Kycklinggratäng med dijonsenap
Den här krämiga kycklinggrytan med god smak av dijonsenap lagade jag första gången idag och den blev verkligen riktigt god! Om ni tycker om dijonsenap och vill prova ett nytt recept, tycker jag absolut att ni ska laga den här - till exempel under mellandagarna då ni inte orkar se julmaten mera... ;)
4 st kycklingbröstfiléer
smör
1 tomat
1 kruka basilika
3-4 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt, peppar
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Str över den hackade basilikan.
3. Blanda dijonsenapen med grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche. Salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Voilà!
(Receptet kommer från tasteline.se)
Heute haben wir ein neues Rezept ausprobiert, was richtig gut geschmeckt hat. Mit Hähnchen, Tomaten, Basilikum, Creme fraiche, Dijonsenf usw.
4 st kycklingbröstfiléer
smör
1 tomat
1 kruka basilika
3-4 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt, peppar
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Str över den hackade basilikan.
3. Blanda dijonsenapen med grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche. Salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Voilà!
(Receptet kommer från tasteline.se)
Heute haben wir ein neues Rezept ausprobiert, was richtig gut geschmeckt hat. Mit Hähnchen, Tomaten, Basilikum, Creme fraiche, Dijonsenf usw.
Kommentarer
Postat av: Sara Sjöström
Sv: Tusen tack för den fina bildkommentaren!
Trackback