Rabarberkaka med vit choklad

Det var den här goda rabarberkakan jag gjorde efter gårdagens söndagsfrukost. Degen blir perfekt fluffig och den vita chokladen passar utmärkt till den något syrliga rabarbern. Kakan göms nästan helt under rabarbern då den kommer in i ugnen - men eftersom den (rabarbern, inte ugnen) krymper i värmen, behöver ni inte bekymra er om att det blir för mycket. 
 
1 kg rabarber
200 g vit choklad
250 g smör
200 g socker
Salt
4 ägg (M)
400 g mjöl
3 tsk bakpulver
Pudersocker
 
 

1. Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Hacka chokladen.

2. Vispa smör, socker och en nypa salt ca 5 minuter. Rör ner äggen, ett i gången och vispa ner varje ägg i ca 30 sekunder. 

3. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av chokladen och rör ner i smör-socker-blandningen. 

4. Bred ut smeten på en smörad ugnsform (ca 20 x 30 cm). Strö över rabarbern. 

5. Grädda 20 minuter i 190° mitt ugnen. Strö resten av chokladen över kakan och grädda ytterligare 15 minuter. 

6. Låt kakan kallna i ugnsformen och strö med pudersocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!