Plommonkaka med vallmo
Här följer nästa plommonkaka, den här gången med vallmo. Kakan gick åt som smör i solsken för någon söndag sedan. Viktigt är att man tar malna vallmofrön, alltå inte de torra. Jag hoppas det finns uppe hos er i Skandinavien också, annars kanske man får mala dem själv...
400 g vetemjöl
200 g socker
40 g malna vallmofrön
1 tsk kanel
Salt
200 g kalt smör i små bitar
750 g plommon
2 msk rörsocker
1 msk pudersocker
200 g socker
40 g malna vallmofrön
1 tsk kanel
Salt
200 g kalt smör i små bitar
750 g plommon
2 msk rörsocker
1 msk pudersocker
2. Kläd en kakform (26 cm Ø) med ca 2/3 av degen. Låt vila i kylskåpet ca 1 timme tillsammans med resten av degen.
3. Halvera plommonen. Lägg dem i kakformen och strö över rörsocker. Fördela resten av degen ovanpå kakan.
4. Grädda kakan 20 minuter i 180° i nedre delen av ugnen, därefter 25 minuter till mitt i ugnen.
5. Låt kakan kallna, ta den ur formen och strö över pudersocker innan serveringen.
Kommentarer
Trackback