Kladdig valnöts-chokladkaka
Det här är kanske världens godaste och mäktigaste, chokladigaste chokladkaka! Den kan lagas med valnötter eller vad som helst annat, till exempel hallon?!
Ingredienser:
150g choklad
100g smör
3 ägg
50 g mjöl
100g socker
1 nypa salt
Valnötter
Smält chokladen och smöret i en kastrull. Vispa ägg, mjöl, socker och salt 2-3 minuter. Tillägg choklad-smör-smeten och vispa försiktigt vidare. Häll i en smörad form och tillägg valnötter.
Grädda 20-25 minuter i 180°. Kakan ska ännu vara lite kladdig i mitten och måste sedan stå och svalna några timmar. Godast är den följande dag!
Ingredienser:
150g choklad
100g smör
3 ägg
50 g mjöl
100g socker
1 nypa salt
Valnötter
Smält chokladen och smöret i en kastrull. Vispa ägg, mjöl, socker och salt 2-3 minuter. Tillägg choklad-smör-smeten och vispa försiktigt vidare. Häll i en smörad form och tillägg valnötter.
Grädda 20-25 minuter i 180°. Kakan ska ännu vara lite kladdig i mitten och måste sedan stå och svalna några timmar. Godast är den följande dag!
Trackback