Äppelkaka på plåt
Till gårdagens baby shower hos våra vänner stod jag för efterrätten och bakade både en äppelkaka (på plåt för att det skulle räcka till flera) och double chocolate chips muffins. Nu tänkte jag bjuda på receptet för äppelkakan, som är busenkel!
200 g smör
Rivet skal av ca 1 citron
200 g socker
8 g vaniljsocker
4 ägg
275 g mjöl
Ca 500 g äppel
2 msk socker
1/2 tsk kanel
Mandelspån
Pudersocker
Vispa smöret poröst. Blanda ner citronskal, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist ner mjölet.
Bred ut smeten på en smörad bakplåt eller på ett bakplåtspapper. Lägg på äppelklyftorna, strö över socker och kanel samt mandeln.
Grädda ca 30 minuter i 200°. Strö över pudersocker. Voilà!
Ein tolles Rezept für einen Apfelblechkuchen: http://www.chefkoch.de/rezepte/634591164184617/Apfelkuchen-super-einfach.html (aber: 1 Kilogramm Äpfel braucht man nicht; 500 g haben zumindest für meinen Kuchen vollkommen ausgerecicht).
200 g smör
Rivet skal av ca 1 citron
200 g socker
8 g vaniljsocker
4 ägg
275 g mjöl
Ca 500 g äppel
2 msk socker
1/2 tsk kanel
Mandelspån
Pudersocker
Vispa smöret poröst. Blanda ner citronskal, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist ner mjölet.
Bred ut smeten på en smörad bakplåt eller på ett bakplåtspapper. Lägg på äppelklyftorna, strö över socker och kanel samt mandeln.
Grädda ca 30 minuter i 200°. Strö över pudersocker. Voilà!
Ein tolles Rezept für einen Apfelblechkuchen: http://www.chefkoch.de/rezepte/634591164184617/Apfelkuchen-super-einfach.html (aber: 1 Kilogramm Äpfel braucht man nicht; 500 g haben zumindest für meinen Kuchen vollkommen ausgerecicht).
Kommentarer
Trackback