Raspberry hearts chocolate

Nu kommer receptet på hallonmarmeladen med choklad som jag lovade:

500 g äppel (vikt efter att man skalat och kärnat ur äpplena)
300 g hallon (djupfrysta går också bra, men tina upp dem före)
150 ml hallonlikör (jag använde vanlig saft istället, eftersom jag inte hade någon likör hemma)
Vaniljfrön av 1/2 vaniljstång
500 g syltsocker 1+2
75 g mörk choklad (100 g för en mer chokladig smak)
2 tsk citronsaft


1. Tina upp hallonen ifall de är djupfrysta.
2. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i små bitar.
3. Purera frukten med en stavmixer (det får gärna bli några mindre bitar kvar, det måste alltså inte nödvändigtvis mixas till en "gröt").
4. Koka en marmelad av äpplen, hallon, syltsocker och hallonlikör enligt anvsiningarna på sockerförpackningen.
5. Gör marmeladprovet för att kolla om marmeladen är färdig.
6. Tillsätt på slutet vaniljfrön, citronsaft och den hackade chokladen.
7. Fyll i marmeladburkar (ca 5 st)

Bildkälla: wingnutsunited.wordpress.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!