Snacks med soltorkade tomater och parmesan
På lördag gjorde jag dessa snabba, enkla och goda snacks för första gången och blev faktiskt riktigt nöjd! De här kan man till exempel göra om man får oväntade gäster.
1 ark smördeg (500 g)
Parmesanost
Soltorkade tomater
Basilika
1 ägg
Rulla ut smördegen.
Parmesanost
Soltorkade tomater
Basilika
1 ägg
Rulla ut smördegen.
Hacka tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar. Strö tomaterna, parmesanost och basilikan över smördegen. Lämna en smalare tom rand.
Pensla ena långändan med uppvispat ägg och rulla ihop smördegsplattan från den motsatta kanten. Man kan låta den färdiga rullen vila i kylskåpet ca 30 minuter för att den ska vara enklare att skära - eller så skär man den försiktigt med en vass kniv på direkten.
Pensla hela rullen med ägg innan du skär den i tunna skivor (ca 1-2 cm). Lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt, pensla över fyllningen och grädda i 200° ca 20 minuter.
Kommentarer
Trackback