Träningsflyt

För tillfället är jag inne i ett riktigt träningsflyt. Förra veckan var jag fyra kvällar på gymmet, därav tre i rad. Den här veckan har jag varit två gånger hittills. Är riktigt motiverad och det känns inte tungt alls, bara skönt. Orkar mer och längre på gymmet, ökar tyngden på vikterna och drar ut på löppassen. En härlig känsla som jag vill hålla kvar i så länge som möjligt!

Det finns några saker som jag tycker är helt avgörande för att hjälpa motivationen på traven och för att känna att träningen går bra och är effektiv:

Hälsosam mat innan träningspassen. Med det menar jag inte att man ska äta bara sallad dagarna i ända, utan att man ska undvika feta, ohälsosamma och "tunga" måltider de dagarna man vill träna. Ät gärna lättare mat med mycket proteiner, grönsaker, fisk och kyckling på träningsdagarna. Om du tränar på kvällen som jag, så ät något lätt senast 1h innan du går till gymmet - då måste du inte träna på tom mage men känner dig inte för mätt för att träna. Man känner sig lättare och piggare då man väl kommit upp på löpbandet. Se också till att allmänt taget äte mer proteiner om du tränar; musklerna behöver det i längden.


Sov tillräckligt. Med detta menar jag inte att man måste sova längre nätter innan man går till gymmet utan syftar främst på att man inte ska gå till gymmet om man är ovanligt trött och/eller förkyld. Då orkar man knappt med något och träningen blir oeffektiv vilket gör en både arg och besviken. Hoppa över träningen den dagen och samla krafter för att orka bättre än någonsin följande dag.


Drick tillräckligt under dagen. Försök att dricka ca 1,5 liter vatten längs med dagen, då känner man sig inte lika fort lika uttorkad under träningen. Viktigt är självklart även att dricka tillräckligt under träningen. Satsa på källvatten, eventuellt med någon god smak, som du får på de flesta gymmen (mineralvatten får dig fort att känna dig uppsvälld i magen under träningen, särskilt om du planerat in ett löppass).


Se till att du har olika alternativ för träningen: allt från rena löppass till styrketräning, aerobickurser och pilates. Då hinner du inte tröttna lika lätt och hittar oftast något som tilltalar dig särskilt den dagen. Du behöver inte göra olika grejer varje gång, men om du till exempel tröttnat på aerobic efter en längre period är det bra att kunna välja något annat istället. Annars blir det lätt att man slutar gå till gymmet. Det är dessutom bra att byta träning och övningar lite nu och då så att musklerna inte hinner vänja sig vid en viss övning, vilket gör träningen mindre effektiv.


Last but not least: skaffa dig träningskläder och skor som du känner dig bekväm och snygg i...

 

... och ta med dig din favoritmusik!

Lycka till!

Bilkällor: kirilgankemik.org, deprivationofsleep.com, cclic.com, eightyjane.com, janettecardyfitness.co.uk, dirjournal.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!