Båttur på Bosporus
It's not a goodbye - it's a see you soon
Nu väntar så småningom bästaste T's avskedsfest. Jag är verkligen inte så bra på avsked, speciellt inte då det handlar om vänner man verkligen vunnit kära, så it's gonna be a tough one ikväll...
Diverse Istanbulfoton
Airport Istanbul, Airport Hannover
Ett av Istanbuls universitet
Inne i en moské
Granatäppel, anyone?
En del av stadsmuren nära Bosporus
Katter som lapar sol
Okänt par...
Ett foto-måste..
Fönster i Hagia Sophia
Blick på Bosporus
En portion home office kryddad med lunchdate och Sushikväll
Men före det väntar en lunchdate på stan med Tobi och ikväll blir det sushi med några kolleger. Ja, en väldigt stressig och otrevlig torsdag, I know.
Bulgur-tomat-sallad
4 portioner
150 g bulgur
6 msk olivolja
300 ml vatten
1 knipppe koriander
Persilja
800 g tomater
2 rödlökar
2 msk limesaft
Salt
Peppar
200 g fetaost
Bulgur påminner lite om couscous men är grövre och mer näringsrikt. Ett hälsosamt alternativ till t.ex. ris. (Bildkälla: google)
Blanda bulgur och 2 msk olivolja i en skål. Blanda ner det kokande vattnet. Täck skålen med en tallrik och låt bulgurn stå och dra i ca 30 minuter.
Hacka koriandern och lite persilja. Tärna tomaterna (utan kärnhuset). Hacka löken. Blanda allt i en skål. Tillsätt bulgurn, 4 msk olivolja och limesaften. Salta och peppra. Strö över fetaosten.
Voilá!
Dagens
Outfit: Jeans, blå topp, vinröd kofta, Converse
Jobb: myyyyycket lugnt; vi håller på att flytta till en ny byggnad med jobbet och idag stängdes alla våra telefoner. Eftersom min byrå flyttas först imorgon har jag alltså inte haft någon jobbtelefon på hela dagen. Lite väl lugnt.
Tummen ner: Varnlampan för motorn tändes igen. Aldrig mera peugeot!!
Tummen upp: Tidigt slut på jobbdagen eftersom vi inte kunde göra något ändå utan telefon osv.
Träning vecka 16
Måndag: biceps, triceps, övre magen, bröst
Tisdag: ben, mage, axlar
Onsdag: 10 min löppass + biceps, triceps, mage, bröst
That's it. Nya tag den här veckan.
Solig påsksöndag
Till lunch lagade vi kyckling i parmesanpanering, sparris och potatismos. Efter det blev det en sväng med kameran i botaniska trädgården, följt av lite häng i stadsparken med jordgubbar och Dan Brown. Skulle inte ha något emot att ha ledigt ännu ett par veckor... Här kommer några bilder från botaniska trädgården:
Ferryboat
Påsken hittills
Lördag: Jordgubbssmoothie på stans nya café, Cupido. Sol, 26 grader. Cabrio, Medina. Grillkväll: underbar nötfilé, bulgursallad, guacamole, hallondröm, ett glas rött.
Galata-tornet i Istanbul
Lifestyle shooting
google.com
die Standardvorgaben für die Zeitplanung stammen nicht vor mir, sondern beruhen auf mehrjähriger Erfahrung der Studiengänge in der Erstellung der
Studienmaterialien:
1) nach Ablieferung der Gliederung und des Einführungskapitels: Feedback innerhalb von 2 Wochen
2) nach Vorlage des Gesamtmanuskripts: Rückmeldung/Rückfragen an Autor/en betr. didaktisch-methodischer Gestaltung, unklaren Korrekturfällen etc.: 1 Monat
3) Zeit für den Autor/die Autoren zur Klärung der betr. Fragen und ggf.
notwendigen Bearbeitungen: 1 Monat.
4) Zeit für Layout, Druck und Versand: 1 Monat.
Das ist ein Zeitrahmen, in dem sich Verzögerungen, z.B. durch verspätete Ablieferungen, Krankheitszeiten etc. abfangen lassen.
Alle inhaltlichen Fragen sollten geklärt sein, bevor das Material ins Layout geht. Da wir sowohl mit neuen Studienmaterialien wie auch mit den "alten"
zu tun haben, die in unterschiedlichem Umfang aktualisiert oder auch überarbeitet werden, häufen sich die Aufgaben für Redaktion und Layout in den Wochen vor den Modulstarts, und bei Verzögerungen - die aller Erfahrung nach halt doch vorkommen - kann es in dieser Zeit kritisch werden. Deshalb die Orientierung auf frühzeitige Fertigstellung der Materialien.
Ein abgeliefertes Gesamtmanuskript kann notfalls auch in wenigen Tagen für den Druck vorbereitet werden; wenn alle Gestaltungsvorgaben beachtet worden sind und es bereits sorgfältig Korrektur gelesen wurde, kann das auch gut gehen. Aber so eng zu planen, wäre zu riskant.
Glad påsk!
