En efterrättsdröm med physalis och maränger
På julannadag gjorde jag en efterrätt med vaniljjoghurt, grädde, maränger och physalis! Väldigt gott och vädigt enkelt.
Det här receptet är egentligen för 4 portioner, men de blev ganska små. Då vi var 6 personer skulle det ha varit lagom att fördubbla receptet.
150 ml grädde
150 ml vaniljjoghurt
250 g physalis (eller mera!)
30 g maränger
Källa
Vispa grädden och rör försiktigt ihop med joghurten.
Lägg fyra physalisfrukter åt sidan. Ta ut resten av frukterna ur höljet och skär dem i halvor.
Hacka marängerna grovt.
Varva gräddjoghurten, physalisen och marängen i efterrättsskålar eller glas. Låt stå i kylskåpet minst 20 minuter innan de serveras. Garnera med en physlis per portion.
Receptet kommer från den tyska matsidan Essen & Trinken.
Als wir am zweiten Weihnachtsfeiertag Gäste hatten, habe ich einen neuen Nachtisch ausprobiert - "Schneegestöber" mit Physalis von Essen & Trinken. Das Rezept findet ihr hier. Die Masse wurde allerdings ein wenig zu flüssig, weil ich wie angegeben ein Teil der Früchte püriert habe. Nächstes Mal werde ich alle Früchte also einfach halbieren. Der Nachtich ist aber sehr lecker und schnell vorzubereiten!
Det här receptet är egentligen för 4 portioner, men de blev ganska små. Då vi var 6 personer skulle det ha varit lagom att fördubbla receptet.
150 ml grädde
150 ml vaniljjoghurt
250 g physalis (eller mera!)
30 g maränger
Källa
Vispa grädden och rör försiktigt ihop med joghurten.
Lägg fyra physalisfrukter åt sidan. Ta ut resten av frukterna ur höljet och skär dem i halvor.
Hacka marängerna grovt.
Varva gräddjoghurten, physalisen och marängen i efterrättsskålar eller glas. Låt stå i kylskåpet minst 20 minuter innan de serveras. Garnera med en physlis per portion.
Receptet kommer från den tyska matsidan Essen & Trinken.
Als wir am zweiten Weihnachtsfeiertag Gäste hatten, habe ich einen neuen Nachtisch ausprobiert - "Schneegestöber" mit Physalis von Essen & Trinken. Das Rezept findet ihr hier. Die Masse wurde allerdings ein wenig zu flüssig, weil ich wie angegeben ein Teil der Früchte püriert habe. Nächstes Mal werde ich alle Früchte also einfach halbieren. Der Nachtich ist aber sehr lecker und schnell vorzubereiten!
Kommentarer
Postat av: Louise
Åh vad gott det ser ut :)
Postat av: Louise
sv: Jag förstår det, jag får ta och testa det snart!
Tack så mycket! :)
Postat av: Petra
Tack så mycket!! Ja den värsta tiden är förbi så det är skönt!! :)
Den där efterrätten ser sjukt god ut!! :)
Trackback