Dubbelt medborgarskap

Det tog en tid (tysk byråkrati!) och var förknippat med en hel del absurda diskussioner, men som man säger på tyska "was lange währt wird endlich gut" - det som tar länge blir bra till slut... Sedan fredag är jag officiellt tysk medborgare och har dubbelt medborgarskap! Hipp hipp hurra! Bara jag får mitt tyska pass om några veckor ska jag börja resa med dubbla pass för att förrvirra alla, haha!
 
Bildkälla

Kommentarer
Postat av: Sara

Nu är jag kanske lite nyfiken, men vad fick dig att vilja ha dubbelt medborgarska? Finns det någon sådär konkret orsak att man borde överväga det, eller är det mest bara känslan? :)

Svar: Ärligt talat: Mycket fördelar annat än att jag får rösta, har jag inte ;) Fast visst, det fanns flera små situationer de senaste åren där jag önskat att jag hade tyskt ID (där det som "utlänning" tog en halv evighet att fixa grejer som det skulle ta fem minuter för om man var tysk...). Och annars förstås känslan. Jag har bott här i nästan tio år redan, och dubbelt medborgarskap har inte åtminstone någon nackdel ;)
kunterbunt

2014-03-09 @ 20:52:30
URL: http://www.saralene.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!