Bildkälla:toonworkshop.com
Blommor och grönska i Istanbul
Blå moskén
Sommar i Oldenburg
Påsken får komma - med grillkvällar, sol, vänner och skratt!
Me in Istanbul
På Taksim första kvällen efter att i princip bara ha slängt in väskorna i hotellet och med rasande fart tagit en taxi donwtown.
Till slut hette jag bara Canon ;)
En av de mer kyligare dagarna - brrr!
Här ser ni även mina nya hallonröda Converse och ett par av mina nya jeans.
Tack Nicole för fotona - Danke Nicole für die Fotos!:)
Hagia Sophia
Grand Bazaar
Vi har sett alla viktiga sevärdheter och även shoppat en hel del. För min del blev det tre par jeans, ett par hallonröda Converse, en jeansjacka och en sjal.
Här kommer några bilder från Grand Bazaar och från den egyptiska basaren; paradis för hobbyfotografer. Kläder, smycken, jeans, sötsaker, skor, souvenirer, mattor, lampor och diverse andra saker trängs i de allt som allt 6000 butikerna på Grand Bazaar. På den egyptiska basaren har kryddor och sötsaker av alla de slag makten.
Back home
If you love somebody
I heart you
weheartit
Outfit Istanbul
stylefruits.de
Träning vecka 14
Onsdag: 10 min cykelpass + 10 min löppass + rygg, axlar, ben, mage
Söndag: 40min löppass + biceps, triceps, bröst, mage
Hennes armar ser liksom inte helt fel ut. En bild att hänga på kylskåpsdörren! (Bildkälla: google)
Trash the Dress
google, weheartit
Istanbul kallar
So long!
Badrum
weheartit, google
Den elfte april
Nu blir det en snabb sväng till gymmet för att locka fram lite muskler så här i sista sekunden före resan, kanske en drink på stan och sen förstås packa packa packa.
Vi kommer tillbaka på söndag; tills dess kommer här att dyka upp några tidsinställda inlägg.
Citronfjäril
Promodjeans
Honeysuckle
Bilder: google
Bara en arbetsdag kvar nu, sedan blir det lite semester! Ett stort jippii på den!
7 april 2011
Haft ett smärre gräl med Nespresso-maskinen. Vi är av olika åsikt om vad mjölkskum är. Och det klockan 7:30 på morgonen.
Tagit ut en joghurt ur skåpet, ställt den på diskbänken och åkt till jobbet. Next stop för joghurten 10 timmar senare: the trashcan
Fått parkeringsplats mitt i centrum där det aldrig finns en ledig lucka. Jag blev tvungen att kolla två gånger att jag inte stod fel.
Inte fått böter även om jag inte betalade för parkeringen. Amen.
Gått 1,5 h tidigare från jobbet för att få klippt och färgat håret
Skrattat gott åt en som ringde mig på jobbet. Dum dummare - ja vadå?!
Rockat till Medina i bilen:
Tummen upp för bröllopsplanerare
cardsbystefanie.com
Vi pratade om stolar, bänkar etc. för vår vigsel som ju äger rum utomhus, om gästgåvor (egentligen hade vi inte tänkt ha några, men nu hade hon en så söt idé som verkligen kommer att passa bra, så det blir nog det i alla fall). Dessutom bestämde vi tiderna för vigseln och festen, pratade om eventuella lösningar ifall det blir för varmt under vigseln, om bordsdekorationer och om kort för bordplacering osv.
Fantastisch!
Tisdagens önskeoutfit
Den här outfiten hade jag gärna gått klädd i idag; stiligt och bekvämt, lagom färgglatt.
By the way: Om exakt en vecka sitter vi i flyget mot Istanbul!!
Schackbord
Träning vecka 13/cable row
Onsdag: 30 min löppass + ben, axlar, rygg, mage (inkl. plankan)
Söndag: 45 min löppass + biceps. triceps, mage (inkl. plankan)
Deal med mig själv för kommande veckor: återuppta långa löppass åtminstone på söndagar!
Den här roddövningen - cable row - kör jag sedan ett par veckor, muskelvär inklusive:
Söndag
Nu har vi just kommit hem från gymmet och är på väg till Daniel för att grilla resten av köttet vi inte orkade med igår.
So long!
Sommar!
Imorgon blir det brunch med Alex och Nicole.
Bis dahin Leute!
Give me shoes!
6pm.com
Gerbera
Grekisk spenatpaj
Ingredienser
1 lök
2 klyftor vitlök
Ca 800 g spenat
Mycket persilja
Salt och peppar
1 paket filodeg
Ca 300 g fetaost
Olivolja
1 ägg
Sätt ugnen på 180 grader. Hacka löken och fräs den tillsammans med den pressade vitlöken. Blanda ner spenaten och låt det hela puttra några minuter tills det mesta av vätskan avdunstat. Rör ner salt och peppar samt mycket persilja. Pensla botten av en pajform (ca 25-30cm i diameter) med olja. Lägg två filoark i bottnet av formen, lägg på spenatfyllning och smula över fetaost. Lägg på ett nytt filoark och lägg på fyllning och feta. Fortsätt tills det finns 2 ark kvar. De sista arken skall penslas med ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.