Världens bästa lasagne
Den här lasagnen är världens godaste och har hittills alltid lyckats bra. Senast gjorde den succé på påskhelgen!
500 g nötfärs
60 g finhackad lök
100 g finhackade morötter
40-50 g tomatpuré
4 dl vatten
4 msk olivolja
1 lagerblad
riven ost
salt, peppar
lasagneplattor
Bechamelsås:
9 dl mjölk
50 g smör eller margarin
500 g nötfärs
60 g finhackad lök
100 g finhackade morötter
40-50 g tomatpuré
4 dl vatten
4 msk olivolja
1 lagerblad
riven ost
salt, peppar
lasagneplattor
Bechamelsås:
9 dl mjölk
50 g smör eller margarin
50 g mjöl
salt
Bryn löken, morötterna och köttfärsen tillsammans med lagerbladet i olivoljan i en stekpanna. Tillägg tomatpuré och vatten. Salta och peppra. Låt småkoka ca 20 minuter.
Bechamelsåsen:
Smält smöret i en stor kastrull, rör ner mjölet, den heta mjölken och vispa så att såsen inte blir klumpig. Salta och låt koka upp.
Smöra en ugnsform. Börja med ett lager bechamelsås, fortsätt med lite av köttfärsröran. Avsluta med riven ost och lasagneplattor. Fortsätt i den här ordningen; det brukar bli ca 5 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor och rikligt med ost ovanpå.
Grädda ca 20 minuter i 220°.
salt
Bryn löken, morötterna och köttfärsen tillsammans med lagerbladet i olivoljan i en stekpanna. Tillägg tomatpuré och vatten. Salta och peppra. Låt småkoka ca 20 minuter.
Bechamelsåsen:
Smält smöret i en stor kastrull, rör ner mjölet, den heta mjölken och vispa så att såsen inte blir klumpig. Salta och låt koka upp.
Smöra en ugnsform. Börja med ett lager bechamelsås, fortsätt med lite av köttfärsröran. Avsluta med riven ost och lasagneplattor. Fortsätt i den här ordningen; det brukar bli ca 5 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor och rikligt med ost ovanpå.
Grädda ca 20 minuter i 220°.
Trackback