Söndagsgryta med nötkött
Söndagsgrytan med nötkött som jag pratade om i böjan av förra veckan blev förresten helt okej. Ingen otrolig aha-upplevelse, men den fick i alla fall godkänt. Det kanske behövs lite mer kryddor och lite mer sås och kanske till och med en klick creme fraiche eller grädde. Men ni kan ju pröva er fram! Receptet räcker till två portioner.
300 g strimlat nötkött
1 lök
1 vitlöksklyfta
400 g körbärstomater
3 msk olivolja
Salt
Peppar
Socker
1 msk kapris
2 msk basilika
300 g strimlat nötkött
1 lök
1 vitlöksklyfta
400 g körbärstomater
3 msk olivolja
Salt
Peppar
Socker
1 msk kapris
2 msk basilika
1. skär nötköttet och löken i strimlor. Skiva vitlöken tunnt och halvera körbsärtomaterna.
2. Stek köttet i 1 msk olivolja på stark värme i ca 3 minuter. Salta, peppra. Ta ur pannan och lägg åt sidan.
3. Låt stekvätskan vara kvar i stekpannan och lägg till 2 msk olivolja. Stek löken och vitlöken i ca 2 minuter. Tillägg tomater och 2 msk vatten och låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och en nypa salt.
(Här kunde ni eventuellt tilllägga mera vätska, creme fraiche, grädde eller liknande...)
4. Tillägg köttet, 2 msk basilikablad och 1 msk kapris. Smaka av. Voilà!
Kommentarer
Trackback