:
Källa

Träning vecka 1

Här var fortfarande en halv sjukstuga på gång förra veckan; efter nyåret ville jag ge allt på gymmet, men efter onsdagens träningspass slog hostan tillbaka, så efter det fick det bli försiktig hemmaträning. Bara 4,5 kvar till vår Bali-semester, så det gäller verkligen att bli frisk och ge järnet tills dess!
 
Onsdag:
10 min cyklepass som uppvärmning
Armar: Bicepscurls (20 kg), tricepspress (17,5kg)
Rygg: Latsdrag till bröst (40 kg), rodd
Mage: Situps (220 klassiska + 2 * 30 sneda crunches) + plankan (3 * 1,5 minut) + hängande benlyft
Bröst: Bröstflyes (20 kg), klassisk bänkpress
 
För exakt ett år sedan tränade jag med följande vikter på gymmet, några små framsteg i alla fall:
Bicepscurls 15 kg - nu 5 kg mer
Latsdrag till bröst 30 kg - nu 10 kg mer
Bröstflyes 15 kg - nu 5 kg mer
 
Lördag:
Armar: Bicepscurls med hantlar (3 kg), overhead press (3 kg), dips på stol (3*15)
Mage: Statisk magträning (3*1 minut)
 
Söndag:
Armar: Triceps extensions med hantlar (3 kg), front raises med hantlar (3 kg), bent over row med hantlar (3 kg)
Mage: Plankan (3*1,5 minut)
 

Bali

Vi åker till Bali...! Ja till Bali! Helt på riktigt! Om fem veckor! Och jag kan knappt tro att det är sant!
 
Efter mycket hit och dit och reseplaner för Thailand, Brasilien, Karibien, Malaysia och mycket mer blev det slutligen Bali! Det blir så att säga vår sena bröllopsresa. 13 dagars resa, 11 nätter i Bali - a dream come true!
 
Det här är Kuta Beach, en del av stranden vid staden Kuta, där vi kommer att vistas.
Källa
 
Och så här ser vårt hotell ut:
Källa
 
Källa
 
Nu kan man nästan redan börja packa väskan!
 
 

Hallondröm

Jag lovade ju receptet för nyårsdesserten, hallondrömmen. Här kommer den!
 
150 ml grädde
150 ml vaniljjoghurt eller -kvarg
30 g maränger (eller mer ;))
ca 300 g hallon
 
Vispa grädden och rör försiktigt ihop med joghurten.
Lägg några fina, hela hallon åt sidan. Mixa resten av hallonen med en stavmixer.
Hacka marängerna grovt.

Varva gräddjoghurten, hallonen och marängen i efterrättsskålar eller glas. Toppa med några hela hallon. Låt stå i kylskåpet 20-30 minuter innan de serveras. Voilà!
 
Väldigt enkelt, väldigt gott!
 
 

2 januari 2013

En dag närmare nästa semester, eller hur det det nu var, hehe. 
 
Första arbetsdagen 2013 är i alla fall avklarad och den var någorlunda lugn, även om telefonen ringde oftare än jag trodde och rätt många kolleger var på jobb redan idag.
 
Med årets första träningspass och en god All Stars proteinshake som avslutning har jag försökt få in lite vardagsrutiner igen och det känns faktiskt helt okej.
 
Nu ska jag titta på den säsongen av den tyska "The Bachelor" - säkert världens onödigast program, men ändå bara för underhållande.
 

Nyår

Nyårsafton firade vi på tremanhand hos en god vän. 
 
Innan vi åkte dit öppnade B och jag varsin lyckokaka. Min tyckte tydligen att jag skulle ut och dansa på nyårsafton. Men tji fick den sig, för det gjorde jag inte.
 
 
Det kändes lite som om vi skulle flytta till Alex; hela korgen var full av grejer vi skulle komma att behöva under kvällens lopp: Rödvin, skumpa, elvisp, maränger, förkläde - you name it.
 
Den mörka glittriga ögonskuggan fick åka på dagen till ära.
 
Då vi kom till Alex blev det bara att leta fram de medtagna recepten. Först ut var förrätten, bruschetta.
 
Efter det förberedde jag efterrätten för att den skulle kunna stå och dra i kylen en stund; en hallonmaräng-dröm blev det (recept kommer upp här om någon dag).
 
Efter att vi avnjutit förrätten blev det sedan äntligen dags för killarna att ta hand om huvudrätten; biff och halloumiost från Alex' fantastiska lilla grill.
 
Det ångade ganska så mycket men det blev otroligt gott! Rödvinet väntade på bordet.
 
Vid elvatiden tog vi oss genom regnet in till centrum där vi drack ett glas, inväntade tolvslaget, tände det ena tomteblosset efter det andra och helt tillfälligt träffade några halvbekanta. Eftersom B måste på jobb imorse gick vi dock hem lite före ett. Det var en lugn, men riktigt trevlig nyårsafton. Imorgon börjar jobbet och vardagen igen. 
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!