Indisk kycklinggryta
Den här goda indiska kycklinggrytan gjorde jag förra helgen; riktigt mumsig!
600 g kycklingbröst
2 små gula lökar
1 vitlöksklyfta
1/4 tsk malen ingefära
1/2 msk currypulver
1 nypa cayennepeppar
1/4 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
2 msk mango chutney
400 ml grönsaks- eller kycklingbuljong
150 g creme fraiche
1 tsk socker
Salt
Bildkälla
1. Skär köttet i strimlor. Hacka löken och vitlöksklyftan.
2. Blanda ihop ingefära, paprika, curry, cayennepeppar och mjöl. Vänd köttet i kryddblandningen.
3. Stek köttet ca 5 minuter i lite smör i en stekpanna. Tillägg löken och vitöken efter ca 3 minuter.
4. Rör ner mango chutneyn och buljongen. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och lite socker.
5. Rör ner creme fraichen. Låt sjuda upp och bli varmt.
6. Servera med basmatiris.
600 g kycklingbröst
2 små gula lökar
1 vitlöksklyfta
1/4 tsk malen ingefära
1/2 msk currypulver
1 nypa cayennepeppar
1/4 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
2 msk mango chutney
400 ml grönsaks- eller kycklingbuljong
150 g creme fraiche
1 tsk socker
Salt
Bildkälla
1. Skär köttet i strimlor. Hacka löken och vitlöksklyftan.
2. Blanda ihop ingefära, paprika, curry, cayennepeppar och mjöl. Vänd köttet i kryddblandningen.
3. Stek köttet ca 5 minuter i lite smör i en stekpanna. Tillägg löken och vitöken efter ca 3 minuter.
4. Rör ner mango chutneyn och buljongen. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och lite socker.
5. Rör ner creme fraichen. Låt sjuda upp och bli varmt.
6. Servera med basmatiris.
Kommentarer
Postat av: Frida
Mums fillibabba!
Trackback