Blåbärsmarmelad med vit choklad
Äntliegn äntligen har vi haft en varm och solig dag! Jag tänkte säga att sommaren har hittat tillbaka, men var den egentligen någonsin här det här året? Det känns inte så...
Efter jobbet bestämde jag mig för att laga marmelad. Den här gången fick det bli ett nytt recept: blåbärsmarmelad med vit choklad:
1,2 - 1,5 kg blåbär
100 g vit choklad
5 g citronsyra
500 g gelesocker (3:1)
200 g äppelsaft
Tvätta bären och lägg i en stor kastrull tillsammand med sockret, citronsyran och äppelsaften. Låt koka upp och stormkoka i minst tre minuter. Tillsätt den finhackade chokladen. Gör marmeladprovet för att kolla om marmeladen är färdig. Fyll den i burkar, vrid på locket och låt dem stå upp och ner i ca 5 minuter. Voilá!
Efter jobbet bestämde jag mig för att laga marmelad. Den här gången fick det bli ett nytt recept: blåbärsmarmelad med vit choklad:
1,2 - 1,5 kg blåbär
100 g vit choklad
5 g citronsyra
500 g gelesocker (3:1)
200 g äppelsaft
Tvätta bären och lägg i en stor kastrull tillsammand med sockret, citronsyran och äppelsaften. Låt koka upp och stormkoka i minst tre minuter. Tillsätt den finhackade chokladen. Gör marmeladprovet för att kolla om marmeladen är färdig. Fyll den i burkar, vrid på locket och låt dem stå upp och ner i ca 5 minuter. Voilá!
Kommentarer
Postat av: Laura
Vad brukar du sen äta marmeladen med? Bröd? :)
Trackback